• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yatak odamdaki ağır rutubet kokusu

thedora_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2012
126
0
0
İstanbul
Merhabalar, lütfen bana da yardımcı olun.
Bu evde 5 yıldır oturuyorum, 1-2 aya kadar da taşınacağım, yakın zamana kadar evde hiçbir sorun yoktu ama son bikaç aydır yatak odamızda çoooooook ağır bir rutubet ve küf kokusu var, her şeyi kaldırdım, kontrol ettim, hatta yatağımızı değiştirdik ama koku giderek ağırlaşıyor, yakında taşınacaksın idare et demeyin odada bebeğimiz de var.
sabah ve öğleden sonra bikaç saat havalandırıyorum, çok soğumasın diye uzatamıyorum süreyi, odaya koku ve rutubet giderici aldım koydum hiçbir faydası olmadı, şu an nasıl kesif bir koku var anlatamam ve kızım orda uyuyor :(

annemlerin yatak odasında da vardı bu sorun çözemediler taşındılar, sanırım duvarlardan kaynaklanıyor ne yapsanız çözüm değil diye biliyorum ama belki diğer arkadaşların bildiği bir çözüm vardır.

birde rutubet hastalık da yapar madem yakında taşınacaksanız başka odada yatın derim sizde çocuğunuzda

mantolamadan başka bi çözümü yok diye biliyorum ama taşınıcam diyorsun. sadece yatak odasında varsa 1-2 ay başka odada idare et derim ben :34:

duvarlarınız filan terliyor mu?evin dışa bakan duvarında küflenme filan var mı?kışları genelde ev sıcak sışarısı soğuk olunca olur bu dediğiniz.duvarlar saten boya pencerelerde pimapen olunca bu kaçınılmaz oluyor çok soğuk şehirlerde

Merhabalar, lütfen bana da yardımcı olun.
Bu evde 5 yıldır oturuyorum, 1-2 aya kadar da taşınacağım, yakın zamana kadar evde hiçbir sorun yoktu ama son bikaç aydır yatak odamızda çoooooook ağır bir rutubet ve küf kokusu var, her şeyi kaldırdım, kontrol ettim, hatta yatağımızı değiştirdik ama koku giderek ağırlaşıyor, yakında taşınacaksın idare et demeyin odada bebeğimiz de var.
sabah ve öğleden sonra bikaç saat havalandırıyorum, çok soğumasın diye uzatamıyorum süreyi, odaya koku ve rutubet giderici aldım koydum hiçbir faydası olmadı, şu an nasıl kesif bir koku var anlatamam ve kızım orda uyuyor :(
bir ara aynı problemi bende yaşadım yok oda bir şey kokuyor bulamıyorum en üst katta değilki ev tavana bakim her şeyi yıkadım havalandırdım yine kokuyor ............sonra anladımki üst kattın kalorifer vanaları bozulmuş ordan su sızmış tavan hafif nemlenmiş o kokuyormuş sizde bir tavana bakın.

duvarlarda ve tavanda gözle görülür bir küf ve terleme yok, gardrobumu boşaltıp silip geri kaldırdım, arkasına baktım hiçbir şey görünmüyor ama çok ağır kokuyor :/

Sorunun kaynağını bulana kadar bebeğinizi o odada yatırmayın arkadaşım.
Rutubet onun minicik ciğerlerine çok zarar verir.
Muhtemelen henüz dışarı vurmamış bir akıntıdandır ve yüksek ihtimalle üst kattaki bir sızıntıdan kaynaklanıyordur.

Sunu unutmayın eger duvar ustu harc ve boya kalın olduysa ust kattan gelen su duvar ustune sızmadan alt katlara inebilir ve bu arada tugla arasında oluşan küf koku yapar. Ayrıca bitişik oda olarak banyo-tuvalet var ise, mesela lavabonuz sizin oda duvarına bitişik ise bu baglantıdan yada ust katın baglantısından benzer şekilde
su sızabilir. Bu sorularıma cevap verebilirmisin. Banyo oldukca yuksek sebep olur böyle durumlarda.

