Yaş 26, saçlarım bembeyaz :(

18 yaşında basladi beyazlamaya önce tek tüktü yaş 32 olunca boyatmadan duramayacak kıvama geldim . Ben beyaz saci hiç sevmiyorum . Sıfır makyaj yaparım ama ah o beyazlar 🤷 ben bir cozumunu bulamadım . Eskiden organik ya da doğal boyalarla boyuyordum . Şimdi onlar da tam kapatmıyor . Mutsuzsaniz sık sık dip boyaya gidin . Benim kendi saç rengim açık kumral - koyu sarı gbi . Çok az kullanabildim.

Stresten ziyade genetik çok etkili diye düşünüyorum . Eşim 37 yaşında saçları benden gür ve iki tane beyazı var 😄 daha çok artmasin diye araştırma yapmış çörekotu yağı ile keçiboynuzu yağı iyi geliyormus . Belki bir işinize yarar .

Özellikle son 1-2 senede kariyer cebelleşmeleri ve genel hayat stresi derken saçlarım iyice beyazladı, diplerimde hangi tarafa ayırırsam ayırayım öbek öbek beyazlar var. Saçlarımı mecburen boyatıyorum (mecburen çünkü kimyasal kullanımından nefret ediyorum, aslında hiç boyatmak istemiyorum, makyaj falan da sevmem pek kullanmam) ancak boyattıktan 1 ay sonra falan yine beyazlar dipten geliyor. Kendimi çok yaşlı, çökmüş hissetmeye başladım. Doğal saç rengimi çok severdim, hep kullanırım diyordum şimdi yerinde yeller esiyor. Genetik diyeceğim ama yaşı bu kadar erken olup bu kadar beyazı olan bir tek ben varım akrabalarda. Hep sinir stresten oldu. Ama stressiz bir hayat yaşayamıyorum, iş güç parasal durumlar falan derken kendimi yine çıkmazda buluyorum. Bugün hafta sonu ve tatil günüm diye yine saçlarımı boyatmaya gideceğim. Takıldığım şey sırf görsellik değil yanlış anlaşılmasın, neden bu kadar stresli olup kendimi 25-26 larımda çökmüş bir hale çevirdim ona üzülüyorum. Şimdiden böyleysem kim bilir 30-40 larımda ne kadar yaşlı göstereceğim diye üzülmeye başladım.

Ne yapabilirim hanımlar, beyazlaşmış saçlar geri eski rengine döner mi, ben stresten nasıl uzaklaşabilirim, siz de benzer şeyler yaşıyor musunuz?
Benimde arkadaşım 25 yaşında saçında hiç siyah tel kalmadı tüm beyaz boyatsada haftaya gene aynı . Hayatımda tanıdığım en takıntılı en stresli insan 45 kiloya düştü bu yüzden kim ne derse acaba şöyle mi demek istedi diye günlerce düşünür takar amaaann dediğini hiç duymadım eleştiriye gelemez her şeyi kafasında çok büyütür ama daha şimdiden o kadar fazla sağlık sorunları çıkmaya başladı ki stres zaten vücutta olmayan hastalığı bile besleyerek ortaya çıkarıyor gün bir gün o da bugün anı yaşamak gerek mantığı ile yaşayın biz de çok mutlu huzurlu değiliz hayatımızda çok fazla üzücü şeyler oluyor ama takmamaya çalışıyoruz çünkü hayat o şekilde geçmez bazen amaaan demek gerekiyor 🥴

Ne yapabilirim hanımlar, beyazlaşmış saçlar geri eski rengine döner mi, ben stresten nasıl uzaklaşabilirim, siz de benzer şeyler yaşıyor musunuz?
Benimde aynı sizin gibi erkenden beyazladı ,stres çok etken ablalarım hatta halalarımdan bile çok beyazım vardı,boyasam kimyasal içime sinmiyordu,boyamasam yaşlı gösteriyosun neden boyamıyorsun yorumları sinir ediyordu beni,en son çok düşündüm boyamaya gerek yok benim saçım saklamaua gizleye çalışmamalıyım beyazsa beyaz böyle daha rahat her ay boyama derdinden kurtulayım dedim boya olayına son verdim ,çok rahatım şu an,hemde çok rahatmış🥰😇

Bende genetik olduğunu düşünüyorum. Annemin saçları 40 yasinda beyazlamaya başladı. Babamın saçları 2 yıldır hafif hafif beyazladı. Ablam 43 yaşında beyazı yok denecek kadar az. Ben 41 yaşımdayım neredeyse hepsi beyaz.

Çözümü çok araştırdım ama sonuç bulamadım. 2 haftada bir dip boyamaktan başka çare yok😪

Dermatolojiye gittiniz mi ?
Stresten beyazlaşan saçlar eski haline dönebiliyor ya da bir çözümü olabilir ilerlememesi için.ama genetik olursa dönme şansı yok .
Bendimde 25 Li yaşlarda bi iki beyazım çıktı stresten .sonra hayatı tiye aldım beyazlar gitti . Bu aralar çok stresliyim umarım çıkmaz yine .

