Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
arkadaslar antıbıyotık kullanıyorum mıde bulantısı ıcın hapın etkısı ortadan tamamen kalkarmı

bende evliliğimin ilk 3 ayı kullandım, 3. aydan itibaren yüzümde lekeler oluştu, doktorlar doğum kontrol hapına bağladılar, hemen bıraktım ama geçmedi. 2 yıldır tedavi oluyorum ama bi sonuç alamadım. herkeste farklı etki yapabiliyor ama.

Ben bir marka kulanırken yasmine geçtim . Keşke geçmeseydim . Geçiş yüüznden 4 ay kadar süren düzensiz kanama ve lekelenme var. Dr. Um başından tek ona başlasaydım devam etseydim olmazdı dedi. Ya başında onu kullanın yada sakın kullandığınızı değişmeyin derim ...

merhaba ben aranıza yeni katıldım.1 aylık evliyim.ve ilaç kullanmaya basladm iyi bir doktor(prof) bana yasmini önerdi.dün yani adetimin 3.günü içmeye basladım.ilk gün kullanılması gerekiyormus.bu yüzden 1 ay boyunca eski yöntemlerle korunmaya devam edecegim.ama 2. kutudan sonra korunmaya gerek kamayacakmıs.sizin bu konu hakkında fikirleriniz nedir?
yazılanları okudum endişelendim açıkçası yan etkileri konusunda.2-3 ay deneyip bakmak istiyorum asırı etkiler olursa bırakırım.

canım her bünyede değişik etkiler gösteriyor.ilacı adet döneminde kullanmaya başladında sorun olmadını biliyorum ama şu var tabi ilk kutuda içmeye başlar başlamaz hemen etkilemio o yüzden başlarda önlem almak lazım ama ikincide kesin etkili oluyormuş.

merhaba yasmin kullanmaya başladım bende 1 ay olacak ilk kutu bittikten sonra 7 gun ilaç kullanmadıgımız gunlerde ilişkiye rahat gi:eek:rebilirmiyiz....bunu merak ediyorum

ilacı düzgünce kullandıysan bir sorun çıkmıyor.genel olarak okursanda o sürede koruduğunu yazmış diğer arkadaşlar

serooo teşekkür ederim cnm biraz rahatladım.daha çok acemiyim bu konularda.bugün tesadüfen yasmini arastırırken buldum bu siteyi de.ama çok güzel.herseyi rahatça paylaşabiliyorz kadın kadına:teytey:
umarım bir sorun olmaz özellikle kilo konusunda endişeliyim.

yemene dikkat edersen hiçbir şey olmaz canım ben 6 kilo verdim bu hapı içmeye başladıkdan sona sadece ekmek yemedim ve öğünümü 6 aya çıkardım çokda su içtim

merhaba ben aranıza yeni katıldım.1 aylık evliyim.ve ilaç kullanmaya basladm iyi bir doktor(prof) bana yasmini önerdi.dün yani adetimin 3.günü içmeye basladım.ilk gün kullanılması gerekiyormus.bu yüzden 1 ay boyunca eski yöntemlerle korunmaya devam edecegim.ama 2. kutudan sonra korunmaya gerek kamayacakmıs.sizin bu konu hakkında fikirleriniz nedir?
yazılanları okudum endişelendim açıkçası yan etkileri konusunda.2-3 ay deneyip bakmak istiyorum asırı etkiler olursa bırakırım.

hapı kullanmaya başladıktan 7gün sonrasında korumaya başlıyor diye biliyorum ben. 1 ay çok uzun bir süre. ben adetimin 5. günü başlamıştım kesmesin adetimi diye, hapın 7. günüde hiçbir şekilde korunmadık 4 ay boyunca kullandım yasmini. ama şimdi bıraktım çünkii bende sinir stres yaptı şişkinlik yaptı karnım burnumda dolaştım 4 ay :) ama şimdi indi oh be eski halime döndüm. bida hap map kullanmamm

ben korkuyorm hamile kalmamam gerekiyor daha çok yeni evliliğim o yüzden risk almak istemiyorum.
1 ay önlem alırım sonra rahatlarım herhlade.erkek olmak varmıs kadın olmak zooor:1rolleyes:

merhabalar ben 1 aydır yasmin kullanıyorum..gögüslerimin hassaslaşmasndan başka anormal bir durum yasamadım..benım sormak istediğim sey ilk kutudan sonra verilen 1 haftada ilişkiye girrildiğinde korunmamız gerekiyormu yoksa rahat bir sekilde girebilirmiyiz

Arkadaşlar, benim de bir sorum var :)
Yasmin 7 ay kullandım ve bıraktım. Bıraktıktan sonra adet gecikmesi yapıyor mu? 5 gündür olmadım, gecikti de.. Hep günümde olurdum.

