Teşekkür ederim,bir birimize destek olalım..))evet histeroskopide rahim genişledi,1 sm ,ama boyle düşük riski azalıyormuş..böbrekler konusunda benim de iki tane var dedi doktor..ama detayli inceleme yapmadık..adet sırasında biraz rahatsizlık var birinci günde..ama cok şidetli agrılar falan degil..adetlerim 5 gun sürüyor genelde..eskiden evli olmadıgım zaman adetler cok yogundu,evlendikten sonra dogum hapı kulanmaya başladım ve adetlerim azaldı..hap bıraktıktan sonra da aynı kaldı..yani eskisi gibi yogun degil..
mrbalar cnm hoşgeldin.öncelikle çok geçmiş olsun.bende 1 yıldır uşraşıyorum ama yarım rahimli öğreneli henüz 1 ay oldu.bende 5 haftalıkken kanama oldu ama dış gebeikten dolayı bebeğimi kaybettim.ve daha sonra anladımki rahim yarım olduğundan dolayı dış gebelik yaşamışım.Ümidini yitirme hiç bir zaman 1 kerede olsa hamile kalabilmişsin buda bizim için büyükbir artı.6. denemesinden sonra tüp bebek sahibi olan bir çok kadın var.üzülmen çok normal bir kan pıhtısı dahi olsa onun senin içine düştü andan itibaren o annelik duygusu çok başka seni çok ii anlıyorum.histeroskopi olmandaki neden neydi onu yazarmısın bana.ben bir çok dr gittim sadece 1 i bu ameliyatı olmamı istedi ama diğer drların hiç biri onalyamadı.zaten tüplerin durumu hsg sonucunda yeterince belli oluyormuş histeroskopi amaç ne ameliyat konusunda çok kararsızım.dr ameliyat için nasıl bir açıklama yaptı anlatırsan sevirim.Allah tan ümit kesilmez.sen gönlünü ferah tut . hoçşakalMerhaba, kızlar ben de yarım rahımlıyim..sizi cok iyi anlıyorum..Rabbim hepimize yardımcı olsun ve merhametını göstersin..bunu yaklaşık 1 sene once ögrendik..ben 6.5 sene evliyim,son 2.5 sene cocuk düşünüyoruz..dogum kontrol haplari kulandım bunca zaman..bırakınca herkes gibi hamile kalacamı düşündüm..olmadı..doktora gittim..kist var dedi,ameliat oldum..doktor dedi dogal yoluyla deneyin..10 ay gectince yine doktora gittik,rahim filmi cektirin dedi..o zaman ögrendik işte yarim rahimli oldugumu..prf.doktora gittik bize once histeroskopi ol,sonra tüp bebek yapin dedi,bu doktorun once bizim gibi hasta varmiş,hamile kalmış ve cocugu dogmuş,38 haftalik..bizde karar aldık histeroskopi oldum ve ardından tüp bebek tedavisi gördüm..hamile kaldım..ama 2 hafta sonra kanama başladı ve erken düşük oldu..doktor bize kromozom testi yapalim dedi ve tekrar tüp bebek yapalim dedi..ama biz o zamanda cok üzüldük..yiprandık ve herşeyı bıraktık..6 ay sonra bir de başka hastanede aşılama denedik olmadı..şimdi işte ne yapalım diye düşünüyoruz..tüp bebek yapalim mı..hangi doktora gidelim aynı doktora mı..dua ediyorum Rab dogru yolu göstersin..hepimize cocuk nasip etsin..P.S.bizde kimseye gercek sebebi soylemedik..gerek yok..
