• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yargılamadan yardım edin lütfen

Dimplesbaby

Başlangıç:80.3 güncel :76.3 hedef:68
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2017
1.246
1.735
63
30
merhaba kk nın bayanları benim uzun zamandır içimde düşünüp daha kimseye paylaşamadığım bir sıkıntım var . Konuya direk giriyorum 24 yaşımdayım 3 yıllık evliyim eşimle 2011 den beri tanışıyoruz kendisini çok seviyorum huyu çok güzeldir tanıştığımızdan beri abdestli namazlı kendi zaten bu huylarını çok beğenmiştim ama çok kıskançtı tanıştığımızda ben liseye o üniversiteye gidiyordu ben o zamanlar etek giyiyordum pantolon giyermisin diye rica etmişti benim o zaman kıskanılmak hoşuma gittiği için kırmadım sonra bu böyle devam etti oje sürme onu giyme bunu giyme makyaj yapmayı çok severim makyaj yapma dedi havuzu olan bir sitede oturuyorduk havuza girme ben ne dediyse yaptım hep sevdiğimden neyse nişanlandık evlendik sonra eşimle ramazanda teravih namazlarındaki gidiyorduk tabi ben kapanıp gidiyorum (bu arada benim ailemde herkesin başı açık onun ailesinde de kayınvalidem de dahil olmak üzere başı açıktır ) kapanınca eşimin bana karşı bakışları değişti bana çok iltifatlar etti kapanmak sana çok yakıştı falan diye bende kendi kendime bir karar alıp kapandım yaklaşık 2 buçuk yıl oldu kapalıyım ama içimde bir türlü bu durumu kabul edemedim hep aklımın bi tarafında açılmak var annemin başı açık bizi görenler hep garipsiyor belki de bu durumdan sürekli aklımda lisede de kapanmak istemiştim annem hiç istememişti ama evlendikten sonra kararıma saygı duydu hiçbirşeymdemedi kapandıktan sonra kendimi daha yaşlı hissetmeye başladım eşim de kapandığım halde bana daha çok karışır oldu makyaj yapardım şimdi tabi kapalı olunca bi rimel sürsem bile belli oluyor istemiyor oda ama benim nefsim Hale’n istiyor evde tül perde bile kapalıyken çok yaklaşma perdeye diyor giymek istediğim yapmak istediğim şeyleri yapamıyorum kendimi iyi hissetmiyorum çok kıskanç eşinin ailesi Mersin’de oturuyor bilen bilir acayip sıcak biryer oraya gidince daha da daralıyorum balkona çıkarken bile karşıda kimse olmadığı halde beni kapattıkça kapatıyor kendi annesi ben kapandıktan sonra kapandı ama o balkona tişörtle evde giydiği kapriyle çıkıyor ben upuzun giyiyorum ona Bile bişey buluyor kapanınca daha iyi olur diye düşünüyordum ama daha beter kıskançlık yaptı biliyorum kapanmak Allah için yapılan bir ibadet ama ben sanki bunu eşim için yaptım Allah affetsin ve kapalılığın gerektirdiği hiçbirşeyi düzgün yapamıyorum açılmayı düşünüyorum ama sonra pişman olmaktan korkuyorum benim gibi olan varmı açılıp sonra pişman olan açılıp kapanmak istemiyorum bana bir akıl verin lütfen beni yargılamayın açılsam eşimi bu duruma nasıl alıştırcam Benin’le aynı durumda olan varsa lütfen yardımcı olun

Canım kapanmişsın tekrar açılma bence inşallah zamanla alisırsın esin seni bunalttiğı için şu an böyle düşünüyorsun..kapaliyim makyajımi da yaparim yaşıma uygun kiyafetlerde giyerim eşini bu denli müdahil etme duracagı yeri bilsin..
Canım eşime bunu çok söyledim bak kapandım daha fazla üzerime gelme diye ama yok herşeye daha karışır başımı kapattığımda bile gelir kontrol eder bi yeri gözüküyormu diye Doğum yaptım geçen hafta beni bezdirdi hastane de bile gelip gidip bi yerim açıldı mı diye bakıyor ben sezeryan olmuşum emzirirken ölüyorum zaten o Hale’n bi tarafım açılmışsa laf ediyor su başını kapat falan diye hastane de ztn doktorlar her tarafımı görüyor ama anlamıyor

