Yaşadığım Şeyi Anlamlandiramiyorum

Yaşadığınız şey panik atak ya da anksiyete krizi olabilir
Terapi almaya devam edin ve psikiyatrik destek de almalisiniz bebeginiz 1 yasindaymis ek gidaya gecebilir yani once kendi sagliginiz iyi olmalı

mide ile kalp arasında hava sıkışması oluyor o yüzden nefes alamama hissi başlıyor taki ağızdan gaz çıkarana kadar galiba sizdeki durup o bu yoğun stres anlarında oluyor genellikle..

Soruyu okudunuz mu ben psikiyatriye gittim ilacı bebeğim küçük diye kullanamadim 🥹 emiyordu ve mama icmiyordu mamaya alişmadi

siz azarlayın diye insanlar vakitlerini ayırıp size tavsiye yazmıyor.
bebeğinizin durumunu hekim dikkate almak zorunda değil. ben de bilimin tavsiyesini size iletmek dışında bir şey yapamam. bebeğinizin durumundan siz sorumlusun ve siz ayarlamak zorundasınız. emzirdiğiniz için de bilimdışı tavsiyeler veremeyeceğim.

siz azarlayın diye insanlar vakitlerini ayırıp size tavsiye yazmıyor.
bebeğinizin durumunu hekim dikkate almak zorunda değil. ben de bilimin tavsiyesini size iletmek dışında bir şey yapamam. bebeğinizin durumundan siz sorumlusun ve siz ayarlamak zorundasınız. emzirdiğiniz için de bilimdışı tavsiyeler veremeyeceğim.
Azarlamak mi ne diyorsunuz ya orda azarlamiş miyim soruyu okudunuz mu diye sormuşum yani her yerde sizin gibi insanlar var pes doğrusu.

Merhaba arkadaşlar bir gün aniden kalp çarpıntısı ölecek bogulacak hissi nefes alamama yutkunamama ile basladi bende acile.kalp krizi geçiriyorum diye gittiğimi biliyorum ama hiçbir sorun çıkmamıştı sonrasında bende acaba tekrar olur mu korkusu olmaya başladı ataklar şeklinde geliyordu hep günüm mahvoluyordu sonrasında panik atak olduğunu öğrendim 3 farkli kardiyoloji doktoruna gittim hicbirsey yok kalbim gayet iyi durumda ama.ben sürekli ölüm korkusu ve kalp krizi geçirecek gibi hissediyorum göğsüm ağrıyor elektrik çarpması gibi şeyler oluyor önce psikiyatriye gittim ilaç yazdı ama bebeğim mamayı kabul etmediği için emzirmeyi bırakamadım bebeğim küçüktü o zaman lar psikoloğa gittim ilk zamanlar iyi hissediyordum sonra fiyatlsri çok yüksek olunca devlete gitmeye başladım oda ayda 1 veya 6 haftada bir alıyor. Çok kötüyüm hergun ölüm korkusu artık çok bunaldim koşamiyorum kalp krizi geçiririm kalbimi yorarim diye 🥹
Kan testlerinize baktılar mı?

Çıkaramıyorum yanlızım eşimin görevi nedeniyle dogudayim 🥹ailem uzak kimsem yok burda evladından başka
Bende doguya evlenıp gıttıgımde başlamıstı
Malesefki 16 sene oldu gecmedi
Tam gecıyor gıbı oluyor baska bır sekılde yıne kendını gosterıyor
Bunun tek tedavısı ılac
Ilacla o taktıgın ve senı strese sokan şeyleri takmamaya başlayınca bunlarda gecıyor
Birde kan degerlerı
Kansızlık vs varsa tedavı edılmelı
Emzırırkende kullanılan ılaclar var

Bende doguya evlenıp gıttıgımde başlamıstı
Malesefki 16 sene oldu gecmedi
Tam gecıyor gıbı oluyor baska bır sekılde yıne kendını gosterıyor
Bunun tek tedavısı ılac
Ilacla o taktıgın ve senı strese sokan şeyleri takmamaya başlayınca bunlarda gecıyor
Birde kan degerlerı
Kansızlık vs varsa tedavı edılmelı
Emzırırkende kullanılan ılaclar var
Çok haklısınız batıya gidip yerleşince basliycam tayin olduk çok şükür Sakaryaya

