yatır kaldır deneyen var mı

matmat11

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2011
56
0
36
Ankara
4,5 aylık bir kızım var büyük bir uyku sorunumuz var ancak araba ile evin içinde dolaştıktan sonra uyuyabiliyor,bir kitap okuyorum tracy hogg bebek bakım sorunlarına mucize çözümler iye orada yatır kaldır yöntemi var kendi kendine uyumasını sağlamak için deneyen var mı başarıl oluyor mu gerçekten

Bugün 4. günüm yatır kaldır yönteminde gayet iyi gidiyoruz sanırım uykularımız düzene girmeye başladı çok şükür daha da iyi olur inşallah

Ilk senden duydum canim.bizde dogdugundan bu yana kolik aglamalar var.allahim saglik versin tum bebeklerimize.anne olmak kolay degil.annemi simdi dajha iyi anliyorum.1 bucuk yasinda kizim hala sorunlu uykusu.

Allah yardımcınız olsun öncelikle, dediğim yöntem 4 aydan sonraki bebekler için zaten kendi kendine uykuya dalmalarını öğreniyorlar ilk günler baya zorlandım ama çok şükür şimdi daha iyi sanırım kitabı tavsiye ederim küçük bebeği olan annelere yada bebeğimuyuyor.com diye bir blok var orada da bahsediliyor en önemlisi çocuğu küçükken alıştırmak sanırım bebeğinizi sağlıcakla büyütürsünüz inşallah

Fazla ilgilenen olmamış ama bebeği 4ay üzeri olanlarda şiddetle tavsiye ederim kızım artık uyku vakti geldiğinde yatağına koyuyorum 5- 10 dk sonra uyuyor çok şükür rüya gibi:)

Nasi bir ytontem old anlatirmisin cnm

Tabiki anlatırım.Ama önce kitabı tavsiye edeyim tracy hogg bebek bakım sorunlarına mucize çözümler. Öncelikle bebeğinize bir düzen oluşturmanız gerekli, aynı saatte uyku, aynı saatte yemek gibi ve bu rutin sabah 7,de başlıyor bebek uyuyor olsa da sabah 7'de kaldırıp 7.30'a kadar besliyorsunuz sonra 9'a kadar oyundu alt değiştirmeydi vs. 9 uyku vakti yatağına götürüyorsunuz pışpışlayarak yada ninni söyleyerek uyutmaya çalışıyorsunuz ağlayınca kaldırıyorsunuz ama hemen değil biraz yatakta sakinleştirmeye çalışın kısaca biraz ağlasın hemen almayın sonra kucakta sakinleşince hemen geri koyuyoruz ağlayınca alıyoruz yine hemen değil tabi sürekli olarak buna devam ediyoruz ben ilk gün 45dk uğraştım ilk uykusu için sakın pes etmeyin ama.saat 11'e kadar uyuması gerekli daha erken mesela 10gibi uyanırsa tekrar aynı yöntemle uyutmaya çalışıyoruz.11'de beslenme vakti 1'e kadar bebek ayakta 1'de yine uyku vakti aynı yöntem devrede bu arada yöntemin ismi yatır- kaldır yöntemi bu defa 3'e kadar uyuması gerek 3 beslenme , 5-6 arası 45dklık bir şekerleme 6-7 arası banyo 7 beslenme ve 7.30'da gece uykusu tabi hep yatır-kaldır yöntemi devrede.Gece de 23 gibi gece öğünü uyandırmadan rutinimiz bu şekilde.Yalnız ben henüz akşam 7.30'da yatırma işini başaramadım biz 9'da yatıyoruz. ilk başladığım günlerde lanet etmiştim ve çok yorulmuştum açıkçası ama şimdi iyiki başlamışım diyorum artık yatağına koyuyorum ve sadece 5 olmadı 6 kere yatır kaldır yapıyorum ve hemen uyuyor. Burada altın kural kucakta fazla tutmamak, ağlamaya devam ediyorsa eğer yatırıp hemen geri kaldırmak tavsiye ediyorum önceden evin içinde arabayla bilmem kaç tur atıp öyle uyuyorduk ama şimdi şükürler olsun geçti

kızım 11 aylık ilk dokuz ay ben baktım sonrasında işe geri dönmem gerektiği için bakıcı bakmaya başladı. ben evdeyken uykusu düzenli oluyor ama bakıcı ne yaptıysa yatırmayı başaramadı, bende kendi başına yatırmayı başaramadım, nasıl olacak bilmiyorum ama kızım hala kucağımda pışpışlayarak uyuyur,büyük bir sorun oluşturuyor bu durum...

Bu kitabı bende okudum yazın almıştım ama bir türlü cesaret edememiştim kızım bir yaşına geldi ve artı k gece uyandığında uyutmakda zor oluyor emerek uyuyor vre sürekli emdiği için süt bitince ağlamaya başlıyor bi daha da uyumuyordu dün başladı eşim yatır kaldıra ama bi hata yapmış kucağında fazla tutmuş kucağına uyuya kalmış denemeye devam

Allah kolaylık versin ilk başlarda çok zor oluyor ağladığında hemen kucağınıza almayın biraz yatağında sakinleştirin kucakta da çok fazla tutmayın sizinkinin aklı daha çok eriyordur pes etmeyin sonuç alınıyor çünkü

56 günlük oğlum var dört ayına girince bende başlayacagım alıştırmaya işe dönüşte zor olmasın diye karşıtı olan aglayarak alıştırma olan feber yönteminden daha insancıl:D

Back