Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
kutu yarım bırakılmaz canım bitirmen gerek, çünkü bırakınca 3-4 gün sonra tekrar regl olacaksın düzenin bozulacak

hmm öylemi bilmiyordum onu..aslinda kutumbitti regl oldum..bugünde icmem gerekiyordu..önümüzdeki ay sinavim var düzen bozulmasin diye bu ayda devam ediyim sonra birakiyim diyorum..ama nasil birakiyim bilmiyorum..kutu bitince artik hic icmicem bu sekilmi birakiliyor ?

evet aynen öyle, bitince yeni kutuya başlamayacaksın

geçen sizlere derdımı paylastım 5 senedır doğum kontrol hapı kulanıyorum 2.5 senedır evlıyım once hormon bozuklugu ıcın kulandım sonra korunmak amacı ıle kulandım uc aydır nerde ıse dogru duzgun adet gormedım ıyıde bır doktor bulamadıgım ıcın sureklıde doktor arastırdım sukur dunku doktorum cok ıyı ıdı Allah razı olsun iste dun doktora gıtıgımde 26 yasındayım ve cocugumda yok yumurtlamam durmus yanı aynı menepoz olmus gıbıyım tedavi gorcem ve doktorum dogum kontrol hapının etkısı dedı yeni evlenenlere tavsıyem kulanmamaları ılerleyen yaslarda belkı ama 26 yasında hıc cocugum yokken bu durumu yasamak cok kotu cocuk dusunmuyorum ama cok moralım bozuk

gülihan seni dogrumu anladim bilmiyorum ama yumurtlaman durmus bunun sebebide senin dogum kontrol hapi kullanman öylemi? yani dogum kontrol hapini evlenmeden kullanmayin diyemi önerdi doktorun ?

bende 26 yasindayim 3 ay önce falan gittim kadin doktoruna..iyide bi doktor cok hastasi var ve iyi ilgilendi benimle..bende özellikle ona sordum ben bu yasima kadar hic kullanmadim adet sancilarim ve düzensizlik var dedim oyüzden kullaniyorum..ama bakireyim ve kullanirsam ilerde cocugum olmama gibi bi sorun olurmu yada bunun benim icin bi dezavantaji varmi dedim..oda hayir kesinlikle yokbu yanlis verilen bi bilgi öyle bisey yok hatta sürekli düzenli olarak kullanman iyi aslinda hormonlarini düzenliyor dedi..

doğum kontürol hapımı yasminmi beni mahvetti adet düzensizliği gerginlik sinir uyku hali baş dönmes resmen yastığa gömülmüştüm ve sen yeni evliyim diyorsun biizm aile doktorumuz var ben yeni evlendiğimde sordum ilaç kullanacağim diye sakım dedi yeni evlilik hani tüm hormonel haller değişiyor vücut değişiyor kullanma değerleri daha da değiştiriyor han isonra zor hamile kalabilirsin bu riski var yinede iyi düşün sen bilirsin dedi ama korktum kullnmadım iykide kullnmadım dokuzuncu ayımda hamile kaldım bir buçuk yıllık evliydim meleğimi kucağaıma aldım çok şükür şimdi altı yaşında rabbim sağlıkkı uzun ömürler versin ilkinde çok beklememek lazım sonra olmuyor ikincide arayı açmak lazım ama teecih meselesi tabii hakkınızda hayırlısı ama tavsiyem size benim gibi hassas birvücuda sahipseniz ilaçların yan etkilerinden çok etkileniyorsanız kullanamyın derim doğal yol herzman riskli olsada sağlıklı en azından:)

onu kullandığın sürece dikkatde edeceksin tabii korunacaksınız

Tüyleme konusunda bilgim yoktu,teşekkür ederim. Yasmin'in ilk yedi tabletinde korunma düzeyi düşük,prospektüste belirtiliyor. Birleşme yaşadıktan sonra hamile kalmamak için norlevo kullandığım zamanlar oldu,bu yüzden endişelenmiştim. Tekrar teşekkür ederim.

