Yaş 34,bekarlık…

Yazı dilinizden hissettiğim kadarıyla çok naif ve sevimli bir genç kadınsınız. Yaşınızsa tam olarak evlenme yaşı. Karakteriniz oturmuş, işiniz gücünüz yerinde çocuk yetiştircek kadar olgunsunuz ve terapi alacak kadar da gelişime açıksınız. Tüm bunlar sizin güzelliğiniz. Evlenmek evet nasip kısmet işi fakat ben insanın kendi kısmetini biraz da kendi yarattığına inananlardanım.
Düzenli olarak datelere çıkmalısınız. Flört ve ilişki kurmak bile bir çeşit beceri. Çekingen durduğunuz sürece bu yönünüzü geliştiremezsiniz. Hiç olmayacağını bildiğiniz biriyle bile sırf flört etmeyi öğrenmek ve o enerjide olmak için görüşün derim ben. Şimdi diyceksiniz ki ben o kadar date edilcek erkeği nerden bulucam? Arkadaş, okul, iş ve aile çevresini tükettiyseniz, dating appleri önerebilirim. Ben eşimle bumble üzerinden tanıştım ve 1 ay içerisinde nişanlanıp 5 ayda da evlendim. Çok sayıda kişiyle zihniniz berrakken ve kaygılardan arınmış şekilde görüştüğünüzde, sizin için doğru olan kişiyi hemen tanıyorsunuz ve her şey çok daha da kolay oluyor. Kendinize bu fırsatı verin. Bir erkekle oturup kahve içip evlilik ve ilişkiler üzerine konuşmakla hiçbir şey kaybetmezsiniz. Çekingenliğinizi atın üzerinizden ve hayatınızda yeni insanlara yer açmak için yaşamınızda birşeyleri değiştirin.

Ben de koç burcuyum. 😍 Suratsizliktan ziyade pokerface sahibim 😬
Hic isveli cilveli cok konusan biri olmadim rezil olurum korkusu degil yapim oyle ama 10 kisilik masada sohbet dönerken sussam bile illa birilerinin dikkatini cekip sohbete dahil edilirdim edilirim. Unutulup gitmem yani. Her zaman boyle olmustur.

Bu arada ben olsam tesekkurune kisa bi yanit verirdim ya onda da rezil oluncak bir sey yokmuş.
İşte ben de öyleyim sussam da suratsız dursam da illa konuşmaya çalışan birisi olur 😁 ay ne bileyim ya en azından özelden rica ederim diye yazabilirdim ille de gruptan yazmam da şart değildi çocuk bildiğin adım attı yoksa kim tutup okul watsap grubuna tel toka resmi çekip atar 🤭 millet emoji atılsa ondan bile rahatsız olurdu gereksiz yazmayın önemli bir şey oldu sanıyoruz diye 🥲
Ama insanın içine olmayacak hissi doğar ya öyle bir his gelmiş yazmak istememiştim birde maddi açıdan durumlarının bayağı iyi olması belki sonra bu durumlar çok sıkıntı olurdu ben birde sürekli anı değil de ne olur diye ilerisini düşünen birisi oldum ve çocuk ciddi anlamda sürekli gözü lükste olan hafifte alaycı biriydi 😐
Ya birde erkeklerde şu da var bildiğin koşar gibi adım atıp kızda o adıma karşılık verse kızın yanlış anladığını ima etme durumları🤷‍♂️
Amann ne bileyim cidden karmaşık zor işler 🤤

kriterleriniz çok mu yüksek kızlar? yani tabii herkes kendisi için en iyisini ister ama gerçekçi olmak da lazım. gerçeklere dayanarak hayaller kurmak lazım. kendini de az çok bilmek lazım. nasıl ki sizin kriterleriniz yüksekse istediğiniz erkeklerinki de yüksek oluyor. o zaman da şöyle oluyor. beni beğenenleri ben beğenmedim, benim beğendiklerim de beni beğenmedi.

