Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
bugün dr ye gittim yasmin verdi
aralıkta evleniyrm ama adet dönemime geldiği için ekimde başlıcam.
erva bana da söyledi dr cilde iyi gelirmiş.ama inş. kilo aldırır bana :)

Evet gerçekten cilde çok iyi geliyo ama kilo aldırdı diyen çok az tatlım yaa.. Vücuttaki fazla suyun atılmasına yardımcı olduğundan daha da zayıflatıyo sanki Ben iki aydır kullanıyorum 4 kilo verdim ama yakında evleneceğim için düğün stresinin de etkisi oldu tabi ki..

cnm mutlaka düğün stresininde etkisi vardır.çünkü hep söyleniyor düğün zamanı çok kilo veriliyor die.
sanırım artık daha da çok yemem lazım yoksa kilo vermek istemiyrmm.

ben nedense düğün stresinde tersi oldu kilo aldım , çok kötü oldu gelinlik verdiğim ölçüden 3 kilo falan aldım gögüsler şişti sonrasında da kuaförde makyaj falan bitti giydim gelinliği zor oldu biraz, sonra durumuma gülerken yandan gelinliğin fermuarı patladı kuaförde iğne iplik fermuarın üstünden diktik ama nefes alamıyodum nerdeyse ölcektim off nikah bitene kadar patlamıştım yaaa

ben tam olarak mevzuyu bilmiyorum ama.adet düzensizliyi bendede var.aşırı ben microciynon kullandım hem adet düzenledi hemde korunduk iki işe birden yaradı.çkta memnunum.tavsiye edrim.

arkadaşlar bir sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim. yasmini henüz bir kutu kullandım,geçen perşembe son drajeyi aldım,salı günü adet oldum ve bugün yani perşembe yeni kutunun ilk hapını içtim,galiba yanlış hesapladım yarın içicektim 7. gün içmiş oldum ne yapabilirim?acil yardım lütfen.

evet canım yanlış içmişsin bugün içmen gerekirdi ama sorun çıkacağını zannetmiyorum

slm bende yasmin kullandım 1 ay kadar ama gögüslerimde şişkinlik ağrı yaptı kilo aldım baş ağrısı çok fazla oldu ve mide bulantısı bana çok fazla yan etkisi oldu inş sende öyle olmaz cnm

Kızlar merhaba size bir sorum var umarım bana yardımcı olursunuzeyvahedigeldismile
Ben yasmin kullanmaya başladım doktorumun dediği gibi adetimin ilk günü aldm hapı 3-4gündür kullanıyorum ilk başta adetim kesilir gibi oldk günlk ped kullanmaya başladım sonradan deli gibi söktü yaa ped dayanmıyor hap kullanmama rağmen kesilmedi sizce normal miii? hapı ilk kez kullanıyorum yardım edin lğtfen :bbo:

kızlar merhaba,
dün itibariyle aranız katıldım umarım faydalı paylaşımlarda bulunuruz.
benim sorum 2yıllık evliyim ve başından beri yasmin hap kullandım.halada kullanıyorum.şuanda bi rahatsızlığımdan dolayı ilaç kullandığım için hamile kalmam yasak.thminlerime göre 6 ay daha yasminle korunmam gerekiyor.daha sonra bir müddette prezervatifle korunmayı düşünüyorum.seneye haziran gibide çocuk denemelerine başlıcaz inş.:) ama benim korkum 2.5 yıl hapla korunmak için çok uzun bi süremi sizce? gerçi doktorum ideal bi süre dedi.7-8 yıl hapla korunanlar var okdrını tavsiye etmiyoruz dedi. ama ben içten içe ya denemeye başladığımızda çocuğumuz olmazsa diye çok korkuyorum.
sizce hap gerçekten etkiliyo mu?cevap verirseniz sevinirim.şimdiden teşekkürler.

bu arada şunuda ekliyim, hapı kullanmak bende gözle görülür bi etki yapmadı. adetlerim günü günüe oluyo,kilo almadım,ara kanamalarım yok. bunlar bünyemi etkilemesiyule alakalı olumlu sayılır mı?

glsnz tatlım bence uzun bi süre doktorlar genelde hiç çocuk yoksa okadar uzun süre tavsiye etmiyor bence sende kullanmayı bırak ve prezervatifle korunun.
bende 2 aydır içiyorum ama bendeki etkisi isteksizlik ve kuruluk oldu oyüzden 1 kutu daha kullanıp bırakmayı düşünüyorum zaten doktorum bana 3 aydan fazla önermedi çünkü çikolata kistim var oyüzden prezervatifle devam ediicem..acaba bu etkiyi yapan başka kimse varmı aranızda?

canım 2,5 sene çok uzun bir süre değlil. bende sordum doktoruma rahatlıkla kullanabileceğimi ilaçtan sonra belki bir kaç ay beklenebileceğini söyledi. İstersen konuş bir jinekolog ile.

Kızlarr kimse bana yardımcı olmicak mı :gitme: ben yasmine yeni başladım 6-7 tane kullandm henüz adetimin ilk günü başladm ama adetim bir türlü bitmek bilmiyor 1 haftadır sizce bu normal mi?? kesmesi gerekmez miydi acaba?? bilmiyorumkismile

Ayrıca ilk kutuda koruması ne kadar oluyor acaba bu ilacın illa onla birlikte prezervatif mi kullanmalıyız? yoksa geri çekilme yeterli midir??:kedi:

tatlım ben 1.5 kutu kullandıktan sonra prezervatifi bıraktım.daha güvenli olması açısından.
diğer konuda evt ilk kutuda benimde öyle olmuştu korktum önce ama normalmiş.

cevaplar için saolun kızlar.
bende prezervatife geçmek istiyorum ama hiç alışamadımki o merete:kedi: bide şuanda günde 4-5 (kadın hastalıklarıyla alakalı değil) farklı ilaç içiyorum riske atamayacağım bi dönemdeyim. eger bu durumda hamile kalsam bile,doktorum alması gerektiğini söyledi oyüzden tedavim bitene kdr hapı kullanmam gerekiyormuş. kısacası şimdiden korkularım başladı bukdr süre kullanırsam sonra sorun çıkar mı vs. gerçi allah nasip ettikten sonra herşey bahane. allah herkesin gönlüne göre versin inş.

kist yüzünden yasmin kullanan var mı?

mrb bende düşükten sonra kist çıktı ve yasmin kullanmamı önerdi dr. zaten 4 yıldır kullanıyordum ara vermiştim bebek için ama düşük yaptım ve dr. kist var yasmin kullanırsan geçer dedi bende tekrar başladım ve şuanda kistlerim eridiopuyorumnanaktan

ben de aynen böyle içiyorum canım..

hangi gün biterse kutun diğer haftanın aynı günü içiliyor diye biliyorum bilmiyorumkismile

ben de aynen böyle içiyorum canım..

hangi gün biterse kutun diğer haftanın aynı günü içiliyor diye biliyorum bilmiyorumkismile

aa canım gerçektenmi,yanlış içtim bu ay diye en son 1 tane daha içmeyi planlamıştım ama gerek yok heralde,çok sağol içim rahatladı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…