aynı tavsiyeleri banada gittim dr veiyor herşeyi bu kadar araştırıyor olmam heleki kendi drum ne zaman muayneye gitse o söylemeden ben cavaplar oldum artık. evet belki bu kadar şeyi bilmesem kafam daha az karışırdı ama insan kendine engel olamıyor.ben dış gebelikten sonra hsg sonucunda anladım yarım rahimli olduğumu.ulturasonda mümkün değilmiş anlaşılması.ben 24 gün hastanede yattım dış gebelik sırasında ve hergün ulturasyon baktılar hemde alttan ama hiç biri böle birşey söylemedi bana.aynı soruyo bende sordum dra nasıl anlaşılmaz diye ama mümkün olmadığını söyledi.Böbrek durumuna gelince ark tavsiyesiyle bir dr gittim ulturasonla muayne etti beni yan dön dedi şaşırdım neden dedim böbreklere bakacağım deyince gülmüştüm ne alaka diye orda öğrendimki genellikle yarım rahimli kadınlarda o taraftaki böbrekte olmaz dedi dr bana hatta şanslısın diyede ekledi.çok şaşırmıştım ama aynen öle yarım rahimli kadınlar mutlaka böbreklerine baktırsınlar...Rahim filmine gelince öle çok araştırdımki çektirmeden önce ağrı eşiyim çok düşük vede dış gebelik sürecinde kürtaj oldumştum anestezisiz hemdearkadaslar ben turkiyede gercekten iyi denilebilecek drlara gittim hepsimi farkli bisey soyler soyledikleri tek sey aklindan sil rahatla.drlara giittigimde onlardan cok sey soyluyorum onlarda bukadar sey bilmek seni daha cok etkiliyo diyorlar azicik agrisiz basim simdi okullarin kapanmasini bekliyorum tup bebek icin belki o zamana kadar kendiliginden gelir baska forumlara baktim biraz yarim rahim ultrosanda da belli olur diyo bu kadar doktor kormu niye gormediler bunca zaman mr cektimekte kararsizim rahim filmi canima yetmisti korkudan narkozlu cekildim ama sonuc hala muallak ama ben kendimi alistirdim.sizde bobrek durumu nasil genelde yarim rahimli olan yarim bobrekli olutomus ben ona da baktirmadim
arkadaşlar peki şmdi ne yapmayı düşünüyorsunuz kullandığınız ilaç kür var mı?[ ben daha önce incir kürü denemiştim işe yaradığını düşünüyorum krü yaptım ay klomen adında bir yumurtlama ilacıda kullandım ilk aydan işe yaradı.dış gebeliğin üstünden 4 ay geçti drum artık korunma dedi.bu ayda hsg çektirdim bir kaç kere korunmasız ilişki oldu ama umarım bişey olmaz kimi dr o ay korunulması gerektiğini söylüyor ilaçdan dolayı kimiside o ay tüpler açık olduğundan dolayı hamile kalma olasılığı yüksek olduğundan korunmayın diyor.benim kürtajdan sonra adetlerimde düzensizlik oldu 2 aydır tarlusal kullanıyorum zamanında adet olabilmek için bu ayın 13 ünde olmam gerekiyor normalde.sol tarafımda dış gebelik olduğum dönemde yaşadım agrılar var yine umarım bebiş olursa dış gebelik tekrarlamaz.kan testi yaptırdım adetime 8 gün kala ama negatif çıktı sanırım çok erken.benim tavsiyem yumurtlama takibi yaptırın işe yarıyor aynı zamanda incir kürünüde yapın.ben yaza kadar normal yollardan denemeyi düşünüyorum yumurtlama takibi ve incir kürüne devam edeceğim ama yumurtlama için ilaç kullanmayacağım bü tür ilaçlarda dış gebeliğe neden olabiliyormuş.bide eşime keçiboynuzu kürünü denemiştik o dönem.umarım yaza kadar hepimizin yüzünde güller açar ve tüp bebişlere gerek kalmadan hamiş kalırız.neredeyse gittim bütün drlar yarım rahmin hamileliğe engel olmadığını düşük ve erken doğum riski olduğunu söylemişti.kadında yumurtlama normalse ve erkete sprem değelerinde sorun yoksa bebiş içinde sorun olmadığı anlamına geliyor.Daha önceki tecrubem incir kürünün ve yumurtalama takibinin işe yaradığını söylüyoor.bu arada bende miyon tipliyim 1,65 boyunda 52 kiloyum vede hep kilo alamamaktan şikayet etmişimdir.9 aylık doğmuşum.adetlerim dönem dönem değişiyor gecikmeler olduğu olmuştur genelde 30/35 günde bir oluyorum yalnız benim fazla sürüyor tam anlamıyla bitmesi 8/9 günü buluyor.İlk günü kasıklarımda ve bacaklarımda çok ağrı olur 2. günü normale döner.kızlar ist civarında olupta bu konu ile alakalı deneyimli dr tavsiyeleri olanlar yazarsa sevinirim özellikle anadolu yakası olursa sevinirim.hoşçakalın...
