Yas farki

renkli_hayaller

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2024
1
-10
Merhaba,

ben 30 ve erkek arkadaşım 43 yaşında. Ortak arkadas sayesinde sosyal medyadan tanistik. Ben akademisyen o ise lise mezunu ama mesleğini eline almiş biri. Ailem yas farkından dolayı ve maasimin onunkinden yüksek olmasından dolayı onalamiyor bu iliskiyi. Ortak yönlerimiz çok ve çok iyi anlaşıyoruz. Ailem istemediginden dolayı vicdan azabi cekiyorum çünkü evlenirsem ailemle iliskimiz soğuk olacak. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında? Yas farki sorun yaratabilirmi?

Son düzenleme:
İkiniz de yetişkinsiniz bence yaş farkından önce maaş meselesini düşünün. Ayrımcılık yapmak istemem, ama ülkemizde insanlar hala erkek daha fazla kazanmalı kafasındalar, erkekler de o yüzden bunu kompleks haline getiriyor. Sizi aşağı çekmeye çalışır mı çalışmaz mı bence iyi gözlemleyin, sevgiliyken her şey güllük gülistanlık olur zaten önemli olan kritik anlarda sizi destekleyip arka çıkması.

Yüz yüze görüştünüz değil mi ?

20-33 olsaydı yorumum daha farklı olurdu ama ikinizde belli yaşta olgun iki bireysiniz bu durumda yaş farkı çok önemli değil bence

Yas farki sorun yaratabilirmi?
Cevremde sizin gibi yas aralıgı olup evlenen mutlu olan tanıdıklarım var.Yas farkı sorun yaratmaz ama maddiyat yaratır.43 yasında bu zamana kadar yatırımı var mı günübirlik mi yasamıs mesela? Yasam tarzı ve aile yapısı çok etkiler.

Merhaba,

ben 30 ve erkek arkadaşım 43 yaşında. Ortak arkadas sayesinde sosyal medyadan tanistik. Ben akademisyen o ise lise mezunu ama mesleğini eline almiş biri. Ailem yas farkından dolayı ve maasimin onunkinden yüksek olmasından dolayı onalamiyor bu iliskiyi. Ortak yönlerimiz çok ve çok iyi anlaşıyoruz. Ailem istemediginden dolayı vicdan azabi cekiyorum çünkü evlenirsem ailemle iliskimiz soğuk olacak. Bu yaşıma kadar sadece 22 yaşımda bir senelik iliskim oldu. Ondan sonrada kimseyle tanismadim zaten. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında? Yas farki sorun yaratabilirmi?
Yaş farkı sorun olabilir , çünkü iki kişi arasındaki 5 yaş bile hem yaşanmışlıklar farklı olabiliyor hem de olaylara bakış farklı oluyor. Ama benim için yaştan önce eğitim farkı dikkatimi çekti. Bence yaş ve maaştan önce eğitim farkı çok büyük bir fark olabilir.

Ben eğitim konusunda herkes dengiyle olsun diye düşünürüm. Çünkü çevremde bunun hep kötü yönlerini gördüm. Anlaşmazlık başta olmasa bile sonradan mutlaka oluyor.

Ayrıca kadınlar maaş farkını önemsemese bile erkekler bunu çok önemsiyor. Zamanla aşağılık kompleksine girebiliyor.

Bu konuda geçen şeylerin önem sırası şöyle eğitim> maaş> yaş.

Acele karar vermeyin. Şu an ilişkinize devam edin. Belki evlenmeden farklı bir sebepten fikir ayrılığı yaşarsınız.

Merhaba,

ben 30 ve erkek arkadaşım 43 yaşında. Ortak arkadas sayesinde sosyal medyadan tanistik. Ben akademisyen o ise lise mezunu ama mesleğini eline almiş biri. Ailem yas farkından dolayı ve maasimin onunkinden yüksek olmasından dolayı onalamiyor bu iliskiyi. Ortak yönlerimiz çok ve çok iyi anlaşıyoruz. Ailem istemediginden dolayı vicdan azabi cekiyorum çünkü evlenirsem ailemle iliskimiz soğuk olacak. Bu yaşıma kadar sadece 22 yaşımda bir senelik iliskim oldu. Ondan sonrada kimseyle tanismadim zaten. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında? Yas farki sorun yaratabilirmi?
Bence de uyumlu değilsiniz.