Merhaba arkadaşlar bir gün aniden kalp çarpıntısı ölecek bogulacak hissi nefes alamama yutkunamama ile basladi bende acile.kalp krizi geçiriyorum diye gittiğimi biliyorum ama hiçbir sorun çıkmamıştı sonrasında bende acaba tekrar olur mu korkusu olmaya başladı ataklar şeklinde geliyordu hep günüm mahvoluyordu sonrasında panik atak olduğunu öğrendim 3 farkli kardiyoloji doktoruna gittim hicbirsey yok kalbim gayet iyi durumda ama.ben sürekli ölüm korkusu ve kalp krizi geçirecek gibi hissediyorum göğsüm ağrıyor elektrik çarpması gibi şeyler oluyor önce psikiyatriye gittim ilaç yazdı ama bebeğim mamayı kabul etmediği için emzirmeyi bırakamadım bebeğim küçüktü o zaman lar psikoloğa gittim ilk zamanlar iyi hissediyordum sonra fiyatlsri çok yüksek olunca devlete gitmeye başladım oda ayda 1 veya 6 haftada bir alıyor. Çok kötüyüm hergun ölüm korkusu artık çok bunaldim koşamiyorum kalp krizi geçiririm kalbimi yorarim diye 🥹
Şimdi sana çok saçma gelebilecek bir şey söyleyeceğim ama belki işe yarar. Ben ilk panik atağımı lisede yaşamıştım. Bir gece TV izlerken başımdan aşağı buz gibi bir yer boşaldı. Gözüm karardı. Nefes alamamaya başladım ve aklımda sadece koşarak kaçmak ve nefes alabileceğim bir yere gitmek fikri vardı, kalırsam kalp krizi geçirip ölecektim çünkü. Babamdan ötürü panik atağı bildiğim için sakince geçmesini bekleyebildim. Sonra klasik kardiyoloji muayenesi, efor testleri vs. İlaç kullanmaya başladım. Nasıl olduğunu asla hatırlayamıyorum bir şekilde şu okaliptuslü olips geçti elime panik anında veya zaten ağzımdaydı o sırada bilemiyorum. Ana nefesim açılıverdi! O günden sonra çantamdan eksik etmedim, zamanla ilacı da bıraktım 😁 ara ara yaşıyorum ataklar tabi ki ama çok ciddi bi stres yaşadığımda oluyor, mesela 6 şubat depremleri sonrası bir hafta falan evden çıkamamıştım, açık alana çıktığım an o korku ve kalp krizi hissi geliyordu, bir de hamileydim, doğumdan sonra sütüm geç geldiğinde bebeğimi doyuramıyorum diye yaşamıştım gibi. Psikolojik desteğin yanında belki işine yarar bu da. Bir de en önemlisi stresi azaltabilmek ve kendi kendini sakinleştirebilmek. Çok geçmiş olsun.

Benim de tansiyon düşüklüğü göz kararması oluyor benim doğumdan sonra başladı bebeğim çok küçüktü şuan 1 yaşında
Hamilelik sürecinde tansiyonunuz oynuyor muydu? O dönemden sonra hormonal bi dengesizlik kalmış olabilir mi? Böbrekler, tiroid bezleri ve tuzlu beslenme büyük oranda etkiliyor. Kontrol ettirmediyseniz ettirin derim. Ya da şeker değerleriniz nasıl? Annemde açlık süreci azıcık bile olsa uzayınca şekeriyle birlikte tansiyonu düşüyor. O yüzden merak ettim

Anksiyete/panik atak teşhisi kondu kardeşime. İlaç ile birlikte başka başka terapiler aldı. 3 ay sürmedi sıfırlanması..

Çoook çok geçmiş olsun,senin yazdıklarını kelimesi kelimesine ben de yaşadım.Hatta kalp doktoruna iki defa gittim aynı doktora gittim. İkincisinde doktor hiçbirşeyiniz yok deyince hüngür hüngür ağlamaya başladım,doktor meslke hayatımda birseyiniz yok denilince ağlayan ilk sizi görüyorum demişti:) İlaç ile atlattım ama ara ara tekrar başladı o zaman iş sizde oluyor, ben mesela atağın geldiğini anlayınca hemen hızlı hızlı yürümeye başlıyorum ve kendimi telkin ediyorum.

Çok haklısınız batıya gidip yerleşince basliycam tayin olduk çok şükür Sakaryaya
Hayırlı olsun
Bende doguda yakalanmıstım bu hastalıga
Eşim izin alamazdı benı ekipler doktora gotururdu
Her gıttıgımde elım kalbımde hep ölücem diye korkarak giderdim
Cok zor gunlerdı
Sımdı alıstım bırde ılaclarla bıraz baskılanıyor

