- 27 Ekim 2008
- 5.962
- 2.393
ya ben geçen ay fatural isimli ilaçla adet oldum (mart ın 10 unda).. Doktorum Yasmin i iç dedi ama nede olsa doğum kontol hapı ve ben kilo almaktan korktuğum için kullanamıyorum
şimdi doğal yolla adet olmak istediğim için ,soğan kürü kullanıyorum 2 gündür.
ama ne zaman adet olurum bilmiyorum.
napcam ben yaaaaaaaaa
canım banada adet düzensizliği ve ara kanamalar şikayetiyle doktorum yasmin verdi bidahaki reglimde başlıcam,burdaki etkileri okuyunca korktum ama herkeste aynı yan etkileri yapacak yada illa yan etki yapacak diye bi durum olmadığını düşünüyorum ki burda yazılanlarda aynı yönde,kimi diyor iştahımı kesti kimi diyor açtı kimi diyor kilo aldım kimi diyor verdim,bence doktorun nasıl bi tedavi önerdiyse onu uygulamalısın,illa kilo aldırıcak diye bişey yok yani,başkasında aldırır belki ama sende aynı etkiyi yapmaz belkideyerimsenibenbünyeye göre deişir yani
haklısın canım ama benim bünyeyi biliyorum ,zaten suyun yanından geçsem kilo alıyorum..bu doğum kontrol ilaçları da %80 kilo aldırır bu da bir gerçek tabi
doktorum başka türlü düzelmez dedi ya nasıl sebepsiz bir adet görmeme olabilir anlam veremiyorum ...
check-up yaptırıcam yarın herşey çıkar inş. ozaman da ona göre bir yol izlerim...
allah hepimizin yardımcısı olsun..
olabilir hayatım görmeyebilirsin stres sıkıntı yediklerimiz soluduumuz hava bile hormonları etkileyebiliyormuş doktor söledi adet görmemen bundan ki doktorda sölemiş zaten,bunu kullanmadan düzelemezsin demiş yani hormonal bozukluk bu korkacak bişi yokki ayrıca yasmin piyasadaki yan etkisi en az olan hapmış hormon bozukluğu ilerde sorun çıkarabilir o yüzden bunu düzeltmemiz gerek canım,bi dene bence olmazsa doktora başvurursun tekrar,bünyene uygun ilacı ayarlaryerimseniben
çok sağol yorumların için ama işte insan kafaya takıyor böyle
sanırım sonunda kullanmam gerekecek.. hormon testimde hormonlarımda bir sorun oladığını söyledi doktorum,bende düzelir diye bekledimayy ne iğrenç bir durum yaa.
peki yasmin i kullanırken,ayrıca korunmaya gerek varmı yoksa adeti düzenlerken korumayı da sağlıyormu?
güzelim sanırım korumada sağlıyor aynı zamanda,çünkü korunma amaçlı içenlerde hormon bozukluğu için içenlerde aynı şekilde kullanıyor hapı yani reglinin ilk günü başlanıp 21 gün alınıyor bir hafta ara veriliyor sonra yine başlanıyor,yani döngü bu şekilde başka bi kullanımı yok o yüzden aynı zamanda koruyordur mutlaka.sen bence kilo konusunda endişe etme çünkü burda okuduysan kimileride çok memnunum hiç yan etki yapmadı kilo da yapmadı diye yazmışlar belkide vücudun tam tersi etki yapcak belki kilo verdirir yada hiç kilonu etkilemez belli olmazki
teşekkürler canım
bakalım soğan kürünü kullanıyorum,check-up tan sonra da Yasmin e başlarım artık..
yapacak bişey yok
canım çok geçmiş olsun a.s.Rabbim şifa versin sana bana ve sorunu olan herkese...benimde aslında gözüm korkuyor ama almam gerek yıllardır bu sorunla boğuşmaktan bıktım,nolursa olsun alcam gözümü karartıp,belkide iyi etkileri çıkar bizde,göğüsler büyür,cilt düzelir saçlar sağlıklı olur yerimsenibeniyi düşünmeye çalışalıma.s
canım ya cok tesekkur ederım ıcımı rahatlattın bugun adet oldum bı oyle bıde senın cvpınla rahatladım vallahihoyyytcaramelist üzülme cnm korumaya başlamıştır seni zaten 1.kutuyu bitirdim ikincisi bitmek üzere diyosun korkma cnm a.s.
aminnnnn:)
aman göğüslerim büyümesin , benim 90 beden zaten ,küçük olanlara versin allah :)
sen ilaç kullanmadan olamıyomusun adet??
benim bir arkadaşım var hiçbir sorunu yok ne hormon ne başka bişey ama bir ay oluyorsa 4 ay olmuyor,ilaç alıyor yine başlıyor sonraki bazen 2 ay geçiyo üstünden belki oluyor...
bütün dertler kadınlar da ya ,erkek milletinin hiç böyle sorunları yok
offf ne şans ama :)
yok hayatım,benim adet aralarında adet dışı kanamam oluyor kanlı kahverengi akıntılarım oluyor ve reglimin zamanları iyice düzensizleşmeye başladı,28 günde bir olurken 20günde bir olmaya başladım hep ya kanamam var ya akıntım. onun için doktor verdi,ama adet olamayanlarda nasıl başlandığını bilmiorum,dr.sağlıklı bilgiyi verir sana,ay benim göğüsler büyüse iyi olcak küçükler çünkü,böle bi yan etkiyi duyunca çok mutlu oldum,illa yan etki yapcaksa bu etkiyi yapsın diğerlerini yapmasın yerimseniben:roflol:
ya birde ben adet olsam
1. kutu bitecek 2.kutu bitmek üzereyken mi adet olunuyormus ya yasminle ???
ne kadar süre kullanılması gerekiyo arkadaşlar?
bilgisi olan varmı????
ayyy ben en iyisi kafama takmıyım ya böyle yapınca hiç gelmiyo :):):)
dr. sorıyım bakıyım check-up tan sonra ne dicek ,bir hormonal değişiklik falan mı yaşıyorum nedir :)
gögüsler büyüsün canım madem küçük :)
ama benim daha fazla büyürse işim zor :)
ne zamandır olamıyorsun canım,hava deişikliği olmasın,seni çok üzen sıkan bi problem sorun yaşadınmı son zamanlarda?
gögsümde bir kitle varmış , geçen hafta dr gittiğimde öğrendim falan( kötü değil , her 10 kadından 8inde olan bişey) ,onunla alakalı değildir diye düşünüyorum...
son 2 aydır ilaçla oluyorum (adet söktürücü)
nedeni yok yani
o kitleden bende de var canım,onla alakası yok,fibrokistik kitle o bizde olan. adetle bi ilgisi yok,ama benim doktorum dedi ki yediğin bişey bile hormonlarını etkileyebilir dedi,stres üzüntü gerginlik hava deişikliği aklına ne gelirse hormon dengesi çok hassas bi denge dedi.çok üzücü olaylar atlattım ve gitgide hormon dengem bozuldu benimde. seninkide o tip bişi,bende kanamalarla düzensizlikle çıktı sendede adet olamamayla çıktı,ama bence seninki psikolojik canım.adet olamamanın kökeni genelde psikolojik oluyor,adet söktürücüyle sadece o ay olabilirsin ama hormonlarını düzeltirsen sorunu kökünden çözmüş olursun,bu ilacı kullanmamız lazım :çok üzgünüm:yasmine başlayınca burda birlikte paylaşırız canım ne olup bittiğinikaydirigubbakcemile5