- 18 Mayıs 2012
- 3.721
- 3.113
- Konu Sahibi Pirayeeeee
Bende de olan bi durum bu.. Sebebini anlayamadım..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Arkadaslar bi buçuk iki yıldır bazen sık aralıklarla bazende uzum aradan sonra tam uykuya geçiş sırasında yatağımin deprem olurcasina sallandığıni hissediyorum. ..
Ilk olarak arkadasim yanimdaydi ciddi ciddi deprem sandim.
Baktim avize sallanmiyor arkadasima kizdim sallama su yatağı diye oda ben yapmiyorum ne oldu dedi..
O zamandan beri anlam veremiyorum internette arastirdim uyku felci fln diyolar ama ben istedigim zaman hareket edip konusabiliyorum uyku felcinde bunlari yapamazmis insan.
O da degil psikolojik mi acaba bilmiyorum. .
Konu lütfen dini boyutta yorumlar gelerek kapanmasin...
Başına gelen varsa yorum bekliyorum. .
Arkadaslar bi buçuk iki yıldır bazen sık aralıklarla bazende uzum aradan sonra tam uykuya geçiş sırasında yatağımin deprem olurcasina sallandığıni hissediyorum. ..
Baktim avize sallanmiyor arkadasima kizdim sallama su yatağı diye oda ben yapmiyorum ne oldu dedi..
O zamandan beri anlam veremiyorum internette arastirdim uyku felci fln diyolar ama ben istedigim zaman hareket edip konusabiliyorum uyku felcinde bunlari yapamazmis insan.
Valla ben nereden dustugumu bile bilmiyorum sadece bir yerden dusuyormus gibi uyaniyorum. Sanki uyurken görünmez bir guc beni kaldırıp yataga atiyormus gibi gecenlerde arkadasimda kaldigimda da gece deprem oluyor diye uyandimO boşluğa düşme olayı ben de de çok oluyor. Özellikle uçurumdan.
Ayy bende odada tekim kii korkuuuummyaaa yanlızım ama
Psikoterapiste gitmelisin tatlimArkadaslar bi buçuk iki yıldır bazen sık aralıklarla bazende uzum aradan sonra tam uykuya geçiş sırasında yatağımin deprem olurcasina sallandığıni hissediyorum. ..
Bu banada oluyor ki uykumun arasında Ben araştırdım.
Tam uykuya dalarken genellikle tüm bedenin sarsılarak uyanılması ya da bazen de bu sarsıntının sadece hissedilerek uykuya devam edilmesi (kimilerinde bu yüksekten düşmek, yataktan düşmek şeklinde de gerçekleşebiliyor) tamamen beyninizin uykuya dalma sırasında normal soluk alıp verme düzeninin bozulmasına adapte olamamasından kaynaklanıyor. Şöyle anlatayım uykuya dalarken dakikada aldığımız nefes sayısı doğal olarak azalır, ancak beyin bir sorun yüzünden soluk alamadığınızı düşünür ve sizi sarsarak (bunu iskelet kaslarınızı istemsiz olarak kasarak yapıyor) uyandırmaya dolayısıyla nefes alma sıklığınızı arttırmaya çalışır. Ölmemeye çalışır kısaca..Hayatta kalma, yaşama içgüdüsü dediğimiz şeyin refleks bir yansımasıdır...
Bir sitede sormuştum ve Dr. Bu cevabı vermişti. Ama bu durum yorgunken oluyormuş ve şık sık tekrarlanmıyormuş. Bir de RLS diye bir hastalık var araştır istersen tanımına bak. Bende o çıkmadı benim ki yorgunluk.
Yorgunluktan oluyordu dedi doktor. Bir de RLS diye bir hastalık varmış tanımına bak istersen.
Yattığınız yeri değiştirmeyi denediniz mi ?
baska türlü düsünüyorum basıma geldigi icin 3 hafli olayı olmasın yani biri yanındayken de oldumu önemli olan o sadece sen degil diger insanlarda sesi duydu yada gördümü
Senin yaşadığın farklı bir durum. Ben gecenin bir yarısı çarpıntıyla uyanıyorum.
Uyanmıyorsan muhtemelen rüya görüyorsun. Sen bilincin yerinde sanıyorsun ama öyle değil. Ben uykuya geçiş sırasını çok iyi bilirim. O sırada ruhum çıkar sonra uçarım. Sonra ver elini neresi olursa:) Bilincim açık sanırım ama gerçekten uyandığım zaman öyle olmadığını anlıyorum. İlk başlarda ne olduğunu anlamadığım için uykuya geçiş çok sancılı oluyordu bende. Daha sonra rahat bıraktım kendimi ne olacaksa olsun dedim, çok rahatladım. Sen de rahat bırak kendini. Benim yaşadığım şey seninkinden farklıydı. Benim ötesi uçmak oldu senin ki ne olur bilemem :)
Benim eşimde gece yelken sarsılır bazen uyanır bazen uyanmaz
Düşecek gibi olurmuş uykusunda çocukluktan beri varmış. Bazen o kadar şiddetli oluyor ki bende uyanıyorum. Neden Oluyo acaba. Sizinki buna benzer bişey mi
dini boyutu değil de çok başka bir boyutunu söyleceğim sana.
çoook eski insanların en önemli ölüm sebebi ağaçtan düşüp ölmekmiş. çünkü geceleri uyurken yırtıcılar tarafından zarar görmemek için yüksek ağaçlara çıkıp uyurlarmış. tabi gece dönüşürken güüp diye aşağı yuvarlanıp,ölüyorlar. bu durum, bu şekilde ölmek onlar için öyle büyük bir korku haline gelmiş ki insanın beyninin en derinlerine aktarıldığı ve hayat kurtaran bir içgüdü olduğu için nesilden nesile geçtiğini hala bu hissi taşıdığımız söylenir.
uyurken birden düşmüşüz veya düşüyormuşuz hissiyle yatakta sıçramak bunun sebebi olabilir.
ama sana mı öyle geliyor gerçekten sallanıyor mu diye test etmek yatağı tam açıyla alan bir yere pc kamerası veya el kamerası yerleştirerek birkaç gece kaydet. bak bakalım sen mi titriyorsun yatak mı?
Canim birde ayetel kursiyi okuyip namaz abdesti alip yatmayi denekızlar sadece ben hıssedıyorum yatagın sallandıgını cunku benım yatak sallanırken arkadasımın uyumadıgı zamanlarda oldu . ben öyle şiddetli sarsıntı hissettiğimde ona baktım ama o anlamadı bile yani dışarıdan görünür bi sallantı olmadığının farkındayım...Hepiniz çok şey yazmıssınız hepınızı okudum ama tek tek cevap yazamıyorum...
Ne kadar çok yaşayan varmış hayret... Bazıları benı anlamıs ama hala sıcrayarak uyanmaktan bahsedenler de var. Sıçrayarak uyanmak zaman zaman hepımızde olur benım ki bilincim yerindeyken yatağımın sallanması ve hareket etmeden geçmemesi bunun...
Direkt üç harflilere bağlayanlar olmuş ben o tarafını hiç düşünmek istemiyorum...
Herkes de olduğuna göre durum psikolojik veya arkadaşın yazdığı gibi beynimizin bi oyunu kaslarımızı titretiyor..
yani umarım öyledir...