Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
benim kızımdada hapı bıraktığıda aşırı derecede saç dökülmesi yaşadı2-3 kadar döküldü,sonra sona erdi,aranızda böyle oldumu sizlerede?

düzenli kullandıysan hamile kalmazsın canım. doğum kontrol hapı en güvenli yöntem. %99,9 korur. sen o ufacık dilime girmeyi başarabildin mi bilmiyorum canım. inşallah hamile değilsindir. ben bir yıldır kullanıyorum. senin durumunda belki böyledir. ilk aylar 4. gün gelirdi. sonra bir gün sarkti 5. gün gelmeye başladı. şimdi 5. gün adetim geliyor. birbirinden alakasız 2 ay bir gün hap içmeyi unuttuğum halde stres yapmadım. ben unuttuğum halde hamile kalmadım. sen düzenli kullandın bir de. sen daha adetin gelmesi gereken gün kabuslar görmeye başlamışsın. bu kadar stres yaparsan gecikmesi normal olmaz mı canım.

merhb.arkadaşlar bende yasmine başladım banda öneri ve tavsiyeleriniz nelerdir daha az zararsın olanı varmı teşklr.

merhaba, bende 6 aydır kullanıyorum (aralarda 7 gün bırakarak)

6 sene önce doğumdan sonra kullanırken göğsümde kist yaptığı için korkup hemen bırakmıştım

bu sene endometriosiz rahatsızlığı nedeni ile mecburen başladım çünkü tek tedavisi doğum kontrol hapı

şimdilik hiç sıkıntı yaşamadım yasminin en zararsızlardan olduğunu biliyorum çevremde de kullanan arkadaşım var çok memnun

arasıra tv de yada gazetede çıkan haberlerden dolayı çok korktuğum zamanlar olmuyor değil ama ben ara vermek şartı ile menopaza kadar kullanamak zorundayım malesef :KK43: umarım bir sorun yaşamam.

düzenli kullandıysan hamile kalmazsın canım. doğum kontrol hapı en güvenli yöntem. %99,9 korur. sen o ufacık dilime girmeyi başarabildin mi bilmiyorum canım. inşallah hamile değilsindir. ben bir yıldır kullanıyorum. senin durumunda belki böyledir. ilk aylar 4. gün gelirdi. sonra bir gün sarkti 5. gün gelmeye başladı. şimdi 5. gün adetim geliyor. birbirinden alakasız 2 ay bir gün hap içmeyi unuttuğum halde stres yapmadım. ben unuttuğum halde hamile kalmadım. sen düzenli kullandın bir de. sen daha adetin gelmesi gereken gün kabuslar görmeye başlamışsın. bu kadar stres yaparsan gecikmesi normal olmaz mı canım.

Teşekkür ederim biraz olsun içim rahatladı.Hayatımda adet gecikmesi hiç yaşamadım.İlk defa yaşıyorum sanırım ondan bu kadar stres yaptım.Gebelik testi bile aldım:)))Bir kaç gün daha adet olmazsam test yapacam.Hamile kalmaktan o kadar değil de ilacı kullanmaya devam ettim hamileysem bebeğe zararı olmuştur diye daha fazla korkuyorum.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim biraz olsun içim rahatladı.Hayatımda adet gecikmesi hiç yaşamadım.İlk defa yaşıyorum sanırım ondan bu kadar stres yaptım.Gebelik testi bile aldım:)))Bir kaç gün daha adet olmazsam test yapacam.Hamile kalmaktan o kadar değil de ilacı kullanmaya devam ettim hamileysem bebeğe zararı olmuştur diye daha fazla korkuyorum.

anladım canım bebek için tehlikeli tabi ama için rahat olsun. istersen daha da rahatlamak için testi yapabilirsin. negatif görünce bütün stres gider :)

slm.bende 4 yıl hiç unutmadan ve aksatmadan kullandım.6 ay önce bıraktım ve hala hamile kalamadım..

4 yıl çok gerçekten. doktorlar 2 yıl sonunda ara verilmesini öneriyor. hamile kalamamanızın bununla ilişkisi var mı onu bilemeyeceğim. doktora gittiniz mi hiç?

canım meraba ben aranıza yeni katıldım bence doğum kontrol hapı kullanma bende kullandım 2 yıl doğumdan sonra tabi bu iki yılın sonunda bacaktaki damarlarım tıkandı
doktor doğum kontrol hapı yaptıını söyledi yinede sen bilirsin ama ben senin yerinde olsam kesinlikle kullanmam hala 2 yıldır bacağımdan tedavi görüyorum

canım sana benzer bir sorun bende de oluştu bende pko tedavisi için kullandım bacaklarımda damarlar belirginleşti bıraktım bende şimdi metformin kullnıyorum

benim kızımdada hapı bıraktığıda aşırı derecede saç dökülmesi yaşadı2-3 kadar döküldü,sonra sona erdi,aranızda böyle oldumu sizlerede?

canım rumuzunu başka bi topikten hatrlıyorum sankiii. evet bende de öyle oldu . kilosu yok ama regl düzensizliği mi vardı kızında ?

slm.bende 4 yıl hiç unutmadan ve aksatmadan kullandım.6 ay önce bıraktım ve hala hamile kalamadım..