Yatak odanızın duvarlarından su borusu geciyormu eger geciyorlarsa onunla alakalı olabilir yada üst kattaki komşunuzla alakalı olabilir bir sızıntı vermis olabilir.

Sunu unutmayın eger duvar ustu harc ve boya kalın olduysa ust kattan gelen su duvar ustune sızmadan alt katlara inebilir ve bu arada tugla arasında oluşan küf koku yapar. Ayrıca bitişik oda olarak banyo-tuvalet var ise, mesela lavabonuz sizin oda duvarına bitişik ise bu baglantıdan yada ust katın baglantısından benzer şekilde
su sızabilir. Bu sorularıma cevap verebilirmisin. Banyo oldukca yuksek sebep olur böyle durumlarda.

yan oda komşumun yatak odası, bir taraf salonum ve diğer yan apartmanın asansörü, yani 3 yanında da banyo v.s. oda yok.
acilen kızımın odasını ayırmam lazım anlaşılan...

hmmm apartman asansörü peki eviniz zemin katta mı yani cunku bizim apartmanda olmuştu, cocuklar ne varsa asansör aralıgından atıyorlardı ve asansör
altı kısımda tam 2 mt lik bir çöplük oluşmuş, tum zemin katı saran bir koku vardı ve asansor askıya alınıp bu bosluk temizlenmişti. Bunun dışında borunun gecmedigi bir yerden kokunun gelmesi ancak ust yada alt katta birinin ölmesi durumunda olur :P ceset kokup gelir. Bu işin şaka tarafı tabiki.

hmmm apartman asansörü peki eviniz zemin katta mı yani cunku bizim apartmanda olmuştu, cocuklar ne varsa asansör aralıgından atıyorlardı ve asansör
altı kısımda tam 2 mt lik bir çöplük oluşmuş, tum zemin katı saran bir koku vardı ve asansor askıya alınıp bu bosluk temizlenmişti. Bunun dışında borunun gecmedigi bir yerden kokunun gelmesi ancak ust yada alt katta birinin ölmesi durumunda olur :P ceset kokup gelir. Bu işin şaka tarafı tabiki.

3. kat, ceset ya da çöp kokusu gibi değil :) direk rutubet kokusu var, sanki oda küflenmiş gibi.

Bina kac senelik bina. Ayrıca mesela binamıza yalıtım yapıldı yapılalı bina acayip nemlendi (oda ici nem oranı) cok yuksek. Bu durumda istemesekde gunde birkac kez
camı acıp havalandırıyoruz, kış oldugundan cok uzun sure acık tutamıyoruz odayı. Ayrıca ustunuzde çatıda olmadıgından cidden secenekler oldukca azalıyor.

Bina kac senelik bina. Ayrıca mesela binamıza yalıtım yapıldı yapılalı bina acayip nemlendi (oda ici nem oranı) cok yuksek. Bu durumda istemesekde gunde birkac kez
camı acıp havalandırıyoruz, kış oldugundan cok uzun sure acık tutamıyoruz odayı. Ayrıca ustunuzde çatıda olmadıgından cidden secenekler oldukca azalıyor.

bina 5 senelik, mantolaması bina yapılırken yapılmış, biz taşındığımızda 0 dı, ilk yıl biraz nemlenme oldu duvarlarda ama sonra kurudu, yani geçen aya kadar hiç rutubet sorunumuz olmadı, geçen ay oda kokmaya başladı, son 1 haftadır da dayanılmaz hale geldi bu koku

bina 5 senelik, mantolaması bina yapılırken yapılmış, biz taşındığımızda 0 dı, ilk yıl biraz nemlenme oldu duvarlarda ama sonra kurudu, yani geçen aya kadar hiç rutubet sorunumuz olmadı, geçen ay oda kokmaya başladı, son 1 haftadır da dayanılmaz hale geldi bu koku

