- 8 Temmuz 2013
- 5.703
- 9.097
- 398
- Konu Sahibi elmadilimi
-
Ay bu sıcaklar benide mahvetti. Yatağım visko ve cayır cayır yanıyor sanki gece. Salonda klima var ama salondaki koltukta uyunmuyor.
Ben tavan vantilatorü almayı düşünüyorum yatak odama.
Şişme yatak terletir,ped de konforu saglamaz diye düşünüyorum
Sizde tavan vantilatörü fikrini bir düşünün derim.
Klimanın altında uyunmaz,insan tutuluyor,ama tavan vantilatörü düşük kademede çalıstırılırsa yeterli serinliği sağlar hemde tutulma durumu olmaz diye düşünüyorum bende. En kısa zamanda bir tane edineceğim.Tavan vantilatörü iyi fikir, yazlıkta kullanıyorduk biz rahatlatıcı oluyordu.
Sisme yatak bildigin naylon asil onda terlersin. Yatak pedine gelince bizde visco ped var oda terletiyor
Ay bu sıcaklar benide mahvetti. Yatağım visko ve cayır cayır yanıyor sanki gece. Salonda klima var ama salondaki koltukta uyunmuyor.
Ben tavan vantilatorü almayı düşünüyorum yatak odama.
Şişme yatak terletir,ped de konforu saglamaz diye düşünüyorum
Sizde tavan vantilatörü fikrini bir düşünün derim.
Tavan vantilatörü iyi fikir, yazlıkta kullanıyorduk biz rahatlatıcı oluyordu.
Klimanın altında uyunmaz,insan tutuluyor,ama tavan vantilatörü düşük kademede çalıstırılırsa yeterli serinliği sağlar hemde tutulma durumu olmaz diye düşünüyorum bende. En kısa zamanda bir tane edineceğim.
şişme yatak terletebilir
vantilatör ya da tavan vantilatörü daha uygun olabilir
Salon ve yatak odaları dışında tüm kapıları kapatıp, salondaki klimayı makul bir soğuklukta çalıştırıp öyle uyusanız?
Biz bir de kiloluyuz eşim de ben de. Epey ses olur diye düşünüyorum ben de. Yatak pedi daha makul geliyor ama onu da genelde koltuk değil de yatak üzerine koyuyorlar. Koltukta çok mu işlevsiz kalır bilemedim. Pek kullanan yok sanırım buradakilerden de.Şişme yatak pek rahat ettirmez bence ...kullanmistik sürekli sallantı halinde oluyorsun ve döndükce biraz ses çıkarıyor ayrıca terletiyordu.
Yatak odanıza klima taktırın.
Yada Eviniz çok büyük değilse salondaki klimayı açın. Banyo, mutfak kapılarını kapatın, yatak odalarının Kapısı açık kalsın.
Bizim evde yazın 24 saat klima çalışıyor desem yalan degil. Üstelik gece çalışan yatağımızın karşısında. Başka türlü nefes bile alamıyorum.
Çocuklar da öyle alıştı, sıcakta uyuyamıyorlar.
Tek dikkat etmeniz gereken yıllık filtre temizliği. Ben bebeklerin olduğu odada da açtığım için özen gösteriyorum :)
Salonla yatak odaları evin iki uç noktasındaklima ile diğer oda kapıları arasında en az 15 metrelik mesafe var. Odaların azıcık serinleyebilmesi için salonun buz tutması gerekir bana kalsa tüm evi serinletmek adına koridora koyacaktım, güçlü de bir klima aldık o nedenle. Ama dediğim gibi koridor çok uzun, orta noktaya koysak dahi 8-10 mt mesafe kalıyor. iç ünite ile dış ünite arası o kadar uzaklık mümkün değilmiş.
15 metre mesafe hiç de uzun değil. Çok daha uzun mesafelere bile etki eder. Salon 22-23 dereceyken sizin klimadan en uzak odanın maksimum 26-27 derece olacağını iddia ediyorum. Bu gece deneyin görün. Yatak odasına klima alana kadar sizi idare eder. Tabii salona yakın odanın daha soğuk olacağını hesaba katıp gerekirse kapısını biraz kapatmak bile gerekebilir.
Ev büyük, salondaki 24.000 btu olduğu halde odaları serinletmiyor yeteri kadar. Odaya da alamıyorum maalesef.
Arkadaşlar tavan vantilatörü önerdi, tayinci ve kiracı olduğumuz için eşim ona bile karşı çıkar. Hele klima, söktür taktır çok sorun oluyor. Ev sahibinin taktıracağını da hiç sanmıyorum.
Zaten çocuk odası da var, 1 tane daha almamız yetmez bu durumda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?