Ben de zamanında kapanmayı çok düşmüştüm eşimden dolayı. Onun kız kardeşi ve annesi kapalı, kapansam onlar bile mutlu olur eminim :) ama ben o şekilde büyümedim, ailemde tek bir kapalı yok. Eğer kapansaydim bu beni çok mutsuz ederdi, simdi iyiki annemi dinledim ve kapanmadim diyorum.
Bence aile olarak bu konularda farklı büyütülmüş kişilerin 20li yaşlarda kapanmaması gerek biraz fevri karaf gibi oluyor. Kaldı ki benim vir kızım var ve kapanmasını asla istemem.

yargılamak bana düşmez ama yazacağım şeyler benim fikrim.

genç yaşta evliliğe iten ne oldu sizi? cidden merak ediyorum ve kıskanılmak neden hoşunuza gidiyodu? sonunda o aynı adamla evlenmişsiniz. bence şimdi de pek şikayet etme hakkınız yok. yanlış anlamayın; saldırı olarakta algılamayın. dediğim gibi yargılamak bana düşmez.

bence adam dinden fln değil manyaklığından böyle. cidden hasta ruhlu. Dinine bağlı biri bilir baskı yapmaması gerektiğini.
zaten bizim toplumda her hatayı dini kullanarak üstünü kapatıyoruz. konuda olduğu gibi...

eşinizin kıskançlıgın da abartı var.
sizi oldugunuz gibi degil verdiginiz tavizler kadar sevmiş
eşinizle oturup konuşun kıskançlıgını degil
sizin üzerinde kurdugu baskıyı yaşadıgınız mutsuzlugu konuşun

genç yaşta evliliğe iten ne oldu sizi? cidden merak ediyorum ve kıskanılmak neden hoşunuza gidiyodu? sonunda o aynı adamla evlenmişsiniz. bence şimdi de pek şikayet etme hakkınız yok. yanlış anlamayın; saldırı olarakta algılamayın. dediğim gibi yargılamak bana düşmez.

bence adam dinden fln değil manyaklığından böyle. cidden hasta ruhlu. Dinine bağlı biri bilir baskı yapmaması gerektiğini.
zaten bizim toplumda her hatayı dini kullanarak üstünü kapatıyoruz. konuda olduğu gibi...
ne güzel yorumlamışsınız.
çok dogru dini inançlar insana topluma sunulmuş uygular yada uygulamazsınız özgür akıl işidir bu.
siz ruhsal probleminizi
toplum da yaşanılan yanlışları inanç diye damgalamak kurtuluş degil ki.

