• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardımınıza İhtiyacım Var!

Ay ne bileyim annenin oğluna siz diye hitap etmesini beklemiyordur sanırım.
Hehehh çok gülerim valla:1:
Ben siz nasılsınız oğlum diye beni de sorsun diye bekliyordur diye yorumlamak istiyorum :)

Ya işte bana da çok garip geldi :)

Bakalım konu sahibi gelince ne diyecek :)

Yok arkadaşlar.İkisini birden değil sadece oğlunu düşünüyor,aile gibi görmüyor ''demek istemiş.
Bu durum benim eski evliliğimde de vardı.Bu benim de ağrıma gitmiyor değildi.Mesela şöyle bir örnek vereyim ;biz kayınbabagile gittiğimizde ,eski eşimi nerdeyse pamuklara sarardı babası.Güzel yere otuttururdu falan.Bana yüz veren yok tabi.Aramızda birşey geçtiğinden değil ha.En baştan öyleydi.Evlenmemize karşı da çıkmamışlardı...Yani sanki şöyle diyor,''oğlumun yanında gel ama sana yüz yok ''sen oğlumun hizmetçisisin' diyor sanki...
Benim adap olarak bildiğim ;ben misafirim orda,kendi oğlu değil,ayıp oluyordu bence.Bize gitiğimizde böyle birşey olmuyordu.Ailem beni değil de damatlarını pamuklara sarıyorlardı.Gönlünü hoş tutuyorlardı.
Hatta ailemin yanında samimiyetten asi birşey söylesem eşime ablam beni dürterdi falan..
Ben kötü olduğumdan da, eski eşim melek olduğundan mı hayır.(tamam aileme zararı yoktu ama benim de onun ailesine zararım yoktu,çok sık olmasa da gelip gidiyorduk,saygılı davranıyordum.Sadece biraz çekingen duruyordum,atmosferden dolayı belki)..
Adap denen birşey var..

Oğullarını evlendirmeye kıyamayan aileler de var sanırım..Tamam gelinlerin de hatası oluyor bazen ama onlar da az değil...Koskaca insan olmuşlar ,tecrübe edinmişler güya.İnsan yaşını aldımı daha olgun olmalı halbuki..Saçları bembeyaz olmuş hala ergen tripleri pek yakışık almıyor..Neyse cahilliklerine vereceğiz..Biz olgun olacağız..Akıl yaşta değil başta..

Son düzenleme:
Öncelikle şu cümleye takıldım ben.
Bir anne kendi çocugna neden sen diye degil de siz diye hitap etsin?
Var mı böyle bir şey?
Senin annen-baban sana siz diye mi hitap ediyor?

Açıkçası bu durumu bile kafana takmışsın, dolayısıyla en ince ayrıntılara takılıyorsun.
Detaycı bir kişiliğe sahipsin sanırım, her şeyin altında bir şey arıyorsun.
Fakat gördüğün üzere bu durum ilerleyen zamanlarda paranoyaya dönüşür,
hatta belki de dönüştü bile, bu da eşini bırak, çevrendeki tüm insanlarla olan ilişkilerine olumsuz şekilde yansır.

Temkinli olmak güzeldir, fakat bu kadar dert etmek kimseye degil, sana zarar getirir.

Önce bu durumun önüne geçmen gerek.

Herhangi bir olay karşısında eger sana ters gelen bir olay varsa, olayı kişiselleştirmeden tepkini kibarca göster,
fakat sonrasında kafanda kurmamaya çalış.
Kafanda kurdukça tepkini 1. kişilere degil, eşine gösteriyorsun.
Bu evliliğinizin yıpranmasının en temel etkeni...

Yapacagın tek şey bu inan ki...

Yoksa eltin şunu yaptı bunu yaptı, kv şunu dediyle hayat geçmez.

Şehir degiştirme meselesine gelince, eşin de aile olma kavramını henüz idrak edememiş.
Sana sormadan böyle bir şey yapmaya hakkı yok.
Oturur konuşur ortak bir karar alırsınız zamanı gelince...

Cudana Merhaba öncelikle;

Forumu dışarıdan takip ederken senin yorumlarını biraz sert bulmakla beraber beğeniyordum buraya ne yazacağınıda merak ettim gerçekten. Teşekkür ederim emeğin için ve ardından şu siz meselesini açıklayayım.

