hayır hayır sadece ilk hapı alırken adetin ilk günü başlanır. ondan sonra adet olsan da olmasanda 7 gün ara verilir. 7 gün arada çekilme kanaması meydana gelir muhtemelen 21 günlük haplı dönem bittikten 3 gün sora adet olursun(buna çekilme kanaması denir işte) ve 7. gün tekrar başlanır. hapın kullanım şekli budur. istersen alırken eczacıya sor oda böyle anlatıcaktır için daha rahat eder hem. ama sakın adetin başlayınca alma. o sadece ilk hapın alımında ilaca başlarken olan bişe. hapa yeni başladıysan ara kanamalar akıntılar falan normal. hergün düzenli içtiğin sürece hamile falan kalmazsın. tek gereken düzenli içmek. onun dışında için rahat olsun. ben 1 sene kullandım yasmin. doktorum ne dediyse ona uydum kullandığım süre içerisinde de çok şey öğrendim anlattıklarıma güvenebilirsin ama dediğim gibi alırken eczacıya sor onlarda anlatıyorlar. aynı şeyi anlatıcaktır =) için rahat eder.
prospektüsten:
 Kullanım: Tabletler blister ambalaj üzerinde gösterildiği sıra ile, hergün yaklaşık aynı zamanda bir miktar sıvı ile alınmalıdır. 21 gün boyunca birer tablet alınır. Yeni bir pakete 7 günlük aradan sonra geçilir. Son tablet alımını takiben 2-3 gün sonra kanama başlar ve yeni pakete geçilmeden önce kesilmeyebilir. 