yaşamadım

Çok uüzüldümdurumuna aaslında iki ffarklıhayatta uçlarda yaşiyorsun iihtiyacın olan tek şeykendini bulmak. önce kendini söyle bir düşün ne yaşadiysan yaşadın gecmisini bir kenara bırak ve kendini yargılama sonra da iyi bir ppsikoloğa git nefes aaldığın muddetce her sşey yoluna girer sen oönce kendine değerver ssaçlarından tut her zzerre ne kadar ddeğerli olduğunu unutma ilaçsana sadece yardimci aasılggüç sende canım

Anksiyete bozukluğunuza eşlik eden Bipolar bozukluğunuz var ve zaman zaman atak yaşıyorsunuz bu Hastalığın Doğası Gereği. Risperdal prolaktin isimli süt hormonunu arttırdığı için regl olmanızı engeller. Bu yan etkiyi yapmayacak başka ilaçlar veya bu yan etkiyi azaltacak ilaçlar verirdi doktorunuz eğer onun önerisiyle Bırakma kararı alsaydınız. Lityum ölçümü de sadece Lityum kullanan hastalardan istenir bu ilacı kullanmayan birinden kan düzeyi bakmak Saçma ve gereksizdir. O Yüzden doktorunuz bu tetkiki istemez. Lityum Bipolar bozuklukta yeni atak Gelişimini önler ancak her hasta için uygun olmayabilir bunun için doktor bireysel olarak hastaya göre karar verir. Izmir de kime gidiyorsunuz bimiyorum ancak Bipolar bozukluk hastalarında çok deneyim sahibi olan Simavi Vahip i öneririm, geçmiş olsun. Kendinizi suçlamayın, bu bi hastalık ve şükür ki tedavisi mümkün, en kısa sürede psikiyatra başvurun

önce bir doktora başvurun ve lütfen size verilen ilaçları çok düzenli bir şekilde kullanın ve kontrollerinize her zaman gününde giderek, tedavinize sonuna kadar devam edin. lütfen.

doktorunuzdan memnun değilseniz ve sonuç alamıyorsanız yeni bir doktora gidin yani. işinin ehli bir doktora. çok üzüldüm inşallah iyileşirsiniz.

Bakın arkadaşlar benim derdim din konuşması yapmak değil, öyle olsa dini forumlara yazardım cidden. Benim zayıf noktam din ve ailem. Ben 5 vakit namaz kıldığım zaman ortada bir şey yokken içimdekine uyup intihara kalkıştım ki namaz kıldıktan 5 10 dakika sonra. Lütfen yanlış anlaşılmasın.

Lulaby doktorlar iyi gelmediyse şimdi yobazcılar üşüşür başıma ama söyliyim Allahı çok seven ve Allahında onu çok sevdiği bir din alimi bul (muskacı paracı hocalardan bahsetmiyorum hakiki Allah dostu) ve ondan sana dua okumasını iste. Ruhunu yaratan Allahtır ve Onun yarattığı ayetler ruhuna şifa olacaktır biiznillah

Çok uüzüldümdurumuna aaslında iki ffarklıhayatta uçlarda yaşiyorsun iihtiyacın olan tek şeykendini bulmak. önce kendini söyle bir düşün ne yaşadiysan yaşadın gecmisini bir kenara bırak ve kendini yargılama sonra da iyi bir ppsikoloğa git nefes aaldığın muddetce her sşey yoluna girer sen oönce kendine değerver ssaçlarından tut her zzerre ne kadar ddeğerli olduğunu unutma ilaçsana sadece yardimci aasılggüç sende canım
Evet tam da dediğiniz gibi 'kendimi bulmak' Nasıl bir insan olduğumu bilsem ona göre davranacağım da, sanırım doktorumu değiştireceğim buradan anladığım üzere

İlk gittiğim psikolog Alsancak'taydı. İçeri girdim bana testler yaptı, gözümü kapatmamı istedi neyse çık sen ailen gelsin dedi. Annemle babam içeri girdi ve çıkınca dağılmışlardı. Doktor aynen şunu söylemiş tabi annemi baya sıkıştırdım 'sakın kızınızı yalnız bırakmayın, her şeyi yapabilir, biri gel ilişkiye girelim dese girer, uyuşturucu kullanabilir, nereye giderse onla gidin, kuzenleriyle görüştürmeyin görüştürürseniz de öyle uzaklara göndermeyin, ilaç kullanması gerekiyor beyni denizse o deniz çok kirli benim şimdi yapabileceğim bir şey yok' demiş. Beni bu zamana kadar tek tanıyan insandı. Tek doktor, tek bir insan. Şimdiki tanımıyor bile aslında keşke o adama gitseydim diyorum. Beni psikiyatra yönlendirdi. Annemler bir daha ona götürmedi, asla gidemezsin o adam baya saçmalıyor dedi. Babanın yanında neler dedi gibisinden şeyler dedi. Annemden bile iyi tanımıştı oysa beni.
Saçmalıyorum çok saçmalıyorum. Bu şehirden, insanlardan, en çok da kendimden uzaklaşmak istiyorum. Keşke hiç olsak. Tamamen bir hiç. Birine ihtiyacım var. Kim olduğunu bilmediğim birine. Yanında her şeyi yapabileceğim, her şey birbirimize özel olacak birine. Sanırım yalnızım baya, kendime güvenim yok, yürüyemiyorum da. Neden varım ki? Neden yaratıldım? Saçma değil mi yaşadıklarım, yaşamam? Evet ruh hastasıyım, korkağım. Buradaki şeyleri okuyorum da. Evlenemeyeceğim bile. İnsanlar bana 1 ay dayanamıyor. Kavga edeceğim sürekli, kocamı sevmeyeceğim bile. Çocuklarım olmayacak olursa da peşlerinden koşamam.
İyileşmem için yaşamam lazım, yaşamam için de iyileşmem.

