• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaşadığım şoku atlatamıyorum, alt komşuma fena üzüldüm

Led_BiR_Vele_DisTiri

Amaaaan Zırt !
Pro Üye
Anneler Kulübü
30 Aralık 2009
22.978
89.818
1.123
2 saat önce eşimle işten gelirken kapıyı açıp içeri girecektim ki aşagı kattaki komşumun çocuğunun sesini duydum..''Anne ne olur, ölmeyeceksin değil mi ?'' neye uğradığımı şaşırdım çantamı ve kızımı hemen orada bırakıp aşagı koştum,eşime siz içeri gidin dedim..İndim aşagı zile basıyorum açan yok bağırmaya başladım ayaklarımla kapıya vurmaya başladım, kızımla yaşıt olan 4 yaşındaki oğlu açtı bana kapıyı...''anneeeeeem '' diye ağlaya ağlaya:14::14: hemen içeri girdim ayakkabılar ayağımda..xxxxxx diye bağırarak odaları arıyorum oğluna sormak aklıma gelmedi..Annem banyoda diye ses edince o an kendimi topladım açtım banyo kapısını yerde yatıyor :14::14: kusmuş heryer berbat öylece..Eşime bağırdım koş diye kapıdan bir baktım yanımdaymış nasıl geldi hatırlamıyorum hemen kaldırdık elime yapıştı kaldırırken '' ambulans çağırma, kustum sadece sıkıntıdan '' dedi.

Hayır dedim ambulans çağıracagım, ısrarla çağırma kustum dedi sarıldı boynuma ağlamaya başladı...Tabi ben de ağlamaya başladım ..Yatırdık öylece kanepeye ağladıkça ağlıyor..Eşim dedi ben yukarı çıkayım birşey olursa seslenin malum kızım da onun oğluda korktu .ikisini de alıp yukarı çıktı biz kaldık başbaşa onunla:14:

Dökülmeye başladı, eşinin onu 3 yıldır aldattığını ve bunu yeni öğrendiğini söyledi..Eşinin işyerine gitmiş o kızıda çağırmış ve konuşmuşlar ama eşi tutup ''ikinizden de vazgeçemiyorum, seninle mutsuzdum '' diye bir ton zırvalamış, hayatına bu kızı alarak mutlu olmuş güyya kadının kendi aile sorunlarını (kadının hem annesi yok ölmüş hem de babası evlendirerek başından savmış ) kullanarak bunu o aldattığı ahlaksızın yanında aşağılamış, kız ise sürekli sırıtık bir tebessüm halinde durup durup buna bakıyormuş..O an o kızı dövemedim öldüremedim şoka uğradım dedi ve hıçkıra hıçkıra ben bunları haketmedim diyerek ağlamaya başladı :14: öyle üzüldüm ki o haline..Canım boşarsın alırsın nafakanı dedikçe nereye gideceğim deyip durdu ..benim kimsem yok kardeşlerim ise zaten uzaktalar 2 senede bir yüzlerini gördüğüm abilerim bana bakmaz dedi çok acıdım :14: üstelik komşuma eşi '' sen kültürsüzsün o ise universiteli kafa yapılarımız uyuşuyordu '' deyip durmuş üstelik kendisi ilkokul mezunu ve komşum lise mezunu iken !!! :53: nasıl yapabilir efendi saygım adam bilirdik oysa..Konduramadım çok kötü oldum.

kız 3 yıldır istanbul'da universite okuyormuş ev tutulmuş ve aylık giderleri karşılanıyormuş ve arkadasım ben işlerimiz yeni düzene giriyor eşimin borcu var diye harcama bile yapmıyordum diyerek elleriyle saçını yolup durdu önümde..Dona kaldım, ağladım, onun o hali beni benden aldı ...Yutkunamadım :14: nasıl bir teselli verebilirim ona bu haldeyken, boşan dedim ama kesip attı birşey diyemeden Offff..

Bu kadar pişkinini ilk defa okudum, ben de burada bir şok yaşadım:53:
Bence sakin sakin tüm delilleri toplarsa hayatını idame ettirecek kadar nafakayı da alır, o ikisinden tazminatını da bir güzel koparır.Olmayacak şey değil ama şu an arkadaşınız olaya fazla dar bakıyor.Gidecek yerim yok bir bahane olmamalı bence, zaten o değil eşi defolup gidecek metresinin yanına.Ama ilk önce o iki ahlaksız da yaptıklarının bedelini ödemeliler hem maddi hem manevi:41:

Offf çok zor bir durum =(
Çalışan kadın biraz daha rahat bu konuda. En azından maddi sorunlarla boğuşmak zorunda kalmaz. Ama ya çalışmayanlar, ailesine güvenemeyenler, kimsesi olmayanlar.... Sıfırdan bir hayata başlamak çok zor....Ha deyince iş de bulunmaz ya da bulunan işler bir evi geçindirmeye yeter mi???

