Yatırım bizden sorulur! :)

ben para ve yatırım konusunda kimsenin kaybetmesini istemiyorum. çünkü kaybedilen paralar balinaların cebine gidiyor. bu yüzdenden bu konularda gayet ciddiyimdir ve haklısınız fazla makara yapılan yerde ciddi yazmak tepkiyle karşılanıyor. dediğiniz gibi kişiler kendi yatırımlarında sadece ciddi oluyorlar başkalarını genellikle umursamazlar. bu tür halka açık platformlarda birçok acemi birşeyler öğrenmek için okuyor bizde zamanında yaptık. o yüzden faydalı bilgilerin olduğu forumları tercih etmeye çalışıyorum. demin bir arkadaşın dediği gibi kendi konumu açma yetkim varsa konu açıp orada yazmak daha mantıklı. belli grupları ve düşünce yapılarını asla kıramazsınız. bu küçükken öğretilen davranışlar gibidir.
Kimse kimsenin kaybetmesini istemez, ekonomi topiklerinde herkes bilgisi dahilinde yatırım araçlarıyla ilgili genel sorulara cevap veriyor ama malumunuz ince detayıyla yazılamaz, örneğin coin piyasasına girin denmez veya viob yapın, altın döviz piyasasına girin denmez, tüm araçlar genel itibariyle anlatılır, hangisi kişinin mantığına yatıyorsa ona yönelmesi söylenir, ki bu tip genel bilgiler var ama fazlasına girilmiyor zira bahsettiğim gibi, ki benim kadar biliyorsunuz spk en ufak bir yönlendirmeyi bile yönetmeliğine aykırı bulup suç duyurusunda bulunabilir.

Siz kaç yıldır bir kurumda çalıyorsunuz bilmiyorum fakat ben Türkiye'de viob dahi yokken, insanların hisseleri kağıt olarak evlerinde sakladıkları, borsayı aracı kurumların seans odalarında seyrettikleri dönemden beridir piyasayı da spkyı da biliyorum.

Bir aracı kurumun müşterisini yanlış yönlendirmesi ve müşteri adına yatırım yapması sonrası tüm birikimini kaybetmesi sonucu kuruma dava açtığını ve kazandığını, kişilerin x piyasasına girersen kazanırsın demesinin dahi yönlendirme sayıldığı ve kişi yönlendirme sonrası parasını kaybederse, falanca yüzünden paramı kaybettim diye şikayet ederse yönlendiren kişinin masak ve spk tarafından araştırılıp hakkında dava açılabileceğini bilecek kadar tanıyorum.

O yüzden denk geldikçe aman sakın yönlendirme sayılabilecek şeyler yazmayın diyorum.

Konu açabilirsiniz elbette, üye olarak böyle bir hakkınız var, reklam/yönlendirme yapmadığınız müddetçe bilgi paylaşımı yapabilirsiniz lakin açtığınız konuda yurtdışında faaliyet gösteriyor olsa da hesap açılabilen bir kurumun adı geçtiğinden yönlendirme gibi görülebilir, naçizane önerim hem site kuralları hem spk mevzuatı gereği sorun yaşamamanız için kurum adı belirtmeden, al/sat vb yönlendirme içermeyen paylaşımlar yapmanız yönündedir.

X