Yaş 34,bekarlık…

O akrabanız kocası onu aldatınca , dövünce , artık sevmeyince , çocuk bakımı konusunda yardım etmeyince görürüz. O güzellik kalıcı değil, adamın tutkusu da . Adam çalışmayan eşine saygı duymayı bırakırsa , akrabanız boşanamıyacak ve evliliği sürdürecek bu şekilde
Belki yaşayabilir bu durumları ama belkide mutlu olur. İhtimal sadece

Merhabalar,34 yaşındayım,35’e doğru gidiyorum.
Ben kendimi çok geç farkettim.Kişilik olarak geç olgunlaştım.Yaşam tarzı,ailevi meseleler filan derken kendimin farkına varmam zaman oldu.

Kendimi fiziksel olarak beğeniyorum,işim de var…Bir türlü evliliğe cesaret edemiyorum.
Şimdi de yaşım geçmiş gibi hissediyorum.
Yani kendimi yaşlı hissetmeye başladım son zamanlar.Benim yaşımdakiler bana bakmazmış gibi geliyor.20li yaşlardakinin yanında hiç şansım yokmuş gibi geliyor.
Hatta çirkin bile bulmaya başladım kendimi.Kendime ne kadar bakarsam bakayım bebeksi yüzüm,gülen yüzüm eskisi gibi yok gibi.
Oysa çocuk sahibi olmayı o kadar çok isterdim ki.
Sınıf öğretmeniyim.Öğrencilerimi çok seviyorum.Onlarla olmak beni o kadar mutlu ediyor ki…25 yaşında nişandan döndüm,onunla evlenseydim belki benim de çocuğum öğrencilerimle aynı yaşta olacaktı diye düşünüyorum.
Ay,çok hüzünlüyüm.Ağlamak istiyorum…
sadece yazmak,içimi dökmek istedim.
İçine girmediğin için evlilik güzel bir şey sanıyorsun. Tek güzelliği çocuk, o da hayırlı çikarsa.
Benim kız kardeşimin 23 yıllık evliliği var, sosyal medyada her gece kulüplerde eğlenirken fotolar atarlar ama eşi devamlı aldatıyor. Kardeşim de farkında, bazı şeylerin farkında bile değil. Mesela bayram tatilinde memlekette bir araya geldik, kardeşim masanın bir ucunda sigara içerken eşi diğer uçta çaktırmadan birileriyle yazışıyor. Erkek kardeşimin yanında biriyle görüntülü bile konuşmuş.
Herkes bunları yapar demiyorum ama evlilik erkeğe konfor sağlıyor kadına amelelik.
"Evlilik, kendine bakamayan bir erkeğe bakma işidir. " gibi bir söz var hatta ☺
Gönlünüzce olsun.

İşte ben de öyleyim sussam da suratsız dursam da illa konuşmaya çalışan birisi olur 😁 ay ne bileyim ya en azından özelden rica ederim diye yazabilirdim ille de gruptan yazmam da şart değildi çocuk bildiğin adım attı yoksa kim tutup okul watsap grubuna tel toka resmi çekip atar 🤭 millet emoji atılsa ondan bile rahatsız olurdu gereksiz yazmayın önemli bir şey oldu sanıyoruz diye 🥲
Ama insanın içine olmayacak hissi doğar ya öyle bir his gelmiş yazmak istememiştim birde maddi açıdan durumlarının bayağı iyi olması belki sonra bu durumlar çok sıkıntı olurdu ben birde sürekli anı değil de ne olur diye ilerisini düşünen birisi oldum ve çocuk ciddi anlamda sürekli gözü lükste olan hafifte alaycı biriydi 😐
Ya birde erkeklerde şu da var bildiğin koşar gibi adım atıp kızda o adıma karşılık verse kızın yanlış anladığını ima etme durumları🤷‍♂️
Amann ne bileyim cidden karmaşık zor işler 🤤
Şunu bilir şunu söylerim, önceki ilişkiler ve teklifler için pişman olmak çok yersiz bence.şimdi önünüze aynı kişiyi koysalar yine olmaz.illa ki çok geçerli bir nedeni oluyor devam etmemesinin.hani öyle çok somut birşey olmasa da dediğin gibi görüşesin konuşasın gelmiyor.devam edecek olan ilişki devam ediyor, etmeyecek olan etmiyor.

Özgüvenli sessizlikle, özgüvenli sessizlik arasındaki fark.

