pekala fake olmadığını varsayarak sana dileğine uygun bir nasihat edeyim.
bak arkadaşım; ben sana yuva yıkanın yuvası olmaz demeyeceğim çünkü inanmam böyle şeylere dünya mazlumların olduğu kadar zalimlerin de dünyası.
kime aşık olduğunu seçememiş olabilirsin buna lafım yok, gönül işte bekara da konuyor, evliye de. ama... kiminle ilişki yaşayabileceğini seçebilirsin yeme şimdi bizi.
gayet istedin onunla ilişkide olmayı. ha olabilirsin benim için bir sorun yok, ahlakçılardan değilim, karısını aldatıyorsa o aldatıyor, sonuçta senin kadınla aranda bir sadakat akdi yok, o sevgilin olacak o adamın sorunu.
peki sen vicdanen rahat mısın? bir kadın belki de evliliğinin çok güzel gittiğini sanırken sen onun salak yerine konmasına ortaklık ediyorsun, böyle mutlu olabileceğini mi sanıyorsun?
hadi oldu ya hayat bu, bu adam evliyken sana aşık oldu, dedik ya gönül bu konuyor işte. e bu adam sadık değil, çıksa karısının karşısına, sağ ol güzel günler geçirdik bana evlat verdin ama ben başkasına aşığım dese ve sana gelse gram üzülmem o kadına çünkü siz kimseyi kandırmamış olursunuz ama o kadını salak yerine koyuyorsunuz, için nasıl rahat ediyor?
etmesin.
çünkü şunu unutma bu adam karısını boşayıp seninle evlense bile yüksek ihtimal seni de aldatacak. bir laf vardır "metresiyle evlenen adamın hayatında bir boşluk açılır" o boşluğu dolduracak. metres sana ağır bir kelime gibi gelebilir, kelimeyi de sana hakaret etmek için kullanmadım, durumunun vuruculuğunu anla, lütfen.
bu adam senin yanından karısına gidiyor, sana hiç evde karısının huysuzlandığından bahsetti mi? bence etmedi, neden biliyor musun? başı ağrımasın diye karısına her zamankinden iyi davranıyor çünkü.
iki yanlıştan bir doğru çıkmaz, adamı bırak, dünyadaki tek adam o değil, kendini sev ve ileride bir gün kendinden çocuklarından utanacağın şeyler yapma.
sakın kendini benim o kadına zararım yok, boşanmasını istemiyorum diye kandırma, öyle bir şey yok, o senin kendine söylediğin bir yalan.
adamı, karısını, bizi falan bırak sen önce kendine dürüst ol. inan o en sevdiğin insan bir gün gelip sana "evli olduğumu en başından biliyordun" dediğinde edecek tek laf bulamazsın çünkü diyecek, çünkü onun için mevcut düzen hoş, hatta o senin kadar dertlenmiyor bile. üstelik töreleri gereği karısını boşayamayacak bile olabilir, hayatını evli bir adamın sevgilisi olarak mı geçireceksin.
arama sorma, iletişimi kes, acı unutulur gider. aşk acısından kimse ölmemiş, sen de ölmezsin, bu kadar dramatik yaklaşma.