Demek istediğim tabikide anladığın değil öyle olsa sencede çok komik olmaz mıydı? Bu bir kere Türk örf adet ve ananelerine aykırı :D

Birgün birlikte oturuyorduk konu bizim farklı şehirlerde yaşama meselemize geldi. Bende çalışıyorum işimi seviyorum. Kayınvalidem eşime oğlum hep orada duracak değilsin ya buraya gelirsin dedi. Bende olur Bende başka bir yere giderim madem dedim. Eşim çok bozuldu tabii kaynanamda güzel güzel sırıttı. Dedim ya tepkilerim sert biraz sanırım ama evlenmeden önce böyle değildi.

Bu arada danışmak istediğim birşey daha var ama ne olur acımasız olmayın olur mu sadece kafamı çok karıştırıyor insanlar. Çalıştığım oramda sürekli bana eşime ve ailesine karşı işte okumuş olduğumu çalışan bir bayan olduğumu hissettirmem ve kendimi ezdirmemem gerektiğini telkin eden büyükler var. Kendimide ezdiren birisi değilimdir.

Kafam karışıyor ya bu sefer eşim ve ailesinin yanında duruşum olsun diye kendimi kasıyorum iyi mi. Bence bir bir aileyiz ve benim kendi anne ve babama nasıl davranıyorsam onun ailesinede öyle davranmam gerekir heralde yanlış mıyım?

Ne biliyim ben ya üfff :(

eşin adına çok üzüldüm.sürekli kendisiyle tartışan,kendi ailesinin bile sorunlarını kocasına mal eden bir eşi var.:50:

Merhaba Egem;

Yorumun sert olmakla beraber soğuk su etkisi yarattı bende :)

Öyle mi dersin :( Gerçekten eşimi çok mu üzüyorum ben? Biliyormusun bunun altında çok eziliyorum onu üzdüğüm için çok üzülüyorum. Belki bende evlilik olayının bilincine varamadım çünkü ailem sağolsun canımıza okudu. Onların sıkıntılarıyla uğraşmaktan bize odaklanamadım bir türlü.

Sen ne önerirsin? Sence nasıl hareket etmeliyim bundan sonra? Sen aile hayatında nelere dikkat eder nasıl davranırsın? Kaynanamın özür dilememe rağmen bana değişmezsin dediği gibi sende demezsin umarım :( teşekkür ederim sanada. Böyle yorumlar okumakta güzel insanı kendine getiriyor.

Onca yıl birbirimizi bekledikten sonra kv tam evleneceğimiz sırada ev alma peşine düştü. Çok sonradan bana taktığı bileziklerin parasını eşimin evlenmek için çektiği krediden tahsil ettiğini öğrendim. Birde evlendikten sonra ayrıca onun evi için yapılan özel masraflar için kredi kartı borcu ödedik meteliğe kurşun attığımız dönemlerde :( evimde hiçbirşey istediğim gibi olmadı. Eşim o dönem herşey için tartışma çıkardı. Balayı için bile :( Bu arada kaynanamın okumuş kızlar neden altın ister dediğinj ve eşim aylarca yurtdışı görevindeyken yeni gelin olmama rağmen birgün evime gelmediğini bu arada eltimi ziyarete gittiğinide not düşeyim :( yorumlarınız önemli kızlar düşündükçe hem üzülüyorum hem sinirleniyorum yine...

Merhaba Egem;

Yorumun sert olmakla beraber soğuk su etkisi yarattı bende :)

Öyle mi dersin :( Gerçekten eşimi çok mu üzüyorum ben? Biliyormusun bunun altında çok eziliyorum onu üzdüğüm için çok üzülüyorum. Belki bende evlilik olayının bilincine varamadım çünkü ailem sağolsun canımıza okudu. Onların sıkıntılarıyla uğraşmaktan bize odaklanamadım bir türlü.

Sen ne önerirsin? Sence nasıl hareket etmeliyim bundan sonra? Sen aile hayatında nelere dikkat eder nasıl davranırsın? Kaynanamın özür dilememe rağmen bana değişmezsin dediği gibi sende demezsin umarım :( teşekkür ederim sanada. Böyle yorumlar okumakta güzel insanı kendine getiriyor.