belki cereyan yaptırıp evde rüzgar eser gibi havalandırsan olabilir gider rutubet belki..camların önüne her hangi bi eşya koymayın belki çözüm olur yada camlarda veya duvarda sızıntı varmı
dışarıdan pencere kenarlarından bi baktır istersen

peki benzer sorunlar cevre dairelerde yok mu? Hani onlara da bi ugrasanız. Hani onlarda yokda sizde varsa hakikaten cok ilginc bir sorun. Mesela bizde bir kez koku olmuştu meger ust kattan alt kata giden wc gider borusu bizim duvar icinde catlamış ve koku bize vuruyormuş taki bu sıvı alt katın tavanından akana dek,
ne zaman o sızıntı geldi ustalar 3 katdan gecen wc duvarlarını kırıp catlagı buldular ve onardılar. Hani cevre odalarda lavabo olabilecek yerde yok diyorsunuz
Cidden cok merak ettim, sorun cozulurse lutfen paylaşın.

belki cereyan yaptırıp evde rüzgar eser gibi havalandırsan olabilir gider rutubet belki..camların önüne her hangi bi eşya koymayın belki çözüm olur yada camlarda veya duvarda sızıntı varmı
dışarıdan pencere kenarlarından bi baktır istersen

her sabah açıp havalandırıyorum ama kapattığım an koku geri dönüyor, çıldırmak üzereyim.

peki benzer sorunlar cevre dairelerde yok mu? Hani onlara da bi ugrasanız. Hani onlarda yokda sizde varsa hakikaten cok ilginc bir sorun. Mesela bizde bir kez koku olmuştu meger ust kattan alt kata giden wc gider borusu bizim duvar icinde catlamış ve koku bize vuruyormuş taki bu sıvı alt katın tavanından akana dek,
ne zaman o sızıntı geldi ustalar 3 katdan gecen wc duvarlarını kırıp catlagı buldular ve onardılar. Hani cevre odalarda lavabo olabilecek yerde yok diyorsunuz
Cidden cok merak ettim, sorun cozulurse lutfen paylaşın.

komşulara hiç sormadım çok iletişimim yok zaten hiçbiriyle, akşam karşıma sorayım bakalım, onlarınkiyle bitişik, bakalım onlarda var mı bir sıkıntı...
mutlaka yazacağım çözebilirsem :) şimdilik salona ya da kızımın odasına taşınıcaz mecburen

ev içi nem oranınızı ölçme şansınız varmı, basit bir termometre-nem ölcer cihazı ile (elektro marketlerde satılan), hem kendi hemde yan evin ölcebilirmisiniz.
Sorun nem kokusu mu yoksa neme benzeyen baska bir kokumu. Mesela arabalarda klimalara yerleşen bakteriler de aynı kokuyu yaparlar.

Gecen gun ben de yatak odasinda bi koku hissettim koklaya koklaya kaynagi buldum :) butun dolabi indirdim kiyafetlerin hepsini elden gecirdim uzun suredir kullanmadigim bi esofmanim vardi benek benek kuf lekesi olusmus uzerinde o koku yapiyormus meger yikadim dolabi tekrar duzenledim koku gitti ...
yatak odalarinda ivir zivir kiyafet vs cok oldugu icin bi sure sonra nemden dolayi rutubetleniyor ve kokuya sebep oluyor malesef ....

Bizimde iş yerinde dayanılmaz bir koku vardı parfum sıkmakdan duramıyorduk hademeye sorduk odanızda fare ölmüş dedi,dolapları bir cektik 3 tane fare ölüsü
ikisi artık kemikleşmiş öleli cok olmuş biri yeni mefta olmuş. tabiki sizde fare olamaz ama nemli bir elbise kapalı dolapda küflenebilir arkadaşın dedigi gibi.

Back
X