Selamlar,
Bu başlıktaki ilk iletimde hapı kullanmaya başladıktan sonra kendimde gözlemlediğim etkilerini paylaşacağımı belirtmiştim.
İlk etkisi cildimde inanılmaz bir düzelme sağlamasıydı. Akne, siyah nokta yok edici gibi resmen. Yağlı bir cildim var, düzenli temizlesem de gene de sorun çıkarıyor. Hapa başladıktan bir hafta sonra fark ettim ki kullandığım tüm o losyonları veya ek temizleme ürünlerini gereksiz kıldı. Tek yapmam gereken özel yüz yıkama köpüğü ile düzenli yıkamak ve arada da kil maskesi yapmak. Bütün o günlük limon suyu ile yüz silimi, yatmadan önce maskesi, gün içi alkolle silme kabusu bitti.
İkinci etkisi (çok mutluyum ki) iştah tıkaması oldu. Kilo alacağım korkusundaydım ama aksine iştahım tıkandı. Beş kilo veresim vardı en az, isabet oldu. Yalnız ilk hafta çok zorlandım çünkü vücut günlük belirli bir miktar kalori almaya alışkın, birden azaltınca afalladı. Sıcakların da etkisiyle göz kararmaları yaşadım ama dengelendi neyse ki. Spor yapmam ve çok su içmem gerekiyor çünkü selülitleri teşvik eden bir yanı da var. Bu da üçüncü ve malesef olumsuz bir yan.
Dördüncü etkisi sinir yapması. Zaten sakin bir tip sayılmam, birkaç hafta sinirim tepemde gezdim. Kontrolü zor değil ama insanı mutsuz ediyor. Nihayet gitti de hem ben hem de çevremdekiler rahat bir nefes aldı.
Beşinci etkisi; regl döneminin ağrısız sızısız geçmesi. Hayatımda bir ilk. O kadar senelik sancıdan, ağrıdan sonra inanılmaz bir rahatlık.
Yan etkilerinden biri ara kanama yapması. Tam kanama da değil; lekelenme. İkinci kutuyu kullanırken de devam edecek mi bilmiyorum ama ederse doktora danışacağım.
İddia edildiği gibi tüylenme yapmadı. Ne bir artış ne de azalma var.
Şimdilik gözlemlerim bu kadar. Bu hafta sonu ikinci kutuya başlayacağım. Genel tabloya bakarsak Yasmin'den inanılmaz memnunum. Umarım etkileri bu çizgide ilerler.