ben de öyleydim çünkü. açıkçası kimseyi beğenmezdim. kendime layık görmezdim. ya da kendimi mütevazi sanıyordum ama kimi gösterseler beğenmiyordum. aslında farkında değildim ama gözüm yükseklerdeymiş. 39 yaşımda ameliyat oldum. sağlık sorunlarımı hallederken kendimi de check ettim. aklımı başıma aldım. kendime uygun erkek kriterlerimi güncelledim.

hep yazıyorum okuyanlar bilir. benim benle yaşıt bekar bir kaynım var. şöyle bakıyorum adama inanın ki bu devirde zor bulunur. memur. zengin değil ama evi arabası var. sigara bile içmez. hayata dair belli bir duruşu var. asla yalan söylemez mesela şakayla karışık bile. namaz kılar. yobaz değil ama dindar. buna rağmen o kadar umudunu kaybetmiş ki, açık kadınla bile evlenecek bulsa. benim için güler yüzlü iyi niyetli ve iyi bi anne olsun yeter diyor. tam güvenli liman. dövmez sövmez aldatmaz. çünkü kayınpederim de öyle. babalarına çekmiş oğulları. onlarda kadına yüksek ses kullanılmıyor. kadın baskın bir anlamda. şunu diyeceğim. bu kaynım lisans mezunu saf salak sessiz bir adam da değil bayağı popüler, konuşkan, eşi dostu çok. ama kız bulamıyor. yaş kriteri düşük değil. aman şöyle güzel böyle güzel olsun bile demiyor. hatta çalışıyorsa isterse işi bıraksın ev hanımı olsun ben onu rahat yaşatırım diyor. bulamıyor anlamadım. ben de kızları düşündüm yani kızlar ne istiyor ne bekliyor da kaynımı beğenmiyor. bir kızla konuştu 2 ay kadar. kız fazlaca açık giyiniyormuş. kaynım da ben eşimin giyimine çok karışmam ama bu kadar açık giyinmesine de razı olamam demiş. orta yolu bulurdu aslında eminim. ama kız kısa kesmiş. senle biz anlaşamayız demiş gitmiş. ona kısa kes bunu kısaca bitir ne bileyim. orta yolu aramaz mı insan. demez mi madem mutlu yuvam olacak bazı şeyleri de değiştireyim. adam sana çarşafa gir dememiş ki girsen de istemez. askılı giyme tişört giy demiş. daha iyisini bulacağını ya da yüzde yüz anlaşacağını sanıyor insanlar. öyle olmuyor maalesef.

zaman geçtikçe karşımıza daha iyisi çıkmıyor kızlar. hatta reddettiklerimiz için pişman olmaya başlıyoruz. bu öylesine bir örnekti. ben de çok yaşadım. biriyle konuşurdum. o bana uymadı bu beni sarmadı vs diyerek boşuna çok zaman kaybettim. sonra kendimce belli başlı olmazsa olmazları sıraladım. ona göre yaptım seçimimi. temelde benim için önemli olan kriterleri sağladıktan sonra diğerlerini tolere edebilir miyim diye çok düşündüm. neticede de mutluluk için tolere ediliyor bunu anladım.

bu devirde her şeyden önce sosyal medyada sürekli arayışta olmayan, sağlıklı ruh haline sahip, dürüst ve sağlam erkek bulmak inanılmaz zor. kaşı gözü oynamayan, arkadan iş çevirmeyen, gerçekten seven sayan erkek olsun da.. diyor insan bir saatten sonra. benim olmazsa olmazlarım bunlardı mesela. ağzı çok laf yapan, daha ilk günden sizin için dağları delen ya da aynı anda sizle beraber en az 2 kadınla daha flörtleşen erkekler kol geziyor ortalıkta. insanın ruhu duymuyor. ilk hafta aşkından ölüyor. ikinci hafta amacına ulaşırsa yatak. üçüncü hafta araki bulaki. içim şişti. çok zor ya.
Ne vardı askılı giymeseydi dediğiniz kısım gerçekten çok komik. O zaman ne vardı kayniniz karşıdaki kadının giyimine saygı duysaydı? Koskoca kadının kafası basmıyor mu ne giyeceğini? Kim napsin giyime bile laf eden adamı ya.

