Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

malesef canım ya hiç iyi gelmedi bana. condomu ilişki sonrası kontrol edersen bi sorun olmaz, diyelim ki yırtılmış ertesi gün koşarsın sağlık ocağına hap alırsın. gelin olacam diye verdiğim onca kiloya yanarım :CüvCüv:

kilo almaya musait bi yapın vr sanırım aldırmıstır..
ben aksine dugun zamanı kılo verdim hala aynıyım hiç aldırtmadı
valla bakalım
bir sure boyle gitsinde bende sureklı kullanmayı dsunmuyorum zaten

ben 2 aydır hap kullanıyom bu 2. ayım hap bitti ve 7 günlük aradayım ve bugün 4. gün hala adet görmedim bu normalmi

Ben de 3.5 cmlik bir kist vardı 2 sene önce, doktor kontrolünde 4 ay yasmin kullandım.Kist kayboldu tamamen, Allah'a şükür bir daha da tekrarlamadı.Bu sefer de korkudan az yiyiyordum kilo alırım diye, az yememden mi kaynaklandı bilmiyorum ama bir şey olmadı.Asıl kilo verince sinirli biri oldum çıktım, çok sakindim mafoldumben

cok yakın bi arkadasımda 1yıl kullandı bu hapı.daha sonra bıraktıgında ne adet gördü ne hamile kaldı.sürekLi test yapma haLindeydi acaba hamiLemiyim diye.doktora gitti daha sonra ve doktor su an adını tam hatırLayamadıgım bi hormonun arttıgını ve bu yüzden adet göremedigini ve cocugu oLmadıgını söyLedi. simdi de o hormonu dengeLemek icin iLac tedawisi görüyor.
kuLLanmamak en iyisi ..

ben 2 aydır hap kullanıyom bu 2. ayım hap bitti ve 7 günlük aradayım ve bugün 4. gün hala adet görmedim bu normalmi

bıraktıktan bikaç gün sonra görürsün benim 5. gün geldiği olmuştu.

Allah korusun bende bundan çok korkuyorum işte. bırakalı hala adet görmedim. 3 ay kullandım bıraktım hormonlarıma baktırıcam.

canım bişey sorcam acaba o arkadaşında ne gibi yan etkileri vardı? kullanırken rahatmıydı yan etkileri olmuş mu?

canım bişey sorcam acaba o arkadaşında ne gibi yan etkileri vardı? kullanırken rahatmıydı yan etkileri olmuş mu?

adet zamanLArındaki gecikme haricinde hic bi sıkıntısı yoktu.bıraktıktan sonra hapı bu sefer hic geLmemeye basLadı.hamiLe de deiLdi. bu tarz sıkıntısı oLan arkadasLarım en kısa zamanda bi doktora gitmeLiLer.

Mrb arkadaşlar.. ben az önce kaydoldum yasmin için sizlere cok ihtiyacım var , ben 2 seneye yakın diane 35 kullandım, Polikistik Over hastalığı için. Bıraktıktan sonra bi oldum bi olmadım öyle gecti zaman, arada bu ilacı yine kullandım bıraktım. Fakat son zamanlada akıntı da olmaya basladı 3 aydr adet göremedim. yüzüm sivilcelendi.Anlıcagınz 3 seneki hikaye yeniden basladı düzelmiş sanıyoken.
doktorum bana akıntı için ilaç verdii artı farlutal verdi adet görebilmem için adet gördükten sonrada yasmin verdi 3 kutu...yasmini kulanmaya bu hafta başlıcamda cok kararsızm acaba bi faydasını görürmüyüm yada yan etkisi cok mu..Daha evlenmeden hayatım dogm kontrol haplarının arasında gecti ya

herkese slm arkdslr bişey sorcam ben bebek istiyodum 1 sene denememize rağmen olmadı gittik tahliller yapıldı normal cıktı hersey sadece bende kist cıktı doktorda yasmini verdi kistim gecmesi için 21 gün kullandım hiç adetim gecikmezdi 1 hafta geciktim neden böyle oldu bi fikri olan varmı cvplarsanız sevinirim

kızlar ben bişey sormak istiyorum. benn bir senedir yasmin kullanıyorum. başka bir hapa geçeceğim. bu ilacıda diğerinin bitiminden 7 gün sonramı kullanacağım. yoksa farklı mı oluyor???

Canım sende polikistik over varken nasıl oldu da bıraktın hap kullanmayı?Doktor mu istedi yoksa kendi kendine mi bıraktın? Benim doktorum polikistik over oldugum icin bu hapları surekli kullanmam gerektigini söyledi. Bi de sen tahlil yaptırdın mı hiç şeker filan?

Merhaba arkadaşlar,toplamda 3 yıldır yasmini doğum kontrol amaçlı kullanıyorum.Önce 10 ay kullandım bıraktım ve bırakır bırakmaz hamile kaldım.Koruyuculuğu hapı bırakınca hemen bitebiliyo kimse aldanmasın yani her bünyede öyle olmayabilir ama bende öyle oldu.kızımın doğumundan sonra da 2yıldır düzenli kullanıyorum.fix olarak pazar son hapı içip cuma regl oluyorum.böyle bir rutinim var 2 yıldır.yani hap bittikten 2 gün sonra regl olma zorunluluğu yok bu da bünyeye göre deişebilen bişey.yan etki olarak da bana ilk 10 ayda 8 kilo aldırdı,8 kilonun sorumluluğu tamamen ona mı ait bilmiyorum ama kilo aldırdığını söyleyen arkadaşlarım çoğunlukta..onun dışında bi yan etkisi olmadı ama çok uzun yıllar kullanma ve özellikle sigarayla kullanma damar tıkanıklıklarına neden olabiliyormuş o nedenle 2. çocuktan sonra kullanmayı düşünmüyorum.naçizane fikirlerimi bildirdim,herkese selamlar...

