• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yatılı çocuk bakıcılığı ama baba bekarmış?

Şimdi aslında yapılan yorumlar doğru, ben de aynı fikirdeyim ama bir de adamın tarafından bakmak istedim mevzuya.. Adam belki mesaiye kalıyor çalıştığı yerde, çocuklara bakacak anası yok belki var bakmak istemiyor. E adam ne yapsın, mecbur birini bulacak. Eğer gerçek bir kişiyse, sahte değilse gerçekten onun için de zor..

Şimdi aslında yapılan yorumlar doğru, ben de aynı fikirdeyim ama bir de adamın tarafından bakmak istedim mevzuya.. Adam belki mesaiye kalıyor çalıştığı yerde, çocuklara bakacak anası yok belki var bakmak istemiyor. E adam ne yapsın, mecbur birini bulacak. Eğer gerçek bir kişiyse, sahte değilse gerçekten onun için de zor..
Bende safım resmen ya.. bende direk adamın gözünden ayy yazık diye okudum ta ki yorumları okuyana kadar :))

Aklıma matmazel dö korto geldi Ednan beyin evinde yıllarca kalmış,ev deyince insanın aklına 2 artı 1 de geliyor,üç dört katlı yalı da :deli:
Konusahibi sen güzel bi kadındın ilk başlarda profil fotoğrafın vardı,60 yaşında teyze olsan neyse de sana hiç olmaz. bakıcılık filan boşver hemşirelik yap :KK50:

Selam herkese
İş aramaya başladım ve sadece hastaneler de değil ayni zaman da çocuk ve yaşlı hasta bakımı içinde bazı sitelere üye oldum.
Bugün bir beyefendi mesaj atmış arayışımın devam edip etmediğini sormak için bende şartlarını sordum; adam 38 yaşında ve eşler ayrıymış. Çocuklar onda kalıyormuş 9 ve 7 yaşlarındalar. Bir kız bir erkek. Adam kuyumcuymuş. 2500 maaş+SGK ve yatılı kalmamı istiyor. Temizlik ve yemek beklentisi de var. Adamın bekar olması beni ürküttü biraz. Ama mesaj atan 2 kişi daha bu durumda. Sizlere de bir sorayım dedim ...
Bana pek mantıklı gelmedi ama yapan nasıl yapıyor acaba?
Selam.İyi niyetli bakıcak olursak,adam gece çıktığında ya da geç geldiğinde çocuklarını yalnız bırakmamak için yatılı arıyor olabilir.Ama bunu da geçtim diyelim ki güvenli.Adam da sorun yok bütün bu işler için 2.500 tl çok az bence.Resmen anne görevi talep ediyor yemek,temizlik,bakım,bir evin bütün sorumluluğu çok fazla.Temizliğe başka biri gelir siz sadece çocuk bakımı üstlenirsiniz anlarım.Okadar emeğe bu rakam çok az bence.

Selam.İyi niyetli bakıcak olursak,adam gece çıktığında ya da geç geldiğinde çocuklarını yalnız bırakmamak için yatılı arıyor olabilir.Ama bunu da geçtim diyelim ki güvenli.Adam da sorun yok bütün bu işler için 2.500 tl çok az bence.Resmen anne görevi talep ediyor yemek,temizlik,bakım,bir evin bütün sorumluluğu çok fazla.Temizliğe başka biri gelir siz sadece çocuk bakımı üstlenirsiniz anlarım.Okadar emeğe bu rakam çok az bence.
Piyasasi bu ama yatili bakicilik isinin , eger filipinli diilse ( onlar 1000 usd aliyor ) 2500 + sgk normal rakam , sonucta yatili oldugu icin kira , elektrik , su faturasi , gida tamizlik vs gideri olmayacak , bunlarin hepsi de gider olarak ev sahibi tarafindan karsilanacak
Soyle dusunun , baska yerde calissa bu maasi alsa kira odeyecek , fatura odeyecek , evine gida malzemesi alacak ve 2500 den geriye hicbirsey kalmayacak ama yatili bakicilikta 2500 eline net kalan tutar

Benim amcan kuyumcu, geceleri ocak açarlar özellikle yaz dönemlerinde. Yoğun bir bölgede çalışıyorsa çoğu gece çalışmak durumunda kalıyordur belki. Bu yüzden yatılı bir bakıcı istiyor olabilir. Tabii bunları siz soracaksınız adama, neden özellikle gece kalmanızı istiyormuş diye.

