• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yatak odamdaki ağır rutubet kokusu

Gecen gun ben de yatak odasinda bi koku hissettim koklaya koklaya kaynagi buldum :) butun dolabi indirdim kiyafetlerin hepsini elden gecirdim uzun suredir kullanmadigim bi esofmanim vardi benek benek kuf lekesi olusmus uzerinde o koku yapiyormus meger yikadim dolabi tekrar duzenledim koku gitti ...
yatak odalarinda ivir zivir kiyafet vs cok oldugu icin bi sure sonra nemden dolayi rutubetleniyor ve kokuya sebep oluyor malesef ....

Bizimde iş yerinde dayanılmaz bir koku vardı parfum sıkmakdan duramıyorduk hademeye sorduk odanızda fare ölmüş dedi,dolapları bir cektik 3 tane fare ölüsü
ikisi artık kemikleşmiş öleli cok olmuş biri yeni mefta olmuş. tabiki sizde fare olamaz ama nemli bir elbise kapalı dolapda küflenebilir arkadaşın dedigi gibi.

giysilerimi komple döktüm ama çantalarıma bakmadım, bir de onlara bakayım

bende 5yildir ani evde oturuyorum son 3yildir benimde yatak odamda oluyor gittikce artarak, son durim y.odamin pencere olan duvari resmen agliyo duvardan sular akiyor pencerenin ust kisminda birsuru su damlasi olusuyor, gecen gun esimle silelim dedik yerde resmen su birikkmisti(bir avuc kadar) duvarlar kapkara oluyor kokusuda cabadi bildigimiz kuf gibi degil daha igrenc kokuyor sanki kumes gibi igrenc
sildikten sonra salonda yatiyoruz ama salondada olmay baslamis(salon ve y.odasi farkli cephelerde) simdi yonetici ile konusacagim manolama yapilsin diye, insallah sorun ozaman cozulur
zten annemin tanidig bir mutahit mantolama zorunlu olacak demis

bende 5yildir ani evde oturuyorum son 3yildir benimde yatak odamda oluyor gittikce artarak, son durim y.odamin pencere olan duvari resmen agliyo duvardan sular akiyor pencerenin ust kisminda birsuru su damlasi olusuyor, gecen gun esimle silelim dedik yerde resmen su birikkmisti(bir avuc kadar) duvarlar kapkara oluyor kokusuda cabadi bildigimiz kuf gibi degil daha igrenc kokuyor sanki kumes gibi igrenc
sildikten sonra salonda yatiyoruz ama salondada olmay baslamis(salon ve y.odasi farkli cephelerde) simdi yonetici ile konusacagim manolama yapilsin diye, insallah sorun ozaman cozulur
zten annemin tanidig bir mutahit mantolama zorunlu olacak demis

Allah yardımcınız olsun, inşallah mantolamayla çözülür. rutubet kokusuna dayanmak çok zor, şurda bir ay oldu ama dayanamıyorum, iyi ki taşınıyorum diyorum.
ben öğrenciyken bir ev tutmuştuk fatihte, 2. kattaydı ve her şey normal görünüyordu boyası yeni yapılmıştı, hafiften bir nem kokusu vardı ama binanın eski olmasına ve evin kapalı kalmasına bağlamıştık, bir kış dayanabildik, bulabilirsem bilgisayarımdan yüklerim resmini, oturduğumuz odanın bir duvarı yeşil yosun bağlamıştı rutubetten. ordan kalma bir hassasiyetim var rutubete karşı, şimdi ev ararken de en çok ona dikkat ediyorum, mesela sırf rutubet korkusundan ebeveyn banyolu ev istemiyorum, saçma belki ama...

aynısını ben tüm evimde yaşadım tam 1 yıl boyunca, çıldıracaktım, bizim de bina yeniydi ve ilk oturanlar bizdik, inşaattan almıştık hatta biz taşındığımızda asansör bile yoktu daha yapımı devam ediyordu diğer dairelerin, mantolama da vardı ama duvarlar resmen sırılsıklam oluyordu, 1 yıl sonra apartman doldukça kendiliğinden geçti, ustalar bina boş olduğu için genelin soğuk, bizim dairenin de sıcak olmasından dolayı terleme yaptığını söylemişlerdi. 7 yıldır oturuyoruz arada hala yatak odasında ve çamaşırları kuruttuğum boş odada oluyor nemlenme ve dikkat ediyorum alt katımdakiler evde yokken oluyor, yani alt kat soğuk bizim ev sıcak olduğunda nemlenme yapıyor duvarlar... bir çaresini bulamadım, bulan varsa paylaşsın.

Son düzenleme:
merhabalar . bu rutubetten.küf ve kokudan cok cekmiş birisi olarak sizi cok iyi anlıyorum. denemediğim taktik kalmadı bu sorunu halletmek icin. en sonunda hallettim. kesinlikle sorunu kökünden halleden bir firma buldum. kullandıkları ürünle 20 yıla kadar garanti veriyolar.......
Ne kadar iyilik seversiniz tebrikler
üye olur olmaz yardıma koşuyorsunuz tel veriyorsunuz

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba bende rutubetten çok zor durumdayım kayzer766 arkadaşın tavsiye ettiği numarayı banada verebilirmisiniz Bukrem_ rica etsem

Merhabalar, lütfen bana da yardımcı olun.
Bu evde 5 yıldır oturuyorum, 1-2 aya kadar da taşınacağım, yakın zamana kadar evde hiçbir sorun yoktu ama son bikaç aydır yatak odamızda çoooooook ağır bir rutubet ve küf kokusu var, her şeyi kaldırdım, kontrol ettim, hatta yatağımızı değiştirdik ama koku giderek ağırlaşıyor, yakında taşınacaksın idare et demeyin odada bebeğimiz de var.
sabah ve öğleden sonra bikaç saat havalandırıyorum, çok soğumasın diye uzatamıyorum süreyi, odaya koku ve rutubet giderici aldım koydum hiçbir faydası olmadı, şu an nasıl kesif bir koku var anlatamam ve kızım orda uyuyor :KK43:
Güneş görüyor mu oda

Back
X