• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaş farkı ilişkiyi ne kadar etkiler?

20 yaşında hayatı beraber öğreneceğin, beraber tecrübeler yaşayacağınbiriyle beraber olsan daha mantıklı . Benimde senin yaşlarındayken benden baya büyük sevgililerim olurdu . Düşünüyorum da çok erken olgunlaşmışım. Hiç yaşım gibi yaşamamışım ,çılgınlıklar falan hiç olmamış . Hayatımdaki (olgun) yaştaki adamların belli tecrübeleri , yaşanmışlıkları vardı .ayak uydurayım derken senin yaşlarında kocaman biri olmuştum. Ve en önemlisi (istisnalar dışında) amaç biraz farklı olabiliyor (sizin aranızdaki şeyi bilemem tabi )
Sana tavsiyem kendi yaşlarında biriyle beraber olman senin faydana .

20 yaşında olduğunuz için hiç mantıklı bulmuyorum. Şu an duygularınızın yoğunluğundan dolayı gelecekte yaşayabileceğiniz sorunları düşünemiyorsunuz. Öncelikle aranızda kuşak farkı var. Bundan dolayı yaşayacağınız sıkıntılar olacaktır. Siz 10 yıl sonra hala genç ve dinamik olacakken, o biraz daha sakin bir hayat sürmek isteyecek. Belli bir yaşa geldiğinde aktif bir cinsel hayatınız olmayacak. Siz onun aksine daha istekli olacaksınız.

Kısacası sadece duygusal bakmayın, biraz da mantığınız ağır bassın. Her ihtimali düşünün

Son düzenleme:
Siz 20 yasındasınız daha cok tecrubesizsiniz 32 yasindaki adamın ilgisi sevgisi hosunuza gitmis bunu her sey olarak gormuş olabilirsiniz ki yasınız geregi sadece ilgiye sevgiye tav olmaniz normal.

Ama 32 yasindaki adam icin bu normal degıl. 32 yasindaki adam 20 yasindaki kıza hormonal olarak yaklasır ilgi sevgi fazlalıģida bundan kaynaklidir.

Esimle 31 yasindayiz ikimizde simdi dusunuyorum 20 yasindakiler bize toy tecrubesiz aklindan cok duygulariyla hareket eden hayata toz pembe bakan daha ergenler geliyorlar. bir kere kuzak farkı var. kafa yapıları bizlerden farklı çocuksu geliyor. ki normal böyle olmaları.

32 yasindaki adam bu kadar farkı onemsemiyorsa sadece hormonal dusunuyor demektir. Büyuk bir ihtimalle olgun bir insanda değildir.

Siz buyuyup 30 yaslarina o 42 yaslarina gelince siz bu sefer olgunlugu hayata bakis acisini ortak zevkleri ortak konularda sohbet etmeyi daha onemli bulunca 42 yasindaki adam size umduğunuzu vermeyebilir.

Ben de böyle düşünüyorum tamamen istediğinden emin olmak için biraz daha yaş almak lazım sanki
Şuan daha çok küçük ve hayatın ne kadar zor olduğunu bildiği yaşta değil bence şuan karar verirse ilerleyen dönemde belki pişman olabilir

Bence bu yaştan çok ne istediğinizi bilmekle alakalı. Ben de bir ara kendimden 10 yaş buyuk biriyle ilişki yaşamayı düşünmüştüm ama benim kafamda zaten belli bir yaşa kadar bekar gelmiş,iyi bir mesleği var, benden evlenelim/ çocuk yapalım gibi beklentilere girmez,olgun, düşüncelerime saygı duyan,ailesine düşkün değil, ben bu adamı yönetirim falan diye düşünmüştüm. Öyle romantik beklentilerim yoktu. Zamanla severim olursa demiştim. Sizin romantik beklentileriniz ağır basıyor bence olmazm

20 yaş bu düşünceye göre erken değil mi?
benden 12 yaş büyük biriyle birlikte olmayacağım için ayrılma gibi bir sorunum olmazdı. üstteki bir üyenin dediği gibi belli bir yaştan sonra 10+ yaşlar sırıtmıyor. ama 20-32 bana çok ütopik geliyor.
kusura bakmayın ama arkadaşlarınız haklı. ailenizin de karşı çıkacağını biliyorsanız yol yakınken ayrılın. sonra seneler verip daha çok üzülürsünüz
Bence sorun yaş değil de beklentiler konu sahibinin çok romantik beklentileri var gibi.

