Benim eşimde panikatak hastası. Üniversite döneminde başlamış sanırım. 20 yıldır en az bu durum oluğu için artık atak geçireceği zaman bazı yontemlerle çok hafif ya da tamamen yok gibi atlatabiliyor. Şunu biliyorum ki zamanla azalıyor bu durum, başta daha sık geçiriliyormuş sonra atak aralıkları uzuyor ve hafifliyormuş. Biz 9 yıllık evliyiz ve 9 yılda 3 kere geçirdi ve hafif atlattı hepsini. Bütün mevzu nabzı yavaşlatabilmekten geçiyor. Eşim etkili olan bu demişti. Yani yavaş yavaş nefes alıp, bir süre nefesi tutup, yavaş yavaş nefes vereceksiniz. Birkaç kez tekrarlayınca nabız yavaşlıyor ve vücut rahatlamaya başlıyor. Vücut rahatlayınca tehlike geçmiş oluyor ve beyin ölmeyeceğeni farkedip atak geçiyor. Eşimde ben bide şunu yapmıştım: Vücudu buz gibi oluyo çünkü öleceğini sanıyor beyin (halbuki kimse panikataktan ölmez), ben üstüne yorgan örtüp ayaklarına sıcak su torbası koyuyordum. Torba ısınmayan vücudu paşa paşa ısıtıyor ve vücut gevşiyor. Bu arada papatya çayı içiriyordum ve hafif sesle meditasyon müziği açıyordum. Bir de sarılıyordum sıkı sıkı. Bunlarda etkili oluyor ama nefes olayını mutlaka deneyin, tek başına bile yeterliymiş eşimin dediğine göre. Siz benim anlattklarımı doktora da sorun en azından uzman görüşü alın. Çok geçmiş olsun. Geçecek.