Canim ben tup bebek yaptirdim sorunum az gibi geliyodu yani sadece tek tupum tikali saniyordum maddi imkanimda vardi..benimde kafam karisik benim tikali olan yada her neyse yok olan taraftan4 tane yumurta toplandi gelismis o nasil oluyo peki ne alaka ve benim 6 ay da bir tikali tarafimda folukul kisti olusur kendi kendine gecer drlar onemsemiyo bisey daha sormak istiyorum adet olmaya yakin yok olan tarafiniz daha m8 cok agriyo mesela benim sag tarafimda tup.yok yada rahim her neys3 adet olmaya yakin adetliyken o tarafim daha cok agriyo sizde nasil dr konusuna gelince nerde oturuyosun bilmiyorum ama bursa acibademde sahin zeteroglu var harika biri ayrica yarim rahimli iki rahimli bi cok hastasi olmus ben yaza kadar bekleyip ondan sonra tup yaptiricam ona
mrbalar cnm hoşgeldin.öncelikle çok geçmiş olsun.bende 1 yıldır uşraşıyorum ama yarım rahimli öğreneli henüz 1 ay oldu.bende 5 haftalıkken kanama oldu ama dış gebeikten dolayı bebeğimi kaybettim.ve daha sonra anladımki rahim yarım olduğundan dolayı dış gebelik yaşamışım.Ümidini yitirme hiç bir zaman 1 kerede olsa hamile kalabilmişsin buda bizim için büyükbir artı.6. denemesinden sonra tüp bebek sahibi olan bir çok kadın var.üzülmen çok normal bir kan pıhtısı dahi olsa onun senin içine düştü andan itibaren o annelik duygusu çok başka seni çok ii anlıyorum.histeroskopi olmandaki neden neydi onu yazarmısın bana.ben bir çok dr gittim sadece 1 i bu ameliyatı olmamı istedi ama diğer drların hiç biri onalyamadı.zaten tüplerin durumu hsg sonucunda yeterince belli oluyormuş histeroskopi amaç ne ameliyat konusunda çok kararsızım.dr ameliyat için nasıl bir açıklama yaptı anlatırsan sevirim.Allah tan ümit kesilmez.sen gönlünü ferah tut . hoçşakal
Sana da arkadaşım ilk once gecmiş olsun..histeroskopi oldum cünkü doktorum bana bu ameliat tedavinin bir parcası oldugunu soyledi.Ameliat olmadan hamile kalsam bile düşük olacak dedi..bu ameliatla rahim genişliyor..sonra 2 hafta rahim icinde spiral koyuluyor ki rahim duvarları yapışmasın bir birine sonra da bir balon tedavisi var yani rahim icinde kücük balon şişiliyor..bu tedavi bana sadece bir prf.dr soyledi başka doktorlar bizim gibi hastalara ne yapacagını bilmiyorlar..o uzden zaten ikna oldum cünkü o en azından ne yapacagını biliyordu..ardından da tüp bebek yaptik cünkü önce hiç dogal yoluyla hamile kalmadim..
nerde ameliyat oldun ve tup bebek koydurdun benim daha once tup bebek koydurdugum dr da histeroskobi tavsiye ediyo ama ben baska bi yeretup bebek yaptirmayi dusunuyorum ordaki doktor sadece mr cektir dedi bu tarz bir suru hastasinin oldugunu belirtti tekrar rahim filmi cektirmek istemiyorum ceken doktor sadce tup tikali diye rapor yazmis ne rahim yarim nede tup yok dememis kafam iyice karisiyo kesin olmadigini mr dan ogrensem mi yoksa tup bebek tedavisine kadar beklesemmi bilemedim bide bizim gibi hastalarda tup bebek proseduru farkli mi oluyor...ben kromoz analizi hatta sperm dna hasar testi bile yaptirdim ama yinede tutmadi. .rahiminin tasiyabilir kapasitesi nasil olculuyo olcusu ne
Benim ki tam brezilya dizisine dondu arkadasim.
