Yatırım bizden sorulur! :)

Türkçeniz gerçekten çok iyi. Hem doğru hem de anlaşılır bir şekilde ifade ediyorsunuz

Teşekkür ederim. 2009da ilk defa gelmistim, baya oldu artik :))

Şuna o kadar katılıyorum ki. Bir de bunu milliyetçilik kisvesi altında yapan var -_-

Sizin ailece para işlerinde kafanız iyi çalışıyor portakal ve gözünüz kara (iyi anlamda), hop diye ülke değiştirmeyi herkes yapmaz aman oturayım yerimde der.

Nerde ekmek yiyorsan biraz orali olucaksin. Özünü unutmak tabi ki güzel bir şey değil ama ben rusça pek bilmiyorum, cok az cat pat 🤪 hic yasamadim orda :) anadilim fransizca. Türkcemin de bu forumdaki bir kesimden daha iyi oldugunu farkediyorum. Burda ekmek yiyorum, yasiyorum, havasini soluyorum. Dilini ögrenmek neden sorun olsun ki?

Yalniz ailece para islerine kafamizin calismasi kismina katilmiyorum 😃 ablamdan bahsetmistim di mi size 🤪🤪

Yok okumamıştım, siz link bırakınca okudum, Kadınlar Kulübü'nün müdavimiymiş demek ki😌
Yazısında katılmadığım noktalar insanlar kazançlarından birikim yapma ihtiyacı duyar her zaman, birikim yapmak için de ama gayrimenkul ama borsa ama altın veya dövize yönelirler, bunda yadırganacak, eleştirecek, komik bulunacak bir şey yok.

Sıradan insan??? nedense her alanda bilirkişi olmazsanız bilgi alışverişi yapma hakkınız yokmuş gibi küçümseyici tavır, borsadaki yatırımcıların hepsi ekonomi&finans mezunu da biz mi bilmiyoruz ?

Birikim yapmak, kenara biraz para koymak, belki o birikimle kendine bir araba, ev peşinatı, çocuklarının eğitimine katkı sağlamak isteyen insanlar altın almak istiyorsa değerli madenler, gayrımenkul almak istiyorsa mimarlık/mühendislik vb, borsaya girmek istiyorsa ekonomi&finans bölümü mü okumalı?

Dünyadaki tüm bilinen borsalarda sıradan insanlar yatırımcı olur, şirketlerde hisselerini pazarlayan taraf olur, saçma bir tanımlama yapmış.

İnsanların birikim yapma ihtiyacının ana sebeplerini bilmeden yüzeysel ve yermek için yazılmış bir yazı, buradan kendince komik bulduğu yazıları alıntılarken, insanların neden birikim yapmak istediğini anlattığı yazıları da alsaymış.

Tek katıldığım nokta, borsa kazan-kazan, 1 lira koy 100 lira al yeri değildir riskleri vardır, sağda solda farklı yatırım araçları da kullanılarak bir gecede nasıl zengin oldu reklamları gibi hayaller kuramazsınız, Ahmet'in Mehmet'in şu hisse iyi, bunu al şunu sat sözlerine itibar edemezsiniz.

Öğreneceksiniz, bir gecede veya birkaç ayda zengin olmak hayaliyle değil mantığınızla hareket edeceksiniz, elinizdeki avucunuzdaki her şeyi yatırmayacaksınız, hele kredili işlemler, evi satarım tavuk alırım düşüncesini asla aklınıza dahi getirmeyeceksiniz, riskleri olduğunu da bileceksiniz yoksa elinizdekinden de olursunuz.
Elinizin hamuruyla oturun oturdugunuz yerde,paranizi degerlendiremeyen kocalarinizin omuzunu sivazlayin demis ozetle...
Dezevantajlara az cok akli eriyor herkesin,senin yaptigin gibi,ogrenin,deneyin,ama dikkatli olun deseler anlarim...