Merhabalar,34 yaşındayım,35’e doğru gidiyorum.
Ben kendimi çok geç farkettim.Kişilik olarak geç olgunlaştım.Yaşam tarzı,ailevi meseleler filan derken kendimin farkına varmam zaman oldu.

Kendimi fiziksel olarak beğeniyorum,işim de var…Bir türlü evliliğe cesaret edemiyorum.
Şimdi de yaşım geçmiş gibi hissediyorum.
Yani kendimi yaşlı hissetmeye başladım son zamanlar.Benim yaşımdakiler bana bakmazmış gibi geliyor.20li yaşlardakinin yanında hiç şansım yokmuş gibi geliyor.
Hatta çirkin bile bulmaya başladım kendimi.Kendime ne kadar bakarsam bakayım bebeksi yüzüm,gülen yüzüm eskisi gibi yok gibi.
Oysa çocuk sahibi olmayı o kadar çok isterdim ki.
Sınıf öğretmeniyim.Öğrencilerimi çok seviyorum.Onlarla olmak beni o kadar mutlu ediyor ki…25 yaşında nişandan döndüm,onunla evlenseydim belki benim de çocuğum öğrencilerimle aynı yaşta olacaktı diye düşünüyorum.
Ay,çok hüzünlüyüm.Ağlamak istiyorum…
sadece yazmak,içimi dökmek istedim.
Ben 25 yaşında evlendim. İlk çocuğumu kucağıma alamadan kaybettim şimdi ikinciye hamileyim ama riskli gebelik geçiriyorum inşalalh doğar. Yani demem o ki her şey nasip 25 yaşında evlenseydim öğrencilerimle yaşıt çocuğum olurdu demişsiniz nasibinizde yokmuş ki olmamış ben evlendim ama yine olmadı :) o yüzden kendinize stres yapmayın. Duanız edin inşallah karşınıza anlaşabileceğiniz bir hayatı paylaşabileceğiniz biri çıkar yuva kurarsınız 🌺

Kaynım şahane harika diye yazdıkların çok muhteşem özellikler değil öncelikle.
Ben de kaynın gibi bir adamla asla evlenmezdim 😄
Askılı giyinen kıza da helal olsun kendinden ödün vermemiş

kriterleriniz çok mu yüksek kızlar? yani tabii herkes kendisi için en iyisini ister ama gerçekçi olmak da lazım. gerçeklere dayanarak hayaller kurmak lazım. kendini de az çok bilmek lazım. nasıl ki sizin kriterleriniz yüksekse istediğiniz erkeklerinki de yüksek oluyor. o zaman da şöyle oluyor. beni beğenenleri ben beğenmedim, benim beğendiklerim de beni beğenmedi.

ben de öyleydim çünkü. açıkçası kimseyi beğenmezdim. kendime layık görmezdim. ya da kendimi mütevazi sanıyordum ama kimi gösterseler beğenmiyordum. aslında farkında değildim ama gözüm yükseklerdeymiş. 39 yaşımda ameliyat oldum. sağlık sorunlarımı hallederken kendimi de check ettim. aklımı başıma aldım. kendime uygun erkek kriterlerimi güncelledim.

