Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
kızlar çıldırcam kafayı yiyeceğim hapı düzenli olarak 3 aydır kullanıyorum fakat 1 haftadır göğüslerimde şişlik adet olucakmışım gibi his var ve dün hapım bitti 7 günlük araya girdim adetimi bekliyorum ama daha önce hiç böyle olmamıştım geçen hafta hamilelik testi yaptım bişey çıkmadı offf ne olur bişeyler söyleyin en son geçen ay 7 günlük arada ilişkiye girdik hap korumuşmudur ?
hap bitiminden 3 gün sonra kanama gelmesi lazım, eğer 3. gün de kanama gelmezse birkaç gün bekleyip bir hamilelik testi daha yap bence.

Cicikızsinem, benimde bildiğim 7 günlük arada hap etkisini kaybediyor ek bariyer yöntemi kullanın diyorlar.. Benim arkadaşım 7 günlük arada hamile kaldı...

arkadaşlar merhaba ben yasmine yeni başlayacağım adetimin ilk günü başladığımda, adetim bitince mi hemen etkisini gösteriyor yoksa ne kadar süre beklemeliyim beni bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirim....

Benim bi sorum olacak 7 gün ara verdim ama 8. gün içmeyi unuttum 9. gün iki kere mi içmem gerekiyor. Baya kafam karıştı....

doktorların sitelerinde ve eczaların görüşlerinde koruma alındığı günden itibaren başlıyormuş. sizin görüşleriniz tabiki önemli ama doktorlar başlıyo diyooooooooooobilmiyorumkismile

arkadaşlar merhaba ben yasmine yeni başlayacağım adetimin ilk günü başladığımda, adetim bitince mi hemen etkisini gösteriyor yoksa ne kadar süre beklemeliyim beni bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirim....
tam koruma için 1 ay kullanman gerekiyor canım
Benim bi sorum olacak 7 gün ara verdim ama 8. gün içmeyi unuttum 9. gün iki kere mi içmem gerekiyor. Baya kafam karıştı....

evet 9. gün 2 tane içerseniz sorun olmaz zaten aklınıza geldiğinde hemen için diyor doktorlar

doktorların sitelerinde ve eczaların görüşlerinde koruma alındığı günden itibaren başlıyormuş. sizin görüşleriniz tabiki önemli ama doktorlar başlıyo diyooooooooooobilmiyorumkismile

canım banada dr um dedi ilk ay ek yöntem kullanın diye
tedbiri elden bırakmamak lazım

Arkadaşlar benim de bazı sorularım olacak; 18 eylülde düğünüm var, bu nedenle 3 ağustosta yani
adetimin ilk günü yasmin kullanmaya başladım ve beklenildiği gibi 4 gün sonra hastalandım ama
normalde benim adet düzenim her ay aynı günde olur (yaklaşık 30 gün arayla) ; hapı kullanınca 25.
günde geldi ki bu da ikinci kutuya adetin ilk gününde başlarsam önümüzdeki ay düğün günüme çok yakın bi tarihte hasta olacağım anlamına geliyo sanırım?? Böyle düşünerekten hastalığı geciktirmek için ilk gün değil de 3. gün olan bugün başladım, bi sorun olmaz ve yine hapın bitiminden 3 ya da 4 gün sonra hasta olurum değil mi ??? Bi de hapa hemen başlamadığım için mi bilmiyorum ama üç günde o kadar az kanamam oldu ki... Çoğunlukla katı ve koyu renkte geliyo aranızda böyle şeyler yaşayan oldu mu????

Merhaba hanımlar, tecrübelerinize dayanarak size birşey sormak istiyorum. Ben 15 gün sonra tatile cıkıcam. Ve reglim o güne denk geliyor. Yasmine şimdi başlasam etkisini gösterir mi? Yani o gün gelecek olan reglimi erteler mi? Kafam çok karıştı çünkü, herkes adetin ilk gününden itibaren kullanılmasını söylüyor ama benim önümde 15 günüm var.
Şimdiden teşekkür ederim...

ben bu hapı yeni kullanmaya başladım daha 7. gün ama reglim hala devam ediyor ve ağrım da devam ediyor, bu konuda bilgisi olan var mı... acaba yanlış bir durum mu var, normalde 5. gün biterdi.

merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım.size birşey danışmak istiyorum y...mn doğum kontrol hapına yeni başladım kullanalı 2 hafta oldu aynı saatte alınacağını bilmiyordum ben hep farklı saatlerde aldım ve bir gün içmeyi unuttum acaba hamile kalabilirmiyim?korkuyorum çünkü hapı içmeye devam edersem bebeğin sakat olma olasılığı oluyormuş.neolur bana yardımcı olun:KK43:((

merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım.size birşey danışmak istiyorum y...mn doğum kontrol hapına yeni başladım kullanalı 2 hafta oldu aynı saatte alınacağını bilmiyordum ben hep farklı saatlerde aldım ve bir gün içmeyi unuttum acaba hamile kalabilirmiyim?korkuyorum çünkü hapı içmeye devam edersem bebeğin sakat olma olasılığı oluyormuş.neolur bana yardımcı olun:KK43:((

ne kadar farklı saatlerde içtiğine bağlı yani 3 saat sonra 5 saat önce içtiysen korumamıştır ama 1 saat falan kayma olduysa sorun olmaz bence

X