Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
elisaa;7849735]8 aydır diane-35 kullanıyordum. kontrol amaçlı gitmiştim doktora ilacımı yasmin olarak deiştirdi.
diane-35 in hiç bir yan etkisini görmemiştim kilo problemide yaşamamıştım bilakis zayıfladım
yasmini , diane ye göre daha hafif die verdii
bakalım bu nasıl olacak......

merak etmeyın yasmın bıldıgımkadarıyla dıger haplara göre bıtkısel yapıldıgı ıcın daha saglıklı dıye bılıyorum...bana sadece ılk 2 ay sınır yaptı ama kılo problemım olmadı...:umursamaz:

aysunçetinkaya, ben diane den memnundum ama doktor değiştirmeyi uygun gördü
yasmin daha hafif dediii
tedirgin oldum birden hiç kullanmadığım için önceden

evet yasmın daha hafıf....dogum kontrol haplarından en ıyısı olarak bılınıyor. doktorların tavsıye etmesının en buyuk sebebı bıtkısel olması....bundanda memnun kalacgına emınım...

kızlar bende bişey soracagım bende bugun başlayacagım ama hapı içme saati saat önemlimi yani gece yada sabah onu ögrenmek istiorum.dr gece içme sabah yada öğlen iç dedi.

kızlar bende bişey soracagım bende bugun başlayacagım ama hapı içme saati saat önemlimi yani gece yada sabah onu ögrenmek istiorum.dr gece içme sabah yada öğlen iç dedi.

cnm bende yasmin kullandım 1.5 yıl ve hergün aynı saatte içtim akşam saat 10 da içtim ve sorunum olmadı çok şükür kullandığım süre boyunca ama hergün aynı saatte içmen gerek diye biliyorum

selam ben seceom70 bence bu ay ek bir korunma uygulamalısın hamile kalma riskin olabilir reglin olunca da ilk gün hapına yeniden başla ve düzene girsin kullanımın, ve bence bir daha da aksatma çünkü biliyosun unutmamak gerekli bunları tecrübelerime dayanarak söylüyorum canım sevgilerle

BANADA DOKTOR GECE YATMADAN ÖNCE İÇ DEMİŞTİ ŞEKERİM AYNI SAATTE İÇMEN TAKİBİ KOLAYLAŞTIRIR DİYE DÜŞÜNÜYORUM VE HER AKŞAM 10 DA İLACIMI İÇİYORUM. BENCE SENDE ÖYLE YAP BENİM FİKRİM BU ....kaydirigubbakcemile3

diğer tarafa yazmıştım ama yeri burası die bidaha yazayım dedim:)) şincik cumartesi günü 23.00da ilacımı içtim ve bitti şimdi bu cumartesi 23 te ilacımı alıcam. ancaaak bugün perşembe ve bende tık yok regl olmadım normalde 2 3 gün oluyordum o bile rahatlatıyordu şimdi hiç olmazsam çalıcam. ilacın bende yan etkisi çok oldu. kilo verdiğimi hissediyorum ama şişim su topladığımı düşünüyorum. mide bulantım baş ağrım arada bi kasıklarımda ağrı hissediyorum. duygusal değişiklik yaşıyorda olabilirim onu tam seçemedim çünkü haftaya düğünüm var. okul bitmeden hamiş kalmakta istemiyorum. bütün bu etkilere rağmen sabredip kullanıcam ama regli olmazsam çatlarım. şimdi yarın regl olursam 1 gün olcak ilacı alınca hemen kesmesin 2 gün bari olsaaam

bahsettiğin ilaç yasmin değil mi?
o adeti kesmez ki
tamam ilaç içtiğin için daha az oluyor ama içtiğin anda adetin kesilmesi diye bir şey duymadım ben
6 ay kullandım
bıraktıktan 2,3 gün sonra dönemim başlıyordu
zaten adet bitsin ya da bitmesin 7 gün sonra yeniden başlaman gerekiyor

yasmin kullanıyorum. ilk kutu bitti en son cumartesi almıştım. yarın belki başlar. hergün koşuyorum olsun die ama tık yok koşmasam mı acaba

arkadaşlar aranıza yeni geldim.polikistik over tedavisi için yasmin kullanan işine yarayan ya da yaramayan varsa lütfen yazabilir mi?

