• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Yastıklımı Yastıksızmı...?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

gamur

Guru
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2008
96
1
286
İstanbul
Hanımlar bebekleri yastıklamı yoksa düzmü yatırıyorsunuz ben bugüne kadar yastıkla yatırıyordum ama bugün dinledimki 4. aydan itibaren yatırmayın diyorlar bebekler dönmeye başladığı için yüksek risk oluşturuyormuş ama bu şekildede sanki rahatsızmış gibi geliyor siz ne yapıyorsunuz.ne önerirsiniz......

valla doğru söylüyosun gerçi daha ceylinnaz dönmüyo ama her an dönebilir zaten yastıksız daha rahat yatıyo gibi bende yastıksız yatırırım

canım benim kızımın reflü sorunu olduğu için yatarken başını yükseltmem gerekiyordu. doktorumuza yastık mı kullanmam lazım diye sordum , hayır yastık tehlikeli yatağın baş tarafını yükselt dedi ......
sen de yatağın baş tarafını yükseltip deneyebilirsin.... yastığını kullandığın hazır yatağın altına koymak da bir çözüm olabilir ( yani çarşafın üstüne değil altına ya da yatağın altına )

bu konuyu özellikle dr umuza danılşmıştık..1 yaşına kadar kemik gelişimi için önermiyoruz demişti... biz hala yastıksızız...

benim oğlumda 4 aylık oldu hiç yatırmadım yastıkta,bu ayki kontrolünde doktoruna soracaktım yatırayımmı diye..
kusan bebekler için geçen gün tv de profösor sırt üstü yatırın yüz üstü sakın yatırmayın dedi..benim ki de çok kusuyor reflüsü var..

ben iki çocoğumada ilk aylarda yastık kullanmadım
zaten şimdide kendileri kabul etmiyo biri 6 yaşında diğeri 15 aylık
yastıkla yatırıyorum bi saat sonra yanlarına gittiğimde ikiside yastığı kenara itmiş oluyolar

Benim kızımın kusma problemi olduğu için doktorumuz yastıklıklı yatırın dedi.. Kafası midesine göre 30 derece yukarda olsun demişti..

bende yastık kullanmıyorum oğlumda.1 yaşından sonra kullanmak uygun diye biliyorum.
ama bazen ayakta sallanmak istiyo.o zamanlar ince bir yastık kullanıyorum.:emir_bebek:

yatağın altına ansiklopedi ya da kalın bir kitap koymanı öneririm böylece hem başı yukarıda olur hem de yastığın yol açabileceği herhangi bir tehlike kalmamış olur benim oğlum da yastığı sevmeyenlerden hala yastıksız yatıyor.

ben yatağının altına koyuyorum yastığı daha rahat uyuyo:ecrin_bebek:

ben ne yastik nede örtü kullaniyorum karsiyimda....
cok soguk havalarda bile ogluma tulum giydirdim Allah korusun üstlerini örtüp havasiz kalabilirler ...

Back