Yatili misafir ikiz bebekler

pinkbuyu

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2012
3.216
2.203
333
İstanbul
Merhaba,
Koronayi yeni atlattım ayni zamanda 3 aylik bebeklerim de korona oldu. Hasta ve ateşli halimle bir de hasta ve ateşli 2 bebek baktim. Ailelerden kimse yanımızda değil.
2 haftadir evden cikmiyoruz. Bugun doktora kontrole gittik ve bir akrabamız misafir geleceğini söyledi. Gidip akrabamizi aldik koca bir bavulla gelmisler yatili kaldilar ne kadar daha yatili kalacaklar belli degil. Bebeklerim 3 aylik ama erken dogum oldugundan henuz duzelrilmis 40 haftaliklar. Daha menenjit asilari bile olmadı. Evimiz inanilmaz kucuk. Su an tum düzenimiz bozulmus durumda. Bebekler gece yarısına kadar uyuyamadi. Bebeklerle ilgilenemedim bile. Yarin yine kahvalti hazirla, bulasik,hizmet derken yine tum düzenimiz bozulacak. Bugun bebekleri banyo bile yaptiramadik.
Bu şartlarda gercekten bıktım artık yatili misafir olayından. Durumumuz da gozukuyor. Acikcasi gezmeye gelmislwr. Bize de şurası nerede burasi nerede diye soruyorlar.

Bu insanlardan bebekler mikrop kapsa kimsenin umrunda bile olmayacak ve bize ailemiz bile bakim konusunda destek olmuyor yalnızız.
Ne yapmalıyım inan ki bilmiyorum. Uygun bir dille nasil soylerim. Gunde 3 saat ancak uyuyorumdur. Bir de bu halde misafir agirliycam. Lütfen akil verin.

Söylemek yerine tavırla belli edin. Ama hata şu ki eve gelmeden usülünce güzel anlatacaktınız. Eve gelene git demek nasıl olur bilemiyorum

Söylemek yerine tavırla belli edin. Ama hata şu ki eve gelmeden usülünce güzel anlatacaktınız. Eve gelene git demek nasıl olur bilemiyorum
Yatiliya geleceklerini bilmiyordum ki, ziyarete geleceğiz dediler. Sonra almaya gidince koca bir bavulla gordum. Ben de şaşırdım. Burada etkinlikler varmis. Onlara katilacaklarmis, kac gun surer nasil olur bilmiyorum. Kalabalik yerlere girip girip eve mi gelecekler planları nedir hic bir fikrim yok.

Akraba dediğiniz kim?
Gelirken yatılı kalacaklarını biliyor muydunuz?
3 aylık ikiz bebekle kimseye kahvaltı hazırlamak için uğraşmayin lütfen.
Sabah kahvaltı için yardım isteyin ve halimiz ortada misafir ağırlayacak durumda değiliz deyin.
Size gezmek için yatılı misafir olarak gelip, hizmet ettirecek kadar duyarsız,bencil akraba da alınır mı diye düşünmeyin.

Yatiliya gelinecegini bilmiyorduk ziyarete geleceklerini söylediler, yeni koronadan xiktik bebekler kucuk dedik, kontrolleri var bugun dedik. Premature dogdular ve mikrop konusunda hassasım dedim. Siz kontrolden cikinca nereden alirsiniz bizi dediler bir yer soyleeik kontrolden cikinca da almaya gittik ki ne göreyim koca bir bavul. Eve geldik isterseniz dus alin dedim. Yok dediler oysa ki ben disaridan geldikleri için demistim. Üstlerini de biri diğerini uyarınca değiştirdiler.
Sonrasinda da etkinlikler varmis istanbulda. Bir kac yer sordular. Yarin da aksam etkinliğe gideceklermis. O etkinlikler ne zaman biter nolur bilmiyorum. Bir de sabah spor yapacakmis biri gercwkten kafayi yemek üzereyim. Uykusuzluktan fazla mi stresliyim bilmiyorum da gercekten sinir oldum.
Yarina da zaten başka planlarımız vardi.