hep yazıyorum okuyanlar bilir. benim benle yaşıt bekar bir kaynım var. şöyle bakıyorum adama inanın ki bu devirde zor bulunur. memur. zengin değil ama evi arabası var. sigara bile içmez. hayata dair belli bir duruşu var. asla yalan söylemez mesela şakayla karışık bile. namaz kılar. yobaz değil ama dindar. buna rağmen o kadar umudunu kaybetmiş ki, açık kadınla bile evlenecek bulsa. benim için güler yüzlü iyi niyetli ve iyi bi anne olsun yeter diyor. tam güvenli liman. dövmez sövmez aldatmaz. çünkü kayınpederim de öyle. babalarına çekmiş oğulları. onlarda kadına yüksek ses kullanılmıyor. kadın baskın bir anlamda. şunu diyeceğim. bu kaynım lisans mezunu saf salak sessiz bir adam da değil bayağı popüler, konuşkan, eşi dostu çok. ama kız bulamıyor. yaş kriteri düşük değil. aman şöyle güzel böyle güzel olsun bile demiyor. hatta çalışıyorsa isterse işi bıraksın ev hanımı olsun ben onu rahat yaşatırım diyor. bulamıyor anlamadım. ben de kızları düşündüm yani kızlar ne istiyor ne bekliyor da kaynımı beğenmiyor. bir kızla konuştu 2 ay kadar. kız fazlaca açık giyiniyormuş. kaynım da ben eşimin giyimine çok karışmam ama bu kadar açık giyinmesine de razı olamam demiş. orta yolu bulurdu aslında eminim. ama kız kısa kesmiş. senle biz anlaşamayız demiş gitmiş. ona kısa kes bunu kısaca bitir ne bileyim. orta yolu aramaz mı insan. demez mi madem mutlu yuvam olacak bazı şeyleri de değiştireyim. adam sana çarşafa gir dememiş ki girsen de istemez. askılı giyme tişört giy demiş. daha iyisini bulacağını ya da yüzde yüz anlaşacağını sanıyor insanlar. öyle olmuyor maalesef.

zaman geçtikçe karşımıza daha iyisi çıkmıyor kızlar. hatta reddettiklerimiz için pişman olmaya başlıyoruz. bu öylesine bir örnekti. ben de çok yaşadım. biriyle konuşurdum. o bana uymadı bu beni sarmadı vs diyerek boşuna çok zaman kaybettim. sonra kendimce belli başlı olmazsa olmazları sıraladım. ona göre yaptım seçimimi. temelde benim için önemli olan kriterleri sağladıktan sonra diğerlerini tolere edebilir miyim diye çok düşündüm. neticede de mutluluk için tolere ediliyor bunu anladım.

bu devirde her şeyden önce sosyal medyada sürekli arayışta olmayan, sağlıklı ruh haline sahip, dürüst ve sağlam erkek bulmak inanılmaz zor. kaşı gözü oynamayan, arkadan iş çevirmeyen, gerçekten seven sayan erkek olsun da.. diyor insan bir saatten sonra. benim olmazsa olmazlarım bunlardı mesela. ağzı çok laf yapan, daha ilk günden sizin için dağları delen ya da aynı anda sizle beraber en az 2 kadınla daha flörtleşen erkekler kol geziyor ortalıkta. insanın ruhu duymuyor. ilk hafta aşkından ölüyor. ikinci hafta amacına ulaşırsa yatak. üçüncü hafta araki bulaki. içim şişti. çok zor ya.

Kafa yapım sizinkinin tam zıttı mesela benim de. İlle olacaksa biri benim istediğim gibi olsun, yoksa olmasın gerek yok. Zaten yalnız geldik yalnız öleceğiz, kimse beraber ölmüyor, insanların sırf yalnız kalırım korkusuyla doğru düzgün sevmedikleri biri ile beraber olmaları bana çok acınası geliyor.

Kaynım şahane harika diye yazdıkların çok muhteşem özellikler değil öncelikle.
Ben de kaynın gibi bir adamla asla evlenmezdim 😄
Askılı giyinen kıza da helal olsun kendinden ödün vermemiş
Her bu tarz başlıkta kaynının reklamı. Dm peşinde bence ben tanışmak isterim kaynınızla diye 😂 hiç kusura bakmasın da cazip bi adama benzemiyor hatta insan niye istediği halde evlenemediğini anlıyor okurken.

