Yardımınıza ihtiyacım var...(şiddet)

tubaay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2010
23
0
36
İstanbul
26 yaşında bir öğretmenim(şuan çalışmıyorum) eşim doktor. 1,5 yıllık evliyiz ve 8 aylık gebeyim. eşim benden 8 yaş büyük. evliliğimizin ilk aylarından bu yana eşimle şiddetli kavgalarımız oldu. eşim dışarıya, çevresine, arkadaşlarına karşı çok iyi bir insan onları kazanmak ve onların kendisini sevmeleri için her nazlarına, hatalarına katlanır onları el üstünde tutar bunuda ben çok sosyal bir insanım diye açıklar. konu ben olduğumda sabırsız, tahammülsüz, küfürbaz, agresif ,ilgisiz ve şiddet içeren bir canavar haline dönüşüyor. hamileliğimde defalarca şiddet gördüm, eşyalarımı topladım ailemin yanına döndüm ama hiç bir destek göremedim, beni tıpış tıpış geri gönderdiler. hiç bir zaman bana ve bebeğimize acımadı, her zaman haklı oldu ve hiç bir zaman yaptıklarından pişmanlık duymadı. eve her geri dönmek zorunda kalışım onu dahada güçlendirdi dahada haklı kıldı, bu zman diliminde depresyonlu bir hamilelik geçirdim geçişriyorum. psikoloklara psikiyatristlere gittim gücümü toparlamak ve bu evliliği sonlandırmak için yapamadım. şimdi doğumuma 1 ay var ve eşim hiç değişmedi, değişmeyecekte.
durumu grurumdan olsa gerek dayak yemişliğin utancımı bilmiyorum ilk defa bir arkadaşıma anlattım. psikolojim çok kötü, boşanmak istiyorum ama nedense korkuyorum, içim çok acıyor. hiç düşünmezdim böyle bir evliliğim olabileceğini, babamın annemin kaldırmadığı o eli bir başkasının defalarca kaldırabileceğini...
ne yapmalıyım? bunu nasıl atlatabilirim. bildiğiniz tanıdığınız önerebileceğiniz yardım alabileceğim birileri varmı?

Allah yardımcın olsun bitanem gerçekten çok zor bir durum biliyorum erkekler gerçek yüzlerini göstermezler ama hiç mi tanıyamadın hiç mi anlayamadın ya da böyle bir duruma eşinin ailesi ne diyor nasıl bir tepki gösteriyorlar?

eşimin aileside benim ailemde ona lafta kızıp gerçekte güç verdiler. zihniyet şu " eğer evine ekmek getiriyorsa seni muhtaç etmiyorsa alkol almıyor kumarıda yoksa sende hiç bişeyine ağzını açmayacaksın, sevgiyymiş ilgiymiş beklemeyeceksin, kıskanmayacaksın, alınmayacaksın, hizmette kuısr etmeyeceksin......oğullarına tapar gibiler asla hatalarını görmezler, her zman suçlu ben oldum o yüzden eşim onlardan aldığı güçle yaptıklarından pişmanlık duymuyor en ufak vicdan muhakemesi yapmıyor. o kadar kötüyümki göz yaşlarım hiç dinmiyor, kendimi yapayalnız hissediyorum ve biz okumuş kültür sahibi insanlarız güyaa olanlara yaşadıklarıma inanamıyorum. sanırım biran önce toparlanıp mesleğime dönüp boşanma davası açmak olmalı.

biz çok kısa sürede tanıştık ve evlendik, evlenmemizde eşimin ailesi hep aceleci oldu düğünü erken tarihe almalar falan. aslında psikopat çocuklarının gerçek yüzünü görmeden evlenmemizi istediler sanırım. tanıştığımız flört zamanlarımızda nasıl melekti, ısrarcı,sevecen,peşimden ayrılmayan deli divane olan bir adamdı...

