Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
mrb arkadaslar bn ilacı 5 aydır kullanıyorum.eskiden ilk adet günüm berbat gecerdi fakat ilaçtan snra hiçbir rahatsızlık hissetmedim.fakat ilacı 18 ekimden itibaren bazı arkadasları dinleyerek bıraktım.daha adetim biteli 12 gün olmuştu ve bugün tekrar adet oldum ağrılı bir şekilde.söylenilenlere bakılırsa ileride zarar vereceğidir.sizce doğrumudur?şuan için bebek bizce uygun değildir.ileriki zamanlarda Allah ne gösterir bakalm.Bu ilacı kullanmalıyım?
canım öncelikle gecmis olsun.
ilaca ilk basladiginda sivilcelenme normal cunku hormon dengen degisiyor.Ben ilk kullanmaya basladigimda cilt doktoruna gitmistim. Bana sivilceleri kurutacak jel vermisti. Cok fazla rahatsızlık veriyorsa sen de bi cilt doktoruna git. Tahminimce cok uzun surmez sivilcelenmen.
İlerde zararı olur mu diye sormuşsun , bu ne kadar kullanacagina bagli. Ben 2 senedir kullanıyorum polikistik over sebebiyle, gogusumde kitle olustu hap yuzunden. Elbette yan etkileri var.
Bence bir kadın dogum uzmanına da gorun ultrasonla yumurtalıklarına baksın. Hem duzensiz adet hem de tuylenme varsa polikistik over olabilirsin.
Ve son sorunun cevabı bu ilacı kullanırken evet tuylerde azalma oluyor ama bırakınca eski haline geri dönüyor.
Daha cok gencsin canım iyice muayene ol sorunun kaynağı neyse onu çözmeye calış.
cnm çok geçmiş olsn,, ilk başlarda onlar normal hormonların düzene girmeye çalışıyo, oyüzden butarz çeyler olabilir. sana tavsiyem ilk kullanmaya başladığında yani ilk ay hafif miğde bulantısı yapıyo o yüzden aç karnına iç ilacı, we en önemlisi hergün aynı saatte iç mutlaka yoksa amacına ulaşamazsın. sen ztn o 21 hapı bitirdikten 2-3 gün snra tık diye regl olucaksın, yani artık reglin okadar düzene giricekki, her ayın kaçında regl olucanı bile bilir haline geliceksin, sürprizler olmicak, regli n bittikten ertesi gün de yeni pakete başlicaksın bu böyle gidicek, bende kilo fazla yapmadı hani belki 1-2 kilo, o konuda endişelenmeni gerektircek bşy olduğunu sanmıyorum oyüzden
kızlar merhaba, sayfalarca yazdıklarınızı okudum ama yine de bir sorum olacak. lütfen endişemi mazur görün.
ben ilk defa yasmin kullanmaya başladım, bugün 8. günü. adetim geçen hafta pazar başladı ve bu cuma tamamen bitti. adetimin ilk gününden itibaren saatlerini hiç kaçırmadan (22.45) içtim. fakat kullanımın 7. günü yani dün korunmasız cinsel ilişkiye girdik, sizce herhangi bir kazayla karşı karşıya kalır mıyım?
"Yasmin’i almaya normal adet döngünüzün ilk günü başlayınız. İlacınıza 2. İle 5. günler arasında başlamanız da kabul edilebilir, ancak bu durumda ilk döngü için tablet almaya başlamanızdan itibaren 7 gün boyunca ilave olarak bir bariyer gebelik önleyici yöntem kullanınız." yazıyor prospektüsünde, ben 2. veya 5. gün değil de ilk günden itibaren düzenli ve hiç aksatmadan kullandıysam ve hala aksatmadan kullanmaya devam ediyorsam koruması oluşmuş olmalı değil mi? insan ister istemez endişe edebiliyor.
merhaba sibel ben yasmin 6 aydır kullanıyorum benim adet düzensizliğim vardı düzene girmesi için doktor vermişti ama yasmin bende varis yaptı bacamda diz kapağımın arkasında varis oluştu doğum kontrol ilaçlarının östörojen salgıladıkları için damar duvarını gevşettikleri söyleniyor benim başıma geldi
bence doktorunla bu konuyu bir görüş sende madur duruma düşme canım
arkadaşlar ben 2 aydır Yasmin kullanıyorum ve bende ilk ay dayanılmaz bir mide bulantısı yaptı hatta kadın doğum uzmanına göründüm 2. kutuda böyle bir sorun kalmaz büyük bir ihtimal dedi.
Şu an 2.kutum bitti ve prospektüste yazan bütün yan etkiler bünyemde oluşmuş durumda. İki ayda 48 kilodan 52leri gördüm bacağıma kadar selülit indi, karnım hep şiş. Cinsel isteksizlik had safhada ve duygusal olarak çok dengesizleştim.
Tamam korunmak çok iyi çok güzel ama sırf çocuk sahibi olmayacağım diye bunca yan etkiye katlanmak bana mantıklı gelmiyor açıkçası. Zaten ilk çocuktan önce pek önerilmiyormuş doğum kontrol hapları. Ben bu yüzden bırakmaya karar verdim. Kullanacak olanlar da bir kere daha düşünsün derim ben.