Yasmin kullandım profesör verdi hemde kist için kullandım sordum sonra korunma amaçlı kullanılabilirmi diye tabiki dedi 5 sene sonra bırakıp başka bi yöntem ile dinlendirmek gerekiyomuş vücudu sadece yan etki dediğiniz hertürlü dışardan alınan ilaç için geçerli besinlerde bile geçerli bu dokunan tabiki içmiycek.. kurmayın kendinizi kurduğunuzda bi süre sonra beyin bunu gerçek gibi algılayıp cevabını bu şeklide üzücü olarak veriyor..

arkadaşlar

yasmin kullanıyorum.fakat geçen ay 3.haftaya girdiğimde 12saati geçkin hapı unuttum.yaklaşık 24saat sonra 2hap yuttum.(onceki gün ve o günün hapını).ilac bitince 7gün ara vermeden ikinci tablete başladım ve unuttuğum günden 7gün boyunca ekstra yöntemle korundum(eczacı ve prospektüs tavsiyesi ile)birde unuttuğum günden 7gun önce cinsel birleşme yaşamıstım.bu pazar tablet bitiyor.2aydır ilacı kesmediğim için adet görmüyorum.

çarşamba günü hasta olmam gerekiyor kendi hesaplarıma göre.(2.ayın sonu)fakat iştahım çok açıldı,gögüslerimde dolgunluk arttı,midem bulantım ve duygu değişiklikleri söz konusu.hamile olasılığım var mı bu kadar korunmama rağmen,emin olamıyorum.test yaptırmadım.yoksa bu belirtiler ilacı 2aydır kullanıyor olmamdan ötürü mü?bu tür yan etkileri varmıs

keşke 7 gün arayı verseydin canım. vücudunun dengesiyle oynamışsın. ilacı böyle kullanman tehlikeli açıkçası.
ara verseydin bile hamile olmazdın ki.
1 gün unutunca hapın koruması düşmüyor. 2 gün unutunca koruma düşüyor. 3 gün unutunca bütün koruması gidiyor.
sen yine de unutma tabi bir daha :) unutkan biri olduğum için benim de unuttuğum oldu.
1 yıl içinde 2 ay unuttum böyle senin gibi. ertesi gün 2 tane içip sonra gününde adet oldum.
belirtilerin haptan da olabilir psikolojik de olabilir. rahat ol bence.

merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım yasmini 6ay kullandım memnun kaldım şimdi tekrar başlamak istiyorum ama açıkcası daha karar veremedim aile hekimim ve doktorum bir sakınca görmüyorlar hatta daha iyi olacağını söylüyorlar bende polikistik over var 4,5 ayda bir adet görüyorum inşallah iyi olur benim için

bende yasmin kullanıp memnun kalanlardanım ama kullanım şeklşni ebe veya hemşirelerden ayrıntılı öğrenmek lazım.

arkadaşlar
yasmin hapıyla ilgili bilgisi olanlara bir soru soracaktım.Aralığın 26sı adetimin ilk gününden itibaren yasmin hapını kullandım 9 gün sonra cildimde kaşıntılar oldu ve 3 gün hapı içmedim ve daha sonra tekrar adet oldum.sizce şimdi ne yapıyım...

doğru şekilde kullanmayacaksanız hap kullanmayın. yan etki olmuş olabilir ama yarım bırakmamalıydın.
ne olursa olsun katlanıp kutuyu bitirmek vücut dengesini bozmamak için daha doğru olurdu. bir doktora görünün.
biraz süre geçince doktorun önerdiği başka bir hapa başlarsınız.

ben yasmine adetimin 5.günü başladım bugün 8.günü adetim bitmedi ve bulantıdan mahvoldum ne yapmalıyım bilmiyorum daha öncede kullandım ama hiç böyle olmamıştım ilaca başlayınca adetimin kesilmesi gerekmiyomuydu acaba bilgisi olan var mı

yasmin kadın doğum hapları arasında yan etkisi olmayan tek hap ama gerçekten her insana yaramıyor.Ablam yazz diye bir hap kullandı adeti düzene girdi biraz pahalı ama verdiğiniz paraya değiyor

bünyeden bünyeye değişiyor canım. bazılarının kesiliyor bazılarının senin gibi uzayabiliyor. vücudun alışana kadar bulantı da normal.

merhaba kızlar ben de şubatta evlenecgm, doktorun tavsiyesiyle yasmin kullanmaya başladım bugun 2. günüm. Bu arada ben küçük de olsa tablet yutamadıgımı soyledim. Doktora eritsem ya da çiğnesem olr mu dedim , o da acıdır daha çok tiksinirsin dedi. Kısacası 1 yemek kaşıgı kadar suda eriterek içiyorum, sizce etkinlik açısından olumsuz olur mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…