Tabi ki insanin duruşundan, oturuşundan, bakişindan anlaşiliyor.
Ama insanlar erkekler/kadinlar tek tip degiller kimisi civil civil bicir bicir konuşan kizlara yönelir kimisinin dikkatini ozguvenli sessizlik ceker yani herkesin zevkine hitap edecek farkli karakter ve gorunumler var.

Birileri neden birilerini bulamiyor bilemiyorum cunku size gore evlenmeyen herkes mukemmellikten asiri akilliliktan ve guzellikten yikildigi icin birileriyle birlikte degil. Evlenen sevgilisi olan herkes cirkin ve akilsizmis. Ben bu kadar egoist biriyle birlikte olmak istemezdim mesela. Bu kafada biri iliski icinde de egoist davranislar gosterir bana kalirsa.
Kimsenin 4 4 luk oldugunu dusunmuyorum ben de kendimi begeniyorum ama eksilerimi de biliyorum.

Kaynini öven üyeye göre de kayni mukkemmel koca adayi nasil birini bulamadigina sasiriyor yere göge sigdiramiyor ama bir cok üye icin iyi bir eş degil. 😬
O yuzden biraz yere inmek lazim.

Bizim lisedeki sınıftan o dönem sevgili olan her çift evlendi.bana çok tuhaf gelmişti.hiç mi karakteriniz, istekleriniz değişmedi, şöyle hayatı göreyim geçireyim demediniz arkadaş?şimdi buraya sorsan herkes çoluk çocuk bunlar iki güne ayrılır derlerdi.
Aynen valla bizim liseden iki çift evlendi. Biz 12.siniftayken görüşmeye başlamışlardı. 6 yil sonra üniversite bitince evlendiler. Bir çift de şuan nişanlı. Lisedeki erkekler benim yüzüme bile bakmazdi. Lise bitince hepsi Instagram'dan mesaj atmaya başladılar :D Nasipse Allah yazdıysa oluyor cidden

kriterleriniz çok mu yüksek kızlar? yani tabii herkes kendisi için en iyisini ister ama gerçekçi olmak da lazım. gerçeklere dayanarak hayaller kurmak lazım. kendini de az çok bilmek lazım. nasıl ki sizin kriterleriniz yüksekse istediğiniz erkeklerinki de yüksek oluyor. o zaman da şöyle oluyor. beni beğenenleri ben beğenmedim, benim beğendiklerim de beni beğenmedi.

ben de öyleydim çünkü. açıkçası kimseyi beğenmezdim. kendime layık görmezdim. ya da kendimi mütevazi sanıyordum ama kimi gösterseler beğenmiyordum. aslında farkında değildim ama gözüm yükseklerdeymiş. 39 yaşımda ameliyat oldum. sağlık sorunlarımı hallederken kendimi de check ettim. aklımı başıma aldım. kendime uygun erkek kriterlerimi güncelledim.

hep yazıyorum okuyanlar bilir. benim benle yaşıt bekar bir kaynım var. şöyle bakıyorum adama inanın ki bu devirde zor bulunur. memur. zengin değil ama evi arabası var. sigara bile içmez. hayata dair belli bir duruşu var. asla yalan söylemez mesela şakayla karışık bile. namaz kılar. yobaz değil ama dindar. buna rağmen o kadar umudunu kaybetmiş ki, açık kadınla bile evlenecek bulsa. benim için güler yüzlü iyi niyetli ve iyi bi anne olsun yeter diyor. tam güvenli liman. dövmez sövmez aldatmaz. çünkü kayınpederim de öyle. babalarına çekmiş oğulları. onlarda kadına yüksek ses kullanılmıyor. kadın baskın bir anlamda. şunu diyeceğim. bu kaynım lisans mezunu saf salak sessiz bir adam da değil bayağı popüler, konuşkan, eşi dostu çok. ama kız bulamıyor. yaş kriteri düşük değil. aman şöyle güzel böyle güzel olsun bile demiyor. hatta çalışıyorsa isterse işi bıraksın ev hanımı olsun ben onu rahat yaşatırım diyor. bulamıyor anlamadım. ben de kızları düşündüm yani kızlar ne istiyor ne bekliyor da kaynımı beğenmiyor. bir kızla konuştu 2 ay kadar. kız fazlaca açık giyiniyormuş. kaynım da ben eşimin giyimine çok karışmam ama bu kadar açık giyinmesine de razı olamam demiş. orta yolu bulurdu aslında eminim. ama kız kısa kesmiş. senle biz anlaşamayız demiş gitmiş. ona kısa kes bunu kısaca bitir ne bileyim. orta yolu aramaz mı insan. demez mi madem mutlu yuvam olacak bazı şeyleri de değiştireyim. adam sana çarşafa gir dememiş ki girsen de istemez. askılı giyme tişört giy demiş. daha iyisini bulacağını ya da yüzde yüz anlaşacağını sanıyor insanlar. öyle olmuyor maalesef.