Merhaba ben 15 yaşındayım bu ilacı 3 gündür kullanıyorum.Benim kullanma amacım yüzümdeki ve vücumdaki tüyler için.Doktara bu yüzden gittim doktor adetlerimin düzensiz olup olmadığını sordu düzensiz olduğunu söyledim ve doktrumda bu ilacı kullanırsam yüzümdeki tüylerin incelip zamnala azalacağını ve adtlerimin düzeen gireciğini söyledi.6 ay kullanmam gerekiyormuş 6 ayın sonunda tekrar kontrole gitcem.Kilo alıp almıyacağımı sordum bunun kesin olmadığını söyledi ama yinede yediklerime dikkat etmemi söyledi.

yazılanları okuduktan sonra biraz korktum açıkcası bu ilacı kullanıyor olmaktan

Size sormak istediğim bikaç sorum var
1.bu ilacı üçgündür kullanıyorum ve üç gündür yüzümde svilcelenme oldu normalde bu kadar sivilcem olmazdı acaba bu ilaçtan mı kaynaklanıyor ?

2.Acaba bu ilacın bana ileride bi zarraı olur mu ?

3.Bu ilacı bu yüzden kullanmış biri varsa sonuç alabildi mi ?

sorularımı cevaplandırırsanız çok sevinirim

bende evliliğimin ilk yıllarında yasmini kullandım. ilk ay adetten sonra paket bitene kadar akıntı tarzında kanamam devam etti ama ikinci kutuda bu sorun ortadan kalktı. bende kanamanın miktarını ve gününü azalttı ama kanamanın miktarının zaten bi önemi yok. adetleri düzenliyor günü gününe hatta saatine kadar bilebilirsin. ama ne olsada dışarıdan hormon alıyorsun uzun vadede problem yaratırmı bilmem ama ben kondomla korunmanı öneririm. daha güvenli. haplarda 2 defa unutursan o ay başka yöntemle korunman gerekir. bir gece unutsan bile hamile kalma riskin var.

canım öncelikle gecmis olsun.
ilaca ilk basladiginda sivilcelenme normal cunku hormon dengen degisiyor.Ben ilk kullanmaya basladigimda cilt doktoruna gitmistim. Bana sivilceleri kurutacak jel vermisti. Cok fazla rahatsızlık veriyorsa sen de bi cilt doktoruna git. Tahminimce cok uzun surmez sivilcelenmen.
İlerde zararı olur mu diye sormuşsun , bu ne kadar kullanacagina bagli. Ben 2 senedir kullanıyorum polikistik over sebebiyle, gogusumde kitle olustu hap yuzunden. Elbette yan etkileri var.
Bence bir kadın dogum uzmanına da gorun ultrasonla yumurtalıklarına baksın. Hem duzensiz adet hem de tuylenme varsa polikistik over olabilirsin.
Ve son sorunun cevabı bu ilacı kullanırken evet tuylerde azalma oluyor ama bırakınca eski haline geri dönüyor.
Daha cok gencsin canım iyice muayene ol sorunun kaynağı neyse onu çözmeye calış.

cnm çok geçmiş olsn,, ilk başlarda onlar normal hormonların düzene girmeye çalışıyo, oyüzden butarz çeyler olabilir. sana tavsiyem ilk kullanmaya başladığında yani ilk ay hafif miğde bulantısı yapıyo o yüzden aç karnına iç ilacı, we en önemlisi hergün aynı saatte iç mutlaka yoksa amacına ulaşamazsın. sen ztn o 21 hapı bitirdikten 2-3 gün snra tık diye regl olucaksın, yani artık reglin okadar düzene giricekki, her ayın kaçında regl olucanı bile bilir haline geliceksin, sürprizler olmicak, regli n bittikten ertesi gün de yeni pakete başlicaksın bu böyle gidicek, bende kilo fazla yapmadı hani belki 1-2 kilo, o konuda endişelenmeni gerektircek bşy olduğunu sanmıyorum oyüzden

arkadaşlar ben 2 aydır Yasmin kullanıyorum ve bende ilk ay dayanılmaz bir mide bulantısı yaptı hatta kadın doğum uzmanına göründüm 2. kutuda böyle bir sorun kalmaz büyük bir ihtimal dedi.

Şu an 2.kutum bitti ve prospektüste yazan bütün yan etkiler bünyemde oluşmuş durumda. ıki ayda 48 kilodan 52leri gördüm bacağıma kadar selülit indi, karnım hep şiş. Cinsel isteksizlik had safhada ve duygusal olarak çok dengesizleştim.

Tamam korunmak çok iyi çok güzel ama sırf çocuk sahibi olmayacağım diye bunca yan etkiye katlanmak bana mantıklı gelmiyor açıkçası. Zaten ilk çocuktan önce pek önerilmiyormuş doğum kontrol hapları. Ben bu yüzden bırakmaya karar verdim. Kullanacak olanlar da bir kere daha düşünsün derim ben.

doktorunla bir kez daha görüş bence
her hap her bunyede aynı etkileri yapmıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…