Yarım kilo kıymadan kaç adet köfte çıkar ?

uglyDucking

Rabbim şükürler olsun..
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2013
2.031
895
323
Mrblar.. yarn misafirim var, evde yeni yeni yemek yapmaya başladım..6kişi olucaz. firinda kofte patates yapicam... ama 1 kilodan mi yarim kilodan mi yapsam.. yarım kilodan kac adet kofte çıkar.. her kişiye 4adet dussun istiyorum kizlarrrrr :(

Mrblar.. yarn misafirim var, evde yeni yeni yemek yapmaya başladım..6kişi olucaz. firinda kofte patates yapicam... ama 1 kilodan mi yarim kilodan mi yapsam.. yarım kilodan kac adet kofte çıkar.. her kişiye 4adet dussun istiyorum kizlarrrrr :(

750 gr daha iyi olur köftelerin patateslerin arasında azıcık kalmasın ....

Evet 750 gr iyidir.teşekkür ederim cnm.yanına patates puresi ve pilav yapmayi dusunuyorum . Patetesler hem firinda hem yanında pure olarak fazla mi durur acep ??

canım pilav cok güzel gider hem püre hem normal patates agır olur bence püreyi kaldır et sote olsa püre uygun olur mesela ama köfte patateste terci etme

Merhaba
Misafirleriniz kaç kişi gelecekler bilmiyorum ama 4 er adet çok zor gibi...

Pardon görmemişim,750 gr dan çıkar tabii..
bikaç dilim ekmek içide kullanırsınız,harcını hazırmı kullanacaksınız kendinizmi hazırlayacaksınız..

Evet kendim hazirlicam hatta annemden aldığım tarif şöyle.... 2 dilim bayat ekmek içi islatilmis, 1 tatlı kasigitaze çekilmiş karabiber, yarım demet maydonoz, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 dış sarımsak, yarım tatlı kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı süt, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 yumurta. Bu 500 gr kıyma için. ben çok azcik daha fazlasını koyucam 750 gr olduğu için. Ama bunun icnde soğan yok annem ben koymuyorum dio. Koysam tat vermez mi küçük bitane rendelesem içine ? Ayrıca bu tarif nasıl

Back
X