Üzgünüm bende böyle düşündüm.
Eltini kıskanman çok anormal bir durum değil tabi ki.Ama bütün öfkelerini toplayıp hep eşinden çıkartmışsın.
Ailen altınlarını almış eşin buna ne tepki verdi bilmiyorum ama eşinin ailesi alsa senin nasıl tepki verebileceğini tahmin ediyorum.
Öfkeni kontrol altına almalısın,bunun için psikolojik yardımda alabilirsin.
Bende çok öfkeli çok ani tepkileri olan bir insanım.Ve bu öfke benim içinde hep en yakınım olan eşime patlar.
Ama biraz sakinleşip düşününce bunu asla haketmediğini görürüm.
Eşinle evlisin , ailesiyle ya da eltinle değil.
Bastıramadığın kıskançlık hissi eşini de senden soğutur.
Kendi ailene gelince.Artık senin ayrı bir ailen var ve ilk sorumluluğun eşine.
Ailenin yaptıklarıda eşinin suçu değil malesef canım.

Üzgünüm bende böyle düşündüm.
Eltini kıskanman çok anormal bir durum değil tabi ki.Ama bütün öfkelerini toplayıp hep eşinden çıkartmışsın.
Ailen altınlarını almış eşin buna ne tepki verdi bilmiyorum ama eşinin ailesi alsa senin nasıl tepki verebileceğini tahmin ediyorum.
Öfkeni kontrol altına almalısın,bunun için psikolojik yardımda alabilirsin.
Bende çok öfkeli çok ani tepkileri olan bir insanım.Ve bu öfke benim içinde hep en yakınım olan eşime patlar.
Ama biraz sakinleşip düşününce bunu asla haketmediğini görürüm.
Eşinle evlisin , ailesiyle ya da eltinle değil.
Bastıramadığın kıskançlık hissi eşini de senden soğutur.
Kendi ailene gelince.Artık senin ayrı bir ailen var ve ilk sorumluluğun eşine.
Ailenin yaptıklarıda eşinin suçu değil malesef canım.

Haklısın bende sana katılıyorum. Bide yanlış anlaşılmak istemem eltim konusunda. Kıskançlıktan kasıt onun şahsı değil. Hani o dönem o evlendi ben evlenemedim ya içim burkuldu diyelim çünkü ben gerçekten haset birisi değilimdir. Onuda yüzüne takdir ederim inanın. Birde son yazdıklarımıda okuyabilirmisiniz? Giriş çok detaylı olmadı aslında. Dedim ya çok dengesiz düşünüyorum bu aralar bir sağım konuşuyor bir solum :( kayınvalidemde az üzmedi beni ya neyse. Yorumlarınızı bekliyorum. Selamlar...

Haklısın bende sana katılıyorum. Bide yanlış anlaşılmak istemem eltim konusunda. Kıskançlıktan kasıt onun şahsı değil. Hani o dönem o evlendi ben evlenemedim ya içim burkuldu diyelim çünkü ben gerçekten haset birisi değilimdir. Onuda yüzüne takdir ederim inanın. Birde son yazdıklarımıda okuyabilirmisiniz? Giriş çok detaylı olmadı aslında. Dedim ya çok dengesiz düşünüyorum bu aralar bir sağım konuşuyor bir solum :( kayınvalidemde az üzmedi beni ya neyse. Yorumlarınızı bekliyorum. Selamlar...

Yanlış anlamadım zaten canım dedim ya anormal bir durum değil diye.
Bence sende birikmiş te canım.Ama evliliğini sürdürmek istiyorsan bir yerden olayları yoluna sokmalısın.
Bu karmaşadan çıkman lazım.Kafanı rahatlatman gerekiyor bu yüzden de psikolojik destek almanı önerdim.
Biz tabi sana tavsiyelerde bulunuruz ama yine de sana daha yararlı olacaktır.

Öncelikle herkese merhaba;

Burada olabilmek çok güzel. Uzun zamandan beri forumu takip ediyorum ancak üyelik şimdiye kısmetmiş :) Yeni üyeyim ama sizlere kızlar diye hitab edebilirim herhalde.

Ben Eskişehirde mühendis olarak çalışıyorum iyi bir işim var kurumumdan ve amirlerimden çok memnunum. Eşim ise Ankarada çalışıyor. Ulaşım için Hızlı Treni kullanıyoruz. Her akşam beraberiz Allaha şükür. Onunda işi ve geliri iyi. Lakin birbirimizi yiyip duruyoruz.

