Yaşlanma korkusu başladı ne yapmalıyım?

Yani ne yazsam bilemedim yorularınız için teşekkür ediyorum :) makyaj yapma sebebim sivilcelerimden dolayı ve makyajsız kendimi çirkin ve özgüvensiz hissediyorum.çizgilerim ise herkeste olan ama benim abarttığım çizgiler çünkü etrafındakiler çizgilerinin doğal olduğunu herkeste olduğunu ve özgüven sizlik sebebiyle abarttığımı söylüyor eski sevgilim zamanında beni aşırı değersiz ve çirkin hissetirmisti ve ayrildigimizda çok iyi hissetmeme rağmen beni aldatıp terk etmesinin sebebini hep yetersizligime ve daha güzel olmayisima bağladım hem çocukluktan hemde sonradan gelme bı ozguvensizlik zamanla yıkıma yol açtı bende ve şimdi sürekli Instagram'da gördüğüm yada etrafımda gördüğüm kızlarla karsilastiriyorum 20 yaşında yaşlı hissetmenin sebebi bu korkuyor olmam ve ozguvensizligim bu kadar anlatabilirim size durumu :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Anti aging nedir acaba :)

hadi sana bi güzellik yapsın ablan sivilcelerin için gümüş suyu bul hakiki olandan sonra tertemiz cildinle keyifle yaşa

hadi sana bi güzellik yapsın ablan sivilcelerin için gümüş suyu bul hakiki olandan sonra tertemiz cildinle keyifle yaşa
Teşekkür ederim önerin için normalde sivilce hapı kullanıyordum sivilcelerimden kurtulmuştum ama sınav senesi olduğundan bırakmak zorunda kaldım ve tekrar nuksettiler tedaviyi yarım bıraktığım için gümüş suyunun faydası nedir acaba :)

Makyajla sivilceler kapanmaz, pütür pütür bir görüntü olur ve daha kötü görünür. Üstelik sivilcelerinin artmasına neden olur. Muhtemelen zaten 20 yaşında olduğuna göre iyi bir fondötenin de yoktur. Cildine eziyet ediyorsun. Makyaj malzemesine harcayacağın parayı temizleme ürünlerine harcarsan sivilcelerden kurtulursun.
Ayrıca kırılma ama değinmeden geçemeyeceğim, yazım tarzından anladığım kadarıyla okumuyorsun. Okul okumaktan değil herhangi bir şey (kitap, dergi, gazete) okumaktan bahsediyorum. Özgüvensizliğini yenmenin en iyi yolu okumaktır. Dış görünüşün insanları ilk anda çeker, sonrası bilgine, birikimine, hayata karşı duruşuna bağlı. Lütfen görüntüne önem verdiğin kadar gelişimine de önem ver.

30 yaşındayım hatta artık bir yıl daha yaslancam az kaldı ben bu kdr dert etmiyorm
30 unda böyle hissettigime göre 20 yaşımda fissek gbi hissediyordum sanirm

Önceden çok kitap okuyup araştırmayı seven biriydim psikoloji konusunda yada evrim konusunda birçok araştırma gözlem yapmış biriydim insan sarrafiyimdir çoğunlukla yanilmam insanlar konusundada ama aldatıldıktan sonra tamamiyle koptum okumayı araştırmayı bıraktım ozguvenim azaldı güvenim azaldı makyaj malzemelerini çoğunlukla gratisten alırım ama bakimimada özen gösteririm yüz egzersizi ve makyajdan sonra bakım yaparım haftasonlari makyajsız yüzümü dinlendiririm sadece psikolojim konusunda ne yapmam gerektiğini bilmeyenlerdenim:)

31 yaşındayım
20lerimde "30 olunca kesin botox motox ne varsa girişirim, bedenimi hayat akışına kurban edemem" diyordum.

Vakit bulursam nemlendirici niyetine kızımın ballı sütünü, arındırıcı olarak yediği meyvelerin kabuklarını yapıştırıyorum yüzüme ortalığı toplayıp iş gününe hazırlanmaya çalışırken...
Söyleyeceklerim bu kadar

Benim bir arkadasim var, kadin tam 83 yasinda. Ikinci dünya savasinda büyümüs, annesi 3 cocugu bir memlekette öbür memleketlere tasimis, aclik, soguk, Uykusuzluk ve bomba sesleri. Sonra 16 yasinda kocasiyla tanismis, evlenmisler ve bir ogullari olmus. Ikisi de cok agir sartlar altinda calismislar. Kadin temizlik isinde, camasirhanede ve fabrikalarda calismis, cocugunu büyümüs, ev isleri islerini yapmis. Ve, tam 71 yasinda kadar calismis. Sabah Saat 6 da kalkip, aksam 7-8 e kadar calismis ve severek calismis. Kocasi 75 yasinda vefaat etmis, ve o vefaat edesiye kadar, kocasi a bakmis.
Kadini bir görsen, gözleri sanki bir genc ve dinc bir kadin gibi. Öyle bir yasam varki gözlerinde, her seyi ögrenmek, anlamak, gezmek iste en birisi. Cumartesi veya pazar günler biz daga tirmanmaya cikiyoruz ve simdiye kadar hicbir defa, Ben yapamiyacagim demedi. Okadar cok planlari varki, ileriyi düsününce, hayret oluyorum kadina.
Yasamin yasla hic bir ilgisi yoktur, o bir icinden gelten huzurluk, Kendine güven, acgözlük olmamak, elinde olan seyle mutlu olmak ve yasadigimizi degerlendirmek. Anneme olabilir kadin ama biz birbirimize cok benzedigimiz icin, cok iyi anlasiyoruz. Yas saade pasaportta bir sayidir, esas Yas, yasamak nasil bakiyorsun ve nasil degerlendiriyorsun. 20 Yas benim icin, daha Yasamin baslangici.
Iyi ve mutlu zamanlar diliyorum sana.

Konuyu görmeden önce üniversite mezuniyetimden bir fotoğrafımı buldum. 21 yaşındaydım. Şimdi 30 olmak üzereyim, hiç değişmemişin gibi geliyor bana hep aynı. O zamandan bu zamana arada kilo alıp verdim, saçlarım birkaç renk değiştirdi vs ama şu an bence o fotodakiyle aynı benim.

arastir google amcadan her derde deva

20 yasima girmeme bir kac gun kala bir ruya gormustum. Ruyamda kirk yasina girmistim ve ben hungur hungur agliyordum. En son 20 yasindaydim ne ara 40 oldum bu 20 yil nereye gitti diye yakiniyordum. Uyandigimda sevincten gobek atacaktim neredeyse ruyaymis diye. Genc olmanin ne kadar guzel birsey oldugunu o an daha iyi anladim. Su an 32 yasindayim zaman gectikce aklima o ruya geliyor ve ben henuz 40 a gelmedigim icin icimi bir sevinc kapliyor. Gelince bakalim ne yapacagiz :) Henuz 20 yasindasin. Simdiden yaslandim diye kendini paralarsan gercek yasliligin tadina istesende varamazsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…