Yazı dilinizden hissettiğim kadarıyla çok naif ve sevimli bir genç kadınsınız. Yaşınızsa tam olarak evlenme yaşı. Karakteriniz oturmuş, işiniz gücünüz yerinde çocuk yetiştircek kadar olgunsunuz ve terapi alacak kadar da gelişime açıksınız. Tüm bunlar sizin güzelliğiniz. Evlenmek evet nasip kısmet işi fakat ben insanın kendi kısmetini biraz da kendi yarattığına inananlardanım.
Düzenli olarak datelere çıkmalısınız. Flört ve ilişki kurmak bile bir çeşit beceri. Çekingen durduğunuz sürece bu yönünüzü geliştiremezsiniz. Hiç olmayacağını bildiğiniz biriyle bile sırf flört etmeyi öğrenmek ve o enerjide olmak için görüşün derim ben. Şimdi diyceksiniz ki ben o kadar date edilcek erkeği nerden bulucam? Arkadaş, okul, iş ve aile çevresini tükettiyseniz, dating appleri önerebilirim. Ben eşimle bumble üzerinden tanıştım ve 1 ay içerisinde nişanlanıp 5 ayda da evlendim. Çok sayıda kişiyle zihniniz berrakken ve kaygılardan arınmış şekilde görüştüğünüzde, sizin için doğru olan kişiyi hemen tanıyorsunuz ve her şey çok daha da kolay oluyor. Kendinize bu fırsatı verin. Bir erkekle oturup kahve içip evlilik ve ilişkiler üzerine konuşmakla hiçbir şey kaybetmezsiniz. Çekingenliğinizi atın üzerinizden ve hayatınızda yeni insanlara yer açmak için yaşamınızda birşeyleri değiştirin.
O kadar uygulamadan tanişan kişi duydum yine de önyqrgımi kıramıyorum nedense.

Her bu tarz başlıkta kaynının reklamı. Dm peşinde bence ben tanışmak isterim kaynınızla diye 😂 hiç kusura bakmasın da cazip bi adama benzemiyor hatta insan niye istediği halde evlenemediğini anlıyor okurken.
Ay evet kaynına bu kadar bayılan bir bu üyeyi gördüm ben.
Benim de iki bekar kaynım var, neden bekarlar çok iyi anlıyorum ben 😂😂
Dindar bir erkekle dindar olmayan bir kadın neden evlensin?
Bir kere giyimine karışması baştan falso. Asla giydiğime karıştırmamak doğalı. Ben de istemem.
Ben eşimle tatile gidio gönlümce mayo giyemeyeceksem evlenmem mesela.
Namaz niyaz da herkese cazip gelmiyor. Bana gelmez. Bana ne adamın sevabından. Bana mı yazılacak sanki? Kılıyorsa kendine.
Belli ki sohbeti açan, eğlenceli bir adam değil, kadına karışan bir tip. Neden evlensin kadınlar böyle vasat bir adamla.
Vasatla evleneceğime bekar kalırım mis gibi yaşarım.

Ay evet kaynına bu kadar bayılan bir bu üyeyi gördüm ben.
Benim de iki bekar kaynım var, neden bekarlar çok iyi anlıyorum ben 😂😂
Dindar bir erkekle dindar olmayan bir kadın neden evlensin?
Bir kere giyimine karışması baştan falso. Asla giydiğime karıştırmamak doğalı. Ben de istemem.
Ben eşimle tatile gidio gönlümce mayo giyemeyeceksem evlenmem mesela.
Namaz niyaz da herkese cazip gelmiyor. Bana gelmez. Bana ne adamın sevabından. Bana mı yazılacak sanki? Kılıyorsa kendine.
Belli ki sohbeti açan, eğlenceli bir adam değil, kadına karışan bir tip. Neden evlensin kadınlar böyle vasat bir adamla.
Vasatla evleneceğime bekar kalırım mis gibi yaşarım.
Belli bir yaş üstü hala bekar olup eşini kendi seçecek kadınlar arasında dindar olmayan kadınlar çoğunluktadır zaten, onda bile ben de mesela seküler oluşunu artı gibi sunmam kimine artı gelmez, dindar tercih eder diye. Ama bu hanım dindarlığı artı gibi sunmakta kararlı 😀 hatta dediğin gibi az konuşan bir adam vs gibi artı gibi sunmuştu onu da. İlk buluşmada ne az konuşması. Belli ki sıkıcı bir adam işte. Daha sevgili bile olmadan askılıya karışan adam evlenince göz açtırmaz. Fragmanda böyleyse özellikleri o hoo.