Doğumuna 1 ay kalmış canım üzme kendini dikkat et.. Eğer durumunun el veriyorsa hemen boşanmalısın bence ama ailen de bu konuda yanında değil henüz doğumda yapmadın louhsalık sürecin de olucak. En azından o dönemde yanında birileri kalsın yalnız kalma eşinle.. Umarım bebeğiniz eşinindeğişmesine neden olur eğer olmazsa kendini toparladıktan sonra verirsin kararını..
Benim kuzenimde 3. bebeğine hamileyken eşinden sürekli dayak yemiş malesef ve doğuma tek başına gitmek zorunda kalmış..Şimdi ayrılar ve ayakları üstüne durmaya çalışıyor artık hayatı çok huzurlu. Allah yardımcın olsun herşey yoluna girer sen bebeğine odaklan en güzel günlerini zehir ettirme onlara..

kız kardesin filan varsa yanına alsana tek basıma yapamıyorum ya da dogumdan önce korku olurmuş evde yalnız kalmaktan korkuyorum dersin allah bebegine saglık versin canım benim

Arkadaşım Allah yardımcın olsun gerçekten çok zor bir durum...Böyle eğitim almış kişilerin bu d tür şiddet davranışlarına şahit olmak çok üzücü....Cahil olsa eğitimsiz der geçersin....Bence de bir yakınını eve al,lohusa halin geçtikten sonra da durum değişmezse o zaman boşanmayı düşünürsün.Sonuçta senin de bir mesleğin var,kendine bakabilirsin....Zaten huzursuz bir aile ortamı çocuğa ne verebilir ki....:a015:

ben eşimin bu anlamda değişmeyeceğine emin oldum artık. çünkü vicdan yok, pişmanlık yok, özeleştiri yok yok yok. ona göre yaptığı herşeyi ben haketmiş oluyorum yada onu o hale getiren ben oluyorum. depresyona girdim doktorlara yalvarıyorum çok mutsuzum eriyorum ilaca başlayalım diye ama yok vermiyorlar sakıncalı olabilirmiş, ama eriyorum inanın gebeyim kilo almam gereken yerde kilo vermişim. dediğiniz gibi doğumu ve loğusalığı atlatıp ayrılmak en iyisi. ne kadar kötü ne umutlarla mutluluklarla yuva kurmak istemiştim, güzel bir ailem sıcak bir yuvam olacaktı...

hepinize tşkederim. annem doğumumda kalır bir kaç gün kalır bide onun şirret ailesi gelir onlarda bir kaç gün kalır offffffff loğusalığımda bile işkence çekicem eminim. Allahım yardım et sen onları bildiğin gibi yap.

kuzum sen plan yap kendine

önce bebeğini sağ salim kucağına al

sonra eşin hala adam olmuyorsa işe gir

ve ayrıl:1ninca:

odaklan daha iyi olacaksın. dikkat et 2. çocuk olmasın :bbo:

hamile eşine el kaldıran ...... çocuğuna neler yapmaz. düşüncesiz alsanaalsanasmile

Kadın sığınma evine falan gidemez misin ? Ya da git eşini şikayet et. Yasalar senden yana. Eşin hakkında suç duyurusunda bulunduğunda maddi olarakta hakların olacak. Sana hiçbirşey yapamaz. Sen bu dayakları kabul ettiğin sürece daha da ileriye gider ve eşini döven insan yarında çocuğunu dövecek. Çocuğunu şiddet dolu bir ortamda yetiştirip yetiştirmeme kararıda sana aittir.
Yol yakınken kurtar kendini. Bu konuda birçok yardım vakfı var. Madem ailenden destek görmüyorsun git karakola falan bi yere sığın onlar sana yol gösterir.

oturduğum semtin karakolundaki herkes eşimi tanıyor seviyorlar yani, bende gruruma yediremedim, utandım yaşadıklarımdan kimseye söyleyemedim, karakolda eşimle bizi barıştırmak isterdi zaten. aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık anlayacağınız. 3 gündür yoktum arkadaşımda kaldım en son olaydan sonra. bugün döndüm eve ama ona dönmedim eve döndüm sadece konuşmak yüzünü görmek istemiyorum herşeyimi ayırıcam zaten. evde iki yabancı olucaz ayrılana kadar. bu şimdiki planım sonrasıda malum zaten.

avrupa yakasında önerebileceğiniz ücreti uygun olan bir psikiyatri doktoru varmı? ben bu savaşı tek başıma veremicem (

elınızde bır meslegınızın olması bu konuda sahsen en sevındıgım durum.. kendınızı ve bebegınızı garantıye almadan ozellıkle maddı manada bunu saglamadan ayrılıgı rafa kaldırın.. bende sıddet yuzuunden 2 aylık evlılıgımı bıtırdım ..aynı sen gıbı kımseden destek gormedım .. mahkeme masraflarnı bıle nafakalarla bıkırtırıp verdım..ve sımdı gene o nafakalarla okumaya calısıyorum elımde ekmegım olsun bıda basıma bole ıs gelırse anama babama muhtac olupta benı evınıze alın dıye yalvarmayım dıye..