Ilk gittiğiniz kişinin size söyledikleri ailenize ne kadar ters gelse de aslında çok doğru uyarılar yapmış belki sizin için bu öneriler geçerli olmamıştır ama olabilirdi Bipolar bozukluk böyle bi durum çünkü. Bu bozukluk beyinden kaynaklanan organik bir durum olduğu için sadece terapi ile üstesinden gelemezsiniz, mutlaka ama mutlaka düzenli size uygun ilaç kullanımı gerekir. Terapi size uzun vadede hayatınızı toparlamayı Sağlar ancak ataklarınızı geçirecek ve engelleyecek olan sadece ilaçtır, bunu bir ruh sağlığı profesyoneli olarak söylüyorum, tekrar geçmiş olsun diyorum.

Anksiyete bozukluğunuza eşlik eden Bipolar bozukluğunuz var ve zaman zaman atak yaşıyorsunuz bu Hastalığın Doğası Gereği. Risperdal prolaktin isimli süt hormonunu arttırdığı için regl olmanızı engeller. Bu yan etkiyi yapmayacak başka ilaçlar veya bu yan etkiyi azaltacak ilaçlar verirdi doktorunuz eğer onun önerisiyle Bırakma kararı alsaydınız. Lityum ölçümü de sadece Lityum kullanan hastalardan istenir bu ilacı kullanmayan birinden kan düzeyi bakmak Saçma ve gereksizdir. O Yüzden doktorunuz bu tetkiki istemez. Lityum Bipolar bozuklukta yeni atak Gelişimini önler ancak her hasta için uygun olmayabilir bunun için doktor bireysel olarak hastaya göre karar verir. Izmir de kime gidiyorsunuz bimiyorum ancak Bipolar bozukluk hastalarında çok deneyim sahibi olan Simavi Vahip i öneririm, geçmiş olsun. Kendinizi suçlamayın, bu bi hastalık ve şükür ki tedavisi mümkün, en kısa sürede psikiyatra başvurun
Onun önerisiyle bıraktım ama bipolar için değildi o sakinleştirmek içindi ama ona da iyi geldi lakin bir süre sadece anksiyete ilaçları kullan dedi bir dahaki kontrolde karar verecek sanırım. Teşekkür ederim bilgileriniz ve önerileriniz için, ailemle görüşüp doktorumu değiştireceğim sanırım ve dediğiniz kişiye gitmeye çalışacağım

Lulaby doktorlar iyi gelmediyse şimdi yobazcılar üşüşür başıma ama söyliyim Allahı çok seven ve Allahında onu çok sevdiği bir din alimi bul (muskacı paracı hocalardan bahsetmiyorum hakiki Allah dostu) ve ondan sana dua okumasını iste. Ruhunu yaratan Allahtır ve Onun yarattığı ayetler ruhuna şifa olacaktır biiznillah
Allah razı olsun, teşekkür ederim

Ilk gittiğiniz kişinin size söyledikleri ailenize ne kadar ters gelse de aslında çok doğru uyarılar yapmış belki sizin için bu öneriler geçerli olmamıştır ama olabilirdi Bipolar bozukluk böyle bi durum çünkü. Bu bozukluk beyinden kaynaklanan organik bir durum olduğu için sadece terapi ile üstesinden gelemezsiniz, mutlaka ama mutlaka düzenli size uygun ilaç kullanımı gerekir. Terapi size uzun vadede hayatınızı toparlamayı Sağlar ancak ataklarınızı geçirecek ve engelleyecek olan sadece ilaçtır, bunu bir ruh sağlığı profesyoneli olarak söylüyorum, tekrar geçmiş olsun diyorum.
Psikiyatr mısınız yoksa ya da psikolog? Salı günü doktora gideceğim, bipolar ataklarımı anlatıp uygun bir ilaç yazmasını isteyeceğim, teşekkür ederim

Ilacinizi kullanim suresi ne kadar di ve birden mi biraktiniz? Lutfen oyle olmadigini soyleyin
Ocaktan temmuza kadar kullandım, bu süre içinde doktorum doğum iznindeydi başkasına da görünmek istemediğim için onu bekledim ve kontrolü altında bıraktım

