• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yasmin kullanırken..

Yasmin tahlillerde fsh yı yüksek gösteriyor.Etkisi de anca 1 ay sonra geçiyor.

bendede pko var. bir ara çok kilo almıştım sonra yasmin kullanmaya başladım 10 kilo verdim hormonlarımı dengelediği için kilo verdim 2 aydır bıraktım hemen kilo almaya başladım. tekrar başlayacağım eme ölene kadar bu hapı içememki ne yapıcam bilmiyorum.

slm bnde yasmin kullanmaya yeni başladım ama kullanımı hakkında kafam karştı doktorn ne dediğini unuttum kullan 21 gün 1 hafta sonra adet olursun adet başlayınca yne başla dedi gbi aklmlda ama emn değilm bilgisi olan varmı

cnm yasmine reglinin bittiğinin ertesi bün başlanır, içinde 21 tane war, hergün aynı saatte hiç atlamadan alınması lazım, mümkün olduğunca aynı saate, 21 gün snra ilaç bitince ortalama 2-3 gün snra regl oluyosun, reglin bittikten snra yine aynen başliyorsun olay bu

yasmin en az yan etkili doğum kontol hapıdır arkadaşlar, diğerleri hormonları mahwediyo :S

ben ilk kez geçen ay kullanmaya başladım.adetin ilk günü aldım.adet bitiini geçtim ama hala az az kan geliyor.bu ilk ay için normal mi.adet bitimini 10 gün geçtim.

ben 3 yıldır yasmin kullanıyorum. ve çok memnunum. hiçbir yan etkisini görmedim.

ayrıca kullanımıyla ilgili olarak: regl bittiğinde başlanmaz. yukarıda öznurr arkadaş yanlış bilgilendirmiş. 21 gün kullanıldıktan sonra 7 gün ara verilir. kutu bittikten 3-4 gün sonra regl olursunuz. 7 gün aradan sonra 8. gün yeni kutuya başlarsınız. regliniz bitse de başlarsınız, bitmese de başlarsınız. zaten ilac alınmaya başlandıgında 1-2 gün içinde regliniz bitmediyse biter. ayrıca ay içinde ilacı kullanırken 1 gün almayı unuttunuz diyelim, ertesi gün 2 hapı birden (dünü ve bugünü yani) alırsınız. ama bunun cok sık tekrarlanmaması gerek.

Arkadaslar bir sorum olcak 22 yasındayım benim hormonlarım bozulmustu hatta menapoza giriyordum adet olamıyordum doktor bana diane-35 verdi 4 ay kullandım 4 kilo aldım hormonlarım düzelince bıraktım.2 ay düzenli adet oldum sonraki ay adetim 20 gün gecikince doktora gittim test yaptırdım tekrar hormon bozulmus yumurta tembelligi var dedi doktor evlenince cocugum olunc düzelirmişim ööyle söyledi.şimdi doktorum tekrar diane-35 veriyodu ben kilo aldıgımı gögsümün şiştigini tüylenme oldugunu faln söledim o zman yasmin verdi kilo yapmaz dedi ama artık bumu sürekli kullancakmısım.evlenip cocugum olana kadar nasıl kullancam bilmıorum yaklasık 5-6 sene eder bu korkuyorum kilo yapar şişerim die bazı arkadaslar kilo aldıgını yazmıs.birde cocugum olmaz diye korkuyorum sizce öle bişey olma ihtimali var mı =((

Arkadaslar bir sorum olcak 22 yasındayım benim hormonlarım bozulmustu hatta menapoza giriyordum adet olamıyordum doktor bana diane-35 verdi 4 ay kullandım 4 kilo aldım hormonlarım düzelince bıraktım.2 ay düzenli adet oldum sonraki ay adetim 20 gün gecikince doktora gittim test yaptırdım tekrar hormon bozulmus yumurta tembelligi var dedi doktor evlenince cocugum olunc düzelirmişim ööyle söyledi.şimdi doktorum tekrar diane-35 veriyodu ben kilo aldıgımı gögsümün şiştigini tüylenme oldugunu faln söledim o zman yasmin verdi kilo yapmaz dedi ama artık bumu sürekli kullancakmısım.evlenip cocugum olana kadar nasıl kullancam bilmıorum yaklasık 5-6 sene eder bu korkuyorum kilo yapar şişerim die bazı arkadaslar kilo aldıgını yazmıs.birde cocugum olmaz diye korkuyorum sizce öle bişey olma ihtimali var mı =((

bende adet düzensizligi için kullanmıştım 6 ay kadar kullandım 8 kilo aldım ve bırakınca da hemen veremedim kilolarımı cünkü hormonlarım normale dönmedi.... tabii her bünyede aynı etkiyi göstermez sen yine de dikkat et.. aktarlarda bu konular için dogal bitki karısımları var onları bi dene istersen.. ben kullandım işime yaramıştı :hulya:

