Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

adetin başladığı gün almaya başlıyorsun.
ve hep aynı öğünlerde almaya çalış. benim arkadaşım bir sabah bir akşam aklına geldikçe içtiği için kanaması oluyordu. dr. ne yapıyorsun sen aynı öğünde iç demiş :)

arkadaşlar yasmini reçeteye yazdırabilir miyim? yoksa kendim mi alıcam? yani devlet karşılar mi? bi de fiyatı ne kadar bilen var mı? şimdiden teşekkürler...

arkadaşlar merhaba
kısmetse inş.29 ekimde düğünüm olcak dün dr. gittim
korunma yöntemleri ile alakalı görüşmek için ben yaklaşık bir ay önce roaccutane son verdim ve beraberinde diane35 kullanıyordum.ama bırakalı 2ay oldu

dün doktorum yine aynı ilacı yazdı dıane35 verdi ama ben bunu sivilceler ve hormon bozukluğu için kullnadım yani etkilimidir acaba korunmak için korurmu kesinlikle hamile kalmamam lazın enaz 6 ay ne olur cvp yazınnn kullananlarrsenağlama

evet seni anlıyorum ben o yüzden iki ay önce başlamıştım ek bir korumaya gerek kalmasın diye. ama sanıyorum ki sen de risk almak istemiyorsun o yüzden bence dikkatli olmalısın. ve bence korkma şimdiye kadar duyduklarını da unut çünkü bayanlar için önemli olan zaten psikolojik açıdan rahatlık. rahat olursan hiç bir sorun çıkmaz (tecrübeyle sabittir yerimseniben )

hadi ya bende ya olmadım diye yapıp durdum.
6 gündür olmadım.
senin ne kadar gecikmişti ? üf bende kan testi yaptırayım diyordum..

benim sanırım on günü bulmuştu tam olarak hatırlamıyorum ama uzun bir süreydi onu biliyorum baya endişelenmiştim çünkü

Bende aralıkta başladım hala kullanıyorum 2 yıl daha kullanacagım ve cok memnunum hıc rahatsızlık vermedı bana hatta zayıftım sımdı kılo bıle aldım :)

arkadaşlar yasmini reçeteye yazdırabilir miyim? yoksa kendim mi alıcam? yani devlet karşılar mi? bi de fiyatı ne kadar bilen var mı? şimdiden teşekkürler...

Maalesef özele girdiğinden reçeteye yazılmıyo,16,5 tl fiyatı eczanelerden alıyoruz,ama bazıları raporla falan alabiliyormuş diye de duydum ne kadarı doğru bilemem...benim6.kutu bitmek üzere,şimdilik memnunum herhangi bi sıkıntısını görmedim ama bazen acaip başağrılarım oluyo sanırım ilaçtan kaynaklanıyor,dr arada bir olabilir demişti,bundan başka herhangi bi sıkıntım yok allaha şükür,bende şunu merak ediyorum ilacı tamamen bırakmak istediğimizde acaba hemen çocuk sahibi olma ihtimalimiz ne kadardır???

İnşallah canım teşekkür ederim desteğin için bakalım neler yaşayacağız kafamçokkarıştı

bu soruya dr şöyle cvp verdi. kişiden kişiye değişen bir durummuş sonuçta biz bünyeyi bu ilaca alıştırıyoruz ve etkisisnin geçesi de zaman alıyor. kiminde 2 hafta bir ay kiminde üç ay altı ay değişiebiliyormuş.....

Teşekkür ederim arkadaşlar, ben de bu ay başlıcam kullanmaya. Etkilerinden haberdar ederim...:1rolleyes:

ben doktorun raporuyla 6 ay süreyle alabileceğim rapor yazdırdım için alabiliyorum özzel hastanede muayene oldum ama sgk kayla anlaşması oldundan devlet karşılıyor.anlaşmalı bir kurumdan rahatça alablirsinz arkadaşlar

arkadaslar benımde ilk kutum bitti bugun 7 gunluk aranın 1.günündeyim ara sıra mide bulantısı ve bas agrısı yaptı bende bıde bazen kırmızılıkta olmak kaydıyla sureklı kahverengı lekelenmeler yasadım sımdı de adet olacagım gunu beklıyorum..aslında cok streslı bişi bu hap kullanmak saatıydı yan etkılerıydı suydu buydu:bbo: ama napalım katlancaz artık bı kac sene bebiş düşünmeyince..Allah hepimizin yardımcısı olsun kızlar öpüldünüzzz:1hug:

ben bu ilacı 8 ay kullandım hiçte memnun kalmadım 2 ay öncede adetimi kesti.hamileyim sndım bir sürü testler yaptırdım gecenlerde doktora gittim urtrasyona girdim ve hamile olmadımı ögrendim doktor adet söktürücü bir ilaç verdi 9 gün adet oldum ilaç bende şişlik sitres ve vucutta kaşıntı yaptı ama şimdi rahatım adetim bitti ama kullanmam artık o ilacı dogal yöntemlerle korunacagız.allah hepimizin yardımcısı olsun kadın olmak ne kadar zorr.

canan merhaba bende doğum kontrol hapı kullanıyorum geçen ay adetim o kadar az olduki sadece bir gün kan gördüm diğer günler kahverengi leke şeklindeydi bu ay hap biteli 5 gun dün adet oldum ama yine aynı problem kahverengi leke şeklinde geliyo hapları hiç unutmadan düzenli aldım.seninde.pazartesi doktora gidicem seninde adetini kesmiş sebebi neymiş doktorun ne söyledi yardımcı olursan sevinirim.

:1hug:

canım ya ben doktora gittigimde doktor bana dogum kontrol ilaçlarının korunma etkisinin yanısıra yan etkilerininde oldugunu söledi istersen bi zaman ara ver bünyen düzelsin dedi sonuçta bu ilaçlar hormon ilaçları dedi.ama benim adetimi kesti 2 ay şiş bir halde hamilemiyim diye yaptırmadıgım test kalmadı eşim ble çok şikayetçiydi hamilemiyim acaba diye sinir sitres yaptıgımda.ama ben bıraktım ilacı.adet soktürücü ilaçla adet oldum ben. istersen sende bir zaman ara ver ilaca dogal yöntemlerle korun.adetin geçikmesi yada olmaması insan piskolojisini o kadar etkiliyorki seni çok iyi anlıyorum bu ay ilaç kullanma bence ara ver bakalım gelecek ayki adetin nasıl olacak belki düzene girer.

cnm evet haklısın ben de bi süre kullanmamaya karar verdim ama 2 günden beri kanamam normal bi şekilde devam ediyo teşekkür ederim canancım ilgilenmişsin.

merhabalar herkese...
1 sene yasmin hapı kullandım.6 ay oldu bıraktığım. hala hamile değilim. adetim her ay gecikti.her ay hamilemiyim acaba diyip test aldım.ama sonuç negatif.:1no2:
ben nezaman hamile kalacağım yaaa:çok üzgünüm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…