Birara hiçbir güvencesi olmayan,dul bayanlara aylık verileceği yazıyordu...İnşallah bu gerçekleşir ve böyle zor durumda kalan kadınlar ezilmekten kurtulurlar.

Allah yardımcısı olsun....

Düşünebiliyor musun ? pişkinliğine öldüm öldüm dirildim dinlediğim yerde ya o kadın ne yapsın. Nasıl iğrenç birşeydir bu Ona da dedim hem kız hem de eşine maddi manevi tazminat davası açma hakkın var ...Ağlamaktan ben bunu haketmedim niye niye demekten başka birşey diyemiyor şuan yaşadığı şoku atlatamıyor belli ki..Eşiyle bir konuşsunlar bakalım neler diyecek..Ve eve barka gelmek istemiyormuş yaptıklarından ötürü..Bu nasıl birşeydir :(

çok kötü oldum okurken :( çok kötü birşey ya Allah'ım sen koru :(((
tüylerim diken diken oldu okurken. ne rahat ne pişkin adammış yarabbim ne demek ikinizden de vazgecemiyorum.
kadının durumuna çok uzuldum gidecek sahip çıkacak insanının olmamasına. adam belkide buna guvenerek nasıl olsa gidecek yeri yok bana muhtac gibisinden böyle birseyi yapmaya cesaret buldu
üniversiteli kızında amacı belliymiş. üniversite masraflarını telaffuz etmeyi istemediğim bir sekilde çıkarıyor demekki. ne pişkinlik yarabbim. anası babasıda okumaya gönderdik kızımızı universite okuyor diye gururlanıyordur Allah bilir.

Kız çok pişkin çok, ,telefon numarası hala açık aradıkça meşgule atıyor hani ben olsam diyorum telefonumu korkudan kapatır asla açamazdım elim telefona gitmezdi..Ve arayıp komşumun kocasına ben Bursa'ya gidiyorum şuan moralim bozuk diyebiliyor nasıl iştir anlamadım..çok umursuz kız komşum mesaj çekmiş hakaret içerikli uyardım sakın öyle mesajlar çekme diye ona söz hakkı doguruyorsun diyerek uyardım ..

Ve arkadaşım 1 ayda bir 15 günde bir benimle oluyor bu adam dedi, ona bu sorunu dillendirdiğinde ''evlilik cinsellik mi ?'' diyerek cevap veriyor bununla birlikte arkadaşım kendisine bakmak için makyaj+çamaşır alırken eşi bunları giyinmesini istemiyormuş bundan dolayı çok üzülür derd yanardı bana..Ve bitmek bilmeyen işleri çok işim var deyip işyerinden eve gece geç saatlerde geliyor ya da işyerinde sabahlıyorum diyerek diğer kızın yanına gidiyordu kimbilir :43:

Nasıl üzüntülüyüm, çok gururum kırıldı benim bile..Onun yerine kendimi koydum nefes dahi alamadım..Boşan diyorum yapabileceğin en mantıklı şey bu..Amalar ardına sığınarak ailesini anlatıyor..susuyorum susuyorum ve susuyorum

çok kötü bir durum çok üzüldüm o çocuğa yazık onların ne günahı var evde kadın saçını süpürge ediyo adam dışarda alem yapıyo Allaha havele etmek lazım bunları ne deyim

allah yardımcısı olsun ınşallah gıdecek yerı yoksa o kocası olacak adama da akıl fıkır versın boyle bır durumda kesınlıkle bosanmalı ama bırde cocuk var gercekten cok uzuldum
herkezın basına gelebılıyor ne dıyeyım kı sınırden ne yazacagımı sasırdım
bır erkek eve gec gelıyorsa oyle 15 *20 gunde bırlıkte oluyorsa ve soguksa zaten yüzde 90 aldatıyordur
işte bılsende bu gercegı malesef bır sey yapamıyorsun cunkı bır cocuk var allah yardımcısı olsun ınun ıcın hayırlı kapılar acın ınsallahonun ıcın dua edecegım :14:

bende çok üzüldüm buradan okuduklarımdan etkilendiğim kadarıyla, ne kadar iyisiniz gidip yardım etmişsiniz o seslere başkaları belki aldırış bile etmezdi.İnşallah komşunuz bu sorundan kurtulur gerçekten üzücü bir durum :S