Teşekkür ederim. 2009da ilk defa gelmistim, baya oldu artik :))

Nerde ekmek yiyorsan biraz orali olucaksin. Özünü unutmak tabi ki güzel bir şey değil ama ben rusça pek bilmiyorum, cok az cat pat 🤪 hic yasamadim orda :) anadilim fransizca. Türkcemin de bu forumdaki bir kesimden daha iyi oldugunu farkediyorum. Burda ekmek yiyorum, yasiyorum, havasini soluyorum. Dilini ögrenmek neden sorun olsun ki?

Yalniz ailece para islerine kafamizin calismasi kismina katilmiyorum 😃 ablamdan bahsetmistim di mi size 🤪🤪
Canım her ailede çıkar öylesi ailenin genel tavrına bakmak lazım :)) sen ve baban domine etmişsiniz ailenin yatırım anlayışını :KK53:

+1
Katılıyorum abla, evet son zamanlarda daha çok bilinir oldu ama türkiyede borsa yatırımcısı nüfusa oranla hala çok az. Sanki kötü yola düşer gibi anlatmış adam. Ne zarar gelir ki yeni bir yatırım alternatifi öğrenmekten. Ha şuna katılıyorum, 1 koyup 100 alayım hırsı olmamalı ufak ufak tutarlarda öğrenmek lazım.

Elinizin hamuruyla oturun oturdugunuz yerde,paranizi degerlendiremeyen kocalarinizin omuzunu sivazlayin demis ozetle...
Dezevantajlara az cok akli eriyor herkesin,senin yaptigin gibi,ogrenin,deneyin,ama dikkatli olun deseler anlarim...

Yüzeysel bakarak yapılan eleştirilere hiç tahammülüm yok, insan ve dünya ilk çağlarda kalmadı, dünya ve üzerindeki her şey değişti gelişti, ilk çağlarda barınma, beslenme, üreme, dış tehlikelerden korunma ihtiyaçlarımızı bir bedel karşılığında verilen hizmet olarak almıyorduk, 500 metrekare içine oyulmuş mağaramızın etrafını ekip biçip 2 geyik avlayarak, bebeğini de 2 yaprakla sarıp sarmalayamıyorsun artık.

İçine ev yapacak paran yoksa çadır bile olsa yaşarım ama benim olsun diyerek arsa alacaksan para, hazır ev alacaksan yine para, hadi alamadın kirada oturuyorsun para, elektrik su alacaksan para, dumanla haberleşme dönemi gerilerde kaldı telefon internet para, çocuk yapacaksın para, onu okutacaksın yine para, evleneceksin para, boşanmak dahi para, ölüyorsun mezar yeri dahi para.

Kapitalist bir düzende atacağın her adım için hizmet bedeli ödüyorsan, elindeki kazancı bir şekilde yettirebilme, hatta mümkünse biraz da arttırabilmek için mecbursun bir yatırım aracına yönelmeye.

Kendince sebeplerle elindekini arttırmaya çabalayan insanları eleştirmek, eleştirinin ötesinde küçümsemek yerine çözüm üreten yok, var mı kardeşim çözümün? Erkek/Kadın ay sonunu nasıl getirsem diye 40 takla atıyor var mı çözümünüz?

Herkes şu veya bu şekilde birikim yapmaya çalışana yükleniyor kim neresinden kaparsa, çözümsüz yazılar yazarız ancak.

Hiçbir sosyal medya hesabım yokken, borsa için twitter hesabı açtım ama şimdiye kadar pek ilgimi çeken paylaşımlar göremedim ya da ben dediklerini anlamıyorum. :işsiz:Sadece borsa hesaplarını takip ediyorum. Bi Engin Yılmaz anladığım dilden konuşuyor :KK49:

Simdi ben al sat yapmayacagima göre yani tabi isterim de yapamam sanirim. Bist 30 dakilerden mi secmeliyim kizlar.
Birde al sat yapmak icin gun icinde telefon surekli elimizde mi olmali.
Portakal mesela elinde 100 binin olsa kac evi nasil alirdin peşinat olarak bunu biriktirsem sonra ev alsam ama nasil. 400 e ev bulsam 300 unu kredi cekmem lazim. 300 kredi de 5 yilda odemesi aylik 7 bin küsür yapıyor yani kiraci ile olmaz ki bu is. Bi el ativerin pek anlamadım ben sanırım olayi.