Biz üniversiteden beri görüşüyoruz. Benim gerçekten zor günler geçirdiğim bir dönemde tanışmıştık çok destek olmuştu bana. Beni depresyonda olduğum bir dönemde tanıdı ailevi sıkıntılarım söz konusu dönemin sonrasındada şiddetle devam ettiği için malesef beni sürekli agresif ve geçimsiz birisi olarak tanıdı gördü vede görmek istedi :(

Ailem çok sıkıntılı kızlar. Babamın bitmez tükenmez iş kurma girişimleri hep başarısızlıkla sonuçlandı tüm varlığımız gitti :( bir kuruşa muhtaç olduğumuz günlerimiz oldu. Derdimiz sıkıntımız hiç bitmedi. Eşime olayları anlatmıyordum ama gerginliğim ister istemez yansıyordu.

Sevgi ve aşk dolu üç yıl geçirdik. Ardından okullar bitti işsizlik parasızlık bizi perişan etti. Abisi nişanlandı. Ailesi bizimde nişanlanmamızı istedi ama bizim insan ağırlayabilecek nitelikte bir evimiz vede paramız yoktu tabi ben bu durumu bu şekilde lanse etmedim. Ama içimin acısı beni yiyip bitiriyordu.

Abisi uzun zamandır evlenmeyi bekliyordu ve sonunda evlenebileceği birisiyle karşılaştı kız güzel, bilmiş. Ben uğraştım arkadaş olmak için ama bir iki bozunca beni kestim ilişkiyi. Kız için eşime sürekli dırdır ediyorum. Bana şöyle dedi bana böyle dedi bilmem ne. Eşimde yengesine toz kondurmuyor :(

O kadar inciniyordum ki, öfkem sürekli artıyordu. Her allahın günü eşimle kavga ediyorduk. Benim beklediğim bana tek olduğumu hissettirmesiydi bilmiyorum eltimi kıskanmışta olabilirim ama yemin ederim ona asla zarar vermek istemem üzüntüsünde sıkıntısında sevinmem ama öyle hissettim çünkü beni çok incitti. Kayınvalidemide çok incitti ve araları açıldı. Sonra bizim nişanımız vs derken anlayışlı olamadılar bana karşı bende tepkili davrandım kabul ediyorum ama gelindim ben oğullarını onca yıl beklemiştim. Hatrım olmalıydı değil mi?

Velhasıl evlendik ben eşime yine sürekli sitem ediyorum çünkü ailesi hiç aramıyor, ilgilenmiyor, kaynanam daha birkez bizim evimize gelmeden eltime gitmiş :( kendimi dışlanmış hissediyorum öfkem arttıkça artıyor. O arada ailemin bitmek tükenmek bilmeyen problemleri gündeme geliyor. Elimizdeki tüm altınları kıytırık bir gayrimenkule alıyorlar. Onlar seyr i sefada biz birbirimizi yiyoruz. O ara kaynanam geliyor evimize ben kızgınım, hırslıyım aileme öfkeliyim eşime öfkeliyim bu durum onada yansıyor eşime sızlanıp sonraki gün gidiyor evimden :( ben dünya özür diliyorum bana sürekli sen değişmezsin diyor :(

Eşimle aramız buz gibi şu sıralar. Bende gönlü olsun diye üç ay sonra annesini aradım evinede ziyarete gideceğiz ama içim kızgın yine kırgın ve haksızlığa uğradığım için üzgünüm :( Eşime yüklendim belki biliyorum ama aileside çok incitmişti beni. Kafam karışık kızlar. Yetersiz bulursanız anlattıklarımı siz sorun ben yazarım yine. Selamlar...

Şu konuda haksızlığa uğrayan iki kişi var gibi göründü bana; eş ve kayınvalide. Sürekli bir devinim icindesiniz, sürekli yakınlık beklentisindesiniz, eşinizi ne kadar bunalttığınızı tahmin bile edemiyorum.

hayır bunu asla kabul etme,ne olursa olsun o ilçeye gitme derim.eşin mantıklı düşünemiyor bu konuda bence.

ve lütfen k.valideni kafana takma.o bir yabancı diye düşün yaşadığımız zoraki akrabalıklar diye düşün..eşimizin annesi diye saygı duymaktan öteye gidemiyor bazı ilişkiler maalesef..keşke anne-kız olabilsek ama olmayınca olmuyor..

benim k.validem de soğuktur,buz dolabı gibidir..bir kere kızım dediğini duymadım bir kez sevgi ile baktığını görmedim..ilk zamanlar çok takar üzülürdüm ama sonra şunu düşündüm; o neyim benim? ne kadar yakınız,benim için ne kadar değerli ki beni kırmasına üzmesine izin vereyim..

