valla fazeyim bende bilemedim canım yaa..şöyle anlatayım.. o tülleri evlenirken kayınvalidem yaptırdı..bizim adetimiz böyledir.. iki odanın perdesini kız tarafı yapar, diğer iki odayı oğlan tarafı yapar..biz yatak odası ile mutfağı yaptırdık annemle, kayınvalidemler de oturma odası ve salonu yaptırdı.. ama o sıralar ben tabi hep fon perde istiyorum haliyle ama kayınvalidem de kızım baya sıkıştık dedi düğün yapıcaz bi yandan borçlar desen öyle..ucundan kıyısından biraz bazı şeyleri alamayacaz dedi..ne diyeyim bende olur dedim..evlenince alırız dedi eşimde..o zaman öyle oldu sadece tül ve güneşlik yapıldı.. zaten yaptırdığımız yer tanıdıklarıydı ve taksitle yaparlar fiyatta da yardımcı olurlar diye başka yere gitmedik.çok az tercihim vardı ve içlerinde en güzeli buydu bende aldım mecburen..zaten 3 sena olucak evleneli o zamanlar onlar modaydı fazeyim ya nolcak işte..şimdi de eşime masraf çıkartıp yeni tül alıp perdeyi ona göre dikmek istemiyorum..birde işin israf tarafı var ve ben asla israfcı değilimdir elimdekini değerlendirmek ve elimde olanı sırf zevk için değiştirmek gibi bir yapım yok..birde yazık değilmi yeni alsam onları napcam öyle boşa gidecek bekleye bekleye..birine versem zaten kıyamam daha yeniler yani..birde biz pek salonu kullanmıyoruz evimiz sobalı olduğu için salon soğuk diye misafirlerimi falan hep oturma odamda ağırladığımdan dolayı salon yepyeni daha bütün eşyalar.. o yüzden böyle oldu yani fazeycim..bende fon perdeyi çok seviyorum içimde uhte kaldı gitti..görüyorum herkeste var şimdi insan imreniyor haliyle..birde kendi emeğimle bişeyler üretmek evime bişeyler katmak hoşuma gidiyor..hem hobi hem eşya amaçlı bi perde dikmek istiyorum.. artık annem almış sağolsun, dikicez bakalım..olsa da olmasa da napıyım olduğu kadar artık..ne demişler benim adım hıdır elimden gelen budur :) bakalım dikince sizede resmini gösteririm..hem belki güzel olur ya bakarsın şık bişey çıkar ortaya :) bakalım artık..