merhaba kk nın bayanları benim uzun zamandır içimde düşünüp daha kimseye paylaşamadığım bir sıkıntım var . Konuya direk giriyorum 24 yaşımdayım 3 yıllık evliyim eşimle 2011 den beri tanışıyoruz kendisini çok seviyorum huyu çok güzeldir tanıştığımızdan beri abdestli namazlı kendi zaten bu huylarını çok beğenmiştim ama çok kıskançtı tanıştığımızda ben liseye o üniversiteye gidiyordu ben o zamanlar etek giyiyordum pantolon giyermisin diye rica etmişti benim o zaman kıskanılmak hoşuma gittiği için kırmadım sonra bu böyle devam etti oje sürme onu giyme bunu giyme makyaj yapmayı çok severim makyaj yapma dedi havuzu olan bir sitede oturuyorduk havuza girme ben ne dediyse yaptım hep sevdiğimden neyse nişanlandık evlendik sonra eşimle ramazanda teravih namazlarındaki gidiyorduk tabi ben kapanıp gidiyorum (bu arada benim ailemde herkesin başı açık onun ailesinde de kayınvalidem de dahil olmak üzere başı açıktır ) kapanınca eşimin bana karşı bakışları değişti bana çok iltifatlar etti kapanmak sana çok yakıştı falan diye bende kendi kendime bir karar alıp kapandım yaklaşık 2 buçuk yıl oldu kapalıyım ama içimde bir türlü bu durumu kabul edemedim hep aklımın bi tarafında açılmak var annemin başı açık bizi görenler hep garipsiyor belki de bu durumdan sürekli aklımda lisede de kapanmak istemiştim annem hiç istememişti ama evlendikten sonra kararıma saygı duydu hiçbirşeymdemedi kapandıktan sonra kendimi daha yaşlı hissetmeye başladım eşim de kapandığım halde bana daha çok karışır oldu makyaj yapardım şimdi tabi kapalı olunca bi rimel sürsem bile belli oluyor istemiyor oda ama benim nefsim Hale’n istiyor evde tül perde bile kapalıyken çok yaklaşma perdeye diyor giymek istediğim yapmak istediğim şeyleri yapamıyorum kendimi iyi hissetmiyorum çok kıskanç eşinin ailesi Mersin’de oturuyor bilen bilir acayip sıcak biryer oraya gidince daha da daralıyorum balkona çıkarken bile karşıda kimse olmadığı halde beni kapattıkça kapatıyor kendi annesi ben kapandıktan sonra kapandı ama o balkona tişörtle evde giydiği kapriyle çıkıyor ben upuzun giyiyorum ona Bile bişey buluyor kapanınca daha iyi olur diye düşünüyordum ama daha beter kıskançlık yaptı biliyorum kapanmak Allah için yapılan bir ibadet ama ben sanki bunu eşim için yaptım Allah affetsin ve kapalılığın gerektirdiği hiçbirşeyi düzgün yapamıyorum açılmayı düşünüyorum ama sonra pişman olmaktan korkuyorum benim gibi olan varmı açılıp sonra pişman olan açılıp kapanmak istemiyorum bana bir akıl verin lütfen beni yargılamayın açılsam eşimi bu duruma nasıl alıştırcam Benin’le aynı durumda olan varsa lütfen yardımcı olun
Bacım, sen biraz zor açılırsın.

Yani açıklık kapalılık durumuna girmeyeceğim ama siz eşinizle konuşun oturup anlaşın ne olursa olsun üzerinizde resmen psikolojik baskı kurmuş olmaz böyle siz özgürsünüz evli olmamız bizi kafese kapatmaz ama siz bir kafese kapatılmışsınız bana göre konuşun.
Resmen yazınızı okurken gözlerim doldu acaba lohusalıktan mı böyle düşünceler var bilmiyorum kendini hiç iyi hissetmiyorum

17 yaşından beri yaptığınız her şey sırf bir erkeğin eşinizin beğenisini kazanmak için farkında mısınız?
Haklısınız o yaşta insanın gözü başka birşey görmüyor eşimi çok seviyorum kıskançlıktan başka hiçbir şikayetim Yok bugüne kdr yaptığımız tüm kavgalar kıskançlıktan

Eşim benden 4 yaş büyük 2 yıllık okul bitirdim çalışma hayatına başladım ve eşimle evlenmek istedik yuvamızı kurduk bundan dolayı bir şikayetim Yok eşim bana direk olarak sen kapan demedi ama bunu bana sürekli güzel bir dille söyledi geçenlerde açılmak istediğimden bahsettim kızmadı bana ama şuan senin piskolojin iyi değil hamilelikten falan dedi lafı kapattı

• Beğen
Reactions: KV_
İçine sinmediyse niye kapanıyosun? Kapandıysan açılma düşüncesi nedir? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu... başörtüsü dediğiniz şey dini bir simge çocuk oyuncağı mı sandınız? Açıl açıl seneye geri kapanırsın ondan sonraki sene moda olursa kapanırsın geri

Bu adami hep memnun etmissin ve onun ovgusu icin kapanmissin. Acilsan omru billah duzelmez araniz
Açılsam da rahat vermeyecek biliyorum nişan kıyafetimi alana kdr çok dil döktüm bir keZ giymeme izin verdi okdr açık da değil di açıkken de herşeye izin veren biri değildi ama kapalıyken. Daha. Beter oldu sanki

Back