Merhaba,
Bana dün yarım rahimli olduğum söylendi ve şoktayım. 35 yaşındayım. 7 yıl önce doğal yolla gebe kaldım, gayet normal ve sağlıklı bir gebelik yaşadım, sezeryanla doğum yaptım. 3400 gr çok sağlıklı bir bebek... ve şuan 7 yaşında. :)
son 2 yıldır 2. bebek istiyoruz ve olmadı. HSG çekildi... rahmin sağ tarafı ve sağ tüp görülmedi. 2 dr yapışıklık olarak değerlendirdi ve histereskopi ile açmayı önerdi. sezeryande yapışmıştır dediler.
ben 3. dra gitmek istedim, güvenemediğim içim. bu defa bir profa gittim.... sizin rahminiz doğuştan anomali dediğimiz türden yarım dedi bana..... sezeryanı yapan dr söylemedi mi falan dedi... yapışıklık bu kadar düzgün olmaz dedi.... ve gerçekten yarım rahim anomalisi röntgenleri ile benimki bire bir uyumlu.... bu defa hamile kalamayışımda farklı bir sebep olabilirmiş.... yaş faktörü ya da mevcut tek tüpünde ufak yapışmalar olmuştur, o da filmde açılmıştır, 2 ay daha doğal yolla bekleyelim dedi....
yani.... yarım rahim olmak gebeliğe engel değilmiş... dediğim gibi benim çok normal bir gebeliğim sonucunda dünyaya gelmiş 7 yaşında bir çocuğum var. bakalım sonuç ne olacak. 2 ay daha bekleyeceğiz... olmazsa histereskopi, laparoskopi ve gerekirse tüp bebek..... inşallah normal olur herşey. kimse ümidini yitirmesin....