Yani en başından bu kadar tereddüt ettiğiniz iki önemli konu var yaş farkı ve eğitim farkı.Bu tereddütlerle başlanan ilişkiler devam etse bile hep bi içine sindirememe durumu oluyor .O yüzden yol yakınken dön çünkü ilişkin boyunca hep sorgulayacaksın kendini

Merhaba,

ben 30 ve erkek arkadaşım 43 yaşında. Ortak arkadas sayesinde sosyal medyadan tanistik. Ben akademisyen o ise lise mezunu ama mesleğini eline almiş biri. Ailem yas farkından dolayı ve maasimin onunkinden yüksek olmasından dolayı onalamiyor bu iliskiyi. Ortak yönlerimiz çok ve çok iyi anlaşıyoruz. Ailem istemediginden dolayı vicdan azabi cekiyorum çünkü evlenirsem ailemle iliskimiz soğuk olacak. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında? Yas farki sorun yaratabilirmi?
Ne kadar zamandir birliktesiniz? Aileniz hakli ama malesef şöylede bi gercek var ki insanin sevip anlasabilecegi birini bulmasi cok zor. Ama bu endise yüzünden de yanlis insani kendisi icin dogru insan sanmasida olasi. O yuzden iyice emin olmadan, iyice tanimadan evlenmeyin vede bence bazi sorun olma ihtimali olan seylerin aranizda sorun olmayacagindan emin olursaniz anca.
Ayrica niye bu yaşa kadar evlenmemis. Ustelik te akademisyen olmaniza ragmen neden 43 yasindaki bi adamin eline meslegini aldigini yazdiniz. Yani zaten çoktan olmasi gereken bu, yasi 43!
Bazi erkeklerde artik zengin yada maddi gucu iyi olan kadin pesinde olabiliyormus bu zamanda. O yüzden dikkatli olun. Bana pek güven vermedi.

Merhaba,

İkiniz akademisyen olursunuz, ikiniz birer birey olarak eğitim-kariyer açısından kendisine emek vermiş olursunuz anlarım. Ama yani ne alaka bir çiftsiniz.

Sana gecenin bilmem kaçında mail gelecek, makalen olacak, her yaştan hem öğrencin hem iş arkadaşın olacak. Bu adam bu ortamı nasıl kavrayabilir?

Akademisyen olmasına hayret ettiğim çok kadın tanıdım.
Sıfır vizyon, sıfır entelektüelite.
O nedenle kültür farkı olmayabilir, o kısma takılmadım.
Yaşa da takılmadım.
Ama bir artısı da olmalı yani, siz evde kalmışlara yardımcı olan hayır kurumu değilsiniz.
İlişkideki motivasyonunuz nedir?
Ne vadediyor bu adam size?
Çok mu yakışıklı, çok mu seksi, birikimi mi var? İşi ne?

Merhaba,

Kafa dengiyseniz yas farki cokta buyuk degil erkekler zaten gec olgunlasiyor genelde. Taraflar kendine bakiyorsa fiziksel olarak dengeli oluyor gayet cunku kadinlar malesef erken çöküyorlar bir cok faktörden dolayi. Maaş konusu ise uzun vadede aranizda sorun ve kompleks meselesi olmayacaksa, es adayina guveniyorsaniz dert etmek icin sacma bir faktor diye dusunuyorum. Yani insanin derdi bu olsun. Iyi anlasilan, mutlu bir evlilik olacagina inanciniz tamsa maas farkliligi nedjr ki.. aileniz es adayinizda farkli sorunlar mi gordu yoksa gercekten tek dert ettikleri sey bu mu? Hayir farkli sorunlar gordulerse dikkate alin derim ama tek dertlerin adamin maddi gucuyse ve bu yuzden mutlu olacaginiz bir evlilige karsi cikiyorlarsa bu da onlari fazla maddiyatci ve sevginin onemini bilmeyen insanlar yapar ve bu durumda onlarin sozuyle hareket etmek ne kadar akillica olur? Artik kisileri bire bir taniyan sizsiniz mukayese edecek sizsiniz.

X