zaman geçtikçe karşımıza daha iyisi çıkmıyor kızlar. hatta reddettiklerimiz için pişman olmaya başlıyoruz. bu öylesine bir örnekti. ben de çok yaşadım. biriyle konuşurdum. o bana uymadı bu beni sarmadı vs diyerek boşuna çok zaman kaybettim. sonra kendimce belli başlı olmazsa olmazları sıraladım. ona göre yaptım seçimimi. temelde benim için önemli olan kriterleri sağladıktan sonra diğerlerini tolere edebilir miyim diye çok düşündüm. neticede de mutluluk için tolere ediliyor bunu anladım.

bu devirde her şeyden önce sosyal medyada sürekli arayışta olmayan, sağlıklı ruh haline sahip, dürüst ve sağlam erkek bulmak inanılmaz zor. kaşı gözü oynamayan, arkadan iş çevirmeyen, gerçekten seven sayan erkek olsun da.. diyor insan bir saatten sonra. benim olmazsa olmazlarım bunlardı mesela. ağzı çok laf yapan, daha ilk günden sizin için dağları delen ya da aynı anda sizle beraber en az 2 kadınla daha flörtleşen erkekler kol geziyor ortalıkta. insanın ruhu duymuyor. ilk hafta aşkından ölüyor. ikinci hafta amacına ulaşırsa yatak. üçüncü hafta araki bulaki. içim şişti. çok zor ya.
Sizin o kaynınızı kadınlar bişeyler farkettikleri için reddediyorlar. 41 yaşında tüm saydığınız özellikler ile birine yaklaşıp em ezından asılması ne bileyim yemeklere çıkması, eğlenmesi gerekirdi. Anladığım kadarı ile muhafazakarlık yüksek , tamam kara çarşafa katmıyor karısını , çünkü kendisini kara çarşafa girmiş dindar kadın istemiyor. Muhafazakar ama kendi rahatını bozacak kadar muhafazakar kadın istemiyor. Bir de muhafazakar ama 41 yıldır eline kadın eli değmedi mi bu adamın, muhafazakar erkekler özellikle zinaya yönelmemek için çabucak evleniyorlar. Şimdi 41 yaşında bakir, bir erkek değilse bakire kadın istiyorsa ben bunda şahsiyetsizlik sezerim. O görüşmeyi kesen kadınıda tebrik ederim olmayacağını anlamış, muhafazakar kaynınız, onu kapatmadığı için muhteşem erkek olmuyor. Yetişkin bir kadına giyimi konusunda baskı yapmak psikolojik şiddettir. Bu şiddeti en başta yapan kim bilir evlenince neler yapar. Bir erkek akrabalarına bile muhteşem bir koca adayı gibi gelebilir ama ilişki içinde çekilmez olması kadınların ondan köşe bucak kaçmasına sebep oluyordur.
Biraz kaynınız taviz verseydi, biraz muhafazakarlığı azaltsaydı, yetişkin bir kadının giyimine karışacak kadar kendini beğenmiş olmasaydı, belki evde kalmazdı.

Kafa yapım sizinkinin tam zıttı mesela benim de. İlle olacaksa biri benim istediğim gibi olsun, yoksa olmasın gerek yok. Zaten yalnız geldik yalnız öleceğiz, kimse beraber ölmüyor, insanların sırf yalnız kalırım korkusuyla doğru düzgün sevmedikleri biri ile beraber olmaları bana çok acınası geliyor.
Bence haklısınız, sonra aman erkek olsunda evde kalmayayım diye evlenen arkadaşlarımı boşuyorum ben. Daha yeni olmaz bu adamdan dediğimiz adamla 2. Evliliğini yaptı, şimdi de 8. Kez boşanmaya karar verdi sonra gene bekar kalma korkusu sardı sanırım barıştı . Sayısını biliyorum çünkü her seferinde dilekçe hazırlıyorum.

