Yarın Son Gün Yardımınıza Çok İhtiyacım Var

Ay bilmiyorum gerçekten, bahsettiğiniz yerler de çok pahalı görünüyor. Üniversite öğrencileri ile anlaşabilir miyim bilmiyorum. Üstelik dönem sonu geldi, kim ev arkadaşı arar ki şimdi. Apart olayı da pek yok galiba . Daireler hep 3+1 falan.
Etlik tarafında sanırım eski GATA'nın Sosyal Bilimler Üniversitesi ( adından emin değilim ama) tarafında da hemşirelik vb. bölümleri okuyan öğrencilerin 3+1 çıktıkları evler de vardır aslında, belki onları değerlendirebilirsiniz yine anlaşmak daha kolay olabilir. Şimdi okulların hepsi uzaktan aslında, mezun olup ev boşaltan öğrenciler de olabilir.

bide nöbet usulü calisacaksaniz evde çok zaman geçireceksiniz demektir, bu da ev arkadaşlığı konusunu daha da zorlar

Evet aynen böyle ve düzce içinde geçerli bu orada da ayrı deprem olmustu
Sizi bulmuşken şunu sorabilir miyim? Serdivan Devlet, Sadıka Sabancı Devlet, Yenikent Devlet ve Sakarya Eğitim Araştırma bu hastaneler merkezde mi acaba?

Konuyu okuyunca üzüldüm 23 yaşında bir genç insanın tam gezecek tozacak festivaller partyler sinemalar yapacağı zamanları böyle ekonomik bataklıkta debeleşmesi hayal ettiği şehirde hayal ettiği evde yaşamak varken hiç bilmediği şehirleri sırf kiradan kaynaklı işaretlemesi çok ucuzu bu hale getirenler utansın.
çok değil bundan sadece bi kaç yıl öncesi memur oldum rahat ederim mantığı vardı garanti maaşları ortalamanın üstü bir yaşam konfor alanı. Günümüzde memurlar bir birini tanımadan dört duvar arasına giriyor yazık.
Her şey gönlünce olsun güzel kardeşim. Ne tavsiye edilir bilmiyorum ve kahroluyorum ama sen olsan ne yaparsın dersen ben aileden arınmışsam ve tek başıma hayatımı kutacaksam(eski konularından bahsediyorum) ben Ankara veya başka gelişmiş şehirlere giderdim. Pahalı evet ama gençliğimi çürütmezdim gençlik parayla alınmıyor bu güzelim yıllar geri gelmiyor. 3 öğün değil 2 öğün beslenir 4 pantolon değil 2 pantolon alırdım ama sosyal hayatım olacak bir il tercih ederdim.
Aile ile gideceksem farketmez artık ucra şehirler de olabilir
Siz hangi ilde memursunuz? Söyledikleriniz o kadar doğru ki Allah affetsin ama arada ben de geberip kurtulsaydım dediğim oluyor.

Siz hangi ilde memursunuz? Söyledikleriniz o kadar doğru ki Allah affetsin ama arada ben de geberip kurtulsaydım dediğim oluyor.
ay demeyin öyle bu gunler geçici.
garanti bir işiniz var ekonomi düzelince kazandığınız sizi tatmin edecek.
devlet memuru olmanın da rahatlığı olsun sizde.
özelde hemşirelere vs çok iş yükluyorlar.

böyle dusunmek için hiçbir nedeniniz yok bu günler gecici

Kiraların uçmadığı şehir yok sanırım, Bursalıyım,deprem açısından eli kulağında diyor uzmanlar. Oturduğum semte geçen yıl temmuzda 4000 liraya taşınan arkadaşımın bu sene kirası 7500 lira olacağını öğrendi mesela. Çıksa başka ev arasa 12binden başlıyor. Çoğu büyükşehir böyledir,İstanbul daha da yüksektir yani misal. Marmara bölgesi hariç başka yerleri yazın derim. Hayırlısı olsun

Kiraların uçmadığı şehir yok sanırım, Bursalıyım,deprem açısından eli kulağında diyor uzmanlar. Oturduğum semte geçen yıl temmuzda 4000 liraya taşınan arkadaşımın bu sene kirası 7500 lira olacağını öğrendi mesela. Çıksa başka ev arasa 12binden başlıyor. Çoğu büyükşehir böyledir,İstanbul daha da yüksektir yani misal. Marmara bölgesi hariç başka yerleri yazın derim. Hayırlısı olsun
işte o yüzden herkes sosyal hayatın olacağı bir yer yaz demiste bence en çok cebinde para kalacak yeri yazmalı
yaşı 23 sosyal hayatı olur ileride de ama biraz para biriktirse kendini çok güvende hisseder bence
12bin kira nedir ya 🤢
Doğu'da küçük bir şehirde çalışıyorum çok güzel evler (eşyasız /büyük) 4 bin civarı
ortalama bir eşyalı 1+1 evi 4 bine kesin bulur

ay demeyin öyle bu gunler geçici.
garanti bir işiniz var ekonomi düzelince kazandığınız sizi tatmin edecek.
devlet memuru olmanın da rahatlığı olsun sizde.
özelde hemşirelere vs çok iş yükluyorlar.