Bence bu yaştan çok ne istediğinizi bilmekle alakalı. Ben de bir ara kendimden 10 yaş buyuk biriyle ilişki yaşamayı düşünmüştüm ama benim kafamda zaten belli bir yaşa kadar bekar gelmiş,iyi bir mesleği var, benden evlenelim/ çocuk yapalım gibi beklentilere girmez,olgun, düşüncelerime saygı duyan,ailesine düşkün değil, ben bu adamı yönetirim falan diye düşünmüştüm. Öyle romantik beklentilerim yoktu. Zamanla severim olursa demiştim. Sizin romantik beklentileriniz ağır basıyor bence olmazm
Romantik beklentilerden kastınız ne?

Ben 20 yaşındayım sevgilim 32 yaşında ama çok anlayışlı ve çok iyi kalpli. Benim için yaş farkı gerçekten sorun değil onu çok seviyorum o bana sevgiyi hissettiren tek insan. Ama arkadaşlarıma anlattığımda bana gario garip bakıp mutlu olacağını mı sanıyorsun ayrıl gibi laflar söylüyorlar. Zaten ailemde karşı çıkar siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?
(kusura bakmayın yeniyim uzun yazdıysam affedin)
Valla hiç ömrümü benden 12 yaş büyük bı adam için heba edemem .

Umarım kendine denk birini bulursun
En azından gençti evlendigime değdi dersin

Ben aranızdaki yaş farkına değil sizin küçük olmanıza takıldım.

Evlilik için çok erken yaşta olduğunuzu düşünüyorum ama muhtemelen sevgiliniz 32 yaşında ve evlenmek istiyordur.
Bu konuda sıkıntı yaşanabilir.

Ya da evlendiniz diyelim o çocuk istiyorken siz daha kendiniz çocuksunuz gibi gibi :)

Ama imkansız mı değil. Fikirler uyuyorsa yaşın çokta önemi yok. Aynı şeyleri istiyor olmanız önemli ama yukarıda yazdığım durumlar illaki sıkıntı yaşatacaktır. Siz bu yüzden çokça fedakarlık yapmak zorunda kalabilirsiniz.

Daha 20 yaşındasınız bu durumun içine kendini sokmaya değer mi ? diye sorsanız bence değmez.

Hepimiz o yaşlarda bir daha sevemem, kimse beni bir daha sevemez böyle diye düşünürdük.
Elbette yine sevip yine sevileceksiniz :)

Biliyorum yaşım küçük sanki kimse beni onun gibi sevemez. Hep bu düşünce
Aklıma lise zamanım geldi.sınıfta bir çocuktan çok hoşlanıyordum. .açılamadım tabii..ama o kadar seviyordum ki kendi kendime ;bir daha hayatıma kimse girmez.kimseyi onun gibi sevemem. .asla evlenmem..ya o olur ya hiçkimse falan diyordum😆 şimdi geçmişe dönüp bakıyorum da halime gülüyorum. .gençlik işte. .

seni onun kadar(?!) da ondan fazla seven de olur, kendi yasitin biriyle ol bacim. :) cok gencsin yazik etme okulunu oku hayatini kurtar önce, o adam ununu elemis, elegini asmis, bos ver.

Ben 20 yaşındayım sevgilim 32 yaşında ama çok anlayışlı ve çok iyi kalpli. Benim için yaş farkı gerçekten sorun değil onu çok seviyorum o bana sevgiyi hissettiren tek insan. Ama arkadaşlarıma anlattığımda bana gario garip bakıp mutlu olacağını mı sanıyorsun ayrıl gibi laflar söylüyorlar. Zaten ailemde karşı çıkar siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?
(kusura bakmayın yeniyim uzun yazdıysam affedin)
kafalarınız çok farklıdır biri yazmış siz 30 karşı taraf 42 olsaydı sorun olmazdı bencede

çok doğru demişsiniz biraz daha yaşlar büyük olsaydı etkilemezdi sanki
Aynen çünkü erkek 32 yaşında yaşayacağını yaşamış kızımız çok küçük daha en güzel yaşları

benim var böyle 21-32 aralığında ilişki yaşayan arkadaşlarım çok ayrıl barış yaptılar ama bir şekilde devam ettiriyorlar işte olduranlar da var böyle

Yok ailem karşı çıkmadı.zaten 2. Evliliğimdi.hemen evlenmedik 1 sene sonra evlendik.benim bebeğim de vardı.
Ama yaş sorunsalı bazen oluyor.
Mesela ben gezmek istiyorum o yorgun oluyo.piknik,misafir,alışveriş ona zor gelebiliyo.tek sıkıntımız bunlar.
Canim esimle ayni yastayiz
23 yasindada evlendik hatta
Sisman gobekli gezmeyi sevmeyen biri ama nisanli iken tam tersi

Back