• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yasmin kullanırken..

frambuaz yasmin senin ilacınmış vallazemuszemus
keşke bana da yarasayıdı o kdr,bgn bile yumurtalıklarımda ağrı çekiyorum.drdan randevu aldım yarın altıda doktordayım bakalım ne diyecek,cvp veren herkese çoook teşekkür ederimmopuyorumnanaktan

ist 1982 ilgin için teşekkür ederima.s.
ben de sanki hamile gibiyim valla her gün mide bulantısı ,hafif karın ağrısı..
drdan randevu alıcam bugün bakalım ne dicek,yani kistler fln olmasa ha
yatta kullanmam zatensenağlama

Canım rica ederim ne demek keşke daha çok yardımcı olabilsem ama en iyisini yapmışsın doktora gitmek en mantıklısıkaydirigubbakcemile5 aklına takılan ne varsa doktoruna sor ayrıca yasmin dışında senin bünyeni sarsmayacak bi ilaç varmı onuda sor... ki vardır diye düşünüyorum madem kistin varmış kullanmak zorundasın.. ama sana yan etkisi en az olanı verse ne güzel olur...Neyse canım Acil şifalar dilerim Allah hepimizin yardımcısı olsun:Saruboceq:..sevgilera.s.

bana sordu ben de yasmin kullanırken yaşadıklarımı paylaştım ...ama dikkat ettiysen kişiden kişye değişir diye belirttim ...tabii ki o kendi karar verecek ki zaten doktor tavsiyesi ile kullanıyor...tekrar ifade ediyorum ben kendi yaşadıklarımı paylaştımmmm:olmaz:

Canım aslında sen beni yanlış anladın galiba ben şahsa hitap etmedim ki .. herkeste farklı oluyor diye bende belirttim dikkat ettiysen eğer... bende yarattığı olumsulukları yazdım ama franbuaz nikli arkadaşa da yaramış hamile bile kalmış bünyeden bünyeye tabikide değişiyor yanlış anlaşıldıysan özür dilerim:umursamaz: herkesin fikri kendine...:kızgın:

Canım aslında sen beni yanlış anladın galiba ben şahsa hitap etmedim ki .. herkeste farklı oluyor diye bende belirttim dikkat ettiysen eğer... bende yarattığı olumsulukları yazdım ama franbuaz nikli arkadaşa da yaramış hamile bile kalmış bünyeden bünyeye tabikide değişiyor yanlış anlaşıldıysan özür dilerim:umursamaz: herkesin fikri kendine...:kızgın:

olur mu cnm özür dilemene gerek yok ben yanlış anlamışım ....kaydirigubbakcemile4
herkese geçmiş olsun sevgilerhihoyyyt

bgn dra gittim ama bana yasmin veren dra değil de ablamın drna
bana yasmini sevmediğini,hastalarına artık önermediğini çok bilinen bir ilaç olduğu için herkesin ilk onu kullandığını ama anladığı kadarıyla bana uymadığını söyledi.şimdi ilacı bırakacakmışım,3-4 gün içinde kanamam olacakmış ve o kanamanın 4. gününde ginera adlı hapa başlayacakmışm.

bu arada yasmin yumurtalıklarımdaki ağrıyı,karnımdaki şişkinliği,mide bulantısını fln hep o yapıyormuş.üstelik akıntı da yaptı.

neyse bu arada polikistik deilmişim ama yumurtalarım hafif kistliymiş,bu dr da onayladı ama bu ilerde sorun yaratmaz zaten tedavisi de doğum kontrol hapıdır dedizemuszemus

yardım eden,fikir belirten herkesee çoook teşekkür ederim umarım ginera bana iyi geliropuyorumnanaktan

bgn dra gittim ama bana yasmin veren dra değil de ablamın drna
bana yasmini sevmediğini,hastalarına artık önermediğini çok bilinen bir ilaç olduğu için herkesin ilk onu kullandığını ama anladığı kadarıyla bana uymadığını söyledi.şimdi ilacı bırakacakmışım,3-4 gün içinde kanamam olacakmış ve o kanamanın 4. gününde ginera adlı hapa başlayacakmışm.

bu arada yasmin yumurtalıklarımdaki ağrıyı,karnımdaki şişkinliği,mide bulantısını fln hep o yapıyormuş.üstelik akıntı da yaptı.

