• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yatır Kaldır Yöntemi

eftelyasu13

Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2013
77
4
18
Düzce
Tracy Hogg'un kitabını almıştım oğlum doğmadan önce.Kolik olduğu için içindekileri uygulayamadım. Şimdi oğlum 7,5 aylık ve bi düzene sahip değil. Kitapta geçen yatır kaldır yöntemini uygulamak istiyorum. Acaba içinizde bunu uygulayan oldu mu? Önerilerinizi bekliyorum...

Tracy Hogg'un kitabını almıştım oğlum doğmadan önce.Kolik olduğu için içindekileri uygulayamadım. Şimdi oğlum 7,5 aylık ve bi düzene sahip değil. Kitapta geçen yatır kaldır yöntemini uygulamak istiyorum. Acaba içinizde bunu uygulayan oldu mu? Önerilerinizi bekliyorum...
ben de hogg un bu kitabını hamileyken okudum.okurken kendimce önemli gördüğüm yerlerin altını çizmiştim.bazı şeyleri uygulamakla birlikte çoğu teoride kaldı malesef..mesela benim bebeğim 3 aylık şiş pat yöntemini denedim sadece 1 kez işe yaradı.beslenme ile uykuyu ilişkilendrdi malesef.memede uyumayı alışkanlık haline getirdi.bir de benim bebeğim çok yavaş beslenen bi bebek ilk 2 ay çok uzun sürleer memede kalıyordu rutini uygulamam imkansızdı yani.5,6 aylık olsun yatır kaldırı deneyeceğim bakalım ama zor gibi görünüyor.. zaten kitabı okurken bir heves gelmişti üstüme ancak yine de büyük konuşmuyordum yanılmamışım...
Nasıl bir yöntem,bahsetseydiniz biraz

yatır kaldır ingiliz bebek bakımı uzmanı ve hemşiresi tarcy hogg un bebekelrin uykuya geçmesi ile ilgili bi yöntemi., bebekler 5 aylık olduklarında bu yönteme başvurulabiliyor.önce bebeği yatırıyoruz ağladığı zaman kısa aralıklarla kaldırıyoruz ilk etepta bunu belki bir saat yapıyoruz sonra sonra bu süre kısalıyor yazara göre.(bebeği yatırırken ona şevkatli ve kısık sesle uykuya geçmesini telkin ediyoruz)ancak uygulamak yürek istiyor burda yöntemi deneyip de başaramayan çok kişi okudum. ben de onlardan biri olabilrim...

uygulamak yürek istiyor çünkü bebkelr çok ağlıyor..yazar da örnekler vermiş buna.
dayanabilene aşk olsun..

yöntemi deneyenler ve başarısız olanlar acaba kaç saat kaç gün denediler acaba onu öğrenmek istemiştim. Benim oğlum 7,5 aylık ve 7 ay gaz sorunu yaşadı onun için ne uykusu ne de beslenmesi düzgündü. Şimdi beslenmesini belki düzene sokamam ama uykusunu düzene sokmyı çooooook istiyorum. bu yöntemi uygulayıp uygulamama konusunda kararsız kaldım :(

Buna benzer bir yöntemi uyku sorunu olan çocuklarda TRT1 de Süper Dadı uyguluyordu 3 gün içinde sonuç alıyordu ama despot ve kuralcı bir kadın..
Bir anne kendi çocuğuna ne kadar uygulayabilir bilmiyorum :(

Back