şimdi ne yaparsa yapsın umursamıyorum..inan böylesi daha güzel.eğer eşin ile bir problemin yoksa diğer şeyler önemli değil.

konunun ilk sayfasında bu yorumu yapmıştım ama görmemişsin sanırım ya da atlamışsın bilemiyorum..belki bu yorumumu da görmezsin ama ben yine de yazayım.

bütün yazdıklarını okudum ve ben de Egem abla gibi düşünüyorum şu anda.

okumuş,bilgili,kültürlü bir insansın ama hala altınları ya da k.validenin eltine gidip gitmemesini dert ediyorsun..bunun acısını da eşinden çıkarıyorsun.

belki k.validen eltini daha sıcak bulmuştur,daha çok sevmiştir bunlar olabilir şeyler.ama sen sürekli aynı konulara takılarak hem kendini hem eşini bunaltıyorsun bence.ve böyle devam edersen evliliğin çok yıpranır.

ilk msjımda dediğim gibi onların sana sıcak davranmsı,evine gidip gelmesi çok mu önemli?

Şu konuda haksızlığa uğrayan iki kişi var gibi göründü bana; eş ve kayınvalide. Sürekli bir devinim icindesiniz, sürekli yakınlık beklentisindesiniz, eşinizi ne kadar bunalttığınızı tahmin bile edemiyorum.

Son yazdığımıda okudunuz mu? Beklenti konusunda kararsızım. Bilemiyorum çok şey mi bekledim ben? Ben ilgi bekledim. Kayınvalidem nişanlıyken arayıp sorsun istedim. Onca emekten sonra para hesabı yapılmasın, onu evinin dolabı için biz sıkıntıya girmeyelim, banada gelin olarak ne istersin diye sorulsun istedim.

Biz evlenirken ev alıp yeni geline çeyiz düzer gibi evini düzmesi bunu yaparkende eşimin evlenmek için çektiği kredinin yarısını birkaç bilezik karşılığında alması doğru gelmedi bana Elmayra. Ama bakış açısı bilemiyorum. Üstüne aylarca başka bir şehirde yalnız başıma kalırken ben, bir kez arasın istedim onun kızı olmak istedim. O ise evimize bir kez gelmeden eltime gitti. Güyya aralarıda kötüydü biliyormusun?

Biz evlenirken bir kuruş yardımı olmadı. Herşeyi eşimle beraber yaptık bir kezde takdir görmedim ben. Evet bekledim çünkü ben onları sevmiştim. Şimdi her istediği olmasına rağmen altın lafı edip birbirlerini yedikleri eltimle iyiler neden biliyormusun çünkü eltim biz evlenirken bana hiçbişi yapılmadığını gördü ve rahatladı.

Velhasıl ben kendimi savunmaya kalkınca bile kabahatli oldum. Bilemiyorum dedim ya kafam karışık belkide haklısın gerçekten...

Son yazdığımıda okudunuz mu? Beklenti konusunda kararsızım. Bilemiyorum çok şey mi bekledim ben? Ben ilgi bekledim. Kayınvalidem nişanlıyken arayıp sorsun istedim. Onca emekten sonra para hesabı yapılmasın, onu evinin dolabı için biz sıkıntıya girmeyelim, banada gelin olarak ne istersin diye sorulsun istedim.

Biz evlenirken ev alıp yeni geline çeyiz düzer gibi evini düzmesi bunu yaparkende eşimin evlenmek için çektiği kredinin yarısını birkaç bilezik karşılığında alması doğru gelmedi bana Elmayra. Ama bakış açısı bilemiyorum. Üstüne aylarca başka bir şehirde yalnız başıma kalırken ben, bir kez arasın istedim onun kızı olmak istedim. O ise evimize bir kez gelmeden eltime gitti. Güyya aralarıda kötüydü biliyormusun?

Biz evlenirken bir kuruş yardımı olmadı. Herşeyi eşimle beraber yaptık bir kezde takdir görmedim ben. Evet bekledim çünkü ben onları sevmiştim. Şimdi her istediği olmasına rağmen altın lafı edip birbirlerini yedikleri eltimle iyiler neden biliyormusun çünkü eltim biz evlenirken bana hiçbişi yapılmadığını gördü ve rahatladı.

Velhasıl ben kendimi savunmaya kalkınca bile kabahatli oldum. Bilemiyorum dedim ya kafam karışık belkide haklısın gerçekten...

Simdi okudum hepsini.

