• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yasmini bıraktıktan sonra hamile kalanlar var mı

ben yasmini bu ay bıraktım... en son şubat ayında kullandım ve 29şubatta regl oldum... sonrasında tam da yumurtlama dönemimde eşimle korunmasız birlikte olduk... bu beraberliğin ardından bikaç gün sonra sağ yumurtalığımda önce batma sonra ağrı hissettim... özellikle oturup kalkarken ve merdiven çıkarken... hatta 1hafta önce apandistimin patlayacağını sandım yani o kadar şiddetliydi ağrım... şimdi daha iyiyim... ama halsizlik, yorgunluk, huzursuzluk, gün içinde sık sık tekrarlanan mide kazınması ve yumurtlama döneminden beri bitmeyen akıntım var... takip ettiğim kadarıyla bunlar hamilelik belirtisine çok benziyo... okuduğum kadarıyla adetinden 1 hafta önce bile gebeliğini öğrenenler var bu forumda... ben heveslenip test yaptım 2 kez ama sonuç negatif çıktı... adetime 3-5gün var daha... testin yanılma payı var mıdır sizce? yani ilk ay hamile kalmış olabilir miyim? ya da tüm bunlar hapı bıraktığım için vücudumda oluşan değişimler mi?

tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim:)

Hamile olabilirsin ama adetin geçtikten 3-4 gün sonra test yap acele etme. Bir de bir tavsiye daha vermek istiyorum. Ben de yasmini bırakır bırakmaz hamile kalmıştım. Aslında bi kaç ay beklemek gerekiyormuş vücuttan atılması için. Ben hamile kaldığım bebeği gebelik zehirlenmesi yüzünden kaybettim. Doğum kontrol hapları kandaki pıhtılaşmayı arttırıyor, gebelik daha da arttırıyor. Bence vücudundan atılmasını bekle, acele etme. Ben bu yüzden çok acı çektim, çok pişman oldum. Bir daha asla doğum kontrol hapı kullanmam.

Son düzenleme:
Ama bende zaten pıhtılaşma var. Moralini de bozmak istemiyorum. Herkeste olacak diye bir kurak yok. Belki milyonlarca kişiden beni buldu.

Son düzenleme:
Hamile olabilirsin ama adetin geçtikten 3-4 gün sonra test yap acele etme. Bir de bir tavsiye daha vermek istiyorum. Ben de yasmini bırakır bırakmaz hamile kalmıştım. Aslında bi kaç ay beklemek gerekiyormuş vücuttan atılması için. Ben hamile kaldığım bebeği gebelik zehirlenmesi yüzünden kaybettim. Doğum kontrol hapları kandaki pıhtılaşmayı arttırıyor, gebelik daha da arttırıyor. Bence vücudundan atılmasını bekle, acele etme. Ben bu yüzden çok acı çektim, çok pişman oldum. Bir daha asla doğum kontrol hapı kullanmam.

çok geçmiş olsun, dilerim en yakın zamanda hamile kalıp sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi... ben tamamen bilinçsizce davrandım bu konuda... hapı bırakınca ilk 2-3ay istesende çocuğun olmuyo gibi yorumları okuyunca... aslında bebek istiyorum ama eğer hamileysem ve bebeğe zararı olursa diye korkuyorum... bugün adet günüm ve bikaç gün daha bekleyeceğim bakalım...

bende yasmin'i bırakalı 6 ay oldu, dkh rahim duvarını inceltiyor benim de hapı bıraktıktan sonra ilk 4-5 ay rahim duvarım inceydi ve çok şükür bu ay rahim duvarım normale dönmüş, hap etkisini yitirmiş ama bu ay da yumurtlamamışım :((
normal de 1 ay ile 6 ay arasında hatta ilaç kullanımı ve yaşa bağlı olarak 1 seneye kadar etkilerinin devam ettiği söyleniyor.

Allah'ım isteyen herkese bir melek nasip etsin inşallah....

tam adet günümde test yaptırdım, sonuç negatif... çok inandırmışım kendimi hamile olduğuma,çok üzüldüm...

içten içe hala umudum var... belki geç döllenmedir,belki bikaç gün geçince çıkar diye... offf

Back