evlılıkte kı şiddet kesınlıkle hıc bırzaman bıtmez cunku es bu sekılde yasamaya alısıktır ve bu halden memnundur... onun degısecegeını dusunerek gecen zaman kaybedılen yıtık bır zamandır..en kısa zamanda aykalrınızınnı uzerınde saglamca durmanızı dılerım kardesım mevlam dar gunlerınızde yarınızı ve tardumcıınız olsun

Vardır kadına el uzatan kurumlar valiye veya belediyeye sormakta fayda var kadın sığınma evlerinin adreslerini bilirler önünüzde epey mücadele etmeniz gereken günler olacak güçlü olmalısınız her yağmurun ardından elbette güneş açacaktır ailenizin yanınızda olmamasına çok kızdım damadın etiketinden mi bu acımasızlık? Allah yardımcınız olsun

avrupa yakasında önerebileceğiniz ücreti uygun olan bir psikiyatri doktoru varmı? ben bu savaşı tek başıma veremicem (

canım belediyelere bağlı kadın çocuk sağlığı merkezlerinde psikolog hizmeti veriyorlar hemde ücretsiz görümcem de çalışıyor ordan biliyorum 183 den randevu alıyorsun.. Zaten şu durumda psikiyatrist işine yaramaz ilaç kullanamıyorsun.. Hayat gülsün sana ve bebeğine..

axfrends allah seninde yardımcın olsun sen çok büyük akıllılık etmişsin şiddetin başında hemen bititrmişsin evliliğini. ben evliliğimin 1. ayından bu yana belki düzelir diye mücadele ettim o zmanlar çocukta yoktu keşke bitirseydim . ama çevremdeki baskılar ve ailemhep araya girdi, bende korktum açıkcası boşanamadım çünkü herkes beni suçlu görüyordu daha ne istiyoırmuşum adam doktormuş ( evet etiket olayı) bir elim yağda bir elim baldaymış mış mış offfff çıldırıcam kimse anlamak istemediki.
AXFRENDS boşanmak nasıl bir süreç, ben korkuyorum yaşnız kalmaktan zaten çok yalnızım, sen nasıl atlattın? iyiki boşanmışım diyiyormusun?
arkadaşlarım çok tşkederim verdiğiniz bilgiler için, güzel dualarınız için.

Bizleri habersiz bırakma,merak ediyorum seni.Lütfen kendine dikkat et...Allah yardımcın olsun...opuyorumnanaktan

[COLOR="Mag enta"]canım benim çok üzüldüm yaaa keşke böle bişi olmamış olsaydı şiddet gerçekten çok kötü seni anlıyorum desemde sonuçta yaşayan bilir herkes ister huzurlu bi yuva kurmak ama işte bazen herşey umdugun gibi olmuyor ve nice insanlar var ellerinde hiç bir maddi imkanları yok aileleri kabul etmeyen ve eşlerine mecburi katlanmak zorunda olanlar ama senin maddi imkanın var her ne kadar ailen sana sırtını çevirmiş olsada ve sen bi bebek bekliyorsun inan huzursuz bi ortamda büyütmektense babasız büyüt bebeginin gelecegi daha saglıklı olur katlanmak zorunda degilsin kendini ezdirme bence ayrıl senin kıymeti bilmeyen birine neden katlanıyorsun
bence herkesten uzakta bi ew tut ve doguma kadar da kafanı dinle bebegini saglıklı bi şekilde dünyaya getir ve huzur içinde bebeginle yaşa kısa bi süre sonra sende yeni çevreler edinirsin bu sıkıntılarında geçer gider belki izi kalacak ama onuda tatlı bebişinin bi gülüşüyle tedevi etmeye çalışırsın bu dünyada kişinin kendisinden önce hiç birşey degerli degildir
kimse sana acımıyor diye sende kendini hiçe sayma çok dua et inş sıkıntılarını atlatırsın çok mutlu olursun.......... [/COLOR]

İnanamıyorum :1shok::1shok:
Bunu yapan biri hemde doktor, hemde hamile bir kadına,
Ailende nasıl insanlarmış canım, üzüldüm senin adına,
Etiketi batsın onun önce insan olsun insan!!
Çok güvendiğin bir dostun varsa onun yanına sığın ve doğumunu öyle yap canım, yoksa bu adam seni lohusayken de üzer, sütün falan gitmesin,
Allah yardımcın olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…