Onun önerisiyle bıraktım ama bipolar için değildi o sakinleştirmek içindi ama ona da iyi geldi lakin bir süre sadece anksiyete ilaçları kullan dedi bir dahaki kontrolde karar verecek sanırım. Teşekkür ederim bilgileriniz ve önerileriniz için, ailemle görüşüp doktorumu değiştireceğim sanırım ve dediğiniz kişiye gitmeye çalışacağım
Risperdal Bipolar bozuklukta özellikle atak dönemlerinde çok işe yarayan hatta ilk tercih ilaçlardan biridir size de oldukça faydalı olmuş, bu kadar fayda gördüğünüz bir ilacı yan etkisi nedeniyle kesmek yerine başka bi ilaçla değiştirebilirdi ama o sizi muayene ettiğinde muhtemelen iyiydiniz o Yüzden kesmiş olabilir. Ilacı bıraktıktan sonra regl düzeniniz eskiye dönebildi mi? Eğer hala regl olmuyorsanız farklı nedenlerden de olabilir

Hay allahim.. peki kullanmaniz gerekiyormuydu daha.. cunku bu durumlar zor durumlar.. ve bilmiyorum rahatlatirmi en azindan tek degilsiniz.. annem teyzem erkek kardesim bile duzenli olarak ilac kullanirlar.. evet insanin uzerinde yarattigi etkileri var, ama kullanimi boyunca size yardimi dokunacak biseyi sabredip kullanmak en iyisi degil mi? Allah kolaylik versin seni anlamaya calisiyoruz hepimiz ama sen daha iyi bilirsin kendini.. nedenini sebebini..

kiyamam sana ya.. sevgilinin olmasi gezip tozman sarilman vs bunlar kotu seyler degil. biliyorum cocuklugundan itibaren cevre aile bilincaltini bunlarla cope cevirdi bir an once bakis acini degistir. kitaplar oku. yani nasil desem hayatinin kontrolunun sadece senin elinde oldugunu sana gosterecek kitaplar. aykut ogut bunlardan biri. her gun olumlamalar yap. nette bir dunya var ozellikle suclulukla basla. bunlar elbette yeterli degil. yeniden doktoruna gorun o ilaclarin hepsi kilo aldirmiyo verdirenler de var. onlardan biriyle degistirsin. herkes boyle donemlerden geciyor lutfen en az hasarla atlat bu donemi.

Risperdal Bipolar bozuklukta özellikle atak dönemlerinde çok işe yarayan hatta ilk tercih ilaçlardan biridir size de oldukça faydalı olmuş, bu kadar fayda gördüğünüz bir ilacı yan etkisi nedeniyle kesmek yerine başka bi ilaçla değiştirebilirdi ama o sizi muayene ettiğinde muhtemelen iyiydiniz o Yüzden kesmiş olabilir. Ilacı bıraktıktan sonra regl düzeniniz eskiye dönebildi mi? Eğer hala regl olmuyorsanız farklı nedenlerden de olabilir
2 haftalık ani bir kesinti yaşamıştım ilaçta o zaman olmuştum regl ama şimdi kontrollü bırakmama rağmen ne regl oldum ne de kilo verebildim. Kadın doğuma git dedi bir tanıdığım sanırım olmazsam öyle olacak. Ben zaten muayenelerde iyi oluyorum çünkü heyecanlanıyorum da stilizan verdi o da sinirlenirsem diye de kadın bipolar değil de sinir krizlerim için verdi, bir süre ek ilaç kullanma dedi bekliyorum eğer artarsa ataklarım tekrar gideceğim

Psikiyatr mısınız yoksa ya da psikolog? Salı günü doktora gideceğim, bipolar ataklarımı anlatıp uygun bir ilaç yazmasını isteyeceğim, teşekkür ederim

Psikiyatrım, siz ataklarınızı anlatın eğer kendinizi ifade etmekte zorlanıyorsanız bu konuya Yazdığınız ilk mesajın çıktısını Alıp doktorunuza okutun eminim o size uygun bir ilaç verecektir, özellikle risperdal le olan yan etkiyi ve fayda gördüğünüzü belirtirseniz benzer bir ilaç yazar ya da risperdalin yanına başka bi ilaç ekler tahminimce yani ben olsam öyşe yapardım en azından, tekrar geçmiş olsun. Lütfen bu sürede kendinize zarar verecek bir şey yapmayın, değerli bir insansınız,sevgiler

Hay allahim.. peki kullanmaniz gerekiyormuydu daha.. cunku bu durumlar zor durumlar.. ve bilmiyorum rahatlatirmi en azindan tek degilsiniz.. annem teyzem erkek kardesim bile duzenli olarak ilac kullanirlar.. evet insanin uzerinde yarattigi etkileri var, ama kullanimi boyunca size yardimi dokunacak biseyi sabredip kullanmak en iyisi degil mi? Allah kolaylik versin seni anlamaya calisiyoruz hepimiz ama sen daha iyi bilirsin kendini.. nedenini sebebini..
İnan siz benden daha iyi biliyorsunuz beni. Dışarıdan bakamıyorum ve çok yararlı, bilgili şeyler okudum. Hepiniz yardımcı oluyorsunuz ve doğru şekilde. Regl olmamaya takmıştım ben kilo yine halledilir bir şey ama herhalde yerine başka ilaç temin edecek bu seansta

X