2. kutuma başladım arkadaşlar düğünede 29 gün kaldı hayırlısı bakalım inş lekelerden kurtulurum tek derdim o 2-3 gündür yok gibi ama hayırlısı artık

kızlar bir şey sormak istiyorum.ben 1 temmuzda adet oldum ve yasmin hapına o zman başladım adetim 7 temmuzda bitti ama 3 gündür yani hala çamaşırımda lekelenmeler oluyor acaba bu hapın yapmış olduğu bişey mi merak ediyorum bilgilendirirseniz sevinirm

cnm bende yasmin kullandım 1.5 yıl ve hergün aynı saatte içtim akşam saat 10 da içtim ve sorunum olmadı çok şükür kullandığım süre boyunca ama hergün aynı saatte içmen gerek diye biliyorum

bende aynen 1.5 sene kullandım ve bende hergün aynı saatte kullandım,hiçbir yan etkisinide görmedim.
benim kuzenim belçikada yaşıyor ve ordaki dr da yasmini tavsiye etmiş,en zararsızı bu diye kaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5

Serez; bak ben Belara bölümünde şunları yazmıştım;

"Merhabalar. Benim de 1 ay sonra düğünüm olacak a.s

Bugün doğum kontrolü danışması için doktora gittim ve beni aile planlaması bölümüne yönlendirdi. Bu birim bana doğum kontrol hapı olarak Belara'yı önerdi. Ben Yasmin'i duyduğumu ve bunun ona göre nasıl olduğunu sorduğumda daha iyi olduğunu, Yasmin'de ara lekelenmelerin çok olduğunu fakat Belara'da böyle bir şikayet olmayacağını söyledi. Ayrıca doğum kontrol ilaçlarının çevremizde kulaktan dolma duyduğumuz gibi ileride bebeğinin olmaması gibi yan etkileri falan yokmuş. Zaten kişinin alt yapısında varsa doğurganlıkta problem ilaç kullandığı için doğal olarak anlayamaz, bırakınca olmadığında da hemen haplardan bilirmiş. Yani hap ile doğurganlığını yitirmenin bir ilgisi yokmuş. Bıraktıktan hemen sonra olabilirmişsiniz. Bunu bilirkişiden duyunca içim rahatladı. Bakalım Belara'ya da düğünümden 1 ay önceki adetimin ilk günü kullanmaya başlayacağım. Bu arada hapı gece yatmadan önce kullanmak daha iyiymiş. Baş dönmesi vb. olabilecek yan etkileri hissetmemek adına. Aynı saatte kullanılırsa daha iyi oluyormuş. Ama önemli olan Unutmamak"

Doktorun dediğine göre ara lekelenmeler Belara ilacında olmuyormuş. Bakalım ben de başlayınca anlayacağım yerimseniben

Evet canım...Ben de aynı şeyi yaşıyorum.Haptan kaynaklanan ama tehlikeli olmayan bir durum diye biliyorum:)

ama ben bir faydasını gördüm kızlar bu yasminin söylemeden geçemeyeceğim.tam dudak bölgemin üstünde lekelenme olmuştu.Aynı bıyık şeklinde:)Nefret ediyordum görüntüden.Ama şimdi bayağı azaldı ya.Yasminden mi yoksa düzenli olarak salatalıkla masaj yaptım o mu fayda sağladı bilmiyorum!!Mutluyum
Yasmin biraz mide bulantısı ve duygu durum değişikliği yapsa da mutluyum.Hamilelik endişem yok....:)
sevgiler

bir sorum var::

ben yasmine yeni basladım.. ilk kutum salı günü bitti.. prospektüste 2-3 gün sonra regl olunacagı yazıyor.. bugün 4.gün ama daha hiç bir belirti yok,, normal mi?

geçen ay da adetim gecikmişti.. hamilemiyim korkusu yasamıştım, testte cıkmayınca doktor adet söktürücü ilaç vermişti.. adet olunca da bu hapa basladım.. Daha rahatlarım diye düşünüyordum hep, ama şimdi 4 gün olunca yine aynı korkuyu yaşıyorum, acaba hamilemiyim diye... gerçi ek olarak korunduk ama yine de içim rahat değil....

sizlerin ilaç bittikten kaç gün sonra oluyor? yani normal mii benim durumum???

bence hiç canını sıkma gayet normal bir durum çünkü bende hapım bitmeden adet olmuştum doktorlar olabileceğini söylüyolar düzene girermiş kullandıkça sen adet olsanda olmasanda 7 gün sonra tekrar devam et hapına bencea.s

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…