Bazı seylerde sonuna kadar haklısın, isteklerin de makul fakat tüm bunların acısını eşinden cıkarman cok yanlış. Senin gibi okumuş iş güc sahibi görmüş gecirmiş bir kadının uğraştığı seyler bunlar mı olmalı? Bu kadar zor mu kendi hayatını yaşamak? Bu kadar zor mu birilerinin umrunda olmamasını sağlamak ve sadece evine kanalize olmak.

Kimseyle zorla yakınlık kuramazsın lineum, sen istedin diye sana yakın davranmazlar. Davranmasınlar da zaten. Arayıp sormuyorlarsa sormasınlar, sen de ona göre davranırsın. Evine geldiklerinde güler yüzünü gösterir - yani oyunu onun istediği gibi oynar- hayatına devam edersin.

Eltim, kaynanam, ailem vs bırak bunları. Sen kendi aileni korursan kayınvalidenin boş buzdolabının derdi yavas yavas sizi germekten uzaklaşır.

Hırsını, hıncını eşinden alma, bu şekilde davranarak onu karşına alıyorsun. Oysa siz aynı taraftasınız unutma.

Son düzenleme:
konunun ilk sayfasında bu yorumu yapmıştım ama görmemişsin sanırım ya da atlamışsın bilemiyorum..belki bu yorumumu da görmezsin ama ben yine de yazayım.

bütün yazdıklarını okudum ve ben de Egem abla gibi düşünüyorum şu anda.

okumuş,bilgili,kültürlü bir insansın ama hala altınları ya da k.validenin eltine gidip gitmemesini dert ediyorsun..bunun acısını da eşinden çıkarıyorsun.

belki k.validen eltini daha sıcak bulmuştur,daha çok sevmiştir bunlar olabilir şeyler.ama sen sürekli aynı konulara takılarak hem kendini hem eşini bunaltıyorsun bence.ve böyle devam edersen evliliğin çok yıpranır.

ilk msjımda dediğim gibi onların sana sıcak davranmsı,evine gidip gelmesi çok mu önemli?

Kadesa önemli değil mi gerçekten? Ben çok mu takılıyorum? Altın vs... konusunda açıklama getirmek isterim. Babamın çok sıkıntılı dönemleri oldu maddi olarak ama paramız oldu mu da çok olmuştur bizim. Allaha şükür görmemiş değiliz. Ben altını geline verilen değer olarak algıladım aslında bilemiyorum yanlış mı düşünüyorum? Yani toplumsal açıdan öyle en azından değil mi? Yoksa gerçekten derdim o değil herhalde yanlış anlaşıldım ben.

Eşimi çok yorduğumu kabul ediyorum ama bu dışlanmışlık hissi çok incitti beni. Yorumlarınız sert geliyor biraz ama iyi benim için. Tarafsız bir göz her zaman daha faydalı olur değil mi? Bunun için buradayım zaten. Sağlıcakla...

Kadesa önemli değil mi gerçekten? Ben çok mu takılıyorum? Altın vs... konusunda açıklama getirmek isterim. Babamın çok sıkıntılı dönemleri oldu maddi olarak ama paramız oldu mu da çok olmuştur bizim. Allaha şükür görmemiş değiliz. Ben altını geline verilen değer olarak algıladım aslında bilemiyorum yanlış mı düşünüyorum? Yani toplumsal açıdan öyle en azından değil mi? Yoksa gerçekten derdim o değil herhalde yanlış anlaşıldım ben.

Eşimi çok yorduğumu kabul ediyorum ama bu dışlanmışlık hissi çok incitti beni. Yorumlarınız sert geliyor biraz ama iyi benim için. Tarafsız bir göz her zaman daha faydalı olur değil mi? Bunun için buradayım zaten. Sağlıcakla...

ilk msjımı tekrar okursan seninle benzer şeyler yaşadığımı söyledim zaten..sert yazmıyorum aslında :)

ama demek istediğim şu; istersen ağzınla kuş tut eğer seni sevmiyorlarsa kendini zorla sevdiremezsin..evliliğimin ilk senelerin de beni kabul etsinler,sıcak davransınlar diye neler yapmadım ki..kendim gibi bile davranmadım,hediyeler aldım falan..baktım olmuyor ne yaparsam yapayım ben bir yabancıyım onlar için,düşünmeyi bıraktım.kendim oldum,sadece istediğim şekilde davrandım.ve umursamamayı öğrendim..

hani sormuşsun ya önemli değil mi gerçekten diye; bunu 3 yıl önce sormuş olsaydın evet önemli derdim ama şu anda tüm içtenliğimle söylüyorum ki önemli değil..

senin şu durumda yaptığın tek şey eşini yormak,kendini yormak ve evliliğini tüketmek..şimdi sen söyle o zaman,değer mi bütün bunlara?