Kahvaltınızı dışarıda yaparsınız artık diyin.
Malum 2 çocuk,yeni kovid atlattık kusura bakmayın hiç iyi değilim diyin.
Dışarıda kalabalık ortamda bulunup bebeklerin sağlığı tehlikeye atamayın diyin.
Mikrop ve hastalık bulaşır siz kendinize kalacak yer ayarlayın,sağolun düşünüp ziyaret ettiniz diyip kestirip atın.
Ben olsam yemekten sonra gideceğiniz yere bırakalım sizi,bavulla uğraşmayın derdim
Hatta gelmeden önce yatıya misafir alamıyoruz,hastayız kusura bakmayın başka zaman ziyarete gelirsiniz derdim.

Bos bir ev daha var. Acaba o eve mi götürsem diyorum. Anahtari veririm. Orada kalirlar. Zaten toplu bir ortamdan gelmisler. Su an menenjit asilari da yapilmadigindan bebeklerin endiselendigimi söyleyeceğim. Ama gercekten yatılı misafir olayını bebekler olduktan sonra hic ama hic sevmedim. Daha once de esimin ablqsi yatılı kalip bebek sevmişti. Pert olmustum.

Kaybetmek istemeyeceğiniz insanlar mı? Neden iki bebekle bu kadar hizmet etmeye çalışıyorsunuz. Gitmelerini soyleyemiyorsaniz bebeklerinizin işlerine öncelik verin. Mesela kahvaltı saatinde ortalarda olmayın bırakın onlar yapsın.

Evet çözüm olur o ev.
Ama daha sonra o eve yerleşme ihtimali var bu akrabaların.
Çünkü anlayissizlar.
Birde o evin temizliği,giderleri ustunuzu kalır dikkat edin
Hiç o topa girmeyin bence.

Cok sevdiğim bir akrabam. Sadece bu durumu düşünmediler sanirim. Gercekten de sevdiğim kişiler. O yuzden kalplerini kırmak istemiyorum.

hizmet etmeyin onlara hizmet edecegim diye cocuklari banyo yaptiramamissiniz.
sahsen anne babam kardesim veya esimin ayni dereceden akrabasi degilse daha ilk gunden soylerdim doktor izin vermiyor yeni kovid gecirdi bebekler gelisimleri duruyor vs anlatirdim ve kabul etmezdim yatili bu sekilde

Bu ev üzerinden gidin o zaman çok kıymetlilerse sizin için. Endişelerinizi, yorgunluğunuzu da olduğu gibi söyleyin. Oraya geçsinler yarın.

Ben de yatili geleceklerini bilmiyordum. Ama yarın bu durumu konusayim da nasil bir çözüm bulacağım ne söylemeliyim bunu bilmiyorum.

ikitane minnacik bebekleriniz var ne hizmeti Pardon? onlarin ayibi gercekten
lütfen ne kendinizi ne cocuklarinizi ihmal etmeyin
Gerekirse herseyi birakin oturun anlasinlar halden yahu

Ben bebeklerle sizle ilgilenemem, Zaten aşıları tam değil siz gezeceksiniz ne olur ne olmaz diyebilirsiniz. Kalacak alternatif yeriniz yoksa diğer eve götürelim diye de eklersiniz. Böylece iyi niyetinizden şüphe etmezler.

Bence Allah günah yazmasında, doktora gidip test vereceginizi söyleyin cok halsizim korona gecmedi mi ki vs diyin. Baktiniz hala rahatlar testiniz pozitif ciktigini söyleyin yalan soylemek iyi birsey degil ama böyle anlayıssiz insanlara baska yapacak birsey yok Allah yardimciniz olsun.

Bu ev üzerinden gidin o zaman çok kıymetlilerse sizin için. Endişelerinizi, yorgunluğunuzu da olduğu gibi söyleyin. Oraya geçsinler yarın.
Evet o eve yerlestireyim en doğru cozum bu gibi duruyor. Sonrasinda da bir temizlikci tutup o evi temizletirim. Su an baska bir alternatif aklima gelmiyor.

Sakın diger eve götürmeyin. Otel gibibkullanop giderler temizligi yine size kalır. Böyle anlayissiz insanlar gidip belki haftalarca o evde kalirlar

Aslinda yarin bebeklerin baska bir kontrolleri daha olacak. Doktora gitmemiz de gerekiyor fakat misafir olduğu için o randevuyu iptal edecektim hic onlara söylememiştim bile. Yarin kontrole gidip o zamanda da o bos eve götürebilirim. Bunu da su sekilde soylerim. Bebekleri kontrole götüreceğiz size de diger evin anahtarını vereyim. Isterseniz orada kalabilirsiniz derim. Bu defa da bizi istemiyorlar diyecekler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…