Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Kızlar yasmini 35 yaş üstü ve sigara kullanıyorsanız sakın içmeyin.36 yaşındayım.iki haftadır içiyorum sigara içilmemesi gerektiğini bilmiyordum doktor söylemedi ve şu an tansiyonum 15-11 lerde. Normalde 11-7 dir benimtansiyonum.araştırdığıma göre ciddi sorunlara yol açabilirmiş.dikkat edin..

Meraba. Ben 20 yaşındayım ve 3 yıldır pko hastasym. Birçok ilaç denedim şimdiye kadar ama pek bi fayda etmedi, şuan hala düzenli adet olamıyorum hatta hiçolmuyorum diyebilirim. Yasmin hap kullanmamı önerdiler ama kararsız kaldım. Hap kullanmak yerine soğan kürü mü yapsam bilemedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Kızlar bende ilacı bıraktım bu ay etkileri ne oldu sizde benimle paylaşırsanız çok sevinirim adette gecikme çok yapıyor mu? Ne zaman düzene giriyor

35 yaş ve altında iseniz uygun olabilir. Ben 8 ay kullandım hayatta ilk selülit sıkıntısını ozaman gördüm. Derhal bıraktım bilginize

arkadaşlar ben yasmini yaklaşık 2 senedir kullanıyorum çünkü yumurtam çatlamıyor. doktorum da bebek düşünene kadar kullanman gerekiyor dedi. senede 1 2 kere 1 aylık ara veriyorum ilaca. zaten 1 ay kullanmasam yumurtam hemen 6 7 cm oluyor. sigara kullanmıyorum yaşım 24. çocuk için daha minimum 3 sene var diyorum ama artık ilaç kullanmaktan da bıktım. yan etkilerinden de korkuyorum özellikle damarda tıkanıklık vs. bu gibi durumlarla karşılaşmaktan gerçekten korkuyorum. azıcık bacağım vs ağrısa hemen panikliyorum yine meme kanseri için de kendimi muayene ediyorum hep. Allah korusun yine hepsinden ..
yan etki olarak bende pek bir etkisi olduğunu söyleyemem. olumlu olarak adetimde hiç gecikme olmuyor ilacı bitiriyorum 4 gün sonra adetim geliyor hemen ayrıca cilt içinde iyi geliyor yüzümde sivilcelerim vardı onları tamamen geçirdi. kilo aldırıyor mu diye sorarsanız bilmiyorum ben kilo aldım ama iştahlıyım ondan da almış olabilirim:KK70: gerçi 62 kiloydum kısa bi diyet yaptım 59-60 arasına düştüm yani ilaçla ilgili bi durum var mı tam bilmiyorum.

bu arada bu ay adet olduktan sonra tekrar 1 aylık bir ara vermeyi düşünüyorum. bu ara döneminde soğan kürü mü uygulasam acaba? belki yumurtamın çatlamasına yardımcı olur? siz ne dersiniz

merhaba , benim aralık sonu düğünüm var ve ben 5-6 ay hamile kalmak istemiyorum. Bu sürede yasmin kullansam nasıl olur yasmin'i eczaneden direk alabiliyormuyuz yoksa doktor mu yazması gerekir?

merhaba , benim aralık sonu düğünüm var ve ben 5-6 ay hamile kalmak istemiyorum. Bu sürede yasmin kullansam nasıl olur yasmin'i eczaneden direk alabiliyormuyuz yoksa doktor mu yazması gerekir?
Eczaneden alabilirsiniz. Evlenmeden bir ay once adetinizin ilk gunu almanizi oneririm etkili koruma icin. Bu arada biraktiktan sonra da 2-3 ay baska yollarla korunduktan sonra cocuk dusunmenizde fayda var. Bu herkeste olmasa da bazi kisilerde ilactan hemen sonra hamile kalmak sorunlu olabiliyor.

ilişkiye girdikten sonra yasmin dogum kontrol hapı kullanılsa gebelıgı onler mı
Dogum kontrol ilaclari gunu gunune alindiginda gebeligi onler ertesi gun hapi ile karistirmamak gerekir..ertesi gun hapi da guclu hormon icerdiginden 6 ay'da bir kere alinabilir

Ben şunu anlamak istiyorum şimdi yasmin doğum kontrol hapi daha önceden hiç alinmamissa ve ilişkiden sonra bi tane
Alınmış gebeliği önler mi ??

Ben şunu anlamak istiyorum şimdi yasmin doğum kontrol hapi daha önceden hiç alinmamissa ve ilişkiden sonra bi tane
Alınmış gebeliği önler mi ??
Hayir onlemez..yasmin adetinin genelde ilk gununde alinir ve hergun icilmesi gerekir..bahsettigin gbi bir durm varsa istenmeyen gebelikte iliskiden sonra 5 gun icerisinde ertesi gun hapi icilmelidir

Her gun duzenli icilmedigi takdirde unutuldugunda ya da bir gun icilirse gebelik olusabilir

Canim sen korunma esin korunsun bn o hatayi yaptim korundum simdi hamile kalamiyorum 1 yildir.kullanma sonra pisman olursun:stop: bnden soylemesi..

Yani hap cok geciktirdi baktirdim bisey yok yumurtalarin iyi dedi doktor enfejsiyon icin fitil vermisti o da gecti ama hala kalamiyorum dkh kullananlar zaten zor hamile kaliyomus
Kisiden kisiye degisir elbet ama ben biraktiktan sonra hemen kaldim..bir arkadasim vardi senin gibi haptan saniyordu ama degilmis polip varmis rahmnde iyi bi doktora gozuk bence hap kisirlik yapmaz

X