Piyasasi bu ama yatili bakicilik isinin , eger filipinli diilse ( onlar 1000 usd aliyor ) 2500 + sgk normal rakam , sonucta yatili oldugu icin kira , elektrik , su faturasi , gida tamizlik vs gideri olmayacak , bunlarin hepsi de gider olarak ev sahibi tarafindan karsilanacak
Soyle dusunun , baska yerde calissa bu maasi alsa kira odeyecek , fatura odeyecek , evine gida malzemesi alacak ve 2500 den geriye hicbirsey kalmayacak ama yatili bakicilikta 2500 eline net kalan tutar
Ben bu açıdan düşünmemiştim.Söyledikleriniz çok mantıklı.İki çocuk annesiyim.9 ve 12 yaşındalar.Eşimi ve çocuklarımı çok seviyorum buna rağmen sorumluluk bazen çok fazla geliyor.Ben koşulsuz,karşılıksız,zevkle ve aşkla yaptığım halde böyle hissediyosam 2.500 tl karşılığında yabancı birine yapamam diye düşündüm.

Ben bu açıdan düşünmemiştim.Söyledikleriniz çok mantıklı.İki çocuk annesiyim.9 ve 12 yaşındalar.Eşimi ve çocuklarımı çok seviyorum buna rağmen sorumluluk bazen çok fazla geliyor.Ben koşulsuz,karşılıksız,zevkle ve aşkla yaptığım halde böyle hissediyosam 2.500 tl karşılığında yabancı birine yapamam diye düşündüm.
Ihtiyaci olunca insan herseyi yapiyor
Ulkede issizlik had safhada , elbette zor cocuk bakmak , ev isi yapmak ama hicbir is kolay degil ki
Ulkenin buyuk cogunlugu asgari ucretle 10 saat calisip 2 saat trafikte heba olup ucu ucuna gecinmeye calisiyor , o yuzden sadece cocuk bakip ev isi yaparak 2500 net almak bu devirde hic kotu degil
Ama dedigim gibi konu sahibi icin tek muamma adamin bekar olmasi , yoksa bence onerdigi ucret ve sgk yapacak olmasi baska hicbir giderinin olmayacak olmasi cok mantikli

Ihtiyaci olunca insan herseyi yapiyor
Ulkede issizlik had safhada , elbette zor cocuk bakmak , ev isi yapmak ama hicbir is kolay degil ki
Ulkenin buyuk cogunlugu asgari ucretle 10 saat calisip 2 saat trafikte heba olup ucu ucuna gecinmeye calisiyor , o yuzden sadece cocuk bakip ev isi yaparak 2500 net almak bu devirde hic kotu degil
Ama dedigim gibi konu sahibi icin tek muamma adamin bekar olmasi , yoksa bence onerdigi ucret ve sgk yapacak olmasi baska hicbir giderinin olmayacak olmasi cok mantikli
Evet evet çok haklısınız. Asgari ücretle çalışıp birde üzerine kira,fatura vs. ödemektense bu seçenek daha mantıklı.Aslında adam belki çok düzgün,ahlaklı biri ama insanlar bu kadar çirkinleşmişken riske atılası bir durum değil.Bir de konu sahibi arkadaşım bu tip durumlar da referansın önemi yok bence.Hiç riske girmesen daha doğru sanki.

Bir sürü iş var gidip bulaşık yıkayın dünyada başka iş mi yok milletin evinde kalacaksiniz ayrıca ben evli de olsa aynı şeyi söylerdim

Adamın belki gece hayatı falan vardır da yani insanlara gğvenip evinde kalınmaz bence.cazip gelşyor olabilir kira ödemeyeceksin vs de kimsenin evinde güvenip kalınmaz

Adamin kuyimcubatolyesi varsa bazen gece de calismak zorunda kalabiliyorlar o yuzden gece istiyor olabilir.ama siz yine de guvenmeyin baska bi is bakin bence

Neler duyuyoruz Allah korusun. Somra bir şey olsa kimse ekmek parası demez ne işi vardı gece vakti der tükürdüğümün zihniyeti. Siz başka iş düşünün.

Back