25 yaşındayım liseden beri saçlarımı boyatıyorum çünkü bembeyaz😅 bildiğiniz daenerys targaryen gibi bembeyaz geliyor saçlarım dipten 😅 ama alıştım boya evet kimyasal ama doğal boyalar da var içerik olarak daha temiz olanlarını tercih edin. Üzülmeyin lütfen bu çok normal bir durum bence

Bendede çok beyaz var 🤦‍♀️ Ve evet stresli dönem yaşadığım zamanlar hep arttı. Ve doğal rengimide çok seviyorum, başka renk saçlarda hiç gözüm olmamıştı bu güne kadar ve hiç boyatmamıştım. 2 yıl önce artık beyazlarımın aşırı olmasından kaynaklı marketten kendi saç rengime en yakın boyayı aldım evde boyadım. O gün bu gündür her 2-3 ayda bir o şekilde kendim boyuyorum. Çok memnun kaldım açıkçası, nedenini bilmiyorum ama boya saçıma çok iyi geldi (belki koyu renktir ve yakmıyordur diye?? loreal in küllü kahve rengini alıyorum, kendi saç rengimde öyle zaten) , banyodan sonra saçlarım çok tatlı kıvır kıvır oluyor, eskiden ağzı yüzü kayık olurdu, hep düzleştirir yada fön çekerdim :) Daha iyi hissediyorum nedense artık

Özellikle son 1-2 senede kariyer cebelleşmeleri ve genel hayat stresi derken saçlarım iyice beyazladı, diplerimde hangi tarafa ayırırsam ayırayım öbek öbek beyazlar var. Saçlarımı mecburen boyatıyorum (mecburen çünkü kimyasal kullanımından nefret ediyorum, aslında hiç boyatmak istemiyorum, makyaj falan da sevmem pek kullanmam) ancak boyattıktan 1 ay sonra falan yine beyazlar dipten geliyor. Kendimi çok yaşlı, çökmüş hissetmeye başladım. Doğal saç rengimi çok severdim, hep kullanırım diyordum şimdi yerinde yeller esiyor. Genetik diyeceğim ama yaşı bu kadar erken olup bu kadar beyazı olan bir tek ben varım akrabalarda. Hep sinir stresten oldu. Ama stressiz bir hayat yaşayamıyorum, iş güç parasal durumlar falan derken kendimi yine çıkmazda buluyorum. Bugün hafta sonu ve tatil günüm diye yine saçlarımı boyatmaya gideceğim. Takıldığım şey sırf görsellik değil yanlış anlaşılmasın, neden bu kadar stresli olup kendimi 25-26 larımda çökmüş bir hale çevirdim ona üzülüyorum. Şimdiden böyleysem kim bilir 30-40 larımda ne kadar yaşlı göstereceğim diye üzülmeye başladım.

Aynısı bende de var 22 yaşındayım saçlarımin yüzde kırkı beyaz desem gerçi kapalıyim ama gene de insan mutsuz hissediyor bende boyaya karşıyım bende sinüzit de olduğu için kına denedim ve baş ağrılarım da geçti bir nebze de olsa ve boyadan daha dayanıklı bence .

Nazarımız değecek en son benden söylemesi🧿😁
Yok stres veya bazı tetikleyebilecek şeylerden kaynaklı olmayabilir bazen ırsi bazen de vücudun melanin üretimini azaltmasıyla alakalı olabilir manasında yazdım.
Kimisiniki 20 yaş kimisi 50 yaş.
Hani her insan farklıdır kimisi 100 kilodan 50 kiloya düşer hiç sarkma olmaz veya çatlağı yoktur kimi de normal kilodadır ama ergenlikten başlayan çatlakları vardır gibi.

Dermatolojiye gittiniz mi ?
Stresten beyazlaşan saçlar eski haline dönebiliyor ya da bir çözümü olabilir ilerlememesi için.ama genetik olursa dönme şansı yok .
Bendimde 25 Li yaşlarda bi iki beyazım çıktı stresten .sonra hayatı tiye aldım beyazlar gitti . Bu aralar çok stresliyim umarım çıkmaz yine .

Tam bunu yazcaktım. Konferansa makale hazırlarken böyle 1 ay kötü uyudum, aşırı çalıştım saçımda hemen beyazlar çıktı. Sonrasında spaya gittim, yüksek doz B vitamini aldım geçtiler normal renge döndüler:)

Son düzenleme:
Ablacım öyle bir yazmışsın ki sanki mezardasın 26 yaş ne ki :ruh: Öncelikle ne iş yaparsan yap 26da muhtemelen junior pozisyondasındır yani gelirin idare eder durumdadır, süründürmez yeter ama zengin de etmez ... sen de az para gerektiren aktivitele yap, sahilde yürüyüp güneş çekmek bedava mesela, sokak kedilerine salam yedirip sevmek bedava, güneşin altında kahve içip çene çalmak bir kahve parasına:KK37:

Bende de saç beyazlaması vardı sonra ben hamilelik için tam kan testi yaptırdım bir çok eksiğim çıktı ve takviye kullanmaya başladım. Beyazlamam durdu. Bendeki sebep meğer eksik vitaminlerimmiş. Bir baktırın derim. Belki sizin de öyledir.

