Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

canım küçücük hap. öyle içme bence. etkinliğini bilmem doktora sormadın mı?

Doktor suda eritsen de olur ama tadı acıdır bu sefer bir de iğrenirsin hiç içemezsin dedi. Başka birşey de demedi. Bu ara fobi oldu bende, ialç küçücük ama...

merhaba... ben de 1 yıldır kullanıyorum ve memnunum fakat uzun süreli kullanımda bebek sahibi olmak zorlaşıyor diye duymuştum. bu konuda bir bilginiz var mı? ara verip vermeme konusunda kararsızım. bir yandan da hap kullanımım bu kadar düzenliyken ve hiçbir yan etkisini görmedikten sonra bebek isteyene kadar devam etsem mi diye de düşünüyorum. uzun süre kullanan biri olarak fikrinizi almak istedim... teşekkürler

bir-iki ay sonra düğünüm war, doktor tavsiyesiyle yasmin kullanmaya başladım, fakan normalde 7 gün süren adetimin bugün 11. günü bitti, fakat hala 2-3. günüymüş gibi yoğun. bu normal mi? ne kadar sürüyor ortalama acaba?:44:

bana bekarken pko olduğum için doktor vermişti bir ay kullandım ama sonuç felaketti hem adetim bitmedi gitti hem de karaciğer enzimlerim acayip yükseldi.ve bi daha hiç kullanmadım

Nisanda evleneceğim,yasmini kullanmayı düşünüyorum kaç ay önce başlamam gerekiyor ? bilgi verirseniz sevinirim.

Nisanda evleneceğim,yasmini kullanmayı düşünüyorum kaç ay önce başlamam gerekiyor ? bilgi verirseniz sevinirim.

1 ay önce yeterli oluyor ama garanti olsun düzen otursun dersen 2 ay önceden başla. yan etkiler oluşabilir adet uzun sürebilir falan. ihtimalleri düşünmek lazım.

Merhaba..

Ben bekarlığımda 2,5yıl kadar(adet düzensizliğinden dolayı) evlendikten sonra ise 1,5yıl kadar kulandım ve bebek düşünmeye başladığımda bıraktım.Doktora gittim bana yumurtalıklarımda herhangi bir problem olmadığını ve bıraktıktan en geç 6 ay sonra hamile kalabileceğimi söyledi ve dediği gibi 5.5 ay sonra hamile kaldım.Hoş bebişimi düşürdüm ama dediğim gibi hamile kalmakla ilgili bir problem olduğunu zannetmiyorum bu ilacı kullandıktan sonra... Deneyimlerimle sabittir :)))

Benim sorumun cevabı yukarıda da verilmiş ama yine de içim rahat etmedi. 2,5 aylık evliyim yasmin kullanıyorum,uzun süreli kullanmayı düünüyorum 2 sene gibi,ama bunun sonunda gebe kalmakta zorluk çeker miyim acaba. Bu kişiden kişiye değişiyo sanırım, kimisi çok uzun süre kullanıp bırakır bırakmaz hamile kaldığını söylemiş kimi de kalamadığını. Çok korkuyorum

selamlar. ben de şunu sorucam. yasmini kullanmaya yeni başladım. birinci kutu bitti 8.günüm yani bugun yeni kutuya başlıcam yalnız hangi günden başlamalıyım onu kestiremedim, aldıgım gün ne ise o mu??

selamlar. ben de şunu sorucam. yasmini kullanmaya yeni başladım. birinci kutu bitti 8.günüm yani bugun yeni kutuya başlıcam yalnız hangi günden başlamalıyım onu kestiremedim, aldıgım gün ne ise o mu??

bugün 8. günse içmen gerekir, zaten 28 günlük döngü olduğu için ilacın hep pazartesi biter diğer hafta salı yeni kutuya başlarsın

bugün 8. günse içmen gerekir, zaten 28 günlük döngü olduğu için ilacın hep pazartesi biter diğer hafta salı yeni kutuya başlarsın

onu kastetmemiştim. yasminin üzerinde yazan günler kafamı karıştı, salı günü başlamam gerektigi için salı gününün hapını aldım. dogru mudur???

onu kastetmemiştim. yasminin üzerinde yazan günler kafamı karıştı, salı günü başlamam gerektigi için salı gününün hapını aldım. dogru mudur???

evet canım salı günü başladığın için salı gününün hapını içeceksin sonra sırayla devam edeceksin işte. doğru yapmışsın yani

ben yasmine dün bşladıım adetimin 3. günüydü acaba saat kaçta alınmalıı bana eczanedeki bayan öğlen al dedii ama bana akşama kadar etkisi azalır gibi geliyorr birdee ne zaman korumaya başlaarrr

ben yasmine dün bşladıım adetimin 3. günüydü acaba saat kaçta alınmalıı bana eczanedeki bayan öğlen al dedii ama bana akşama kadar etkisi azalır gibi geliyorr birdee ne zaman korumaya başlaarrr

akşama kadar etkisinin azalması gibi bir durum olmaz ama her gün aynı saatlerde al önemli olan o.
Yalnız gece içersen iştah artması yapmazmış.
Gündüz iştahını etkileyebilirmiş ona göre ayarla kendini.
Bir de ilk ay dikkatli ol normalde ilk gün kullanılmaya başlanması daha iyi koruyuculuk açısından.

teşekkürleer bu iştah meselesi önemlii yatmadan alsam daha iyi sanırım:18:
ben çok su içmeye başladııım bu hapı içince sankii süreli susuyorum ve doğal olarakda tuvalete gidiyorummbu bir tek bende mi???????? kullanan hanımlar sizdede böle bişey oluyor mu?????

ben yasmini neredeyse 2.5 yıl kullandım..

artık içmiyorum ek koruma yöntemlerine devam ediyoruz..

3 aydır falan aynı hap aldığım dönemde ki düzende ayın 19 unda regl oluyorum..

ama gerçekten merak edyorum bebek istemeye karar verdiğimizde hemen sonuç alanlardan mı olacağız bekleyenlerden mi

akşam içmemizin bir diğer yararıda oruçta oluyor..

ben her gece 23 de içerdim ramazanda da saat sorunu olmazdı..

gündüz içince bu sorunda oluşur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…