4 yıl kullanmada ki amaç korunmaymıydı canım yoksa benm gibi pko için miydi? bazı kişlerde bıraktığı ay hamile kalanları duydum.mutlaka yaptırmışsındır ama sorayım yine ultrasona falan girdin mi bi de kan tahlii özellikle fsh ve lh hormonlarına baktındın mı ?

yaklaşık altı aydır kullanıyorum doktorumun tavsiyesiyle. ilk aylarda lekelenmeyi yaşadım yan etkilerden,sonraları ani ruhsal değişim ve uzayan baş ağrılarını. yan etkilerinin çok olmadığını duydum,bitkisel kökenli olduğu için;ama seyrek görülen yan etkiler de kafamı karıştırdı. asıl sormak istediğim Norlevo ile kullanıldığnda(kullananlar bilir,norlevo halk dilinde ertesi gün hapı olarak geçiyor.planlanmamış cinsel birleşimden ve tecavüzden sonra kullanılıyor.) bu ki tabletin birden,vücudumda etkileşimi olur mu? Bilginiz varsa paylaşabilir misiniz? ha bir de ,hormon düzenleyici olarak kullanıldığından tüylenmeye sakal-bıyık çıkmasına sebep olur mu? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
yaklaşık altı aydır kullanıyorum doktorumun tavsiyesiyle. ilk aylarda lekelenmeyi yaşadım yan etkilerden,sonraları ani ruhsal değişim ve uzayan baş ağrılarını. yan etkilerinin çok olmadığını duydum,bitkisel kökenli olduğu için;ama seyrek görülen yan etkiler de kafamı karıştırdı. asıl sormak istediğim Norlevo ile kullanıldığnda(kullananlar bilir,norlevo halk dilinde ertesi gün hapı olarak geçiyor.planlanmamış cinsel birleşimden ve tecavüzden sonra kullanılıyor.) bu ki tabletin birden,vücudumda etkileşimi olur mu? Bilginiz varsa paylaşabilir misiniz? ha bir de ,hormon düzenleyici olarak kullanıldığından tüylenmeye sakal-bıyık çıkmasına sebep olur mu? Şimdiden teşekkürler.

Norlevo bir kutu doğum kontrol ilacındaki hormonu barındırıyor içinde.
İkisini birden sakın btün hormonların alt üst olmasın.
Ama benim anlamadığım ikisini neden kullanma gereği duyasın ?
Tüylenme konusunda ise aksine olumlu bir etki yapıyor.
Tüylenmeyi azaltıyor.

merhaba arkadaşlar bir sorum olcak ben bikaç senedir doğum kontrol hapı kulanıyordum eylül ayında hic adet gormedım çok duzensız kulanmıstım sonra bırakmaya karar verdım kasımın 15 de bıraktım hala adet göremedim üstelik adet ağrısı gıbı ağrılarım var cok can sıkıcı 33 gün oldu bı ıkı ay düzensiz olur diyorlar doktorada hıc gitmek ıstemıyorum kendimi çok rahatsız hisediyorum bu konuda tecrubesi olan varmı acaba paylaşırsanız sevınırım

ben 26 yasindayim yaklasik 6 aydir kullaniyorum aslinda regl agrilarim ve düzensizlik icin özellikle kulllanmaya basladim..yasmin kullaniyorum..ama son iki aydir kanama az oluyor ve pihtilasma cok oluyor..acaba bi süre birakmalimiyim?
düzelme olurmu sizce ?
birde hemen birakabilirmiyim dün 7. gündü..aslinda bugün icmem gerek 21.30da ama bu sekilde birakilirmi bilmiyorum..birden böyle biraksam bi sorun olurmu ?

ben 26 yasindayim yaklasik 6 aydir kullaniyorum aslinda regl agrilarim ve düzensizlik icin özellikle kulllanmaya basladim..yasmin kullaniyorum..ama son iki aydir kanama az oluyor ve pihtilasma cok oluyor..acaba bi süre birakmalimiyim?
düzelme olurmu sizce ?
birde hemen birakabilirmiyim dün 7. gündü..aslinda bugün icmem gerek 21.30da ama bu sekilde birakilirmi bilmiyorum..birden böyle biraksam bi sorun olurmu ?

kutu yarım bırakılmaz canım bitirmen gerek, çünkü bırakınca 3-4 gün sonra tekrar regl olacaksın düzenin bozulacak

X