Tamam da bir anda durup düşünüp, hadi bakalım artık kriterlerini düşüneyim diyerek olmuyor ki o iş? Hem bu eşya değil ki.gönül işi bu.gönlün ısındı mi ısınmadı mi? Zaten genelde de beğendiğimiz kişilere ısınıyoruz. Hadi ısınıvereyim, sevivereyim diyebiliyor muyuz.

Ben de koç burcuyum. 😍 Suratsizliktan ziyade pokerface sahibim 😬
Hic isveli cilveli cok konusan biri olmadim rezil olurum korkusu degil yapim oyle ama 10 kisilik masada sohbet dönerken sussam bile illa birilerinin dikkatini cekip sohbete dahil edilirdim edilirim. Unutulup gitmem yani. Her zaman boyle olmustur.

Bu arada ben olsam tesekkurune kisa bi yanit verirdim ya onda da rezil oluncak bir sey yokmuş.
Özgüvenli sessizlikle, özgüvensiz sessizlik arasındaki fark.

Son düzenleme:
Nasip işi de değil ben konuyu çözdüm😂etraftaki insanların davranışına göre değişiyor olaylar,hani şu şımarık tipsiz kızlar çok şanslı oluyor diyorlar ya yada Allah çirkin şansı versin diyorlar,sebebi onlarla kimse uğraşmıyor herkes onları kendi haline bırakmış,onlar kariyerde yapsa başarılıda olsa kimse iplemiyor zengin koca da bulsalar kimse kıskanmıyor,şimdi ama şöyle güzel bir kız es kaza zengin koca bulsun kızın ne salaklığı kalır,ne namusu kalır ne dedikodular döner,güzel aurası yüksek kadın mutlu olamıyor,şöyle bir örnek vereyim bizim bir akaba eşine 2007 model baya ucuz bir araba aldı kadının hem kendi ailesi hem eşinin ailesi insanlıktan çıktı kıskançlıktan,eltisi kırdı geçirdi ortalığı o da kendine suv bir araba aldırdı kimsenin umurunda bile olmadı,diğeri o kadar güzelki millete herşeyi dert oluyor diğeri eh işte bile değil ama çok mutlu,diğeri eşinden ayrıldı kaynana görümce zindan etti hayatı eşi bile düşman oldu,öbürü çok mutlu kaynanasıyla el ele geziyor,hep etraftaki insanların tepkileri yorumları etkiliyor.
Aynen öyle herkes takipte gibi güzel ve eğitimli olunca tüm akrabalar haset ederlerdi. Yani bir olay yaşıyayım hemenherkes konuşur. Göze gelme durumunu mu yaşıyoruz acaba. Çokta inanmam nazara göze ama. Benim bu kadar şanssızlığımın başka açıklaması yok gibi.

Bizim liseden tanışıp evlenenler bile var. Nasipse oluyor cidden. Matematik gibi güzel bir branş öğretmenisiniz bence özel ders verip sosyallesmeye bir yerlerden başlayın derim 🤗
Bizim lisedeki sınıftan o dönem sevgili olan her çift evlendi.bana çok tuhaf gelmişti.hiç mi karakteriniz, istekleriniz değişmedi, şöyle hayatı göreyim geçireyim demediniz arkadaş?şimdi buraya sorsan herkes çoluk çocuk bunlar iki güne ayrılır derlerdi.

Geçen hafta bir akrabanın nişanına gittim. Kız liseyi bitirdikten sonra çalışmış süslenmiş gezmiş karşısına yakışıklı zengin biri çıkmış nişanlanmış. En güzel yaşlarını bakım yapıp gezmekle geçirip yakışıklı birini bulup nişanlandı. Belki doğrusu onun yaptığı. Biz kimseye muhtaç olmayalım diye yıllarımızı okulda harcadık. Keşke bende en güzwl çağlarım okulda olmak yerine evlenseydim diyorum
O akrabanız kocası onu aldatınca , dövünce , artık sevmeyince , çocuk bakımı konusunda yardım etmeyince görürüz. O güzellik kalıcı değil, adamın tutkusu da . Adam çalışmayan eşine saygı duymayı bırakırsa , akrabanız boşanamıyacak ve evliliği sürdürecek bu şekilde

Back
X