ben de şunu sormak istiyorum. Yasmini kullanmaya başlıcam yarın ve ertesi günde ilişkiye girersem korur mu? bu arada adetimin 5. günü içmiş olacağım yani hemen korumaya başlar mı? doktora da gidemiceğim şu sıralar. telefonla da sormak garip geldi. nedir bu kadıınların korunma davası offfff
hayır 7 günlük arada korunmaya gerek yokben de bu ay başladım kullanmaya, düzenli saatlerde almaya çalışıyorum, biraz mide bulantım oldu ilk bir kaç gün ama gayet iyiyim şimdi. yalnız bir şey soracağım, düzenli olarak almaya devam ettiğimde bu verilen aralarda ekstra korunmak gerekiyor mu?
koruma için en az 1 hafta kullanmanız gerekiyor, 1 tane içmeniz işe yaramaz benceben de şunu sormak istiyorum. Yasmini kullanmaya başlıcam yarın ve ertesi günde ilişkiye girersem korur mu? bu arada adetimin 5. günü içmiş olacağım yani hemen korumaya başlar mı? doktora da gidemiceğim şu sıralar. telefonla da sormak garip geldi. nedir bu kadıınların korunma davası offfff
kızlar merhaba ben cilt problemim için yasmin kullanıyorum 3-4 gün oldu başlayalı... daha önce diane 35 kullanıyodum... bir kac gündür boynumda ve kollarımda kaşıntı ve kızarıklık var bu yasmin in yan etkisi olabilir mi? yoksa yediğim bişeyden mi oldu karar veremedim .. aranzıda bu sorunla karsılaşan oldmu ? acil yardımınızı bekliyorum . tşklerler..
aynı şekilde doktorum bana cilt problemim için verdi hiçbi yanetki yaşamadım memnunum yanlız son günlerde vucüdudumda kızarıklıklar var hani çiçek olursun ya öyle ve çok kaşınıyoacaba diyorum yasmin alarjimi yaptı çünkü hiç böyle olmazdı
Arkadaşlar bişey sormak istiyorum: bugün hap içerken dünkü ilacı unuttuğumu farkettm 2 tane içtim. Ama sonra baktım ki dün içmişim unutmamışım.Bugün 2 hap içmiş oldum yani.Aralığın 3ünde son hapı içecektim,şimdi aralığın 2sinde içicem son hapı 21 gün değil 20 gün kullanmış olucam bi sakıncası olur mu? Ya da yarın hap içmiyim diorum,böylece yine günümde aralık 3te ara vermiş olurum?Ne dersiniz böyle bişey yapan oldu mu? İlla farklı bi kutu alıp 21 güne tamamlamam mı gerekir napmalıyım?
aynen canım bende de kasıntı ve kızarıklık var .. gerci bugün biraz daha hafifledi , bakalım eger gecerse demekki başka bişey doknduu anlamadımki :/
Eğer ilaca yeni başlayacaksan adetinin ilk günü başlaman gerekiyor. Daha sonrakilerde 7 gün ara verip 8. gün başlanıyor.
hayır 7 günlük arada korunmaya gerek yok
koruma için en az 1 hafta kullanmanız gerekiyor, 1 tane içmeniz işe yaramaz bence
yasmın dk hapları arasında yan etkısı en az olanı . ben evlenmeden 1 ay once doktor doktor gezıp arastırdım bunu. yasmınden cok daha ucuz haplar var bunların asırı derecede mıde bulantısı kılo yaptığı doğru doktorlar anlattı . yasmın bıraz pahalı ama en guzeli dyebılırım . 1,5 yıllık evlıyım halen kullanıyorum hatta zayıflattı bıle .tuylenmeye sivilceye adet duzensizliğine bıle çok iyi gelen bır ilaç . zaten yan etkı her ilaçta var . yan etkısı olmayan bır ilaç uretılmedı daha ama bu etkıler kışıden kışıye değişir. maddı gucu yetersız kışiler bu ilacı ilaç raporu çıkararak alabılıyor. 3 kutu verılıyor sağlık karnesı ile. ben öyle yapıyorum bır kutu ilaca 20 tl ye yakın para cok geliyor. ama raporsuz olunca karneye yazdıramıyorsunuz.