Arkadaşlar yasmini ben 2 ay kullandım.Adet ağrılarım olduğu için vermişti kadın doğum uzm.Adetimin ilk günü kullandığında yoğun bi kanamam oldu daha sonraki adetlerimde kanamam azalmıştı.ağrımda pek bi azalma olmamıştı :S Ayrıca göğüslerimde şişti ama kilo alımı olmadı aksine metabolizmamın daha iyi çalıştığını hissettim bana yaptığı yan etki hepinizinkinden farklı olarak tüylenme artışıydı.Yıllar yılı süren yüzdeki tüylenme sorunum hazır iğneli epilasyonda düzelmeye başlamışken hap kullanımıyla birlikte arttı hatta epilasyonu yapan kişi de herkesde azalır sende arttı dedi akannehir böle bi sorunum olmasa kullanmaya devam ederdim

Ben de bu ay başlıycam kullanmaya ama şimdi korktum göğüs ağrılarını arttırıyo mu zaten muzdaribim bu konuda daha da ağrırsa artik naparim bilmiyorum. Başika doğum kontrol hapı öneriniz var mı ?

Ben de bu ay başlıycam kullanmaya ama şimdi korktum göğüs ağrılarını arttırıyo mu zaten muzdaribim bu konuda daha da ağrırsa artik naparim bilmiyorum. Başika doğum kontrol hapı öneriniz var mı ?

kesinlikle arttırıyo ama iyi tarafından bakarsan silikonlu gibi oluyosunkaydirigubbakcemile3

merhaba ben yeni üyeyim..arkadaşlar spiralden rahatı yok..ama 2,5 senedir çok rahattım.Ama yazın denize girdim olan oldu.İltihap oldu ve kurutamıyoruz.Doktor çıkaralım dedi.Hapa başla en iyisi dedi.Belara isimli hapı verdi.Ama 10 gün arayla adet oldum adetlerim 10 gün sürdü.Pantalonlarımın içine sığmadım şişkinlikten.hapı bıraktım spiral hala duruyor.Doktorum bir kaç ay sonra yasmine başlarsın dedi..Ama kafam karıştı okuyunca buradakileri..Hangi hap kilo aldırmaz acaba?Ya da bu iltihap nasıl geçer merak ediyorum.Spiral çok rahattı ya..hala duruyor ama iltihap yüzünden ağrım var.Ben spiralimden de ayrılmak istemiyorum.Yasmini önerirmisiniz?

bende adet düzensizligi için kullanmıştım 6 ay kadar kullandım 8 kilo aldım ve bırakınca da hemen veremedim kilolarımı cünkü hormonlarım normale dönmedi.... tabii her bünyede aynı etkiyi göstermez sen yine de dikkat et.. aktarlarda bu konular için dogal bitki karısımları var onları bi dene istersen.. ben kullandım işime yaramıştı :hulya:

cevabın için sagol canım. demekki herkesin bünyesine göre degişiyor.bende bi kac ay kullanıyım o zman duruma göre bırakmam gerekirse, kılo falan alırsam bırakırım.:gitme:olmazsa devam ederim napıyım...

ben kistim olduğu için bir ara kullanmştım ama ilacımın adını hatırlayamıyorum. banada belera verdi hiçbir eczanede kalmamış. doktorla görüştüm. yasmin verdi. ama kullanmaya korkuyorum. hiçbir yan etkisi yok korkma filan dedi ama inanılmazkanamam var. gece ağrıdan yatamadım.

ben kistim olduğu için bir ara kullanmştım ama ilacımın adını hatırlayamıyorum. banada belera verdi hiçbir eczanede kalmamış. doktorla görüştüm. yasmin verdi. ama kullanmaya korkuyorum. hiçbir yan etkisi yok korkma filan dedi ama inanılmazkanamam var. gece ağrıdan yatamadım.

Yasmin şu an piyasadaki en az hormona sahip ilaçlardan dolayısıyla rahatlıkla kullanılabilir. ama azda olsa şişkinlik yapacaktır. Doktorunuz önerdi ise mutlaka kullanın. Ne gerek var fazla ve ağrılı kanama çekmeye.mafoldumben

bende kullandım o ilacı ve kullandığım süre boyunca zilzurna sarhoş gibi gezdim adette ağrı yapmadı ama benim elimi ayağımı kesti bitkinlik ve aşırı uyku yaptı. bıaktım myralon kullandım gayet iyi sıfır yan etki

slm arkadaşlar bende yeni başladım yasmin'e. adet ve hormon düzensizliği var. 3 ay kullanacaksın dedi doktor inşallah kilom artmaz eyvahedigeldismile. bende aşırı yorgunluk oluyor. sürekli uykum geliyor. sizde de var mı?

ben pco hastasıyım 5 yıla yakın süredir yasmin kullanıyorum daha önce hem adetimin süresi hem de miktarı normaldı ama şimdi 3gün kanamam oluyo ve çok az miktarda oluyor.adet dışındaki günlerdede azda olsa akıntı olurdu şimdi o da yok acaba uzun süre kullanmak kurulugamı neden oldu?bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın!

Back