Lineum ;

Yazi dilinde kurdugum cumleler sert, hatta duygusuz algilanmis olabilir.
Ama inan karsimda konusuyor olsak tam tersi oldugunu gorebilirsin :)

Ben ne kadarlik evli oldugunuzu merak ettim ?

Verdigin ornekte aslinda kvden kotu bir sey dememis sen birikmisligin verdikleriyle surekli altinda bir sey aryorsun gibi geliyor bana ...

Yaptiklari ettikleri geride kaldi,
artik sen esinle mutluluguna bakacaksin .
Bak inan bana bunlari dert etmesen, mutlu olsaniz herhangi bir durumda
esin yeri geldiginde sana soz soyletmeden seni savunur

Bence takmamaya calis
Kolay olmayacak belki ama bunu aile huzurunuz icin yapmalisin .
Cunku evliligin ilk yillari bunlarla gecerse o evlilik derinden sarsilir
Araya sen ben girer, biz olamazsiniz ki ben onceki mesajimda da soyledim, esinde bunu gordum
O konuda biraz sikinti var ...

Simdi okudum hepsini.

Bazı seylerde sonuna kadar haklısın, isteklerin de makul fakat tüm bunların acısını eşinden cıkarman cok yanlış. Senin gibi okumuş iş güc sahibi görmüş gecirmiş bir kadının uğraştığı seyler bunlar mı olmalı? Bu kadar zor mu kendi hayatını yaşamak? Bu kadar zor mu birilerinin umrunda olmamasını sağlamak ve sadece evine kanalize olmak.

Kimseyle zorla yakınlık kuramazsın lineum, sen istedin diye sana yakın davranmazlar. Davranmasınlar da zaten. Arayıp sormuyorlarsa sormasınlar, sen de ona göre davranırsın. Evine geldiklerinde güler yüzünü gösterir - yani oyunu onun istediği gibi oynar- hayatına devam edersin.

Eltim, kaynanam, ailem vs bırak bunları. Sen kendi aileni korursan kayınvalidenin boş buzdolabının derdi yavas yavas sizi germekten uzaklaşır.

Hırsını, hıncını eşinden alma, bu şekilde davranarak onu karşına alıyorsun. Oysa siz aynı taraftasınız unutma.

Peki sence bundan sonraki tutumum nasıl olmalı? Yazdıklarımın hepsini okuduysan biliyor olmalısın kayınvalidemin son ziyareti ardından ortalık karıştı yine. Aslında çokta haksız sayılmam ama gönlü olsun diye özürde diledim kendisinden. Eşimle gitmeyi düşünüyoruz. Gitsem mi ki? Yani amacım şu aslında kayınvalidemi topun ucundan almak istiyorum kendimce. Telde konuştumda arayı düzeltelim huzursuz oluyoruz evimizde dedim. Bilemiyorum ki. Ne yapsam.

Takıntılarımla eşimi üzdüm kabul ediyorum ama oda istese kolayca gönlümü alabilirdi. Hep ailesinden taraf oldu ve çalışmamla ilgili sıkıntıları aşamadık maalesef. Fikir ve önerileriniz önemli. Aramız bu gibi bu arada çok üzülüyorum :(

bence kv n eltinle sana olan ilgisini eşit tutmak zorunda değil.
üstelik bu tavrıları için de eşinin başının etini yeme. benim de kaynım ne h.geldinz der ne başka bişey tam bir öküzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.
çok sinirleniyorum ama artık ben de pek muhatap olmuyorum onla.
sen çok samimi ve içten birisin anladığım kadarıyle üstelik duygusal. ama biraz evliliğine odaklan bence.
ben de eşime annesi hakkında şöyle dedi şöyle demedi vs dedikçe eşim annesini ailesini savundu hatta beni suşladığı şeyler de oldu. ama artık ailesi ile ilgili konularda sinirimin geçmesini bekliyorum beklemeye çalışıyorum ablama anlatıyorum vs.
eşime köpürmemeye çalışıyorum.
üstelik eşime de ayrıyeten genel bi öfkem var. sen de o da yok anladığım kadarıyla. bırak eltini kv ni vs ni. bu kadar hassas olmamaya çalış. dünya onların etrafında dönmüyor.
düşündükçe daha da düşünürsün. hiç güzel bişeyi göremez olursun. biraz cool takıl onlara karşı. beklentili olduğunu hissettirme. senin içinde kendi ailenden kaynaklı da bazı takıntılı durumlar ve öfke birikmeleri olmuş. herşeye tahammülün azalmış.

