Komşuma bile gideceksem arar müsait misin diye sorarım. Bu biraz edeple de ilgili bir şey. Birine gitmeden önce haber verilir, izin istenir. Mecburiyetten haber edemezsin, acil bir şey vardır habersiz gidersin vs ayrı konu. Geldin kapıyı da 3 kere çalarsın, açan yoksa gidersin. Biz de yaz tatillerinde halamlara ya da yengemlere misafirliğe giderdik 1 hafta, 10 gün. Ama ya kendileri davet ediyorlardı ya da annem ve babamla konuşup anlaşıp çağırıyorlardı. Onların çocukları da gelir bizde kalırdı. Siz hoşlanmıyorsanız her tatil misafir etmek zorunda değilsiniz tabii ki. Eşinizle bu durumu güzelce konuşun. "Bak ben evlenirken nasıl bir yaşantıya sahiptim biliyorsun. Böyle şeyler sizin ailede normal olabilir. Ama ben alışkın değilim. O yüzden böyle emrivakilerle beni zorlamaya ve yıpratmaya hakkınız yok. Sen güzelce ailenle konuş. Seni arayıp geliyoruz dediklerinde ben eşime sorayım ya da eşime sorun de. Bu evde ikimiz de yaşıyoruz. Bir misafir geleceği zaman birbirimize haber etmeli ve fikir danışmalıyız. Belki senin başka bir yerde planın olabilir ya da o gün rahatsız olabilirsin. Ben sana sormadan misafir kabul etsem hoşuna gider mi? Sen konuşmaz isen de ben ailenle konuşurum. Bu ev sadece sana ait değil, bunun farkına varmaları gerekiyor. Senden önce benden izin alınması gerekli. Misafirlerle çoğu zaman ilgilenecek kişi benim sonuç olarak. Bu konuda daha hassas olmanı ve bana da saygı duymanı rica ediyorum." gibi bir konuşma yapabilirsiniz. Baktınız eşiniz size sormuyor, umursamıyor. Size misafirlerle mutluluklar, sen ilgilenirsin bana sormadan kabul ettiğine göre. Hadi kolay gelsin deyip çıkın işin içinden.