Çok stresli süreçlerden geçtim ama saçlarıma etkisi olmadı, çoğunlukla genetik olur bu durum anne babaya değil bir üst soya çıkın bu durumlarda.
Saç ağarması,saça renk veren pigmentlerin ölmesi anlamına geliyor ve geri dönüşü yok.

Saçı koyu tonda boyarsanız sık sık işlem görmesi lazım saçın. Açık tonlara kayabilirsiniz. Bir arkadaşım hiç boyatmıyor çünkü saçı çok estetik ağardı. Eşit şekilde ve açıklı koyulu sanki siyah beyaz röfle gibi.

Gerçekten sinir stres cok etki ediyor.Birine çok kızdım kendisi kaynım olduğu için layık olduğu şeyi yapamadım ve inanın o ay saçlarıma beyazlar düştü.O derece dert oldu bana.Ondan öncesinde nerdeyse hiç yoktu.Babam öldüğünde 56 yaşındaydı saçlarında adam akıllı beyaz yoktu.Biri deseydi inanmazdım ama sinir stres hırs gerçekten etki ediyormuş.Saclarini küllü renklere boyayabilirsin.Koyu renklerden uzak durmaya çalışın.

Küllü sac rengi hatta sarıdan griye dönen saçlar çok hoş duruyor denemelisiniz hem boyalı durur hemde beyazlar gözünüze batmaz açık tenliyseniz yakışır da 😉

Yaşım 34 benimde stresten son iki üç senedir ön taraflarda ciddi şekilde beyazlama var. Ama ben boyatmiyorum daha erken çıkıyor ve saç yıpranıyo gerek yok. Keşke stressiz hayatlarımız olsaydı.

Sağlıklı bir yaşam tarzı ve stres yönetimi, saç sağlığı açısından çok önemli. Beslenmenize dikkat etmek, egzersiz yapmak, yeterli uyku almak ve stresle başa çıkmak için uygun yöntemler kullanmak, saçlarınızın sağlığını çok etkiliyor. Rengi kadar sağlamlığına da dikkat edin. Çok erken yaşta dipten sürekli boyatmak ileride pişmanlığa sebep olmasın:KK43:

Saçınızı boyatmaya devam etmek istiyorsanız, mümkün olduğunca kimyasal içeriği az olan boyaları tercih edin. Saçlarınızı boyamadan önce saç bakımı yapın mutlaka. Saç bakım ürünleri seçerken doğal ve organik içerikli ürünlere yönelin.

Stresle başa çıkma yöntemleri olarak yoga, meditasyon veya derin nefes egzersizleri gibi gevşeme teknikleri size yardımcı olabilir. Hobilerinizle ilgilenmek, keyif aldığınız aktiviteler yapmak da stresi azaltabilir. Kendinize zaman ayırın, sakinleşin ve kendinizi dinleyin. Kendinizle barışın. Hepimiz tek ve biriciğiz. Sizin saçlarınız da eminim size bambaşka bir hava katıyordur, iyi bir kuaföre gidip bu tarz saçlar için hangi opsiyonlar var size sunmalarını isteyin.

Bir yakınımın(kadın) gençken saçları beyazladığı için sürekli kına yakıyordu saçlarına(tabi sağlıklı mı değil mi bilemem). Ama kına, hem tatlı bir kızıl renk veriyordu hem de daha uzun süre kalıyordu diplerde.

Bir de gri(silver) saç rengi son yıllarda oldukça popüler hale geldi ve genç kadınlarda da oldukça güzel duruyor. Platin gri tonlarından bahsediyorum. Pinterest'te de önüme çıktıkça pin'liyorum, ileride ben de yaptırıcam:) Gri saç rengi, cilt tonuna ve giyim tarzına göre farklı etkiler yaratabilir. Bazı kıyafet ve stillerde daha sert ve olgun bir görüntü oluştururken, bazı kıyafet ve stillerde daha genç ve modern bir hava yaratabilir. Avukat olduğunuzu yazmışsınız, size harika bir hava katacağını düşünüyorum. Gri saçları değişik şekillerde örmek, üzerine ufak tokalar,taçlar, zincirler vb takmak da harika görünüyor, özeniyorum açıkçası.

Bu saç renginin size yakışıp yakışmadığını görmek için herhangi bir fotoğrafınızı Faceapp uygulamasına yükleyin ve saç renkleri bölümünden "gri"(platin, silver, vb) yapın. Dış gözle görüp kararınızı o şekilde de verebilirsiniz.

X