Kız çok pişkin çok, ,telefon numarası hala açık aradıkça meşgule atıyor hani ben olsam diyorum telefonumu korkudan kapatır asla açamazdım elim telefona gitmezdi..Ve arayıp komşumun kocasına ben Bursa'ya gidiyorum şuan moralim bozuk diyebiliyor nasıl iştir anlamadım..çok umursuz kız komşum mesaj çekmiş hakaret içerikli uyardım sakın öyle mesajlar çekme diye ona söz hakkı doguruyorsun diyerek uyardım ..

Ve arkadaşım 1 ayda bir 15 günde bir benimle oluyor bu adam dedi, ona bu sorunu dillendirdiğinde ''evlilik cinsellik mi ?'' diyerek cevap veriyor bununla birlikte arkadaşım kendisine bakmak için makyaj+çamaşır alırken eşi bunları giyinmesini istemiyormuş bundan dolayı çok üzülür derd yanardı bana..Ve bitmek bilmeyen işleri çok işim var deyip işyerinden eve gece geç saatlerde geliyor ya da işyerinde sabahlıyorum diyerek diğer kızın yanına gidiyordu kimbilir :43:

Nasıl üzüntülüyüm, çok gururum kırıldı benim bile..Onun yerine kendimi koydum nefes dahi alamadım..Boşan diyorum yapabileceğin en mantıklı şey bu..Amalar ardına sığınarak ailesini anlatıyor..susuyorum susuyorum ve susuyorum

Bence sakinleştikten sonra ne yapabileceği hakkında onu bilgilendirebilirsiniz siz.Şu an yapacağı en doğru şey boşanıp o adamı evden atı, üstüne de nafakasını ve tazminatını(hem kızdan hem hem adamdan ayrı ayrı) alarak çocuklarıyla kendine yeni bir hayat kurması.

Farzetsin ki kocası öldü, geriye bir maaşı ve bir miktar parası kaldı.O zaman bu bayan ne yapacak ailesinin yanına mı dönecek?Yooo oturur evinde çoluğu çocuğuyla yeni bir hayat kurar kendine, ben bir fark göremiyorum.

Sesi geliyor şuan odaya kadar..Ağlamaktan öldü diyebilirim o derece hıçkırarak ağlıyor..Eşi yanında olmasa suan gideceğim ama nafile...gelmiş kapıda ayakkabılarını gördüm, bir kadının yaşayabileceği kötü acılardan birisi olsa gerek hayat arkadaşının suratına konusurken dilimi yazarken elimi titreten şeyleri diyebilmek ..Nasıl bir vicdandır..Nasıl bir insanlıktır

Bu arada evlerini daha 1 sene önce krediyle aldılar..kredi borcu duruyor boşanma davası açtıgında bu durum ne olur bilemiyorum açıkçası :50:

Bence en iyisi bir avukata danışması, kredi meselesi de açıklığa kavuşur.Tabi bayanın önce ilk şoku atlatması lazım.

Allah arkadaşınıza kolaylıklar ve sabır versin.Sizde komşu olarak görevinizi ne güzel yapmış,sıkıntısını paylaşmışsınız.Komşu insana her zaman lazım...

Böyle konuları okudukça insan evlilikten soğuyor ya,bir de diyorlar ki evlen... hadi gel de evlen.....Ne iğrenç bayanlar var yuva yıkıyorlar...Ya bir bayan için eşini,çocuğunu terk edene ne demeli !!!! Allah kahretsin inşallah öyle bayanları,öyle erkekleri....Yazıklar olsun.....

allah ıslah etsin..çok üzüldüm..özellikle yavruya..annesini o halde görünce yaşadığı travmayı düşünemiyorum..
kız kendine sponsor olarak seçmiş adamı belli,ayağına dolanır ama yuva yıkıldıktan sonra ne kıymeti var..
adamın da bi tarafları kalkmış,o üniversite okuyor,sen şu sun bu sun filan falan :57:

Allah kimsenin başına vermesin yenilir yutulur kaldırılır gibi birşey değil bu.sen emek ver onca sene geçir düzenini kur çocuk yap adam ne yapsın.Ah bu erkekler yok mu!

Back