İçine girmediğin için evlilik güzel bir şey sanıyorsun. Tek güzelliği çocuk, o da hayırlı çikarsa.
Benim kız kardeşimin 23 yıllık evliliği var, sosyal medyada her gece kulüplerde eğlenirken fotolar atarlar ama eşi devamlı aldatıyor. Kardeşim de farkında, bazı şeylerin farkında bile değil. Mesela bayram tatilinde memlekette bir araya geldik, kardeşim masanın bir ucunda sigara içerken eşi diğer uçta çaktırmadan birileriyle yazışıyor. Erkek kardeşimin yanında biriyle görüntülü bile konuşmuş.
Herkes bunları yapar demiyorum ama evlilik erkeğe konfor sağlıyor kadına amelelik.
"Evlilik, kendine bakamayan bir erkeğe bakma işidir. " gibi bir söz var hatta ☺
Gönlünüzce olsun.
Benimde kuzenim böyle , yatak da yakalasa affedeceğini düşünüyorum. Sizin ki nasıl açıklıyor neden boşanmıyorsun, çekiyorsun sorusunu?

Belki yaşayabilir bu durumları ama belkide mutlu olur. İhtimal sadece
İşte siz o ihtimalde boşanabilmek, geleceğiniz yaşamınızı, bir erkeğin uçkuruna, sinirine , öfkesine, hırsına sahip olamaması durumunda adamı çekmek zorunda kalmamak için okudunuz.
Dünyadaki kadın ve erkek sayısı arasında aşırı bekar kadın yaratacak bir fark yok. Yani siz de gözünüzü kaparsanız evlenirsiniz ama o göz açılınca gördüğünüzden hoşlanmazsanız, ne yapacaksınız ?

Benimde kuzenim böyle , yatak da yakalasa affedeceğini düşünüyorum. Sizin ki nasıl açıklıyor neden boşanmıyorsun, çekiyorsun sorusunu?
Başlarda annem yüz vermiyordu, evinde otursun herkes istiyordu, o nedenle ekonomik özgürlüğü olmayınca adım atamadı. Şimdi de üç koca çocuğu var, memlekete dönme fikri sıkıcı geliyor, çünkü o ilde daha konforlu yaşamaya alıştı. Evi bize bırak git diyor ama eşi gitmiyor, eşi de teyzemizin oğlu bu arada. Bana hep der senin gibi olsam beş senede bir koca değiştirirdim filan. Toksik bir evlilikleri var ite kaka devam ediyor.

Misal birinden hoşlandınız devamının gelmesi için nasibin de yardımcı olması lazım nasipte yoksa taktik işi işe yaramaz diyorum hatta öyle bir şarkı sözü vardı kaderin izin vermediğine şansın gücü yetmez diye:))
Aman ne bileyim çevremde tanıdığım 2 3 çift kanlı bıçaklı ayrıldı 2 sene sonra tekrar barışıp evlendi yani nasip olunca kader bir şekilde bu iki kişiyi karşılaştırıyor bir araya gelmeleri için yollar yapıyor öbür türlü olmayacaksa ne olursa olsun olmuyor çok iyi uyumlu çiftler eften püften sebeple ayrılıyor misal 🤷‍♂️
Şansı yaver giden çok güzel beceriyor sbaah işten çıkıcam geldi bi kız oğlanda çok yakışıklı kız vasat istediğim yüzü aldı diye havasını attı gitti bende hala kimle nerde tanışcam diye düşünüyorum

Kaynım şahane harika diye yazdıkların çok muhteşem özellikler değil öncelikle.
Ben de kaynın gibi bir adamla asla evlenmezdim 😄
Askılı giyinen kıza da helal olsun kendinden ödün vermemiş
Karakter ve kültür meselesi. Sen öylesin ben böyle. Hepimiz tornadan çıkmadık. Aynı ana baba doğurmadı. Farkında mısın bunun? Aynı eğitim ve memleketten bile değiliz. Ben köyde büyüdüm mesela. Benim hayata bakışım bu. Sana dayatmıyorum.

Üst perdeden konuşup aşağılayamazsın.

Belli bir yaş üstü hala bekar olup eşini kendi seçecek kadınlar arasında dindar olmayan kadınlar çoğunluktadır zaten, onda bile ben de mesela seküler oluşunu artı gibi sunmam kimine artı gelmez, dindar tercih eder diye. Ama bu hanım dindarlığı artı gibi sunmakta kararlı 😀 hatta dediğin gibi az konuşan bir adam vs gibi artı gibi sunmuştu onu da. İlk buluşmada ne az konuşması. Belli ki sıkıcı bir adam işte. Daha sevgili bile olmadan askılıya karışan adam evlenince göz açtırmaz. Fragmanda böyleyse özellikleri o hoo.
Ben dindar değilim deistim.