neyse bu arada polikistik deilmişim ama yumurtalarım hafif kistliymiş,bu dr da onayladı ama bu ilerde sorun yaratmaz zaten tedavisi de doğum kontrol hapıdır dedizemuszemus

yardım eden,fikir belirten herkesee çoook teşekkür ederim umarım ginera bana iyi geliropuyorumnanaktan
kafanda ki sorulara uzman birinden cevap alıp rahatlamış olmana sevindim ...çok geçmiş olsun...kaydirigubbakcemile2

bende yasmin kullandım kanamamı tam aksine azaltmıştı hatta çok azaltmıştı ama bana bütün doğum kontrol hapları dokunuyor ara kanama yapmıştı bendede cins bi ilaç reglim gelmeden kanamam olmaya başlıyordu abuk sabuk tepkiler almıştım sonra bıraktım kist tedavisi için kullanmıştım diana35te kullandım o bi nebze daha iyiydi ama oda sonradan hap bitmeden kanama yapıyordu ilginç yani

öncelikle herkese merhaba. sitede yeniyim.
bir şey sormak istiyorum doğum kontrol hapı hakkında. daha önce hiç kullanmadım ben. kullanmamış olduğum halde güvenirliği konusunda pek şüphem yok, çok araştırdım çünkü ama kafama takılan bir konu var. onu hiçbir yerde bulamadım. forumda varsa gözümden kaçmışsa mazur görün.
hapı düzenli olarak kullandığımız takdirde, erkek arkadaşım içime boşaldığında (kaba bir tabir olduysa özür dilerim) gebelik yaşamam değil mi? hiç kullanmadığım için emin olamadım.
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

öncelikle herkese merhaba. sitede yeniyim.
bir şey sormak istiyorum doğum kontrol hapı hakkında. daha önce hiç kullanmadım ben. kullanmamış olduğum halde güvenirliği konusunda pek şüphem yok, çok araştırdım çünkü ama kafama takılan bir konu var. onu hiçbir yerde bulamadım. forumda varsa gözümden kaçmışsa mazur görün.
hapı düzenli olarak kullandığımız takdirde, erkek arkadaşım içime boşaldığında (kaba bir tabir olduysa özür dilerim) gebelik yaşamam değil mi? hiç kullanmadığım için emin olamadım.
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Hayır canım hamile kalmazsın merak etme ama düzenli kullanman lazım ayrıca ilk kullandığın ay dikkatli ol daha sonra hiç bişey olmaz için rahat olarak yaşayabilirsin....sositososito

Yasmin adet ağrılarını gidermez,sadece adeti düzenlemeye ve korunmaya yardımcı olur.Ağrıların sebebi rahimdeki yapışıklıklardan olabilir:sm_confused:

bende kullandım ama bende 6 cmlik yumurtalık kisti var.adetimin 3i gününde başlamıştım ilaç bittikten sonra hasta olmadım günde sadece bir defa bir damla geliyordu. ondan sonra bir ay daha geçti ama hala hasta olmadım. hamilede değilim. birkaç defa ultrasonla muayene oldum bebek çıkmadı ama yinede korkuyorum.

Yasmin adet ağrılarını gidermez,sadece adeti düzenlemeye ve korunmaya yardımcı olur.Ağrıların sebebi rahimdeki yapışıklıklardan olabilir:sm_confused:
cnm yasmin yumurtlamayı engelliyor,bu yüzden adetler çok büyük çogunlukta agrısız geçiyor ama bazı kişilerde öyle olmuyormuş.neyse ben dogum kontrol hapı hikayesini kapadım artık.başka tedaviler araştırıyorum bir de ayda 10-15 gün progesteron alarak adet düzenleme olayı varmış belki iyi gelir:çok üzgünüm:

cnm yasmin yumurtlamayı engelliyor,bu yüzden adetler çok büyük çogunlukta agrısız geçiyor ama bazı kişilerde öyle olmuyormuş.neyse ben dogum kontrol hapı hikayesini kapadım artık.başka tedaviler araştırıyorum bir de ayda 10-15 gün progesteron alarak adet düzenleme olayı varmış belki iyi gelir:çok üzgünüm:

Evet yasmin sadece yumurtlamayı önlüyor ama sonuçta menapoza sokmuyor değil mi ,yani lucrin etkisi göstermiyor.Yine de adet görmeye devam ediyoruz.Rahimdeki ağrılar yumurtalıklardan bağımsız olarak gelişmiyor mu ? Geçmiş olsun canım.

selam arkadaşlar ben 8aydırki kullanıyorum geçen ay adet olmadım yani 1 aydırki bekliyorum adet olacagım diye 2 kere kanda gebelige falan baktırdım gebe flanda deilim ama ilaç adetimi kesti bende bıraktım artık kullanmıyorum.kullanmayıda düşünmüyorum.bu ilaç benim piskolojimide bozdu.

slm bnde yasmin kullanmaya yeni başladım ama kullanımı hakkında kafam karştı doktorn ne dediğini unuttum kullan 21 gün 1 hafta sonra adet olursun adet başlayınca yne başla dedi gbi aklmlda ama emn değilm bilgisi olan varmı

Back