böyle dusunmek için hiçbir nedeniniz yok bu günler gecici
Garanti iş de değil ki artık. Bir yıl KPSS çalıştım (80 üstü alabilirdim normalde ama işte konulara denk geldiyseniz başıma gelmeyen kalmadı, sokakta falan kaldık.). Eylülde sınava girdim sonra İstanbul 'dan depreme yakalandığım şehre annemin yanına geldim. İstanbul kadar büyük olmadığı için üç beş tane özel hastane var. Onlar da atanırsın deyip işe almadılar, aylardır işsizim. En son bir hastane çağıracaktı, deprem oldu, orası da yıkıldı. Bu saatten sonra özelde hiç iş bulamam. Bu atama da olmazsa ne olacağım bilmiyorum.

Garanti iş de değil ki artık. Bir yıl KPSS çalıştım (80 üstü alabilirdim normalde ama işte konulara denk geldiyseniz başıma gelmeyen kalmadı, sokakta falan kaldık.). Eylülde sınava girdim sonra İstanbul 'dan depreme yakalandığım şehre annemin yanına geldim. İstanbul kadar büyük olmadığı için üç beş tane özel hastane var. Onlar da atanırsın deyip işe almadılar, aylardır işsizim. En son bir hastane çağıracaktı, deprem oldu, orası da yıkıldı. Bu saatten sonra özelde hiç iş bulamam. Bu atama da olmazsa ne olacağım bilmiyorum.
bir çok iş kolundan iyi ,
devlete bir kapağı atsanız kafanız çok rahat olur
zor şeyler yaşadınız ben önceki konularınız biliyorum ama artık ileriye bakıp umutlu olmanız gerekiyor.
çoğu mesleğin devlet alımı yok , bu konuda şanslısınız

işte o yüzden herkes sosyal hayatın olacağı bir yer yaz demiste bence en çok cebinde para kalacak yeri yazmalı
yaşı 23 sosyal hayatı olur ileride de ama biraz para biriktirse kendini çok güvende hisseder bence
12bin kira nedir ya 🤢
Doğu'da küçük bir şehirde çalışıyorum çok güzel evler (eşyasız /büyük) 4 bin civarı
ortalama bir eşyalı 1+1 evi 4 bine kesin bulur
Kesinlikle katılıyorum.
Sosyal hayat için de para lazım. Varı yoğu kiraya verirsen neyle sosyalleşirsin yani? Ben 23 yaşında olsam biraz küçük bir yerde yaşar,para biriktirmeye uğraşırım. Belki ufak bir araba alınır,memurmuş zaten kardeş,hafta sonları yakın şehirlere gider,festivaldir tiyatrodur gezilebilir. Yeter ki elde para olsun

Ben merkeze 1+1 evlere baktım, uygun görünüyordu açıkçası. Çok şaşırdım. Bursa Şehir Hastanesi falan yine bir tık iyi alım yapıyor. Oraları da çıkarınca pek hastane kalmıyor.

Kesinlikle katılıyorum.
Sosyal hayat için de para lazım. Varı yoğu kiraya verirsen neyle sosyalleşirsin yani? Ben 23 yaşında olsam biraz küçük bir yerde yaşar,para biriktirmeye uğraşırım. Belki ufak bir araba alınır,memurmuş zaten kardeş,hafta sonları yakın şehirlere gider,festivaldir tiyatrodur gezilebilir. Yeter ki elde para olsun
aynen zaten bu ekonomi böyle kalmayacak bir kaç seneye düzeleceğine inanıyorum

Ben merkeze 1+1 evlere baktım, uygun görünüyordu açıkçası. Çok şaşırdım. Bursa Şehir Hastanesi falan yine bir tık iyi alım yapıyor. Oraları da çıkarınca pek hastane kalmıyor.
Bursa şehir hastanesi tam olarak şehir merkezine 30km mesafede ve doğru düzgün ulaşımı yok. Tek otobüs var,dolaşmadığı yer yok gidene kadar sarhoş olursunuz 😊 şehir merkezinde de suriyeliler yaşıyor artık sadece. Gece sokağa çıkmak bile mesele oralarda. Nilüfer ilçesinde oturmanız gerek şehir hastanesinde çalışmanız için.

Bursa şehir hastanesi tam olarak şehir merkezine 30km mesafede ve doğru düzgün ulaşımı yok. Tek otobüs var,dolaşmadığı yer yok gidene kadar sarhoş olursunuz 😊 şehir merkezinde de suriyeliler yaşıyor artık sadece. Gece sokağa çıkmak bile mesele oralarda. Nilüfer ilçesinde oturmanız gerek şehir hastanesinde çalışmanız için.
Nilüfer zaten merkez ilçe değil mi?

Ankara'da yaşıyorum düzgün bir artı bir bile 7000 gözden çıkarmalısınız aidat faturalar derken 10 bini bulur bütçeniz nedir bilmiyorum döner mâas nekadar oluyor ama ankaram canım çok seviyorum

X