elbette ki herke s kv siyle annesi gibi eltileri yle de bacı gibi olmak ister ama olmayınca olmuyor işte. hele de böyle irdeledikçe hiç olmuyor.
eşine odaklan bence. onları neden kendi yuvanın tam ortasına oturtuyorsun ki?
eltin in umrunda mı acaba bu meseleler o eşiyle keyfine bakıyor. mutlu oldukça da hiç bişeyi takmıyor. kv nde onlayken daha rahat hissediyor kendini bence. inan senin taktığın kadar eltin ne kv ni ne de seni takmıyordur.

rahat ol sıyrıl derim.

ayrıca sinirlenerek değil çok kararlı bir şekilde asla işini bırakamayacağını bırakırsan çokk mutsuz olacağını ve asla ilçeye yerleşmeyecğni söyle. eğer o ilçeye gidersen herşey çok daha büyüüücek gözünde. asla kabule etme asla. sürekli çok mutsuz olurum alışamam de sakin bir dille.
ben eşimin iline geldim ankaradan yoğun ısrar sonucu bir saniye aklımdan çıkmıyor nasıl geldim die. 1 yıl olmadı henüz eveleneli ama çöktüm sinirden neptım ben demekten.ailesi de burda nefret ediyorum burdan eşimin yüzünü bile görmek sitemiyorum artık. tabi başka sorunlar da var.
sen de de takıntılı durumlar var sakın gitme arkadaşım. sakınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
aynı ilde buluşma imkanınız yok mu tayin falan???

Peki sence bundan sonraki tutumum nasıl olmalı? Yazdıklarımın hepsini okuduysan biliyor olmalısın kayınvalidemin son ziyareti ardından ortalık karıştı yine. Aslında çokta haksız sayılmam ama gönlü olsun diye özürde diledim kendisinden. Eşimle gitmeyi düşünüyoruz. Gitsem mi ki? Yani amacım şu aslında kayınvalidemi topun ucundan almak istiyorum kendimce. Telde konuştumda arayı düzeltelim huzursuz oluyoruz evimizde dedim. Bilemiyorum ki. Ne yapsam.

Takıntılarımla eşimi üzdüm kabul ediyorum ama oda istese kolayca gönlümü alabilirdi. Hep ailesinden taraf oldu ve çalışmamla ilgili sıkıntıları aşamadık maalesef. Fikir ve önerileriniz önemli. Aramız bu gibi bu arada çok üzülüyorum :(

Ben zamanında iyiyi cok oynadığım icin bana cok zor gelmiyor, senin icin zor mu?

İlgili davran, güleryüzlü ol, sonra da cık evine gel. Eşini de şaşırt, yaptıklarım cocukluktu benim icin kıymetli olan sensin, benim ailem de sensin gerisinin hicbir önemi yok de.

ayrıca sinirlenerek değil çok kararlı bir şekilde asla işini bırakamayacağını bırakırsan çokk mutsuz olacağını ve asla ilçeye yerleşmeyecğni söyle. eğer o ilçeye gidersen herşey çok daha büyüüücek gözünde. asla kabule etme asla. sürekli çok mutsuz olurum alışamam de sakin bir dille.
ben eşimin iline geldim ankaradan yoğun ısrar sonucu bir saniye aklımdan çıkmıyor nasıl geldim die. 1 yıl olmadı henüz eveleneli ama çöktüm sinirden neptım ben demekten.ailesi de burda nefret ediyorum burdan eşimin yüzünü bile görmek sitemiyorum artık. tabi başka sorunlar da var.
sen de de takıntılı durumlar var sakın gitme arkadaşım. sakınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
aynı ilde buluşma imkanınız yok mu tayin falan???

Hey Allahım ya... Evlilikler bazen trafik kazası gibi resmen çarpıyor insanı :S Cnm biz eşimle hızlı tren vasıtasıyla bir arada olma sorunumuzu çözdük aslında. O ailesinin yanında yaşamamızı istiyor mesele bu. Bunca zaman sonra anlamış ki onun asıl mutlu olduğu yer orasıymış :(

Back