Çoook çok geçmiş olsun,senin yazdıklarını kelimesi kelimesine ben de yaşadım.Hatta kalp doktoruna iki defa gittim aynı doktora gittim. İkincisinde doktor hiçbirşeyiniz yok deyince hüngür hüngür ağlamaya başladım,doktor meslke hayatımda birseyiniz yok denilince ağlayan ilk sizi görüyorum demişti:) İlaç ile atlattım ama ara ara tekrar başladı o zaman iş sizde oluyor, ben mesela atağın geldiğini anlayınca hemen hızlı hızlı yürümeye başlıyorum ve kendimi telkin ediyorum.
İçimi rahatlattınız çok teşekkür ederim inşAllah geçecek buda bir imtihan 🙏🥹

Hayırlı olsun
Bende doguda yakalanmıstım bu hastalıga
Eşim izin alamazdı benı ekipler doktora gotururdu
Her gıttıgımde elım kalbımde hep ölücem diye korkarak giderdim
Cok zor gunlerdı
Sımdı alıstım bırde ılaclarla bıraz baskılanıyor
Bende ilaca başlıcam artık inşAllah iyi gelecek çok teşekkür ederim 🙏

Benim eşimde panikatak hastası. Üniversite döneminde başlamış sanırım. 20 yıldır en az bu durum oluğu için artık atak geçireceği zaman bazı yontemlerle çok hafif ya da tamamen yok gibi atlatabiliyor. Şunu biliyorum ki zamanla azalıyor bu durum, başta daha sık geçiriliyormuş sonra atak aralıkları uzuyor ve hafifliyormuş. Biz 9 yıllık evliyiz ve 9 yılda 3 kere geçirdi ve hafif atlattı hepsini. Bütün mevzu nabzı yavaşlatabilmekten geçiyor. Eşim etkili olan bu demişti. Yani yavaş yavaş nefes alıp, bir süre nefesi tutup, yavaş yavaş nefes vereceksiniz. Birkaç kez tekrarlayınca nabız yavaşlıyor ve vücut rahatlamaya başlıyor. Vücut rahatlayınca tehlike geçmiş oluyor ve beyin ölmeyeceğeni farkedip atak geçiyor. Eşimde ben bide şunu yapmıştım: Vücudu buz gibi oluyo çünkü öleceğini sanıyor beyin (halbuki kimse panikataktan ölmez), ben üstüne yorgan örtüp ayaklarına sıcak su torbası koyuyordum. Torba ısınmayan vücudu paşa paşa ısıtıyor ve vücut gevşiyor. Bu arada papatya çayı içiriyordum ve hafif sesle meditasyon müziği açıyordum. Bir de sarılıyordum sıkı sıkı. Bunlarda etkili oluyor ama nefes olayını mutlaka deneyin, tek başına bile yeterliymiş eşimin dediğine göre. Siz benim anlattklarımı doktora da sorun en azından uzman görüşü alın. Çok geçmiş olsun. Geçecek.

Benim eşimde panikatak hastası. Üniversite döneminde başlamış sanırım. 20 yıldır en az bu durum oluğu için artık atak geçireceği zaman bazı yontemlerle çok hafif ya da tamamen yok gibi atlatabiliyor. Şunu biliyorum ki zamanla azalıyor bu durum, başta daha sık geçiriliyormuş sonra atak aralıkları uzuyor ve hafifliyormuş. Biz 9 yıllık evliyiz ve 9 yılda 3 kere geçirdi ve hafif atlattı hepsini. Bütün mevzu nabzı yavaşlatabilmekten geçiyor. Eşim etkili olan bu demişti. Yani yavaş yavaş nefes alıp, bir süre nefesi tutup, yavaş yavaş nefes vereceksiniz. Birkaç kez tekrarlayınca nabız yavaşlıyor ve vücut rahatlamaya başlıyor. Vücut rahatlayınca tehlike geçmiş oluyor ve beyin ölmeyeceğeni farkedip atak geçiyor. Eşimde ben bide şunu yapmıştım: Vücudu buz gibi oluyo çünkü öleceğini sanıyor beyin (halbuki kimse panikataktan ölmez), ben üstüne yorgan örtüp ayaklarına sıcak su torbası koyuyordum. Torba ısınmayan vücudu paşa paşa ısıtıyor ve vücut gevşiyor. Bu arada papatya çayı içiriyordum ve hafif sesle meditasyon müziği açıyordum. Bir de sarılıyordum sıkı sıkı. Bunlarda etkili oluyor ama nefes olayını mutlaka deneyin, tek başına bile yeterliymiş eşimin dediğine göre. Siz benim anlattklarımı doktora da sorun en azından uzman görüşü alın. Çok geçmiş olsun. Geçecek.
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun 🙏

Sizinle tam olarak aynı şeyleri yaşadım 3 ay kadar sürdü tam düzeliyorum derken hamile kaldım tekrar başladı atarax şurup içiyordum bana iyi gelmişti malesef hamilelikte içemiyorum

X