Başlarda annem yüz vermiyordu, evinde otursun herkes istiyordu, o nedenle ekonomik özgürlüğü olmayınca adım atamadı. Şimdi de üç koca çocuğu var, memlekete dönme fikri sıkıcı geliyor, çünkü o ilde daha konforlu yaşamaya alıştı. Evi bize bırak git diyor ama eşi gitmiyor, eşi de teyzemizin oğlu bu arada. Bana hep der senin gibi olsam beş senede bir koca değiştirirdim filan. Toksik bir evlilikleri var ite kaka devam ediyor.
Anladım, evlilik kurumunun vazgeçilemeyen konforları. Benim kuzen ikinci kez evlendi çocuk yok ama tekrar boşanması çok zor geliyor, her seferinde boşanma davasını açmak için aradığımda tekrar denemeye karar verdik diyor, bir de aptal değil ama her yalanına inanmak istiyor. En son başka kadınla ( kadın da evli) yazışmalarını yakaladı. İnkar etmenin yolu da kalmamıştı aslında o yüzden kabul etti aldattığını. Ama 2 gün sonra ben boşancam diyen kuzenim bilmiyorum kafam karışık , babamla konuştu falan demeye başladı, büyük olasılıkla yeniden barışacak. Artık onların toksik ilişkisinden de sıkıldım , bu sefer kızım aklın yerinde mi senin, kör müsün , salak mısın demek istiyorum ama işte böyle yüklenince işim var deyip telefonu kapatıyor. Bu sefer yüzünede söyledim , ben şaşırmadım ilişkisi olmasına , sen evlisin adamla neden şaşırdın dedim.

Anladım, evlilik kurumunun vazgeçilemeyen konforları. Benim kuzen ikinci kez evlendi çocuk yok ama tekrar boşanması çok zor geliyor, her seferinde boşanma davasını açmak için aradığımda tekrar denemeye karar verdik diyor, bir de aptal değil ama her yalanına inanmak istiyor. En son başka kadınla ( kadın da evli) yazışmalarını yakaladı. İnkar etmenin yolu da kalmamıştı aslında o yüzden kabul etti aldattığını. Ama 2 gün sonra ben boşancam diyen kuzenim bilmiyorum kafam karışık , babamla konuştu falan demeye başladı, büyük olasılıkla yeniden barışacak. Artık onların toksik ilişkisinden de sıkıldım , bu sefer kızım aklın yerinde mi senin, kör müsün , salak mısın demek istiyorum ama işte böyle yüklenince işim var deyip telefonu kapatıyor. Bu sefer yüzünede söyledim , ben şaşırmadım ilişkisi olmasına , sen evlisin adamla neden şaşırdın dedim.
Çalışmıyorsa baba evine gidip kısıtlanmaktansa katlanmayı tercih ediyordur o da. Oysaki bir gün olur terk edilirlerse sonları yine baba evi.

Karakter ve kültür meselesi. Sen öylesin ben böyle. Hepimiz tornadan çıkmadık. Aynı ana baba doğurmadı. Farkında mısın bunun? Aynı eğitim ve memleketten bile değiliz. Ben köyde büyüdüm mesela. Benim hayata bakışım bu. Sana dayatmıyorum.

Üst perdeden konuşup aşağılayamazsın.
41 yaşında karşı cinsle iletişim kuramayan, tek meziyeti namaz kılması olan kaynını her konuda cilalayıp, ay kızlar da beğenmiyor diye güzelleme o zaman.
Kızlar da sorun yok kaynında sorun var belli.

Çalışmıyorsa baba evine gidip kısıtlanmaktansa katlanmayı tercih ediyordur o da. Oysaki bir gün olur terk edilirlerse sonları yine baba evi.
anne ve babası o kadar kısıtlayıcı değil, hani gezip tozsa bişey demezler bi de kuzen oldu 40 . Kim karışacak bu saatten sonra ama evlinip boşanmanın verdiği başarısızlık hissini kaldıramıyor. Bir de hırsını alamıyor çünkü bu ne ilk ne de tek sorun evliliğinde , yuttuğu onca şey , kabul ettiği yalanına inanmayı tercih ettiği onca konu. Dedi zaten kaldıramıyorum bana bunu yapmasını diye. Büyük olasılıkla biraz burnu sürtülsün diye uğraşıyor şimdilik.

Back
X