35 yaşındayım, yaşlılık belirtileri çıkmaya başladı artık alışmaya çalışıyorum. Iki kas arası çizgi daha oturmadı ama yeri belli gibi oturacak elbet birgün. Ne bilim yaşlanmaya alışamıyorum. Hep güzel kalmak istiyorum. Kocam beni beğenmeyecek gibi saçma düşüncelerim var. Kocam hiç yaşlanmayacak hep yakışıklı kalacak ben cirkinlesecegim gibi hissediyorum. Aslında çok zayıfım ve yüzümde genç duruyor ama ilerde böyle olmayacak neticede yaslanicaz bunu kabullenmek biraz zor. Siz bu dönemden nasıl gectiniz
sizi çok iyi anlıyorum.ben de yaş almaktan değil ama yaşlı görünmekten çok korkuyorum.
40 lı yaşlara yaklaşıyorum. ama çok şükür hem cildiye uzmanım hem de her gören 10 yaş daha genç olduğumu düşünüyor (maşallah diyeyim)
son 5 yıldır özellikle çok dikkat etmeye çalışıyorum.
çok ünlü markaların kaliteli ürünlerini kullanıyorum. asla cildimi nemsiz bırakmıyorum. hem içten hem dıştan yoğun nemlendiriyorum. bol su içmek, cilt tipinize uygun bir nemlendirici seçmek çok önemli.
saat 22:30 da mutlaka zifiri karanlık ortamda uyumaya çok dikkat ederim. sabah 6 ya kadar deliksiz uyurum. melatonin hormonu sadece bu saatlerde ve zifiri karanlıkta salgılanıyor. karartma perdelerim ve uyku göz bandımı mutlaka kullanırım.
yılın 3-6 aylık dönemleri gibi dr tavsiyesi ile koenzim ,omega 3 gibi gıda takviyeleri kullanrım. 3 ayda bir vitamin seviyelerimi ölçtürür eksildiği takdirde yine dr kontrolünde d ve b12 takviyeleri alırım.
alkol sigara ve kafein kullanan biri olarak dezavantajlı olduğum için günde 1 saat yürüme ve yüzmeye çok öenm veririm. deniz olan bir şehirde olduğum için oldukça avantajlıyım aslında. mayıs başı-ekim sonu hergün mutlaka 1-2 saat yüzerim. toksin atmak önemli. kışın da kapalı yüzme havuzlarını tercih ediyorum. kafamı ve yüzümü asla havuza sokmam, içindeki klor ve kimyasalların yüzüme ve saçlarıma zarar vereceğini düşünürüm...(şuan bu mesajı yazarken saçlarımda zeytinyağı, yüzüme ve yine saçlarıma e vitamini ampul sürmüş, yıkama vaktinin gelmesini bekliyorum :))))
çok zayıf olmanız sizin için iyi bir şey, yaş aldıkça kontrollü kilo alırsanız kilo alımı cildinizi gergin ve kırışıksız gösterecektir. mesela 35-40 yaş arası 3 kg 40-45 yaş arası 3 kg gibi alımlarınız cildinizi dolgun gösterecektir. şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Allah sağlıklı, keyifli yaş almayı nasip etsin hepimize