ilk filmi cektirdim doktor sag tup tikali sola deviye uterus yazmis rapora sonra tup bebek doktoru tuple isim yok problem degil dedi donra ben farkli bi dr fosterdim dogustan tek tupun olmayabilir dedi son olarakda subat tatilinde yazin tup yaptirmayi dusundugun doktora raporlarimi gostrrdim yarim rahimli olabilecegimi soyledi istersen mr cektir ama tedavide degisen bisey olmaz benim tezimi ispatlamis olursun dedi iyice kafam karisti. ..ne sacma is ya tup bebek doktorum rahmin normal dedi ama tup tutmayinca kafam takiliyo yarim rahimde ondan mi tutmadi diye cunku 1.kalite 2 embriyo transfer edilmisti ufff ufff ama pelvim mrda belli olur heralde tekrar rahim filmi cektirecek cesaret yokq
merhaba arkadaslar bir kac gundur sizi takip ediyorum sadece size cevap verebilmek icin uye oldum benim hikayem soyle basliyor 2010 yilinda evlendim 1 yil sonra bebek istemeye basladik tabiki herkes gibi bende bi heyecan ovulasyon testleri folik asitler...aradan 3-4ay gecti adetim duzensizlesti niye olmuyo diye stresten ve esimin isleri nedeniyle prolaktinimi yukseltmisim neyse 2ay dogum kontrol hapiyla duzeltildi hormon degerlerim cok iyi yumurtlama var 3 4 ay klomenle yumurta takibi yapildi esim is nedeniyle goreve cok gidiyor denk getiremedik diye dusunduk catlatma ignesi bile vurulmadim ama vi ise yaramadi esime spermiogram yapildi hersey normal ben rahim filmi cekildim olay ondan sonra basladi zaten dr un raporuna gore sag tup tikali once uzuldum sonra aman zaten bi taneside ise yariyo dedim kendimi avuttum dogal haline biraktik tabi bu arada ben hep int arastirmalar facede bebegi olanlari gorup aglamalar herkese daha dus7nmuyoruz yalanlari..yaz tatilinda ankarada cok iyi bi tup bebek.merkezine gittik iyi bir spermiogram yaptirdik esimde morfoloji sorunuda ciktimi yine dunyamiz yikildi kromozomtestleri sperm dna hepsi cok iyi cikti sorun az dediik maddi imkanimizda var tup bebekyaptiralim dedik oncesinde olumsuz bi asilamam var akilli doktor kapali taraftan yumurtladigim ay asilama yapmis neyse 2 tane 1.kalite embriyo transfer edildi hersey cok iyi ama sonuc negatif yine yikim..sonra dogal yoldan denemeye karar verdik suanki gibi eaim profortil diye 8lac kullandi 3 ay kece boynuzu kuru inanin cok faydasi oldu biz bile artisi hissettik tabi benin ilaclar yuzunden adet duzeni bozuldu.neyse esim gorevden dondu bu ay ilk defa denedik tatil nedenitle memlekete giderken bursa acibademde bi dr gorustum isinde cok iyi filimleri gosterdim ne desin senin tupun dogustan olmayabilir hatta rahminin yarisi yine dunyam yikildi ama oyle guzel moral verdiki dogustan oldugu ic8n belki tek tarafli yeterli gelismistir dedi daha dar rahimlerle ikizler doguran hastalarini gosterdi banada istersem pelvik mr cektir ama degisen bisey olmaz bosuna kafani yorarsin b7 rahimlede olur dedi.suan yoldayim ve evime donuyorum bulundugum yerde boyle drlar yok ve ben yaz tatiline kadar isim nedeniyle herseyi dogal haline bitaktim yaza tup denicem onc3sinde de mr cekilicem cok uzattim ama sadece yanliz degilsiniz bende varim demek istedim ve arabbim ol derse olacaginada cok inaniyorum allah yardimcimiz olsun....sevgilerle
mrb kızlar.epey kalabalıklaşmış burası İnş hepimiz en yakın zamanda miniklerimize kavuşuruz.dün araştırma hastanesine gittim hsg sonucumu birde ordaki dr görsün dedim.sürekli özellere gidiyorum birde bunu denedim. dış gebelik sürecinde araştırma hastanesinde 24 gün yatmıştım tanıdılar beni epeyde ilgilendiler .iyiki iğneler işe yaramış ameliyata almamış diyede üstüne bastıra bastıra söylediler eğer ameliyat olmuş olsaydım olan tek tüpümde gidecekmiş hatta çok şanslısın deediler güldüm bu durumda olupta şansılı sayılmakmı dedim:) yarım rahimliyim dediğimde ona yarım rahim değil şekil bozukluğu diyelim evet diğer yarısı görünmüyor ama bu yarısının olmaması anlamına gelmiyor olan rahim sol tarafa toplanmış olabilir rahim boyu ii görünüyor dediler.şuan için yapabilecek birşey yok hamile kaldıktan sonra rikli gebelik bölümüne gitmem gerekiyormuş.kızlar şu ameliyat konuzu çok kafama takılıyor sonradan pişman olmaktan çok korkuyorum.yaklaşık 10 tane dr gittim sadece 1i ameliyat dedi diğer drlar ameliyatla sadece 1 cm genişlme oluyor buda bi işe yaramazmış.genelde ameliyat olduktan sonrada düşük ve erken doğum olurmuş bide ameliyatın verdiği hasarda cabası.nettenden baktımda ameliyat olanlar genelde ameliyattan sonraki gebeliklerinde düşük yapmışlar.perde olanlar için ameliyat şartmış ama yarım rahimliler için ameliyattan ziyade rahim boyu çok önemliymiş.aman ay yine kafam çok karıştı. kızlar ameliyat olayına siz nası bakıyorsunuz sizce işe yarayacakmıdır.yazarsanız sevinirim.hoşçakalın