Lindam sen konuya sonradan dahil oldugun icin ev meselesini farkli yorumladin.
Benin evlerim cogunlukla sehir disinda, 1+0 veya 1+1 cunku;

450 bine ayni sitede 3+1 ev alsan kirasi 2250 maximum. Aldim pismanim 😉😉
Ama 150 bine 3 tane 1+1 aliniyor tanesi ortalama 1200den kiraya, 3600 en az
4 tane 1+0 alinir hatta artar bile, 900den yine 3600 kira en az.

Yani 28 diyince aklinizda 400 500 binlik 28 ev canlanmasin. Onu yapmam mumkun degil. Fiyatina gore neyin kirasi iyiyse ona girin. Yatirimlik ev bu, duygusal bag kurmayin 🥰😇

Mune Mune plasticwoman plasticwoman GeyikliGece GeyikliGece başka anlayan varsa beri gelsin🙏🙏🌸

şu aralar borsada beklenen düzeltme hareketi için ne diyorsunuz?
Amerikan borsasını da takip ediyor musunuz? Ordaki gelişmeler negatife evrilmiş gibi:/

Ben cok kafa yormuyorum canim borsaya. Kendim ufak ufak hareketlerim var, buyuk hamlelerim de tavsiye ustune.
Diger arkadaslar daha hakimdir.

Yani 28 diyince aklinizda 400 500 binlik 28 ev canlanmasin. Onu yapmam mumkun degil. Fiyatina gore neyin kirasi iyiyse ona girin. Yatirimlik ev bu, duygusal bag kurmayin 🥰😇
Iyiki sormuşum tesekkur ederim portakalim🥰🥰
Aslinda eskiden bende senin kafanda dusundum sonra eşim dedi ki yaf ogrenci milleti evi hep harabeye cevirecek ne gerek var bi kac tanesi ile ugrasmaya fan deyince unuttum gitti tabi.
Peki sence bu yatirimlik evler istanbuldan mi alinmali ki kirasi yuksek olsun.
Biz tayinciyiz istanbulda ya da baska bi sehirde olsa kim ilgilenecek diye aklima geliyor. Ya da ogrenci ya her sene kiraci bulma derdi nasil oluyor.
Mesela arada bi diyorum kredi cekeyim luks araba alalim ama eşim ev alalim onun yerine diyor.
Arabamiz bu arada 200 binlik. Yani sonucta arabada bi yatirim araci oldu gerçekten.

450 bine 4 tane studyoyu nerelerden bakiyoruz portakal:sus:
Benim baktiklarim hep 135 ustu de :sus:
Nette olmayip kapi kapi gezerek bulduklarin da filan mi bu hesaplilar o_O

Arti,orta fiyatli bir arsayi satip bu evlerden almaya ne diyorsun,duzenli gelir gelmesi acisindan?

Arsanin yeri, metrekaresi, cevresindeki projeler, ne kadara satilacagi cok onemli.

Kiralar cok ahim sahim degil, bence degmez. Ama tum kriterleri toplayip bakmak lazim

Arsanin yeri, metrekaresi, cevresindeki projeler, ne kadara satilacagi cok onemli.

Kiralar cok ahim sahim degil, bence degmez. Ama tum kriterleri toplayip bakmak lazim

Nef Eskişehir projesine baksana bi Canım ne diyorsun sen anlıyorsun emlak işlerinden :) gidip bakacağım ben de arsa satıyorlar ama farklı proje.

X