Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
arkadaslar benim 3.gunum yasmini kullanali ancak adetimin ilk gunu aksam 9 da icmistim.Onun icin 9da icmeye devam ediyorum.Gunduz icmeyle gece icmenin bi farki varmi etkisi azalirmi?Bilenler cevaplarsa cok sevinirim a.s.

arkadaslar benim 3.gunum yasmini kullanali ancak adetimin ilk gunu aksam 9 da icmistim.Onun icin 9da icmeye devam ediyorum.Gunduz icmeyle gece icmenin bi farki varmi etkisi azalirmi?Bilenler cevaplarsa cok sevinirim a.s.

canım hiç farketmez koruma etkisi aldığın müddetçe devam eder..:1hug:

Kızlar Merhabalar 1 sene önce yazardım 11 ay kullandım ve 1 senedir çaba gösteriyoruz olmuyor kızlar inanın son pişmanlık fayda etmiyor bünyeden bünyeye çok farkettiriyor ve doktorlar dahi anlamıyor nasıl tepki vereceğini ben 6 ay sonrasında yumurtalık kitleri aldım ve geç çatladığını tesbit edince hemen tedavime başlandı..Siz siz olun geleceğin anneleri olmak için benim gibi hataya düşmeden evvel düşünün bir kez daha..

ay benim niye büyümüyoooo büyüsünler artık:roflol:
şaka bi yana benim bugün 6.günüm,yan etkileri atlattım mide bulantım vardı çok az,o da geçti,3.günümde çok sinirliydim cinnet geçiriyorum sandım o da 1 gün sürdü yan etkiler çıkmadığına göre göğüs büyüme işi de yattı galiba delikafadulden

arkadaşlar, bende dün regl oldum yasmini kullanmaya başlıcaktım.ama önceki gün mide problemi yaşadım ve acile kaldırıldım oradada serum iğne yiyince belki ilacıda içersem bişey olur diye yasmine başlamadım.şimdi reglin 2. günü acaba kullanmaya başlıyayım mı? yoksa 1 ay erteliyim mi?bu arada benim düğünüm 21 haziranda kullanmak için daha zamanım var ama sizin fikirlerinizide almak istiyorum.

ya ben şimdi ne yapayım 2 gündür bişey yiyemiyorum midemden dolayı bide üstüne yasmini kullanayım mı? bir fikir lütfen bir fikir verin bana.

canım 1-5.günler arasında kullanılabiliyor sanırım,5.güne kadar kullanabilirsin ama yinede bi doktoruna sorsan iyi edersin,senin bu durumun hakkında en doğru bilgiyi o verira.s.

kaçıncı haptan sonra büyüdü canım,ben bugün 6.cıyı alcam çokmu acele ediyorumdelikafadulden

canım ilk kutuyu yarıladıktan sonra şişmeye başladılar , şimdi 2. kutudayım , maşallahları var
önceden benim de yoktu hiçkaydirigubbakcemile3
bu arada bu kısırlık işi doğru mu ya:uhm:sinirim bozuldu

dur bakalım bekleyelim 6.hapı alcam bu akşam demek daha erkenmiş
kısırlık yapıyo olsa doktorlar verirlermi canım ya:uhm:

arkadaşlar bişey sorucam..
bende son birkaç gündür aşırı bulantı var,eşim yanımda olmadığı için 1,5 aydır eşimle birlikte olmadık..ve o tarihten bu yana 2 defa adet oldum..
sizce bu bulantılar ilacın yan etkisi mi , yoksa hamile olma olasılığım var mı?hamile iken adet görülür mü?
çok korkuyorum , 1,5 aydan bu yana hamile isem ve o tarihten bu yana doğum kontrol hapı içiyorsam diye içim içimi kemiriyor..
ne olur yardım edinmirmirmirmir

canım 1-5.günler arasında kullanılabiliyor sanırım,5.güne kadar kullanabilirsin ama yinede bi doktoruna sorsan iyi edersin,senin bu durumun hakkında en doğru bilgiyi o verira.s.

cnm ben doktora gıttım ılacı ılk kullananlar 1.günü başlıycakmış adetın
birde benmde goguslercım cok hasas bulantıya gleınce ılk 5 gün felan oldu

arkadaşlar ben 1,5 yılı aşkın süredir yasmin kullanıyorum. Bendede adet düzensizliği vardı çünkü ymurtalıklarım polikistik görünümde. Pco bilenleriniz vardır. neyse bu hormon bozukluğundan dolayı kilo almıştım yasmini kullanmaya başladıktan sonra 10 kilo verdim. kilo artışı yapmıyor. Kilo almayı sadece bizler hapa bağlıyoruz. oysa alışkanlıklarımızda değişmeler oluyor. hapı ilk kıllanmaya başlayınca hafif mide bulantıları yapabiliyor. özellikle kutunun ilk günlerinde. ilk zamanlarda kutunun sonuna doğru lekelenmeler yapabilir . Bunun için 3 ay düzenli kullanmak gerek 3 aydan sonra normale dönüyor. ayrıca hergün aynı saatte almazsanız lekenlemeleriniz olabilir hergün aynı saatte almaya devam edin. doktorum bir tüp bebek uzmanı ve doğum kontrol haplarının kesinlikle çocuğunuzun olmamasına bir etkisi yok dedi. hapı bırakınca herşey eski haline geliyor.ilk zamanlarda gögüslerde şişmede yapabilir bu durumda kullandıkça geçiyor.Adet kanamalrınız fazla ise onuda düzenliyor olması gereken miktarda adet görüyorsunuz. ağrılarınızda azalabilir. tüylenme kesinlikle yapmıyor. aksine böyle bir durum varsa yeni oluşumları durduruyor. çünkü erkeklik hormonunuzu da dengeliyor.sadece kanı katı olan insanlar için sakıncalı çünkü bir miktar kanı katılaştırıyor. varis problemi yaratabilir bunlar küçük ihtimalli yan etkileri. libido azalması veya artışı yapabilir. sinirlilik yapabilir. ama bunlar zamanla ortadan kalkıyor.piyasadaki en hafif doğum kontrol hapıda yasmin. kullanacak arkadaşların bilgisine sunarım. Doktorunuza danışmadan kafanıza göre kullanmayın. Doktor tavsiyesi ile alınız.

Son düzenleme:
ya arkadaşlar çok acil cevap bekliyorum bilen varsa yardım etsin. yasmini 7 aydır kullanıyorum ama bazı kişisel sorunlarım yüzünden antidepresan kullanmak istiyorum. önceden de kullanıyodum ama etkileşimi olduğu için bırakmak zorunda kaldım.. doğum kontrol hapını bırakamam ve etkileşimi olmıycak bi antidepresana ihtiyacım var. devlet hastaneleri fazla ilgilenmiyo sonra gene sorun yaşıyorum.. özelde yada kendi jinekoloğundan bilgi alan varsa lütfen yardım edin artık deliricem bi antidepresana rahatlatıcak bişeye ihtiyacım var benim...

merhaba arkadaşlar ;

yasmin i kullanıyorum 1 kutu bitecek bugün son kutuyu içip,7 gün ara vericem,fakat gögüslerim inanılmaz büyüdü ve hassaslaştı... ve kullandığım günden beri de kahverengi yoğun akıntım oluyor sürekli günlük ped kullandım sanki adet görüyomusum gibi.
bu şekilde devam eden arkadaşlar varmı ilaç kullanımı süresinde???
en çokta gögüslerim için şaşkınım ya , sonrasında eski haline dönermi bilgisi olan varmı???
yoksa bırakmak zorunda kalıcam bende bu etkiler hiç geçmeden devam ediyo çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…