Merhabalar,

Arkadaşlar ben de çok kısa bir zaman sonra evleniyorum ve en etkin korunma yöntemini arıyorum. Yasmini bir arkadaşım tavsiye etmişti. Ama yan etkileri ve etkileri düşündürüyor beni... Bir de ben düğünümüzde adetli olacağım. ılk kutuya da o zaman başlamam gerekiyor galiba araştırmalarıma göre.. ılk kutudan itibaren etkili koruma sağlıyor mu? Yoksa yan bir koruma gerektirir mi? Tecrübeli arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum..

Merhabalar,

Arkadaşlar ben de çok kısa bir zaman sonra evleniyorum ve en etkin korunma yöntemini arıyorum. Yasmini bir arkadaşım tavsiye etmişti. Ama yan etkileri ve etkileri düşündürüyor beni... Bir de ben düğünümüzde adetli olacağım. İlk kutuya da o zaman başlamam gerekiyor galiba araştırmalarıma göre.. İlk kutudan itibaren etkili koruma sağlıyor mu? Yoksa yan bir koruma gerektirir mi? Tecrübeli arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum..

canım bence doktor tavsiyesi ile kullan ilacı. yanı bir kadın dogumcuya gorun bi kontrol etsin seni. kulaktan dolma bilgilerle olmaz.
kutuya adetinin ilk gunu baslıcaksın evet. ilk bir ay ek bir yontemle korunman gerekıyor..

Arkadaşlar, benim de bir sorum var :)
Yasmin 7 ay kullandım ve bıraktım. Bıraktıktan sonra adet gecikmesi yapıyor mu? 5 gündür olmadım, gecikti de.. Hep günümde olurdum.

cnm ben de bir buçuk sene kullanıp bırakmıştım ve gecikme oluyor merak etme ben kaç kere test aldım yaptım bu gecikmelr yüzünden :)

ayrıca arkadaşlar ben tekrar başlamak istiyorum yasmine . prezervatif kullanmaya başladıktan sonra rahim ağzı yarasıyla uğraştım şimdi yine hap almaya başlıcam ama adet bttkten sonra mı başlanıyordu yoksa adetin başladığı gün mü? nasıl yapıyorduk unuttum yardımcı olursanız sevinirim

Merhabalar,

Arkadaşlar ben de çok kısa bir zaman sonra evleniyorum ve en etkin korunma yöntemini arıyorum. Yasmini bir arkadaşım tavsiye etmişti. Ama yan etkileri ve etkileri düşündürüyor beni... Bir de ben düğünümüzde adetli olacağım. İlk kutuya da o zaman başlamam gerekiyor galiba araştırmalarıma göre.. İlk kutudan itibaren etkili koruma sağlıyor mu? Yoksa yan bir koruma gerektirir mi? Tecrübeli arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum..

cnm yan etkiler herkeste aynı olmuyor mesela ben de hiç olmadı diyebilirim. kısa bir zaman sonra evleneceğim diyorsun o yüzden bence ilk başlarda yan bir koruma yöntemine başvurun. çünkü braz zaman geçmesi gerekiyor ben düğünden 2 ay önce başlamıştım ilaca. ve yne be önce dra gtmştm birtakım testler yaptırmıştım. sonra dr tavsiyesiyle başladım hap kullanmaya.

ılginiz için teşekkürler arkadaşlar a.s., ben de doktora gitmeyi düşündüm ama maalesef bir türlü fırsat olmadı, evlilik hazırlıkları derken.. Önümüzdeki hafta da gidemezsem zaten yandım :KK43: cyn'cim ilk başlarda ek bir koruma demişsin ama o da daha zor olmaz mı ilk sefer için :kedi: biraz korku var zaten mafoldumben

cnm ben de bir buçuk sene kullanıp bırakmıştım ve gecikme oluyor merak etme ben kaç kere test aldım yaptım bu gecikmelr yüzünden :)

hadi ya bende ya olmadım diye yapıp durdum.
6 gündür olmadım.
senin ne kadar gecikmişti ? üf bende kan testi yaptırayım diyordum..

X